erik kirjutas:Nii, et ikka tahad sa oma 1 meetrist trükiplaati? [...]
Ja miks peaks se paneel olema 1 meeter pikk?

Selleparast et lahe oleks?
Tohoh, kas mina mõtlesin selle 1- meetrise trükkplaadi välja või? Esimestes kirjades keerleb jutt justnimelt 42" LED-bar-i ümber. 42 tolli teeb ca 106cm. Väiksema plaadi peale 80 LED-i (kahte) ritta lihtsalt ei mahu.
erik kirjutas:Pole ju pointi, kui saaks hakkama ka kruvide, Al profiili, ja juhtmetega.
Ma räägin Sulle, et hästi ei saa hakkama.
Meeldib sulle trükkplaat või mitte, aga Luxeon Star tüüpi LED-id, nagu trc viidatud pildil, ON juba juba valatud pisikeste trükkplaaditükikeste peale. 80 LED-i omavaheliseks ühendamiseks on vaja 160 juhtmeotsa, mis on vaja joota otse sellele trükkplaadile. Kui juhe võib vähegi liikuda, vibratsioonikindlusest rääkimata, siis trükkplaadirajale peale juhtmeid otse ei joodeta, kuna juhe hakkab oma massi- ja inertsiga rada plaadi pealt lahti raputama. Pealegi on seda pusa üsna raske hallata ja mingi karbi sisse kinni kruvida.
OK, ühendad LED-id juhtmetega, aga voolugeneraatori skeem peaks ikkagi trükkplaadil olema, milleni tuleb siis LED-igruppide pealt juhtmed vedada. LED-id tulevad umbes nelja-viiestes gruppides jadas, seega 16-20 gruppi.
Kui kasutada otse trükkplaadile monteeritavaid pindmontaaz-LED-e nagu minu poolt ülalpool postitatud pildil (mis tuleksid muide odavamad kui Starid), siis ei ole juhtmeid kuhugi ühendada - pindmontaazkomponentide servad ei kannata lihtsalt juhtmetega ühendamist välja, trükkplaadil püsivad aga suurepäraselt.
erik kirjutas:Kompode hindu uurides on Täna led veel liiga kallis, võibolla aasta kahe pärast?
Kustkohast Sa neid hindu uurisid? Elfa (Tevalo), Oomipood või mõni väljamaa analoog ei ole kohe kindlasti see koht, kust tasuks ka väikepartii tootmiseks asju osta. Nagu öeldud, hinnad, millega tasub ehitada, algavad ca 1000-sest LED-i-partiist (sealtsamast ka see 12 LED-bari), väiksema koguse puhul kooritakse koduse asjaarmastaja käest parajat kirvest.
Juhtimine kindlasti ei maksa 10 eur per LED, nagu trc arvutas.
Kokkuvõtteks jääb mulle arusaamatuks suhtumine, et kategooriliselt vaieldakse vastu ettepanekule teha asju väikepartiina, korralikult, nagu peab ning mille tulemuseks on kokkuvõttes ilusam asi ja odavam hind, samas aga ühekaupa "Noorest tehnikust" juppide ostmist ja juhtmetega kokku tinutamise tulemust põlatakse lõppkokkuvõtteks kalliks.