ksenoonid on wussydele :P

Oled huviline ja alles avastad enda jaoks 4x4 maailma või oled juba tõsine remondimees ning soovid jagada oma teadmisi siis siin saab küsida abi ja ka vastata tehnilist laadi küsimustele.

Moderaatorid: jr, Maasturid, margus4x4ee, boob, Stupiduser, Veiko, hulkur, kala, ennukas, Daniel, erik, Moderators

tanel
Rock Crawler

ksenoonid on wussydele :P

Postitus Postitas tanel »

Noh, kes esimesena ära toob ja oma võistlusmasinale peale paneb? 42" siis ikka :lol:

http://www.visionxoffroad.com/products/led/xmitterbar/

live pildid:
http://www.jeepforum.com/forum/showpost ... ostcount=1
http://www.jeepforum.com/forum/showpost ... stcount=18

Valgusjõud on elajalik ikka... 1600-taalane letihind (pluss transa ja kohalikud maksud-rosinad) on ka muidugi... :8ball:

Aga tundub küll, et gaaslahendus on soooo yesterday... :)
tegime pulli, aitab
uaz469
Fitting 44"

Postitus Postitas uaz469 »

jah, neid on ammu juba silmatud ja hinnad on sellised,
et neid tuleb vist pärandada isalt pojale!

neil lehtedel on hinnaks 42" $1390.- + transa ja muu mudru
http://www.sportsimportsltd.com/xthiinledbar.html
http://www.modbargains.com/product.aspx ... ter_LED_MW

Ja minupoolt siis 4x4.ee esimesele 42" kasutajale kast Pilt :roll:
"Vaba mees nii mitte vabal maal..."
Kasutaja avatar
rommi
afroäi

Postitus Postitas rommi »

Kannataks isegi pärandada küll... väidavad, et 200,000 tundi bulbi tööiga.
See on siis ca 23 aastat jutti. No kui päevas keskmiselt iga päev tund aega kastudada, siis teoreetiliselt peaks 552 aastat kestma.
Vahvad asjad! :)
Rommi / near Rubicon with Cherokee XJ '00 Long Arm
Kasutaja avatar
trc
Truth, only truth
Kontakt:

Postitus Postitas trc »

uaz469 kirjutas:Ja minupoolt siis 4x4.ee esimesele 42" kasutajale kast Pilt :roll:
Kas iseehitus läheb arvesse või peab ostma?

arvutan mis ma arvutan aga kuidagi ei saa 1.5k+usd kokku ja ei saa kokku ka lubatud 14400 luumenit, eeldusel et 42" juures õige pilt on.

3W Luxeon (240 lumenit each) maksab 8 euri
toite juhtimine per led 10 Euri
Lääts ja läätsehoidik per led ca 2.5 eur.

Loen kokku seal, et on 40 dioodi, seega 40x8=320 eur (40*240=9600Lum)
400 euri toitele
100 euri läätsedele.
Kokku 820 euri.

Kindlasti ei kesta ükski diood 200 000 tundi. ilmselgelt on pingutatud üle umbestäpselt ühe nulliga.

Paneeli ei hakka tegema aga illgelt sügeleb tegelikult teha üks 7x3W (1680lum) lamp mida vastavalt vajadusele rattale või pähe kinnitada.

http://diglloyd.com/diglloyd/blog-image ... eBetty.jpg

Rommi ühe 3W luxeoni jõudu on mu pealambis näinud. Ma usun et 7x selline on juba vägagi impressiivne :)

edit: okei. nüüd nägin, et 42" on 80 dioodi. kiire arvutus näitab sel juhul juppidel poeostu puhul 1390EUR'i :) lumeneid saan aga siis kokku juba 19200 :flame2
allkiri, 255 sümbolit
Giosk
tel.56661070
uaz469
Fitting 44"

Postitus Postitas uaz469 »

trc,
ma mõtlesin ikka seda antud firma 42" päikest, aga kui sa oled õige õllenimel
kõigeks valmis, siis anna tuld.,... :beer: preemiaõlle juba ootab :D
"Vaba mees nii mitte vabal maal..."
vtl
asjade olemus - see on imelihtne

Re: ksenoonid on wussydele :P

Postitus Postitas vtl »

Nooh, need võrdluspildid on pisut üle pingutatud. Teine pild on ainuüksi müra järgi otsustades silmnähtavalt eredamaks keeratud ja/või teise säriga võetud. Majade akendest paistev valgus on eredam ja ka taustal olev taevas on kumama hakanud.
trc kirjutas:Kindlasti ei kesta ükski diood 200 000 tundi. ilmselgelt on pingutatud üle umbestäpselt ühe nulliga.
Nulliga kindlasti mitte. 100k tundi on LED-i puhul tavaline.
Kasutaja avatar
trc
Truth, only truth
Kontakt:

Re: ksenoonid on wussydele :P

Postitus Postitas trc »

[/quote]Nulliga kindlasti mitte. 100k tundi on LED-i puhul tavaline.[/quote]

Most manufacturers of high-power white LED lights estimate a lifetime of around 30,000 hours to the 70% lumen maintenance level, assuming operation at 350 milliamps (mA) constant current and maintaining junction temperature at no higher than 90°C. However, LED durability continues to improve, allowing for higher drive currents and higher operating temperatures. Specific manufacturer data should be consulted because some LEDs available today are rated for 50,000 hours at 1000 mA with junction temperature up to 120°C
Viimati muutis trc, R Mär 14, 2008 10:04 pm, muudetud 1 kord kokku.
allkiri, 255 sümbolit
Giosk
tel.56661070
Kasutaja avatar
trc
Truth, only truth
Kontakt:

Postitus Postitas trc »

uaz469 kirjutas:trc,
ma mõtlesin ikka seda antud firma 42" päikest, aga kui sa oled õige õllenimel
kõigeks valmis, siis anna tuld.,... :beer: preemiaõlle juba ootab :D
arvutasin veel veidi. tundub et lihtsam on ise see kuradi kast õlut osta :)
allkiri, 255 sümbolit
Giosk
tel.56661070
Kasutaja avatar
K.Kotkas
Tema Ise

Postitus Postitas K.Kotkas »

õlu == hea
Katsu inimene olla siis olen ka mina.
vtl

Postitus Postitas vtl »

Vahepeal sai arutatud ühe LED-valgusreklaame valmistava härrasmehega kohalikke tehnoloogilisi võimalusi ja sarnase LED-bar-i projekt tundus olevat täiesti jõukohane. Nii LED-ide kui valmistamise hind sõltub suuresti kogusest, seega uuriks, kui palju oleks kohapeal reaalseid huvilisi ja millist võimsust oleks optimaalne taga ajada.
vtl

Postitus Postitas vtl »

Konstruktsiooniliselt võiks asi välja näha alumiiniumprofiili ribana, milles olev LED-ide trükkplaat on elastsemasse kompaundi valatud. Viimane annab siis ilmastiku- ja vibratsioonikindluse.

Teeme midagi või pläkutame niisama?
Kasutaja avatar
trc
Truth, only truth
Kontakt:

Postitus Postitas trc »

vtl kirjutas:Konstruktsiooniliselt võiks asi välja näha alumiiniumprofiili ribana, milles olev LED-ide trükkplaat on elastsemasse kompaundi valatud. Viimane annab siis ilmastiku- ja vibratsioonikindluse.

Teeme midagi või pläkutame niisama?
minul isiklikult ei ole paneeliga midagi peale hakata. plaanis on aga nagu juba eelpool mainitud, tekitada ühel hetkel 7x3W luxeonitega lamp, mida saaks vastavalt vajadusele rattal lenkstangile või siis pealambina kasutada. Tekkis vaid selline küsimus, et kui sa trükkplaadi kompoundi valad - siis mismoodi sa mõtled jahutuse tekitada? Luxeonite temperatuur võib tõusta kuni 120-150°C'ni.
allkiri, 255 sümbolit
Giosk
tel.56661070
vtl

Postitus Postitas vtl »

trc kirjutas:Tekkis vaid selline küsimus, et kui sa trükkplaadi kompoundi valad - siis mismoodi sa mõtled jahutuse tekitada? Luxeonite temperatuur võib tõusta kuni 120-150°C'ni.
Siin on hulgaliselt erinevaid tehnilisi lahendusi, sõltuvalt konkreetsest dioodi margist ja hajuvast võimsusest. Kõigepealt valitakse soojustjuhtivad kompaundid, trükkplaat ise toimib jahutusena kui pind on metalliseeritud läbiviikudega täidetud, suuremate võimsuste eemale viimistel kasutatakse torudega soojusjuhte ning radikatel LED-id võib ka otse radikatpidi profiili külge kinnitada. Üldiselt on mõistlikum valida rohkem LED-e ja neid aladimensioneerida, kui et üritada vähemast viimast välja võtta.
Kasutaja avatar
reimo
Rock Crawler

Postitus Postitas reimo »

Paneel paneeliks, aga kas ei annaks metsas hoopis rohkem efekti 4-5 LEDi gruppide paigutamine töötuledena? Pole ju enamasti oluline näha 500 m kaugusele, vaid et auto ümbrus oleks laialt valgustatud. Sealhulgas võiks paar LEDi ka vintsi pooli valgustada?
Või on see lihtsalt minu kui võhiku vale nägemus?
Kaugele valgustamine on vajalik kas suure kiiruse juures või siis märke otsides, aga märkide otsimiseks peaks paremini sobima mingi pöördlaterna moodi suunatav valgusallikas.
Oli Grand Cherokee '93 metsasõitudeks - müüdud
Nüüd Grand Cherokee '12 teedel liikumiseks ja veduriks
vtl

Postitus Postitas vtl »

reimo kirjutas:Paneel paneeliks, aga kas ei annaks metsas hoopis rohkem efekti 4-5 LEDi gruppide paigutamine töötuledena? Pole ju enamasti oluline näha 500 m kaugusele, vaid et auto ümbrus oleks laialt valgustatud. Sealhulgas võiks paar LEDi ka vintsi pooli valgustada?
Või on see lihtsalt minu kui võhiku vale nägemus?
Kaugele valgustamine on vajalik kas suure kiiruse juures või siis märke otsides, aga märkide otsimiseks peaks paremini sobima mingi pöördlaterna moodi suunatav valgusallikas.
Riba eeliseks olekski just ümbruse ühtlane valgustus, vähemalt nii disainiks mina ribas LED-ide ja läätsede paigutuse.
Viimati muutis vtl, P Mär 23, 2008 8:39 pm, muudetud 1 kord kokku.
Vasta

Mine “Hooldus ja Remont”