leek kirjutas:kas keegi tarkpea kah riigiteatajat on lugenud

https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=12896328
kood 224
Ma ütleks, et ma olen siin asjata sõna võtnud.
Mootorsõiduki ja selle haagise tehnoseisundile ja varustusele esitatavad nõuded
redaktsioonis, mis hakkas kehtis
04.12.2006 - 06.05.2007 oli asi konkreetne, nagu siin teemas enamus arvas, ehk peavad olema automaaregulaatorid ja pesurid.
Kood 224. Lähi- ja kaugtulelaternad, mille lampide valgusvoog ületab 2000 lm
Nõuded: 1) lampe, mille valgusvoog on üle 2000 lm (gaaslahenduslambid ja näiteks hõõglambid HIR1, H9 tüüpi), on lubatud kasutada kaugtulelaternates ja ainult ebasümmeetrilise valgusjaotusega lähitulelaternates;
2) nende laternate valgusvihu kõrguse reguleerimine, sõltuvalt kere asendist, peab toimuma automaatselt. Laternatel peab olema hajutiklaasi puhasti;
3) gaaslahenduslambiga laternatel peab kaugtulelt lähitulele ümberlüliv seade tagama, et seadme rikke korral oleks sisse lülitatud lähituli. Ümberlülitusmehhanism peab välistama tulede vahepealsesse asendisse lülitatuse võimaluse;
4) igas lähitulelaternas võib olla ainult üks gaaslahendusvalgusallikas.
Vahepealses redaktsioonis ei olnud HID elementidest juttu.
Hetkel kehtivas redaktsioonis on regulaatori ja tulepesuri nõue vaid uuemale, kui 2000 aasta autole ja ülejäänutele kehtib lambile nõue vaid, et peab vastama E37 või E99.
Samas lugedes koodi 201 kehtivas redaktsioonis, on öeldud, et sõidukil võib kasutada vaid temale ette nähtud ja antud eeskirjas kirjeldatud valgustusseadmeid.
Kood 201 -2 aga ütleb, et latern peab koosnema selleks ettenähtud lambist, optilistest elementidest ja hajutiklaasist. Ehk kui latern on mõeldud H1 või H4 lambile, siis see ja ainult see seal pekski olema.
Selline õhtuse lugemise järeldus.