KARM SAFARI 17.05.14

Koht, kus saab arutada 4x4 teemadel, leppida kokku aegu, sõitude kohti ja muidu informatiivne koht / Information about different 4x4 events, safaries and adventures in Estonia and abroad.

Moderaator: Moderators

MINI
Got ARB and Nitrous?

Re: KARM SAFARI 17.05.14

Postitus Postitas MINI »

Kus siis nüüd need mehed on kes naersid selle jutu peale, mis mina alguses kirjutasin :D Teatasin teile, et alla 35 rehviga pole mõtet minna ja siis ka planeerige u 8 tundi :bg Aga Landy vaidles ikka vastu!!!!!!
Toyota Hilux 33`vints
Toyota LJ 70 33`Mudzzilla, vints
TR 3
mob:56234582
Kasutaja avatar
helar
I live off from the mud

Postitus Postitas helar »

Nääh Tiit, mis sa ikka parastad. Ländi tegi suts Tsonn Weini- lasi puusalt.
Hõljuk oleks sinna keskkonda kõikseparemini sobinud :D
Y61 Pätcruiser , LC80 .
Kuni autopesuni on offroad lahe...
Autoremont Tallinnas. http://www.heinworks.ee
Kasutaja avatar
Movistar
Teel kaaluta olekusse

Postitus Postitas Movistar »

Oliver kirjutas: Aga edaspidi on teada, mida tähendab, kui ländi kirjutab "KARM SAFARI" ... See tähendab seda, et tal pole õrna aimugi, mis ees ootab :D
Ega ta ei teagi kuna ka aastavahetuse safril keeras Ländy kolmandiku peal otsa ringi ja pani punuma :D
HM Racing Team
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

Movistar kirjutas:
Oliver kirjutas: Aga edaspidi on teada, mida tähendab, kui ländi kirjutab "KARM SAFARI" ... See tähendab seda, et tal pole õrna aimugi, mis ees ootab :D
Ega ta ei teagi kuna ka aastavahetuse safril keeras Ländy kolmandiku peal otsa ringi ja pani punuma :D
Ma pole ka kusgil öelnud, et ma kogu trassi oleksin läbinud. Lugege mu esimest postitust.
Õnneks on Muuvil alati virisemist - küll on minu üritustel igav ning liiga palju asfati ja kõva tolmuteed ning siis kuii veidi offroadi pakun on jälle kisa taevani.
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Kasutaja avatar
puhvel
I live off from the mud

Postitus Postitas puhvel »

Viiamsed 12h oli 6 auto kohta 3,5 töötavat vintsi ja üks neist oli tagumine vints.

Aga tehke mulle selgeks, miks need vintsid teil nii hullusti lagunevad....
Paluks välja tuua lagunend vintside tootjate nimed.
XC 70
salmus
Fitting 44"
Kontakt:

Postitus Postitas salmus »

Päeva alguses läks 1 Warn, hiljem 2 Mile Markerit ja ka üks Comeup. Lihtsalt juhtus nii, ega see ei tähenda et need vintsi tootjad kehvad on. 1 MM oli äsja ostetud auto küljes. Töötas ja rohkem ei uurinud enne minekut. Teine pandi üle 3 aasta kokku, tundus et töötas ja rohkem edasi ei uuritud, sest see oli enne safarit eelmine öö. Teistega oli lihtsalt halb õnn ilmselt.
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

Vintside lagunemise põhjuseks oli ilmselt nende vanus ning teadmata hooldusajalugu. On päris suur vahe kas tavalisel safril teha paar (pisikest) tõmmet või anda vinstidele jutti tunde kaupa hagu. Pidime paljusid vintse pidevalt veega jahutama.
Selle trassi teises pooles mes sõnaotsese mõttes liikusimegi vaid pidevalt vintsides. Sellises keskkonnas lööks mehhaanilised ja hüdrovintsid oma elektrilisi suguvendi töökindlusega ikka pika puuga.
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
salmus
Fitting 44"
Kontakt:

Postitus Postitas salmus »

Jaa meh. vints oli hea. Meil vooluga ega kuumenemisega probleemi polnud. Cherokee peal Draakon pidas isegi lõpuni vastu :)
Kasutaja avatar
Oliver
offroad on külm, pime ja vastik
Kontakt:

Postitus Postitas Oliver »

Krt, pean jälle kobisema, sest taas targutab Landy teemal, millest tal pole tegelikult halli aimugi.
Selle vintsi hooldus ajalugu on selgelt teada. Rike tekkis ennekõike vale kasutamise tõttu.
Oliver Sults, TR3, 20 aastat võidu- ja lõbusõite
Orienteerumiseks vajaliku arvuti leiad siit: https://supervivent.eu/offroad
Kasutaja avatar
Movistar
Teel kaaluta olekusse

Landy kirjutas: Õnneks on Muuvil alati virisemist - küll on minu üritustel igav ning liiga palju asfati ja kõva tolmuteed ning siis kuii veidi offroadi pakun on jälle kisa taevani.
Millal mul virisemist oli,et offroadi on/oli liiga palju ?
HM Racing Team
Kasutaja avatar
puhvel
I live off from the mud

Oliver kirjutas:Krt, pean jälle kobisema, sest taas targutab Landy teemal, millest tal pole tegelikult halli aimugi.
Selle vintsi hooldus ajalugu on selgelt teada. Rike tekkis ennekõike vale kasutamise tõttu.
Aga räägime nüüd kenasti lahti kuda see vale kasutamine välja näeb.
Ma siiani atv vintsi piinand igast asendist 3 aastat....töö tegemiseks ja kestab sunnik, Helari endisele ZJ-le ootab ostetud com-up peale panemist, seega....võhik ootab vale kasutamise nippe :roll:
XC 70
Jünger
unistus piimanäärmetest

Postitus Postitas Jünger »

Minu vints põles ka maha. Jeiii... Miks? Sest ise oleme lollid. Kui autot vintsitakse läbi kahe ploki, siis ilmselgelt ei ole sul mõtet enam otse üritada.....

Mis puutub aga raja ehitusse,siis ei ole midagi kobiseda. Priit, raja algus, kus sina ära pudenesid oli mõnus. Siis ma ei olnud esimeses otsas, vaid olin eelviimane masin. Esimeseks saingi, peale sinu taandumist. Kuni sinnani oli väga mõnus rada. Vaatad, kuidas teised nussivad, ja sõidad ringiratast. Rajuks läks allles peale söögipausi. Metsas ei tundunudgi raju, aga pildipealt tabas reaalsus.
Ehk siis, Tore päev oli. Ja loll on loll, muud midagi.

Kaspar

Järgmise korrani
Mudane aastast 2005.
Mercedes G; Samurai; Defender 90, Defender 110, CJ-8
"IF IT CARN'T BE FIXED WITH A HAMMER, IT MUST BE AN ELECTRICAL FAULT"
Kasutaja avatar
heints
True Off Roader!

Postitus Postitas heints »

puhvel kirjutas:
Oliver kirjutas:Krt, pean jälle kobisema, sest taas targutab Landy teemal, millest tal pole tegelikult halli aimugi.
Ma siiani atv vintsi piinand igast asendist 3 aastat....töö tegemiseks ja kestab sunnik, Helari endisele ZJ-le ootab ostetud com-up peale panemist, seega....võhik ootab vale kasutamise nippe :roll:

Kas sa arvad tõesti ,et foorumis õpitakse sõitma? Minu nägemuses oled sa juba kaks koledat viga teinud esimene ,et ostsid jeebi ja teine ,et ostsid el vintsi. Isegi kui sa kõik Ländy heietamised õige nurga all vintsimisest ja ploki kasutamisest selgeks õpid istud lõpuks ikkagi katkise jeebiga kuskil pasaugus kinni tuba releede põlemise tossu täis. Ja siis tuleb see kirjutis meelde.
Ifa l60 9,6d
Heints 55 36 944
Kasutaja avatar
puhvel
I live off from the mud

heints kirjutas:
puhvel kirjutas:

Kas sa arvad tõesti ,et foorumis õpitakse sõitma? Minu nägemuses oled sa juba kaks koledat viga teinud esimene ,et ostsid jeebi ja teine ,et ostsid el vintsi. Isegi kui sa kõik Ländy heietamised õige nurga all vintsimisest ja ploki kasutamisest selgeks õpid istud lõpuks ikkagi katkise jeebiga kuskil pasaugus kinni tuba releede põlemise tossu täis. Ja siis tuleb see kirjutis meelde.
Jutt käib vintsimisest mitte sõitmisest, nendel võiks ikka vahet teha.
Aga muidu tore lugeda julgustavat kommentaari :wave
Ja ilma vintsita või käsivintsiga jeep on etem kui el vintsiga jeep ?
XC 70
Kasutaja avatar
Movistar
Teel kaaluta olekusse

Elektrivints ( planetaarülekandega) on nagu alkoholivaba õlu. Nimi on "õlu" ja välimus ka kuidagi " õlle " moodi aga maitse on p*sk.
Ehk siis on autod liiga rasked ja vintsid lahjad.
Lisaks on autodel konstruktsioonist tingitud lisatakistusi mis koormavad vintsi veelgi.(igasugused põiktalad jne.põhja all)
Võttes kaalust kõvasti alla ja/või pannes külge mingi vähe toekama vintsi, muutub pilt kardinaalselt.

See ongi kogu probleem miks need "asjad" katki lähevad.
HM Racing Team
Vasta

Mine “4x4 üritused / 4x4 events”