K: Plaan soetada L200, Nissan Pickup?

Liiga tihti on meil see küsimus. Palun, Paneme siia oma uiteküsimused ja fleimime siin, et millist maasturit ma tahan või vajan

Moderaator: Moderators

Kasutaja avatar
Martinsr
Fitting 38"

Re: K: Plaan soetada L200, Nissan Pickup v. Taro/Hilux?

Postitus Postitas Martinsr »

Viskaks ka sõna sekka Nissan Pickup D22 poolest, Omanud neid peres juba aastaid. Läbinud nendega vett ja vilet muda ja röga, Alati metsast koju tulnud, teele pole kordagi veel jätnud.
Minu käes uhanud masinal praeguseks kerinud 380 000. Mina sellega sõitnud umbes 100 000 ja peale.

Moto vajanud profülaktilist remonti: eelsoojendus küünlad, Kõrgsurvepumba peal asetsev suretus klapp. Üle jäänud on ainult filtrid, õlid ja loomulik jooksev hooldus.

Veermik.
1. Esisild: Rooliotsad, pendel hoob. Kindlasti vaata ka torsioone! kas on juba põhja väänatud, või on veel reguleermaad.
2. tagasild: Vedru silmades olevad puksid (krigiseme hakkas)

muud midagi.

Kui ostma lähed, siis kontrolli järgmist:

Kasti ja Kabiini vaheline sein. Reeglina hakkab ta mädanema sealt. Eriti peaks ettevaatlik olema kui on plastik vann sees.
Karbid ( roostetavad seest välja :D ), Raami tagumised otsad. Kere kinnitused on reeglina okeid.
Mootoris, Vädna simmerid, reeglina lekivad, roolivõimu voolikud ka.
Õlifilter on räige õli all. Aga sellest pole hullu, kuna reeglina ei suudeta seda lihtsalt normaalselt kinni keerata. Pole ruumi.
Tagurdus tule andur, reeglina ei tööta.

Muus osas on kalla ja talla. :D

Varuosad lihtsalt saadavad ja ei maksa eriti midagi.
Lihtne masin ise nokitsemiseks.

Parimat
Martin
Mitsubishi Pajero matkamaja
www.uitajad.ee
Kasutaja avatar
TiitR
I live off from the mud

Postitus Postitas TiitR »

Martinsr kirjutas:Viskaks ka sõna sekka Nissan Pickup D22 poolest, Omanud neid peres juba aastaid. Läbinud nendega vett ja vilet muda ja röga, Alati metsast koju tulnud, teele pole kordagi veel jätnud.
Minu käes uhanud masinal praeguseks kerinud 380 000. Mina sellega sõitnud umbes 100 000 ja peale.

Moto vajanud profülaktilist remonti: eelsoojendus küünlad, Kõrgsurvepumba peal asetsev suretus klapp. Üle jäänud on ainult filtrid, õlid ja loomulik jooksev hooldus.

Veermik.
1. Esisild: Rooliotsad, pendel hoob. Kindlasti vaata ka torsioone! kas on juba põhja väänatud, või on veel reguleermaad.
2. tagasild: Vedru silmades olevad puksid (krigiseme hakkas)

muud midagi.

Kui ostma lähed, siis kontrolli järgmist:

Kasti ja Kabiini vaheline sein. Reeglina hakkab ta mädanema sealt. Eriti peaks ettevaatlik olema kui on plastik vann sees.
Karbid ( roostetavad seest välja :D ), Raami tagumised otsad. Kere kinnitused on reeglina okeid.
Mootoris, Vädna simmerid, reeglina lekivad, roolivõimu voolikud ka.
Õlifilter on räige õli all. Aga sellest pole hullu, kuna reeglina ei suudeta seda lihtsalt normaalselt kinni keerata. Pole ruumi.
Tagurdus tule andur, reeglina ei tööta.

Muus osas on kalla ja talla. :D

Varuosad lihtsalt saadavad ja ei maksa eriti midagi.
Lihtne masin ise nokitsemiseks.

Parimat
Martin
:thumb: andsid indu juurde!
Kasutaja avatar
TiitR
I live off from the mud

Kuna juba kastikate lainel olen, siis veel uuriks variante. Kas laidate kohe maha v. on tegu kestva aparaatiga? Näiteks B2500? http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php?id=1707126
Ühesõnaga, et kui nende kahe vahel valida?
P.S ei aja taga 5-kohalist sõidukit, pigem on pikk kast eeliseks, kuid tehnika, veoskeemi vastupidavus, jmt oleksid primaarsed.
Kasutaja avatar
Martinsr
Fitting 38"

Enne unustasin veel mainida et mu 76KW-ne pill 2 akuga variant. 98kw ei julgenud osta.
Ja 4wd tasub proovida. Ära karda ka selili auto alla visata ja esimest kardaani loksutada. Esineb sealgi hoolduse puudujäägist tingitud lõtku nuudis/hülsis. Muidu kui korralikult määrida pole seal seda ohtu. lihtsalt jäetakse 2 silma vahele see nippel.
Tasub veel vaadata tagaluugi avamis käepidet kas avab ja mis kõige tähtsam.... et kinni jääks :mrgreen: Mul mõlemal autol sellega probleeme olnud et kui kast kaupa täis siis läbi augu sõites põrutab luugi lahti. Enese julgustuseks alati rihma üle tõmmanud. Õnneks E-bay müüb uue ilusti liikuva käepideme 15 euroga :D

Sõber sõidab sellisega, ei ole ka kuulnud, et väga viriseb. On maininud küll, et Moto pidi jõuetu olema (Tal vist 57kw) kui haagis järgi pista, või kast täis.

Ma võin muidugi eksida, aga ei tea et mazdal topsihoidja oleks :D võibolla on see mingi äge lisavarustus :D
www.uitajad.ee
Kalamiis
Rookie

Postitus Postitas Kalamiis »

Martinsr kirjutas:Enne unustasin veel mainida et mu 76KW-ne pill 2 akuga variant. 98kw ei julgenud osta.
Ja 4wd tasub proovida. Ära karda ka selili auto alla visata ja esimest kardaani loksutada. Esineb sealgi hoolduse puudujäägist tingitud lõtku nuudis/hülsis. Muidu kui korralikult määrida pole seal seda ohtu. lihtsalt jäetakse 2 silma vahele see nippel.
Tasub veel vaadata tagaluugi avamis käepidet kas avab ja mis kõige tähtsam.... et kinni jääks :mrgreen: Mul mõlemal autol sellega probleeme olnud et kui kast kaupa täis siis läbi augu sõites põrutab luugi lahti. Enese julgustuseks alati rihma üle tõmmanud. Õnneks E-bay müüb uue ilusti liikuva käepideme 15 euroga :D

Sõber sõidab sellisega, ei ole ka kuulnud, et väga viriseb. On maininud küll, et Moto pidi jõuetu olema (Tal vist 57kw) kui haagis järgi pista, või kast täis.

Ma võin muidugi eksida, aga ei tea et mazdal topsihoidja oleks :D võibolla on see mingi äge lisavarustus :D
98 kw mootorid on enamjaolt tehase defektiga, kui tahad masinat pikemalt kasutada siis tasub kaarega mööda käia..
siku77
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas siku77 »

98kw motol pole häda ka midagi kui mootorit õigesti hooldada, remontida. Muidugi 76 kw on pommikindlam aga 98kw minek parem muu tehnika neil sama.
Puksiirteenus 56626099
Hea hinnaga nissani originaal varuosad.
Mell
Fitting 44"

Postitus Postitas Mell »

98kw tehase defektiga mootorid peaks olema tänaseks päevaks juba kõik kokku jooksnud olema või siis remonditud.Sellisele järeldusele olen jõudnud interneedusest nende mootorite kohta käiva info alusel.Kellel kokkupuudet,parandage minu arvamust.Ise vaikselt piilun sellise isendi poole.
GAZ 69A
Elu on ilus
5177232
Kasutaja avatar
Martinsr
Fitting 38"

siku77 kirjutas:98kw motol pole häda ka midagi kui mootorit õigesti hooldada, remontida. Muidugi 76 kw on pommikindlam aga 98kw minek parem muu tehnika neil sama.

Põhimõtteliselt on see loterii. Kui ostsid... siis vutt-vutt-vutt saale kontrolli...

Variant A: defektsed saaled, aga veel pole laiali lennanud
Variant B: def saaled laiali, ja kone P***s
Variant C: Keegi on juba vahetanud nad ära, ja mure murtud.

Kui see saale nali kõrvale jätta on tegemist samuti hea mootoriga.
www.uitajad.ee
Kasutaja avatar
TiitR
I live off from the mud

Olen nendest saaleprobleemidest ka siit foorumist lugenud, kuid nagu välja pakutud mudelitest näha, siis raha raatsiks raisata vanema ehk ehk selle 76KW-lise peale, kui üldse Nissanist rääkida. Aga Mazda kohta ootaks ka elavamat vestlust :) .
siku77
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas siku77 »

Mell kirjutas:98kw tehase defektiga mootorid peaks olema tänaseks päevaks juba kõik kokku jooksnud olema või siis remonditud.Sellisele järeldusele olen jõudnud interneedusest nende mootorite kohta käiva info alusel.Kellel kokkupuudet,parandage minu arvamust.Ise vaikselt piilun sellise isendi poole.
viimase kolme aasta jooksul olen müünud üle viiekümne uue mootori ja läheb neid endiselt seega ei ole need defektsed või kehvalt remonditud otsa lõppenud.

teemasse kah, selle raha eest vana navara parim, Tiit mine proovi metsas navarat ja mazdat endale istus navara rohkem. Mazda ka tunduvalt madalam. Mazda rohkem farmeri auto jahile minnakse ikka navaraga :)
Puksiirteenus 56626099
Hea hinnaga nissani originaal varuosad.
Kasutaja avatar
inseneer
Legod Varuosadest

Postitus Postitas inseneer »

Kogu selle jutu peale võin lisada, et nädala jooksul veereb Imedepõllu tootmisosakonnast välja 2004a 76kw mootoriga 4 ukseline Navara. Tundub, et sai hea.
I. Nikker, rikutud alates 2001 +372534O8157
http://imedepold.ee/
Andrus Michelis
Rock Crawler

Postitus Postitas Andrus Michelis »

Mazdal nõrk viienda tagumise käigu võll. Kallid varuosad. Muidu suht igiliikur. Omal kah selline majapidamises. Tuttaval üle miljoni sõitnud. Räägib, et remontis ringi peale ja välja vahetamist ei planeeri. Minu omal 408 ees ja olulistest osadest sai vahetatud kardaani silla poolne simer, käsipiduri trossid, suportid. Roostet eriti pole. Ülevaatusel mootori olukord hinnati heaks. Käigukastis on miski ära kulunud, kuna kang ei liigu eriti täpselt. Kui mitte unustada, et tegu on 57 kw siis minu meelest kiirendusel pole viga miskit.
Andrus Michelis kõrvalistuja, roolikeeraja. Võistelda ei viitsi. Jahti ja porirallit saab niigi igal nädalavahetusel.
Kasutaja avatar
TiitR
I live off from the mud

Nüüd siis juba konkreetne küss, et milline neist? :)
1. https://www.auto24.ee/kasutatud/auto.ph ... 8cf4569455
2. https://www.auto24.ee/kasutatud/auto.ph ... e5c8e15753
3. https://www.auto24.ee/kasutatud/auto.ph ... 7c2ca28b66

Toonitan veelkord, et kiirendus ja "teatriskäimis" pilli ei otsi...pigem vaja rahulikult vilja ja kartulit sigadele metsa viia, kuid vedama jaksama peaks :) .
Ja veel, kuna 2 masinat Harjumaal, et äkki elab mõni foorumlane neile lähedal ja vaataks asjatundliku pilguga esiteks üle. Ei tahaks Tartumaalt sinna kimada ja tõdeda, et müüja jutt ei vasta absull tõele ja auto vajub kohe keskelt pooleks :oops: ..minupoolt ülevaatajale loomulikult six-päkk.
Ja äkki on hoopis foorumlaste autod, et siis kohe lisainf väga oodatud.
Tänud ette.
P.S Mis vahe on Mazdal 63 s 57 KW?
KKKKKK
Fitting 44"

Postitus Postitas KKKKKK »

No-noh, teatris käimise masina juba said tõesti. Nüüd tahaks jälle metsa?
Olnud D22 98 kw, Ranger 80 kw ja Hilux 106 kw. Metsa jaoks võtaks neist kindlasti D22-e. Ka Rangeril pole tegelt viga. Kõige suurem miinus on kallid(kohativäga) jupid ja B osi saada pole. Nissanile leiab aga kõike norm hinnaga.
AMAROK 190kW 01/2019
Koduabiliseks vali uus 225 AVANT kompaktlaadur!
Kasutaja avatar
TiitR
I live off from the mud

No on ka see auto juba jahtidest osa võtnud, kuigi jah, jahikoera ja sigu autosse ei lubanud ... no lihtsalt ei raatsi veel :D , kuid söödad vaja välja viia ja kuhugi peab ka kütitud saagi ja söödad panema, sellest ka kastika mõte.
Sinise Mazda müüjaga räägitud, luges palju asju ja roostekohad ette. Nissani mees ei taha aga absull toru võtta :?
Vasta

Mine “Tahan osta aga ?”