Oled huviline ja alles avastad enda jaoks 4x4 maailma või oled juba tõsine remondimees ning soovid jagada oma teadmisi siis siin saab küsida abi ja ka vastata tehnilist laadi küsimustele.
Kus on enamasti termomeetri andur autodel?
Mu JEEBul näitab see üsna täpselt.
Ühele teisele autole ka oleks vaja.
Ostsin hiinlastelt ühe juhtmega junni, anduri panin rattakoopasse, aga nii, kui auto seisma jätad, hakkab näit tõusma. Ainult pikki vahemaid sõites, näitab õigesti.
Kuhu see juhe vedada? Väga pikk ta ka ei ole....
Rattakoopast tuleb ju sooja õhku, mida mootor puhub?
Teine variant on see, et see kasutab thermistor tüüpi andurit ja sellega on see nali, et kui liiga palju voolu anda, siis see sama vool, mis andurit läbib(ja mille järgi temperatuuri mõõdetakse) hakkab hoopis andurit kütma
Aitan vintsi, tõste ja muu tjuuninguga. Teen lihtsamaid freesimistöid, treimistöid ja pisemat automaatikat-koosteseadmeid.
Hüdrovintsiga-paadiankruga-täislukkudega chero-põka. Turistis tiim paadiankur.
Sõiduautodel pandud andur radika ette stange taha, oma v70-l
oli manuaalis kirjas et kohapeal käies võib näit tõusta,
ja oli kaks (teine teisel pool) andurit udukate kõrval
Peeglisoendus ei hakka segama?
P.S minu lc-l näitab samuti peale pikemat sõitu ja hiljem peale mõningast seismist aiateibaid (näit. õues oli +2C, näit autosse minnes +10C), sõites muidugi kukkus ja liikus normi piiresse.
Ka uutel tehasemasinatel (näiteks veoautol Scania) on andur sellise koha peal, et kohapeal seistes näitab rohkem kui tegelikult on. Aga see selleks.
Ma enda autol paigaldasin ka anduri rattakoopasse. Sõidu ajal näitab õigesti, kohapeal valetab. Minu jaoks on positiivne see, et peale mõnetunnist mootori seismist on autot käivitades ja sõitu alustades hea vaadata, kas mootor on TÄIELIKULT maha jahtunud või kui termomeeter näitab ikka rohkem kui arvatavasti õues on, siis järelikult mootor päris jahtunud veel pole. Vastavalt sellele mul natuke on erinevad mootori käivitamise ja koormuse andmise võtted.
Kaevan vana teema üles. Kas on veel häid ideid termomeetri anduri paigalduskohast? Välistama peaks ilmselt ka koha kus andur suvel köetud pleki temperatuuri näitama hakkab.
Ehk siis kui kellegil veel kavalaid ideid, siis tuld
Chevrolet Blazer; 4,3 V6
---------------------------
Ford Ranger; 2000 a.
Jeep Grand Cherokee; 4,7 V8