Jeep Wrangler YJ mootori vahetus

Tõsisemad ja spetsiifilist laadi tehnilised arutelud erinevate tehniliste sõlmede üle 4x4 liikuri juures. Võta sõna kui tead millest räägid, lahmijad lendavad Idiot Cornerisse.

Moderaatorid: jr, Veiko, erik, Moderators

Kasutaja avatar
urmas
unistus kahest 4-pakist kapoti all

Re: Jeep Wrangler YJ mootori vahetus

Postitus Postitas urmas »

Chero mootoreid ei remondita. Korralike mootoreid saab tükki viis remondi rahaga. A/T kasti (AW4) saad kauba peale. See on hea kast. Kepikasti sa vaevalt leiad.
Snegurochka ex.
Authorities require that a person be gone 48 hours before they`re consodired missing (longer, if they drive a Jeep)
Uued tuuled....IF IT DOES NOT BREAK, IT'S TRIALJIMNY.
Kasutaja avatar
K.Kotkas
Tema Ise

Postitus Postitas K.Kotkas »

oeh, vahel on kisamisest kasu ka...

http://forum.4x4.ee/viewtopic.php?f=6&t=32176 siit saad mootori.

K
Katsu inimene olla siis olen ka mina.
virgo
True Off Roader!

Postitus Postitas virgo »

K.Kotkas kirjutas:See on see koht, kus ma karjun taas "Issand sa näed ja sa ei mürista"

Miks kurja te onate neid diisleid ja v8 -id ?
Kristjan...with all due respect and so on, ega Sa ei tunne kedagi kes selle paljukiidetud R6-le eelistaks V8-t ja seda ka teinud oleks? Jah see 63/64-dast aastast traktorimootor on töökindel...aga (teie väljend jälle) bang for the buck..?Magnum oma "nelikümmend" R seeeria kastiga kannatab minu arust täitsa kriitikat.
Subjektiivne mõtteavaldus muidugi kuid...
Päikest
Virgo @ V8 usku
Mudas alates 2003.
Kasutaja avatar
K.Kotkas
Tema Ise

virgo kirjutas:Magnum oma "nelikümmend" R seeeria kastiga kannatab minu arust täitsa kriitikat.
Subjektiivne mõtteavaldus muidugi kuid...
Totaalne offtopic, aga:

See karjatus oli pigem ajendatud kontekstist, kus ilma ennem lõpuni läbi mõtlemata on laual korraga 2 võimalust kas SUUR v8 mootor või siis selline tuntud pirtsakas diisel.

Allakirjutanu on ju teinud läbi protsessi, kus see Rida6 vee 8 vastu edukalt vahetati.

Mu ainuke soovitus kõigile tulevastele mootorivahetajatele on lihtne excel kuhu kirja lähevad:

Palju uus mootor maksab
Kui palju maksab selle antud auto isendi vahele toppimine
Kui palju see aega võtab e kui kaua pole autot

ning nipet näpet. Mootori vahetus on väga vähestel juhtudel selline ettevõtmine, kus ühendad juhtmed ringi ning sõit läheb edasi. Inimesed reeglina ei kujuta ette, kui suur töö see tegelikult on ning kui palju on varjatud töid, mille peale ei oska kohe kuidaski tullagi.

Ning mis mu tagumenti eriti nokib on see, et reeglina tahetakse neid mootorivahetusi, erti bens2diisel vahetusi teha kulude kokkuhoiu nimel ja seda masinatele, mis aastas ei kipu sõitma rohkem, kui 5000 km. Läbisõit, kus pole mitte mingit vahet, kas masin on 3 liitrit sajale jänusem või ei.
vtl
asjade olemus - see on imelihtne

Postitus Postitas vtl »

K.Kotkas kirjutas: Mu ainuke soovitus kõigile tulevastele mootorivahetajatele on lihtne excel kuhu kirja lähevad:

Palju uus mootor maksab
Kui palju maksab selle antud auto isendi vahele toppimine
Kui palju see aega võtab e kui kaua pole autot
Lisaks eelnevale tooks välja veel ühe olulise pointi, mille peale suures ümberehituse-tuhinas tavaliselt ei mõelda. Mis saab siis, kui Sa sellest autost tüdinenud oled ehk projekti jätkusuutlikus. Kas auto läheb mahakandmisele ja/või varuosadeks või on mõte seda kunagi edasi müüa. Ja kui viimast, siis kas järgmine peremees suudab/tahab seda vajadusel ise (või entusiastlike huviliste-sõprade abil) remontida või viib heausklikult mingisse töökotta, kuskohast ta ilmselt kohe ukselt tagasi saadetakse. Igatahes piirab see tulevast võimalike huviliste ringi üsna kitsaks.

See oli üks põhjus, miks mul omal ajal TFR-i käest kurikuulus "kollane aiatraktor" ostmata jäi. Topautos (kus see masin väidetavalt omal ajal osaliselt ümber ehitati) öeldi mulle otse, et ära palun selle masinaga meie juurde tule, me ei taha sellega tegeleda. Ja ma saan neist suurepäraselt aru.
fredo
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas fredo »

Nii, paar päeva olen nüüd mootori otsinguid teostanud ja hankinud kaks 126kW ja kaks 136kW kontakti. Küsiks nüüd, et kas ja kui kramplikult peaks kinni hoidma sellest 136kW või ei ole seal sisulist vahet, et milline visuaalselt kõige parem välja näeb, selle võtan, ja loodan, et läks hästi?!

fredo
fredo@simona.ee
+3725276630
Kasutaja avatar
Praks1
I live off from the mud

Postitus Postitas Praks1 »

126kw mootoril on keerulisem elektrisüsteem ja pritse.ning andurid ja jama pole võtta,ainult telli.
Ise valiksin kindlalt136kw
Proto
53951597
Kasutaja avatar
Xim
Fitting 38"

Postitus Postitas Xim »

uputaja kirjutas:Isiklikult paneks ka 4,0 mootori koos kepikastiga peale. Aasta valiks 92 ja üles, sellest ajast kaaned kõige paremate voolavusnäitajatega. Mootori el skeem lihtne ja töökindel. Kannatab piitsutamist. AX 15 manuaalkast on japside poolt tehtud = küllaltki probleemivaba. Soovi korral saab alla pista ka AW4 automaatkasti. Pikkus sama mis manuaalil :!:

Nii et 32-33 rehv, 4.0 mootor ja nägu nalja täis.
Kuidas neid hästi voolavaid kaasi ära tunda? Kas valu numbri järgi on kuidagi võimalik tuvastada? Ütleme, et on täiesti tundmatu minevikuga kaas mille kuuluvust ega aastat ei tea.
fredo
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas fredo »

Nonii, R6 4.0l mootor koos automaatkastiga olemas, tänud Blackout. Hakkasin juba lahti lõhkuma ja tõttaks sündmustest ette seonduvalt vahekasti liigutamisega:
- Mõõtsin ära uue mootori käigukastist tiivikuni ja sain ca. 1500 (ATM kastist tuleb välja 23 nuudiga võlliots)
- Mõõtsin ära auto peal vahekasti sisenemise kohast 1500 ette ja kangesti tundub, et mootor mahub peale ilma, et peaks vahekasti tahapoole liigutama ja sellest tulenevalt jääks ka kardaani nurk samaks ja vahekasti kallale ei peaks üldse minema?!

Siiski olen mitmest kohast lugenud ja kuulnud, et R6 mootori paigaldamisel peab vahekasti tagumist otsa lühemaks modifitseerima- kus see tõde siis on, või selgub kohe varsti, et see ATM kast ei istu minu vahekastiga kokku?!

Kasutan veel juhust ja küsin, et mida saab välja lugeda numbritest R6 mootori peal, kas tootmisaeg on 3_15_94 ja kas see võiks tähendada 3- päev; 15- nädal; 1994 aasta või 15 märts 1994 aasta või hoopis midagi muud?

F.
Manused
mootori nr.jpg
mootori nr.jpg (172.62 KiB) Vaadatud 5603 korda
R6 mootor.jpg
R6 mootor.jpg (137.74 KiB) Vaadatud 5603 korda
moodetud autol.jpg
moodetud autol.jpg (95.5 KiB) Vaadatud 5603 korda
Kasutaja avatar
K.Kotkas
Tema Ise

fredo, vist oleks su viimastest postidest aeg teema pooleks teha ja Ehitame / eputame teemasse minna ?

K
Kasutaja avatar
HOFFA
Rookie

Postitus Postitas HOFFA »

PS. mul Wrankul vahekast lühemaks tehtud. Auto ise 91 a. YJ 4,0L manuaal. Sillad ka vedrude all, nii et päris korralik tõste. Ilma vahekasti lühemaks tegemata ei anna tagumise kardaani nurgad välja. Kui huvi küsi nüansse.
Hoffa - SERVIS
hindrek555
Mudder

Postitus Postitas hindrek555 »

Sai ka kunagi möllatud selle wranku kardaaniga.Meie kompott nägi lõpuks välja selline-käigukast lühike,kõrgemad vedrud sillapeale,diff nurka keeratud,kardaan topeltrisidega(aretadud patroli esimesest kardaanist)

Tahtsin öelda,et wrankul moto+kasti aretamiseks ruumi piisavalt igalpool va kardaanimajandus.
Vasta

Mine “Modifikatsioonid edasijõudnutele”