Aku salongis, selle ventileerimine?

Tõsisemad ja spetsiifilist laadi tehnilised arutelud erinevate tehniliste sõlmede üle 4x4 liikuri juures. Võta sõna kui tead millest räägid, lahmijad lendavad Idiot Cornerisse.

Moderaatorid: jr, Veiko, erik, Moderators

Kasutaja avatar
erik
Aktiivne Pikendus

Postitus Postitas erik »

urmas kirjutas:Täiendus teemasse.
Kui aku tuulutusavadest toru välja viia, peab jälgima, et see ainult ülespoole läheks. Kui on allpolle lontis, jääb happeaurudest tekkiv tilk torusse ja ei lase aurudel välja minna.
Pole tõsi, enamustel tuulutustel (ka aku tuulutusel) on voolikul "u" pööre sees, tilk ei mängi rolli, kui tekib rõhu erinevus, lükatakse tilk eest.
Asju ehitatakse korralikult ja teemasse lähenetakse süviti!

Erik Metsis, Mudanägu aastast 1999.
Kasutaja avatar
urmas
unistus kahest 4-pakist kapoti all

Postitus Postitas urmas »

Mul oli toru ots mingil põhjusel lahti tulnud ja voolas sealt ca pudelikorgitäis hapet välja, kui toru liigutasin. Toru pikkus on 70cm ja läheb üles katuse nurka. Panin nüüd siiski nii, et läheb otse üles ilma U-aasata.
Snegurochka ex.
Authorities require that a person be gone 48 hours before they`re consodired missing (longer, if they drive a Jeep)
Uued tuuled....IF IT DOES NOT BREAK, IT'S TRIALJIMNY.
FlammablE
Rock Crawler

Postitus Postitas FlammablE »

On kellelgi ideid, kust võiks leida akukastiks sobiva (kaanega, soovitavalt tugevamast plastist või metallist) hermeetilise kasti, kuhu mahuks kõrvuti või pikuti kaks akut mõõtudes 400x200x200. Kast peaks olema veekindel, mitte pritsmekindel (või selleks lihtsalt muudetav).
pe2ske
Mudder

Postitus Postitas pe2ske »

Kui aku tuulutusavadest toru välja viia, peab jälgima, et see ainult ülespoole läheks. Kui on allpolle lontis, jääb happeaurudest tekkiv tilk torusse ja ei lase aurudel välja minna.
Ma loodan, et see ikka vastupidi on. Tehase poolt paigaldatud akudel on see kõigil alla poole, olgu see aku siis kapote, istme või pakiruumi põhja all. Teisiti poleks ju üldse mõeldav.
Kasutaja avatar
MahviaDeTyrk
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas MahviaDeTyrk »

pe2ske kirjutas:
Ma loodan, et see ikka vastupidi on. Tehase poolt paigaldatud akudel on see kõigil alla poole lontis, olgu see aku siis kapote, istme või pakiruumi põhja all. Teisiti poleks ju üldse mõeldav.
No mõeldi ju ikka seda, et voolikul ei tohiks kahe kõrgema koha peal olla allapoole lontis kohti
tartuoffroad.ee
5581340
Kasutaja avatar
jr
Motorsi Jaak

Postitus Postitas jr »

Jaguaril on aku pagassis ja mingit tuulutust tehase poolt sealt pole välja viidud. Pagass on aga ühenduses sõitjateruumiga, seega võib öelda, et aku on salongis. Ei haise ja eraldi tuleohutuse kohta juhiseid ka autos pole. Kas ma peaksin nüüd mures olema? Ei, sest üle pole ka mõtet dramatiseerida asju.
+372 5028488
Kasutaja avatar
MahviaDeTyrk
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas MahviaDeTyrk »

jr kirjutas:Jaguaril on aku pagassis ja mingit tuulutust tehase poolt sealt pole välja viidud. Pagass on aga ühenduses sõitjateruumiga, seega võib öelda, et aku on salongis. Ei haise ja eraldi tuleohutuse kohta juhiseid ka autos pole. Kas ma peaksin nüüd mures olema? Ei, sest üle pole ka mõtet dramatiseerida asju.
Jaguaril ei ole ka reegline küljes elektrivintsi mis põhjustaks kurja aku piinamist ja laadimist :roll:
Olen oma silmadega näinud mitut garages laadimisel olevat akut juppeks lendamas nt. relakast lennanud sädeme abil
tartuoffroad.ee
5581340
Kasutaja avatar
ibra
I live off from the mud

Postitus Postitas ibra »

Lasin ise 210 AH aku laiali ,oli pandud käia alla laadima,sai sädet ja ime et ellu jäin.Terve garaaz oli hapet täis ja akupurgid lendasid välja ,paarkümmend senti läksid peast mööda.Kärakas oli metsik.
Me oleme kõik võhikud,ainult erinevates valdkondades.
seff
Rock Crawler

Postitus Postitas seff »

ibra kirjutas:Lasin ise 210 AH aku laiali ,oli pandud käia alla laadima,sai sädet ja ime et ellu jäin.Terve garaaz oli hapet täis ja akupurgid lendasid välja ,paarkümmend senti läksid peast mööda.Kärakas oli metsik.
ibra wrote:
Diiselkütte paake saab keevitada koos küttega aga see küte ei tohi keevituskohani olla .Olen korduvalt seda praktiseerinud.

Shocked
Erakordselt vedanud sul siis...
Ma olen ise näinud, kuidas Belarusi paaki keevitanud tegelane avastas end järsku töökoja teisest seinast, kuna kütte aurud otsustasid pauku teha... No ei olnud lõbus pilt, päriselt.
Aga jaga oma "head nõu" edasi siin, eks inimesi leidub, kes Darwini auhinna järgi ihalevad... Thumb up!
Ei ,mul pole vedanud,seda tööd pead oskama teha,

kas aku plahvatas sama ürituse käigus :lol:
seff
Rock Crawler

Postitus Postitas seff »

seff kirjutas:
ibra kirjutas:Lasin ise 210 AH aku laiali ,oli pandud käia alla laadima,sai sädet ja ime et ellu jäin.Terve garaaz oli hapet täis ja akupurgid lendasid välja ,paarkümmend senti läksid peast mööda.Kärakas oli metsik.
ibra wrote:
Diiselkütte paake saab keevitada koos küttega aga see küte ei tohi keevituskohani olla .Olen korduvalt seda praktiseerinud.

Shocked
Erakordselt vedanud sul siis...
Ma olen ise näinud, kuidas Belarusi paaki keevitanud tegelane avastas end järsku töökoja teisest seinast, kuna kütte aurud otsustasid pauku teha... No ei olnud lõbus pilt, päriselt.
Aga jaga oma "head nõu" edasi siin, eks inimesi leidub, kes Darwini auhinna järgi ihalevad... Thumb up!
Ei ,mul pole vedanud,seda tööd pead oskama teha,

kas aku plahvatas sama ürituse käigus :lol:
Kasutaja avatar
ibra
I live off from the mud

Postitus Postitas ibra »

Ära parasta midagi,sul võib veel halvemini minna. :twisted:
Me oleme kõik võhikud,ainult erinevates valdkondades.
seff
Rock Crawler

Postitus Postitas seff »

ibra kirjutas:Ära parasta midagi,sul võib veel halvemini minna. :twisted:
ära pisukest musta huumorit pahaks pane sry offtopic :69
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

Land Rover Series ja Defender sõidukitel on aku juhi istumise alla ja sealgi on sõitajete ruumist eraldamas vaid õhuke alumiinium lehest luuk.
Sõjaväe 24V mudelitel, on mõlemad akud esiistmete vahel kastis.
Mingist spets tuulutus pole kummalgi puhul.
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Kasutaja avatar
paevaline
Fitting 38"

Postitus Postitas paevaline »

Landy kirjutas:Land Rover Series ja Defender sõidukitel on aku juhi istumise alla ja sealgi on sõitajete ruumist eraldamas vaid õhuke alumiinium lehest luuk.
Sõjaväe 24V mudelitel, on mõlemad akud esiistmete vahel kastis.
Mingist spets tuulutus pole kummalgi puhul.
Sõjaväe autodel pole peamine mõtlemaks juhi mugavusele.
Vanematel autodel võiks öelda sama.
Tükike Gruusiat Pärnus
www.kolhethi.ee
koppees
Fitting 38"

Postitus Postitas koppees »

UAZ bussis aku ju juhi istme taga.Samas on need piisavalt hõredad,et tagada tuulutus :D .
Kui mul on aega,olen normaalne.Aega aga kahjuks pole.tel 56889722
Vasta

Mine “Modifikatsioonid edasijõudnutele”