Liiklusohutus(kampaaniad)

Postid, mis kuhugi mujale ei sobi.

Moderaator: Moderators

Heigo72
Rookie
Kontakt:

Postitus Postitas Heigo72 »

Hmmm, igas foorumis juba sama kisa üleval, liigun ise suht tihti kiirusega 140-180 km. tunnis. Aga ka kiiresti sõita on võimalik mõistlikult, peab endale selgeks tegema teekatte seisundi, kas mahud järgmisse kurvi, kui rekka peaks vastu tulema ja kõik muud sellised jutud. Sõitmist lubavaid pabereid oman 18 aastat ja tegelenud ka autokrossiga.
Kisa kisaks , aga hullud jäävad hulludeks ja eks surevad ka sellisena. Teema , et sõidan 140-180 maanteel ja üsna tihti ,peaks olema teises foorumis. Siia aeglaste aga tugevate hulka selline teema lihtsalt ei sobi.
Seal iga 2. rallisõitja ja Streetracer.
Kuigi viimasel ajal on seal ka hakanud olukord paranema.

Liiklusohutus kampaania mõttes , iga koha peale , kus on toimunud hukkunutega avarii , tuleks panna must rist. Ja nii mitu valget risti , palju hukkus süütuid inimesi antud avariis.
Ja sellistes kohtades võiks olla liiklus piirang 50 km tunnis. Nii 400 m.
Et inimesed saaksid mõelda ja aru , mis antud kohas on juhtunud ja , et järgmine võib olla just tema.
Mul aega on !!!
tanel
Rock Crawler

Postitus Postitas tanel »

jackpuuk kirjutas:Kõiki ei jõua muidugi koolitada sel meetodil, aastat 3 tagasi lasksin E mersu nina sõelaks peale selle, kui ta sundis mind oma möödasõiduga praktiliselt põllule,
Ja siin kirjutad sa ainult selle pärast, et teisel vennal polnud tukki põues ja telefoni aku tühi või oli tal muid põhjusi pollariga lähemat suhestumist vältida. Mr. Darwin has let us down again...
Sa oled ikka tõsine idioot, ma ei hakka siinkohal isegi retooriliselt küsima, et kas sa ise annad endale ikka aru oma tegevusest... ilmselgelt käib see üle jõu. Keegi võiks su IP pollarisse välja trace'ida ja sind relvaloata jätta. Ilma naljata.

LE mõte ei olegi sätestada ÜDINI MÕISTLIKKE piiranguid, vaid reglementeerida liiklust selliselt, et kaks nippa-nappa valimisõiguslikku ja teovõimelist idiooti lähestikku sattudes turvaliselt oma sõitu senisel kursil jätkata saaksid. Et kui üks parasjagu failib selle reeglite täitmisel mingil määral, siis teine, olles juhtumisi ontlik piloot, suudab ilmselt ära päästa olukorra. Päris seevaldi kaadri eest see muidugi ei kaitse.

Täites neist väljakutsetega vakantsidest ühe oma isikuga oled sa juba liikluse väga ohtlikuks muutunud, oma 140ga kurvi sukeldumise ja bussi ette-taha ära mahtumisega ei ole sa kindlasti arvestanud tahavaatepeeglis nägu meikiva blondiiniga kes keset teed sulle vastu tuleb. Ongi kogu moos. Ja kumb teist rohkem ja kumb vähem sõita oskab või süüdi on?

LE kuulub de jure alati täitmisele, de facto võib seda rikkuda kui ollakse VEENDUNUD "teise idioodi" ilmnemise võimatuses. Küsimus jääb, kuidas saab see 1. idioot sellist otsust adekvaatselt vastu võtta.. :roll:
tegime pulli, aitab
Discovery
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas Discovery »

jackpuuk kirjutas:liigun ise suht tihti kiirusega 140-180 km. tunnis
Ma loodan, et pollar Sul varsti load ära võtab või keegi Sul lihtsalt lambid kinni lööb igasuguste sõelapõhjaks tulistamiste ja muude juttude peale või annab mõni puu Sulle õpetust, sorry. Võid ju osata sõita, aga Sinusugustest võtavad eeskuju ka igasugused rull- ja muud nokad, keda siin ülbelt sõimad. Ise oled paraku samasugune. Punkt.
Kasutaja avatar
garfield
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas garfield »

Hmmm....et sõiduoskused ja kogemused tagavad ohutu liiklemise kiirusel 140-180km tunnis??? AGA MILLEX SEDA VAJA ON??? Sry, aga tundub olema selline "õige eesti mehe jutt" , et olen tegija...proovix elu kuidagi lihtsamalt ja targemalt elada?
....Loomariik on Eestimaal rikkalik: on tigusid ja liblikaid, lambaid ja antiloope... :roll: proovix siiski ellu jääda?
T.S.
offroadihuviline aastast 2006
Matkajad(150; 2007) kaardilugeja
Mudamiisu(456; 2008) kaardilugeja, vajadusel ka vints ja rool
Lisax: foto-catering-PR ja meedia :)
Kasutaja avatar
Ax
True Off Roader!

Postitus Postitas Ax »

Selliste lendurite peale ei oska kohe mitte kui midagi öelda.
Kas see jackpuuks või mis ta oli oleks võinud rahulikult mersuvennale öelda milles probleem? Ehk mersul ütles tehnika üles, sai infarkti etc. Aga näed, kohe laseme sõelapõhjaks. Huvitav kui järgmine kord lendad "madalalt" ja teed ohtliku olukorra, kas siis võime sind vintsidega pooleks tõmmata sõnagi lausumata?
Moded peaks sellised vennad, kes siin kelgivad oma lollustega koheselt IC saatma või suisa bännima.
Takkajärgi tarkus on täppisteadus.
jackpuuk
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas jackpuuk »

Mersu tegi pimedas kurvis möödasõitu ja lohises mulle külg ees vastu, on teil ette tulnud sellist asja? Ei hakka ennast vabandama, lihtsalt mulle jääks ka 25-st tunnist ööpäevas väheks, teeme sõpradega ise tööd ja samas on meil oma firma, kus töötavad inimesed. Töö iseloom sunnib mind pidevalt ringi sõitma ja suht sageli tuleb päevas mingi 500 versta maha sõita+ kokku saada selle vahepeale 5-6-e inimesega. Toonitan veelkord, et ma ei tee idiootlikke möödasõite ja kõik muud sellised asjad. See, et mul aega vähe ei tähenda seda, et üritan ennast või teisi laibaks sõita. Jah võite mind rahulikult pooleks kakkuda, kui peaksin sellise olukorra tekitama, oleksin sellise seisukohaga täiesti nõus.
kiilakal pole taskus kammi.
Kasutaja avatar
Ax
True Off Roader!

Postitus Postitas Ax »

ei tea milleks mõeldi välja mobiil, arvuti, internet, e-meil ......või logistikut vaja? Asendamatuid inimesi pole olemas. Vist kiviaeg kätte jõudnud taas.
Takkajärgi tarkus on täppisteadus.
jackpuuk
Off Roader Wannabe

Inimest telefonis tööle ei võta, telefonis materjali ei vaata, masinat ei osta jne. Samal ajal ka ise tööd tehes, pole just lihtne tänapäeval tegevust laiendada. Aga see läheb teemast väga mööda, rohkem teemat ei solgi, vabandust.
tanel
Rock Crawler

Postitus Postitas tanel »

jackpuuk kirjutas:Mersu tegi pimedas kurvis möödasõitu ja lohises mulle külg ees vastu, on teil ette tulnud sellist asja?
Sul pole tagaveoga sõites kunagi kogemata külg ette läinud? Oled veendunud, et tegi MÖÖDASÕITU, kurv oli pime, kust kurat sa nägid kuidas ta vastassuunda sattus?
Mul küll on külg ette läinud, avalikus ja tihedas liikluses, linnas, kurvis, kogemata - hindasin olusid valesti. Jäin oma ritta enam-vähem, ohtu ei põhjustanud. Ok, pime kurv ja möödasõit ei olnud jah.
Sa ise tood veenva näite minu LE ja kahe idioodi teooria tõestuseks - ühel idikal läks asi veits või rohkem käest ära, teine näe suutis kõrvale tõmmata ja asi ants. Paraku läks teine idikas seepeale puhta mentaliks hoopis, kuigi sõiduvõtteid rakendas õigeid.
Mitu korda on sulle elu jooksul üldse sinu suunavööndis vastu tuldud, et see nii erutab sind?

Ma toon sulle su mersu kõmmimse peale veel ühe näite:
Kallis kaasa suutis kunagi aastaid tagasi trt mnt peal kenakese jama korraldada - viis pilgu teelt raadio konffimiseks. Tõstis teele - oi p..., vastassuund ja ekipaaž kella 12s liginemas. Otsustas kiiresti ja õigesti, rabas veel vasakule ja pani vastutulijast tema teepeenra kaudu mööda, naasis siis oma sõidusuunda ja pidas auto kinni. Vastutulija õnneks ei läinud peenart haukama, takkajäreletäppisteadus.
Oli tollal suitsetaja ja kaks ühikut kadus nagu tolmuimejasse, seejärel võis sõitu jätkata.
Ja siis - kargab järsku välja mingi vastu tulnud, mööda uhanud ja tagasipöörde teinud kauboi, seisab auto ette ja võtab endale õiguse tule avada??? MIDA V...U?????
Sa võid mürki võtta, et olles sellises situatsioonis osaline annan ma endast vähimalgi võimalusel kõik sinu elimineerimiseks, käivad siis vahendid üle sinu tervise või vabaduse. Kui sind selle peale maha lüüakse nagu marutõbist koera, jääb see hädakaitse piiridesse. Erinevalt sinu käitumisest.

Naine konfib mul raadiot edaspidi roolisambalt, lessons learned. Sina - ...?

Sama kaasa mul kohtus alles see aasta trt mnt peal tema suunavööndis sirgelt vastu tulnuga, kes kõrvale EI tõmmanud (kummaski suunas oli 1 paar rattajälgi, nende vahel igal pool vaalud, tegelane tuli täpselt keskel, pool autot ühes ja pool teises suunavööndis). Tõmbas ise kõrvale ja sai ilma hüsteeritsemata oma punkti B ja koju tagasi ka. Paistab, et närvid ja juhivõimed on paremad kui mõnel mehepojal...
jackpuuk kirjutas:Ei hakka ennast vabandama, lihtsalt mulle jääks ka 25-st tunnist ööpäevas väheks, teeme sõpradega ise tööd ja samas on meil oma firma, kus töötavad inimesed. Töö iseloom sunnib mind pidevalt ringi sõitma ja
Ah et üle töötamine sunnib pingeid päästiku kaudu maandama ja kella asemel vaatame pigem "kellasid" ja panustame gaasipedaalile?

Teen ettepaneku jackpuuk'ile "Meie Maire" tiitel anda avatari alla, kõlab kangesti nagu Aunaste iba praamil sigatsemise õigustuseks.
tegime pulli, aitab
Kasutaja avatar
max07
Fitting 38"

Postitus Postitas max07 »

Ja siis - kargab järsku välja mingi vastu tulnud, mööda uhanud ja tagasipöörde teinud kauboi, seisab auto ette ja võtab endale õiguse tule avada??? MIDA V...U?????
Ka selliseid on vaja, kes mingil moel omakohust rakendaks, sest teisiti aru ei saada. Muidugi "omakohtu" rakendamisel tuleks 100% kindel olla, et tegu oli tahtlik ja pohuistlik, mitte kogematta....
Kasutaja avatar
Aidakas
Fitting 38"

Postitus Postitas Aidakas »

Kahtlaselt tuttav kõnepruuk ja kelkimine sel puugil.
Aga liiklusest niipalju, et suvel rattaga kulgedes ( lubatud ja +/- 3 km/h) minnakse ikka päris tihti mööda kut postist.
Kõige trastilisem juhus, tart.mnt peal, 30 alas (teetööd/ lahtine graniit) rekka lendas vasta, kiirus tundus olevat 90-100. Sihuke kivipilv taga, et anna olla. Ometi selliste masinate roolis peaks olema elukutselised e. mõistusega juhid.
Samal teel veel Assaku kandis,naisrooliga mesa vastu tulnud, ilusti teises reas ja puha. Ei hakand ma end ümber pöörama ja lolli mängima, noorikul oli omalgi ehmatus suur, kui jagas, et vastassuunda põõras.
Ei tasu teha teistele seda, mida ei taha omal nahal tunda, seda siis ka liikluses.
Kes juhtumisi tahab pilte kasutada, palun, ei keela, viisakas (mitte kohustuslik) oleks sellest ka privas teada anda.
Kasutaja avatar
anttix
Fitting 38"

GSM: 51 67286

Postitus Postitas anttix »

tanel kirjutas:Otsustas kiiresti ja õigesti, rabas veel vasakule ja pani vastutulijast tema teepeenra kaudu mööda, naasis siis oma sõidusuunda ja pidas auto kinni. Vastutulija õnneks ei läinud peenart haukama, takkajäreletäppisteadus.
Saan aru, et "tukkide ja kelladega" härrasmees ajas harja punaseks, aga päris hüljest ei maksa ka panna :P Reageeris kiiresti küll, aga mitte õigesti. Nagu Sa juba ise ütlesid: hea, et vastutulija ei läinud peenart haukama, mis on sellises olukorras (tuleb raibe vastu ja veel minu sõidureas) enamlevinud tegevus ja mida ka igasugu liiklusohutusõpikutes õpetatakse.
Maa-mets-vesi tüüpi õelusehunnik
jackpuuk
Off Roader Wannabe

Mersu oli konkreetselt tema jaoks paremkurvis möödasõidul, tee oli kergelt niiske, tegelane suht tuntud kah selliste võtete poolest, üks vend lubas tal juba näo üles lüüa selle eest enne mind, "poiss" sellest õppust ei võtnud. Kaks kuud tagasi Tallinn-Pärnu maanteel sama juhus, mersu oleks pühkinud möödasõidul 2 autot enne mind teelt ja mulle oleks kümnesse tulnud, täiesti napikas, enam kaugemale äärde polnud võimalik tõmmata, õnneks sain hoo praktiliselt nulli, mahtus nina eest läbi. Eelmine nädal surus metsarekka mind lumevalli, kuna oli lopane, siis oli minu kiirus kurvi sisenedes mingi 40 km tunnis, jäin lumevalli pidama, auto jäi kah terveks, rekkamees ei pidanud kinnigi. 2 nädalat tagasi sõideti tuttav Tõstamaa kandis tee pealt välja, seekord pidas juht vähemalt kinni. Juhtus see tuttava oma sünnipäeval, nii et mees peab teist sünnipäeva nüüd. Mõlemal juhul lõikas rekka rämedalt kurvi. Ok. ma reageerisin üle tookord, aga neid juhtumeid näeb suht palju, kui sõidad 30-40000 km. aastas. Võrumaal sai sama triki läbi vastutuleva sõiduauto poolt surma minu sõber, teine oli 2 nädalat reanimatsioonis pilditult, nüüd on nagu raudmees, käed-jalad-vaagnaluu polte-kruvisid täis. Tundub, et siinkõnelejad pole selliste asjadega kokku puutunud, et selline suhtumine. Veelkord, ma ei tee pimedas kurvis möödasõite, ka sirgel ei sõida mööda, kui tekib vähimgi kahtlus, kurvi minnes valin kiiruse, mis võimaldab mul see igal juhul välja joonistada, lasen jalakäijad üle tee, tunnen valgusfoori tulesid, arvestan alati, et vastu võib tulla teine kellel kah kiire on. Jah, ületan kiirust, kui mul kiire on. Ongi kogu jutt minu poolt. Tõmmake neljaks nüüd.
Kasutaja avatar
garfield
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas garfield »

jackpuuk kirjutas: Jah, ületan kiirust, kui mul kiire on. Ongi kogu jutt minu poolt. Tõmmake neljaks nüüd.
Kle mees, sa ei ole normaalne.... Keegi ei pea sind neljax tõmbama, siin foorumis ja elus üldse on muud olulisemat ka teha!
T.S.
offroadihuviline aastast 2006
Matkajad(150; 2007) kaardilugeja
Mudamiisu(456; 2008) kaardilugeja, vajadusel ka vints ja rool
Lisax: foto-catering-PR ja meedia :)
jackpuuk
Off Roader Wannabe

Nii, tulin just sõidust, 200 km ja 2 juhust, mingi Korea maasturikolakas sõitis minust mööda, nii et sundis mind ja vastutulijat täiega pidurdama, loodan, et see polnud keegi nendest, kes mulle siin peale käratavad. Kui polnud, siis vabandan. Teine oli näpukas, otse nina all hakkas vastutulija üle telgjoone kalduma, tõmbas karvad kaunis turri, õnneks korrigeeris ta ise oma eksimuse. Hea, et sellest teemast selline kisa tõusis, äkki teeb mõni oma võtetest järeldused, tegin ka ise tee peal mõned järeldused, luban edaspidi gaasijalaga kergemalt ringi käia, aga laubakate tekitajatesse minu suhtumine ei muutu, meil paistab ikka olema mingi kõrgem klass, kellel on oma sõiduread või midagi taolist. Päris hea vist oleks sellisele alla sõita, mille esistange minu omale otse esiaknasse tuleb.
Vasta

Mine “Ajaviide ja muidu huvitav jutt”