Oled huviline ja alles avastad enda jaoks 4x4 maailma või oled juba tõsine remondimees ning soovid jagada oma teadmisi siis siin saab küsida abi ja ka vastata tehnilist laadi küsimustele.
Oskab keegi juhatada webis mõnd saiti, kus oleks koos korraliku illustreeriva materjaliga lahti seletataud tänapäeval laialt levinud eemldatava haagiskonksu konstukstioonid ja ülesehitus.
Millise tugevusega ja mis mõõtudega materjale kasutatakse?
Asi selles, et vaja enda 4x4 masinale (lasta) teha taoline konks. Küsite, et miks ei osta? Seepärast, et tehase konstruktsiooni puhul asubkinnituspesa(auk) maasturi jaoks liiga madalal. Tahaks teise tuua võimalikult vastu raami ja siis äravõetava konksu kõvertalt alla poole tuua.
Sinu kastika ehitust olen Ladaklubi foorumist pidevalt jälginud ja ka sinu konksu lahenduse peale mõelnud. http://www.ladaklubi.ee/foorum/viewthre ... &pid=82548
Samas oleks hea, kui saaks teha haakeseadme standartsete mõõtudega.
Viimati muutis Landy, E Jaan 29, 2007 9:21 pm, muudetud 1 kord kokku.
Mis tähendab standardsete mõõtudega? Mille standard?.
See konks on ümber tehtud Audi 80 originaalkonksust. Lihtsalt lõikasin selle tehase keevituse lahti, mis täisraudotsa toruga ühendas. Lõikasin detailid mulle vajalikesse pikkustesse ja plokikaane poldist tegin lukustusseadme. Väike tift on lukustusseadme augu mugavamaks leidmiseks. Ülejäänu oli vaid viimistlemise/sobitamise töö.
paneks ühe pildi veel kolme tagamöttega :
ehk siis
i) kuidas konks välja paistab
ii) peaaegu et nagu 4x4 logo
iii) et Keegi ei paneks libliklambrit seda pidi nagu pildil
Vali välja ja telli ära a'la Top Parts. Sul on vaja Class III trailer hitch nimelist asja. Standardina kui ise teha, oleks hea kasutada Class III nelikant toru mõõte. Neid sulle anda ei oska, ilmselt weebist leiaks.
Ma sinu asemel teeks ta (hitch receiver) kinnituma poltidega sinna taha raua külge, nii et vajadusel saab ka ära võtta. See nii väike jupp, mis välja jääb ulatuma. Või siis mahutaks ta kohe taha raua alla, aga ikka poltidega kinni. Sinna siis saad ka sobiliku trailer hitch'i sisse surada.