roolilatt

Moderaatorid: jr, vtl, Moderators

Kasutaja avatar
puhvel
I live off from the mud

roolilatt

Postitus Postitas puhvel »

Tere, olen suht värske grand 3.1 2001 omanik ja mul on miljon arvatavalt lolli küsimust. Tegelt alustaks roolilatist. Lokse on selline, et jube ja mingil suvalisel hetkel, oleneb tee konarustest ja kiirusest hakkavad rool ja esirattad hullult loperdama. No arvan ise, et on roolilati viga ( loodan, et arvan õieti ) panin päringu varuosakeskusse ja tuli üks vastus aind, et 400 juurikut kasutatud....a seisukorda ju ei tea. Mis teha, uut hetkel ei jaksa osta vast, on kellelgi pakkuda norm korras latti või head nõu anda ?
XC 70
Kasutaja avatar
rmann
Rock Crawler

Re: roolilatt

Postitus Postitas rmann »

puhvel kirjutas:Tere, olen suht värske grand 3.1 2001 omanik ja mul on miljon arvatavalt lolli küsimust. Tegelt alustaks roolilatist. Lokse on selline, et jube ja mingil suvalisel hetkel, oleneb tee konarustest ja kiirusest hakkavad rool ja esirattad hullult loperdama. No arvan ise, et on roolilati viga ( loodan, et arvan õieti ) panin päringu varuosakeskusse ja tuli üks vastus aind, et 400 juurikut kasutatud....a seisukorda ju ei tea. Mis teha, uut hetkel ei jaksa osta vast, on kellelgi pakkuda norm korras latti või head nõu anda ?
No pigem siis ikka silla viga , kontrolli sild üle.Ilmselt vajavad puksid vahetust.
LC70 2,4td
Chevy K5 6,2d V8
UAZ 31512
LC80 4,2td

Ja kui keegi tunneb vajadust siis : 50 97 26üheksa

Pilt
Kasutaja avatar
puhvel
I live off from the mud

Sild on silberis remonditud ja peaks tihe olema ja suur rooliloks ei saa ju mingitest puksidest niiväga olla ?
XC 70
Kasutaja avatar
rmann
Rock Crawler

Postitus Postitas rmann »

puhvel kirjutas:Sild on silberis remonditud ja peaks tihe olema ja suur rooliloks ei saa ju mingitest puksidest niiväga olla ?
Rooli lõtku proovi siis seisvalt ehk siis suretatud mootoriga vaata kui palju rool liigub.
Ehk on ristid läbi.
Samas kontrolli rooliamorti kah.
LC70 2,4td
Chevy K5 6,2d V8
UAZ 31512
LC80 4,2td

Ja kui keegi tunneb vajadust siis : 50 97 26üheksa

Pilt
Kasutaja avatar
puhvel
I live off from the mud

Tegelt kogu veermik on pärnu silberis remonditud. Siis auto seisis mingi pool aastat silberi õuel, kuna eelmine omanik ei jõudnud välja osta. Kevadel viisin pärnu autobaasi mootori remonti ja sealsed mehed ütlesid, et vii silberisse tagasi kuna rooliotste katted on rahkunud :( . Silberist öeldi, et b osadele garantiid pole....nende arust siis poole aastase seismisega on normaalne, et rahkuvad b katted...a no see selleks, see rooli värk hetkel põhi mure.
Viimati muutis puhvel, K Juul 04, 2012 10:05 am, muudetud 1 kord kokku.
XC 70
Kasutaja avatar
puhvel
I live off from the mud

See rooliamort on seal silla ees risti sõidusuunaga ? Kuidas seda kontrollida ?
XC 70
Kasutaja avatar
isakene
I know how to fix stuff

Postitus Postitas isakene »

Selle nähtuse nimi on death wobble ja sellest on pikemalt kirjutatud siin: http://forum.4x4.ee/viewtopic.php?f=10& ... ath+wobble
Patrol, Pajero, Trooper kasutatud jupid.
56 486769, isakene@gmail.com
Kasutaja avatar
puhvel
I live off from the mud

Suured tänud, oleks vast tore, kui see amort on probleemiks, tunduvalt odavam vast aga....sõidu ajal rooliloks ikka jube, nüüd proovisin seisva mootoriga, loks minimaalne ja miskit kolksub nagu õrnalt ?
XC 70
Kasutaja avatar
ibra
I live off from the mud

Postitus Postitas ibra »

puhvel kirjutas:Tere, olen suht värske grand 3.1 2001 omanik ja mul on miljon arvatavalt lolli küsimust. Tegelt alustaks roolilatist. Lokse on selline, et jube ja mingil suvalisel hetkel, oleneb tee konarustest ja kiirusest hakkavad rool ja esirattad hullult loperdama. No arvan ise, et on roolilati viga ( loodan, et arvan õieti ) panin päringu varuosakeskusse ja tuli üks vastus aind, et 400 juurikut kasutatud....a seisukorda ju ei tea. Mis teha, uut hetkel ei jaksa osta vast, on kellelgi pakkuda norm korras latti või head nõu anda ?
Mis roolilatist sa jahud? Sellel masinal pole roolilatti, vaid on roolikarp. Roolilatil ja roolikarbil on ikka vaks vahet.
Me oleme kõik võhikud,ainult erinevates valdkondades.
Kasutaja avatar
lairer
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas lairer »

Puksidest võib täitsa vabalt selline loks ja kolin olla. Olen ise selle death wobble läbi elanud ja süüdi olid diagonaalvarda puksid, kuigi olin need pool aastat tagasi ära vahetanud(odavate vastu). Lõpuks panin korralikud polypuksid ja kolin kadus! Loomulikult kulutas see pidev kolin roolikarpi ja seal nüüd väike loks. Nii, et kui tõesti ei taha uut roolikarpi osta siis alusta puksidest. Kui tallinnas oled, siis soovitan Carservist tähetornis, nad tegelevad pidevalt selliste jeepide sarnaste probleemidega. Ja kui raha rohkem on pane kõik polypuksid, on mõni aasta hooleta!
2002 grand cherokee WJ 2,7 CRD
kadjakas2000
Rock Crawler

Postitus Postitas kadjakas2000 »

lairer kirjutas:Puksidest võib täitsa vabalt selline loks ja kolin olla. Olen ise selle death wobble läbi elanud ja süüdi olid diagonaalvarda puksid, kuigi olin need pool aastat tagasi ära vahetanud(odavate vastu). Lõpuks panin korralikud polypuksid ja kolin kadus! Loomulikult kulutas see pidev kolin roolikarpi ja seal nüüd väike loks. Nii, et kui tõesti ei taha uut roolikarpi osta siis alusta puksidest. Kui tallinnas oled, siis soovitan Carservist tähetornis, nad tegelevad pidevalt selliste jeepide sarnaste probleemidega. Ja kui raha rohkem on pane kõik polypuksid, on mõni aasta hooleta!
Ooooo, koolnud diagonaalvarda puksidest tuleb vägev login. Unustasin korra pärast tuuningut ühe diagonaalvarda poldi korralikult kinni keerata :mrgreen: . Hirmus. Boys and girls, don`t try this at home, it`s very dangerous, tsiteerides üht kaskadööri. :mrgreen:
Carservise koha pealt kiidan takka. Ka minu WG sillad on seal "ära tehtud", väga bueno.
Kasutaja avatar
CaveMan
True Off Roader!
Kontakt:

Postitus Postitas CaveMan »

puhvel kirjutas:Silberist öeldi, et b osadele garantiid pole....
Ot mis mõttes ei ole? Kõikidele asjadele peaks olema pretensioonide esitamise õigus 2 aastat.
Land Cruiser 100 2005, 4,2TD Aut - 33'' Cooper Discoverer STT PRO - Come Up DV-9
FlammablE
Rock Crawler

Postitus Postitas FlammablE »

Alusta ikka sellest rooliloksust ja kui kõik tegemist vajav on vahetatud, siis oled tõenäoliselt ka surmavõbinast lahti saanud. Rooliamordist rooli lõtku ei teki, küll aga on see võbinaga seotud. Rooliamorti kontrollid pärast eemaldamist teda liigutades. Kui on tunda ühtlane takistus kogu pikkuses, siis on ta tõenäoliselt piisavalt ok.
Otsi mõni kanal või tõstuk või viska korraks auto alla pikali ning palu kellelgi rooli töödelda ja näed/tunned kohe ära, kust miski lõtkub. Diagonaalvarda pukse või lahtisi polte on väga lihtne selgeks teha. Kui on uus varras või polüpuksid pandud, võid poldid igaks juhuks üle pingutada. Mul oli pärast polüde panemist samuti probleem, et poldid olid esimese 100km lahti tulnud, kuigi ma tavaliselt olen see "pooleks ja pool pööret tagasi" mees
Silber on enamasti ikaldus kuubis, nii et ära sellega nii kindlalt arvesta, mida seal tehtud või mittetehtud või mida eelmine omanik rääkis. Kas rooliotsad on üldse uue välimusega ja loksuvabad? Äkki Silber kasutas mingeid nõukogude päritolu varuosi :mrgreen: .
Ka roolikarp on võimalik viga. Seda saab samuti lihtsalt selgeks teha, võrreldes sissetuleva ja väljuva võlli liikumist. Teoorias saab seda peale keerata ja tummisemaks teha, aga see on paras reguleerimise küsimus, et leida optimaalne asend, mil loks on minimaalne, aga ei poo.
Kasutaja avatar
urmas
unistus kahest 4-pakist kapoti all

Postitus Postitas urmas »

track-bar vbl.
Snegurochka ex.
Authorities require that a person be gone 48 hours before they`re consodired missing (longer, if they drive a Jeep)
Uued tuuled....IF IT DOES NOT BREAK, IT'S TRIALJIMNY.
sumps
Rookie

Postitus Postitas sumps »

Minul oli oma 96 GC-ga paar aastat tagsi sama probleem aga pidin ära vahetama rehvid mis olid kulunud. Tundus küll väga totter aga suurema mustriga seda muret enam ei olnud.
Vasta

Mine “Chrysler / Jeep / Wrangler”