Tõsisemad ja spetsiifilist laadi tehnilised arutelud erinevate tehniliste sõlmede üle 4x4 liikuri juures. Võta sõna kui tead millest räägid, lahmijad lendavad Idiot Cornerisse.
Valmivale tr3 uaz-ile on momendil installitud hüdrorool. Paigaldatud on liikurniiduki tosaatorpump mis keerab rattaid ka ilma et mootor käiks ning hüdrosilinder. Küsimus - millise õlipumba (peaks olema 100 ati kanti) võiks peale aretada? Vene NZ ei kannata külgsurvet (rihmarattaga).
Kõik, kellel on Eestis ja Venemaal hüdrorool kasutusel, kasutavad NZ pumpa. Nad on konstrueerinud eraldikinnitatava laagripuki millel otsas rihmaseib ja teises otsas nuut NZ pumba võlli käitamiseks. Pump kinnitatakse otse selle puki külge.
Mitte see kõige kitsam rihm.Selline 12 mm lai oleks tore.Mulle isiklikult meeldivad soonrihmad.Nendega on vähem muresid.Ei pea nii pingul olema.Laagrid säilivad kauem.
Ühe laia soonrihma (miro-v) puuduseks pean ma seda, et kui gene või roolivõim kokku jookseb, jääb ainult lühike hetk kuniks see rihm põleb ja veepump seisab ja ongi pidu läbi. Mitte, et ma ise seda laia rihma korraga nelja agregaadi käitamiseks ei kasutaks
Viimati muutis erik, N Mär 16, 2006 4:59 pm, muudetud 1 kord kokku.
Oligi plaanis panna eraldi rihmaga (vändast - pumpa) - see soonrihma idee meeldib ka mulle ( järelikult läheb soonrihm). Millist ülekandesuhet (1:1 või 1:2 või mingi muu) võiks kasutada rihmaratastel.
Kasu+ kasutab New Hollandi pumpa juba 1.5 aastat ja täiesti probleemivabalt. Algul oli kasutusel NZ pump, mis esimesel kahel võistlusel ära loobus. Ise arvame, et põhjuseks võis olla liiga kõrged pöörded(bmw mootori max rpm oli 5500). New hollandi pump on ette nähtud max 4000rpm, aga nagu ma ütlesin siiamaani ei ole probleeme tekkinud. Hinnavahe on neil kahel ka kindlasti
EDIT: vabandan, et segi ajasin, aga New Hollandi pump ka päris ei ole, aga kasutatakse teda igasuguse rasketehnika juures. Oluline on see, et NZ pumbast on oluliselt tugevam ja parem. Kui huvi on võin välja uurida millega täpselt tegu.
Viimati muutis Urvo, N Mär 16, 2006 5:39 pm, muudetud 1 kord kokku.
ma vahtisin nendele kapotialla kellel sihuke pump kasutusel ja järeldasin, et su pump peaks väntvõllist u. 20 - 25% aeglasemalt pöörlema. Kahjuks ei valda ma vene keelt ja ei suutnud leida kuskilt NZ pumpade parameetreid.