seenior2 kirjutas:Veits teemast väljas,aga Ardi,mul üks tuttav soome vana seda tööd teinud aastakümmneid ja teeb seda veetavaga,kuid ketassaega (silmajärgi üle meetrise läbimõõduga ketas )ja tuli korra jutuks ka lintsaag.Ütles,et talvel ei kõlba kuskile - jäävat kinni ja lähevat katki.Tal olevat olnud ja kirus kõvasti linti,kuigi olevat tal olnud miski rootslaste parim variant proovil. Mina ise ei tea sest miskit,aitasin küll teda korra selle ketassaega metsas töötamisel ja oli täitsa vahva töö! Kuid generaatori võid ka furgooni ju panna,asi see sumbuti ots välja tuua pole! Genekas varjul ilma ja pahade eest! Aga edu,soomlane sellega tööpuudust ei kurtnud !
Mobiilse ketassaekaatriga saab läbi lasta kuni 45cm palki ja seda peab vedama traktoriga.
Minu saekaater aga saab veetud autoga ja läbi lasta saab 91cm läbimõõduga palki.Kuna plaanin osutada teenust al.150kr/tm,siis peaks just jämedate palkide puhul olema ka konkurentsivõimeline hind.
Tõsi,tegelikult plaanin osutada teenust 300kr/h,kuid kuna tootlikus on olenevalt palgimaterjalist ja soovitavast saematerjalist 0,5-2tm/h,siis tulebki tihumeetrihinnaks al.150kr/tm.
Seda enam,et kliendil:
1.Jääb ära palkide vedu saekaatrisse.
2.Jääb ära saematerjali vedu koju.
3.Saab tagasi 100% materjali(keegi ei varasta osa materjali ära)
4.Saab tagasi just 100% enda materjalist(keegi ei vaheta osa ringi viletsamakvaliteedilisema vastu).
5.Kuna lintsaekaatri saetee on 2mm võrreldest,ketas- ja raamsaekaatrite 5-6mm saeteega,siis on ka materjalisääst 3-4mm igalt lõikelt.Kuna aga lõikeid on näiteks 70cm läbimõõduga palgist(tamm näiteks) tehes 2cm lauda üle 20,siis on võidetud materjali 6-8cm,mis teeb 2-3 lauda lisaks,puhtalt saepuru arvelt.Asja teeb atraktiivseks ka see,et PRIA on ävardanud,et kui ma selle masina ära ostan ja tema reegleid jälgin,siis maksab ta pea-aegu pole rahast tagasi(täpsemalt 268 000kr).Pea-aegu poole seetõttu,et algselt plaanisin osta diiselmootoriga saeraami,kuid olen ümber otsustanud elektrimootor+diiselgeneraator kasuks ja see tõstab hinda,seetõttu toetab PRIA algselt soovitud saeraami hinda pooles ulatuses.
Osutan palgisaagimisteenust mobiilse lintsaekaatriga.
Rendin välja halumasinat Japa 700
5280616