Krdi vargad

Sul on nelikveoline sõber öösel akna alt kaduma läinud või on keegi garaazist sinu lemmiktööriista ära virutanud või hoopis leidsid safari käigus kellegi pooltelje metsast ... see on õige koht sedalaadi juttude jaoks

Moderaator: Moderators

Vasta
Kasutaja avatar
Myrgel
Rock Crawler
Kontakt:

Postitus Postitas Myrgel »

Mul endal on juba mõnda aega peas mõlkumas üht teist laadi plaan. Nimelt soov leida mingi viis kuidas taadid tüüris silmad avaks ja oma rahvale appi tõttaks.

Eesmärk on saavutada riigis vähemalt ajutine nulltolerans nii vara-, kui isikuvastastele kuritegudele. See hõlmaks endast nii karmimaid karistusi kui ka senisest effektiivsemat uurimistööd. Sarnane reform tehti läbi narkokuridegude suhtes. Teatavasti saab nüüd Eestis suuremahulise narkokaubanduse eest nõuda väga suuri karistusi.

Hetkel veel on see olukord, et ehitusest naasnud kriminaalid tegelevad vargustega. Kuid kui pandimajad saavad täis ja inimestel pole enam raha, ega tahtmist varastatud asju osta, siis järgmiseks sammuks on varastada raha ennast. Seda teatavasti saab vaid inimese käest. Selline suund viib tänavakuritegude arvu kasvuni. Sellisel juhul on juba ohus meie elu ja tervis.

Toon näite hetkel toimivast karistussüsteemist varguste suhtes. Mu ema korterisse murti sisse ja viidi ära ca 40 tuhande krooni eest tehnikat. Politsei tegi oma tööd ja ohh seda üllatust, varsti oli käes nii varas kui ka kogu varandus. Viimane leiti läbiotsimise käigus.

Mis sai edasi? Asi venis aasta, kuni tuli kohtuistung. Seal tuli välja, et tegemist on 9 korda (!) erinevate kuritegude eest kinni istunud kriminaaliga. Pärast ema asjadega vahele jäämist, varastas ta veel kahel korral ja peksis ka ühe naisterahva läbi. Seega ei saa siinkohal apelleerida ei puuduvale karistusregistrile ega ka teo kahetsemisele. Mida tegi aga prokurör? Nõudis 9 kuud tingimisi (!) karistust. Mille ka kohtunik oli sunnitud andma. Kogu istung oli farss. Seda, et varandus päti juurest kätte saadi võeti kui - lugege hoolikalt: "Puudub varaline kahju". Ehk siis seaduse silmis võrdub läbiotsimise käigus konfiskeeritud vara, asjade vabatahtliku tagasitoomisega.

Nüüd ongi küsimus: Milline on varga motivatsioon mitte varastada, kui ta teab, et halvimal juhul peab ta mõned kuud platel istuma?

Kui vaadata nüüd asju riigi aspektist, siis majanduslikult on äärmiselt kahjulik kasvava kuritegevusega võidelda.

* bensiinijaama taga kiirust mõõtvate rahaaparaatide muule tööle suunamine vähendab rahavoo
* varastelt ei saa pea kunagi ühtegi trahvi ega kulu kätte
* kuritegevus, nii veider kui see ka pole, turgutab majandust: kui teil lüüakse klaas sisse ja varastakse tööriistad, siis peate maksma nii klaasipaigaldajale kui ka tööriistamüüale. Sellega teenivad tulu nii riik käibemaksu pealt, kui ka teenusepakkuja tulu pealt ja siis jälle riik müüatele palgalt makstud maksude pealt..
* ühe kaagi platel pidamine läheb riigil maksma 50000 krooni

Seega on riigil äärmiselt suur ahvatlus mitte varavastaste kuritegevusega võidelda. Seda ainult juhul, kui keegi selle teemaga liialt ei kella. Juhul kui kisa läheb liialt suureks, siis hakkab isake poliitik mõtlema oma toolile ja määrused, käskkirjad jm hakkavad kui imeväel seni paratamatuna tunduvat olukorda päästma.

---

Nüüd pikka juttu kokku võttes teen ettepaneku luua organisatsioon "Kodanikud kuritegevuse vastu" ja lükata asjapulkadele ora nii sügavale tagumikku, et kurgumandlid valutama hakkavad. Seda saab teha nii avalike protestiaktsioonidega, patrullimise kui ka mitte nii avaliku omakohtuna. Kujutage nüüd ette olukorda, kui mõni meie Patrull on leidnud mõne Stjoopa, kellegi lõhutud autoaknast sisse kummardamas. Mobiliseerime jõud ja viime, tõrvikute lehvides ja verdtarretavate laulude saatel, läbi linna päti politseijaoskonda. Loomulikult saadab meid poliitikute suurim hirm ajakirjandus. Päti võib igaks juhuks, et ta ei põgeneks, mõne kolli kapoti külge siduda.

Igaljuhul. Kui ma olen ainus kes selliseid mõtteid mõlgutab, siis las ma mõlgutan neid vaikselt edasi. Kui on kaasamõtlejaid, siis võiks midagi ette võtta. Olen kord juba ühe kodanikuorganisatsiooni algatanud ja näinud ka tulemusi. Seega tean, et õige käitumise korral on kõik teostatav.

Jõudu:
Urmas
5038572
Toyota Land Cruiser LJ70 TR2
www.myrgel.com
Kasutaja avatar
Olle
Fondihaldur
Kontakt:

Postitus Postitas Olle »

mõne kolli kapoti külge siduda.
Hea meelega olen nõus oma rauda sihtotstarbeliselt kasutama :P
Aga jah... jaamad ju meil enamasti peal ja asi see siis paarkorda kuus igal näol kodukaitset mängida ei ole :twisted:
"In MUD we lust" Ž
Ž By Valge Hiir
Uunorallitasin juba 99'dal aga vahepeal olin pikalt haige - 2 ratast ei vedanud....
vtl
asjade olemus - see on imelihtne

Postitus Postitas vtl »

Kui leidub kodanikke, kes sõnadest tegudeni jõuavad, olen kohe käpp. Tegutsemispiirkond Tallinn.
fassi
Mudder

Postitus Postitas fassi »

No nii,vahekokkuvõttena võib öelda,et mõttekaaslasi on hetkel juba 5.Kuigi mina loodaks suuremat huvi.
lr 60 juubeli männiku 3 koha kaardilugeja
tanel
Rock Crawler

Postitus Postitas tanel »

Ercos kirjutas:Nüüd pikka juttu kokku võttes teen ettepaneku luua organisatsioon "Kodanikud kuritegevuse vastu" ja lükata asjapulkadele ora nii sügavale tagumikku, et kurgumandlid valutama hakkavad. Seda saab teha nii avalike protestiaktsioonidega, patrullimise kui ka mitte nii avaliku omakohtuna. Kujutage nüüd ette olukorda, kui mõni meie Patrull on leidnud mõne Stjoopa, kellegi lõhutud autoaknast sisse kummardamas. Mobiliseerime jõud ja viime, tõrvikute lehvides ja verdtarretavate laulude saatel, läbi linna päti politseijaoskonda. Loomulikult saadab meid poliitikute suurim hirm ajakirjandus. Päti võib igaks juhuks, et ta ei põgeneks, mõne kolli kapoti külge siduda.
Mhmh.
Et siis mida täpsemalt sa taotled? Eraalgatusliku jõustruktuuri loomist koos volitustega kasutada jõudu ja erivahendeid ning kohaldada isikutele ajutiselt vabaduse võtmist jne? Turvafirmat tahad asutada? Vist mitte samas, turvafirmale pole see sinu toodud näide kuidagimoodi lubatud...
Trummilöömisele vahelduseks võiks lugeda seadusi ja igasuguseid pätipüüdmise ja -nuhtlemise teemasid on lihtsamas keeles siingi käsitletud.
Ma saan aru, et mida sitem olukord, seda viljakam on pinnas igasuguste radikaalsete suundade ja rühmituste ilmumiseks ja tegevuseks, aga prooviks siiski natukene kainelt analüüsida ja paar sammu ette mõelda.
VIIMANE asi mida Eesti vajab on mingi kuradi palagan tänavatel.
Sitaks lisab stabiilsust ja usaldusväärsust, kui mingi isehakanud laiguline "vnedorožnõi dozor" tänavatel lärmab ja mingit appi röökivat fedjat karistust kandma viib. Eesti riigireiting on paugust A++ ja investide rahakraanid avanevad mühinal, maailm tõmbab kergendatult hinge - vähemalt üks Balti riik on sitast välja vupsanud nagu tõusev päike merest!

Mitte et mulle olukord ja võetud-tekkinud kurss meeldiks, aga selle jutu väärtus ligineb ka tõkestamatult nullile, kui mitte sealt veel edasi...

Kokkuvõttes, jooge vähem, olge valvel. Lolluste masstiražeerimine Interneti vahendusel ei kuulu ka praegu kodanikukohustuste hulka. Ei ole vaja ennast välja reklaamida kui vastuvõtlikku elementi provokatsioonidele. "Your words are enemy's weapons" või misse jänkide külma sõja aegne plakat oli.

Autosse roninud pätte ei keela keegi sul ka praegu kinni pidada pollari tulekuni. Kasulik oleks omale enne ainult lubatud vahendid ja võtted selgeks teha, et mitte eesmärki ja vahendit sassi ajada ja temast kauem istuda. Tahate, sõitke kambakesi ringi öösiti. Tore oleks ainult, kui kui uksele "4x4.ee patrull" kleepimata jäetaks.

P.S: meenutage nn. Kuusalu patrulli saatust...
tegime pulli, aitab
007
Fitting 38"

Postitus Postitas 007 »

Kuna selline avalik "revolutsioon" võib kaasa tuua massipsühhoosi, mõne stjoopa kätte saamisel, mis toob omakorda kaasa selle , et kinni lähete hoopis teie, siis soovitan soojalt proovida asja ajada teistmoodi. Ma olen ise kõik võimalikud faasid ohjeldada kuritegevust läbi teinud ja tagajärg on olnud nimelt selline (ise küll kinni pole veel läinud). Elik paadunud kaitseliitlasena soovitan asja ajada läbi selle organisatsiooni. Pealegi on seal võimalus astuda abipolitseinikuks ja moodustage kasvõi minupoolest "4x4 sturmavaja brigada" (better known as dšb :D ). Tehke seda näiteks oma kodukohas jne. Kui mingi punt hakkab sõitma mööda linna ja pättidel nägusi üles lööma, siis leidub umbes 3 sekundiga mingi misiganesõiguslane, kes teid avalikult oksa tõmbab.

90-tel oli see asi veel tehtav (tehtud 8) ) aga praegu on igal stjoopal mõni tuttav advokaat jne.

Lõppeks võiks veel öelda, et üks kõva ketukas on tõesti etem, kui politsei trahv vms.
RR Sport
LR Disco II.
Disco III
LR Disco I
RR TDV8
... and counting
Kasutaja avatar
Olle
Fondihaldur
Kontakt:

Postitus Postitas Olle »

Olgem ausad, ega trummide saatel Tartumaanteel rongkäiku pidamine oligi ilmselt pigem läbi huumoriprisma öeldud 8) Küll aga kenasti vintsitrossi ja puu vahele pesunööriks tõmmatud päti üleandmine politseile ei tohiks ju teab mis suur patt olla....
Kas on kuskil mõni seadus mis ütleb, et ma pean pätipoisi "hoppasse" võtma ja talle kohvi pakkuma seni kuni politsei tuleb? Ja kui ta kinnipidamisel vastupanu osutab, siis enesekaitseks võib ju hilifti kasutada? :roll:
"In MUD we lust" Ž
Ž By Valge Hiir
Uunorallitasin juba 99'dal aga vahepeal olin pikalt haige - 2 ratast ei vedanud....
tanel
Rock Crawler

Postitus Postitas tanel »

Karistusseadustik

Kood: Vali kõik

§ 28. Hädakaitse 

(1) Tegu ei ole õigusvastane, kui isik tõrjub vahetut või vahetult eesseisvat õigusvastast rünnet enda või teise isiku õigushüvedele, kahjustades ründaja õigushüvesid, ületamata seejuures hädakaitse piiri. 

(2) Isik ületab hädakaitse piiri, kui ta kavatsetult või otsese tahtlusega teostab hädakaitset vahenditega, mis ilmselt ei vasta ründe ohtlikkusele, samuti kui ta ründajale kavatsetult või otsese tahtlusega ilmselt liigset kahju tekitab. 

(3) Võimalus vältida rünnet või pöörduda abi saamiseks teise isiku poole ei välista õigust hädakaitsele. 

§ 29. Hädaseisund 

Tegu ei ole õigusvastane, kui isik paneb selle toime, et kõrvaldada vahetut või vahetult eesseisvat ohtu enda või teise isiku õigushüvedele, tema valitud vahend on ohu kõrvaldamiseks vajalik ning kaitstav huvi on kahjustatavast huvist ilmselt olulisem. Huvide kaalumisel arvestatakse eriti õigushüvede olulisust, õigushüve ähvardanud ohu suurust ning teo ohtlikkust.

Ja nüüd mõelge ise edasi siit. Hädaseisundi puhul on olemas OHT, hädakaitse puhul on olemas OHT ja RÜNNE.

Maakeeli - hädakaitsega on tegu siis, kui stjopa ründab sind mittepaljakäsi ja sa tal kah mittepaljakäsi tal seepeale pea lõhki lööd. Siin on "agad" ja mis on millega võrreldav. Kas vaibanoaga relvastatud narkarit tohib auguliseks lasta? Mina ei tea...
Laialivalguv ja hall ala, otsustada tuleb sekundi (murdosade) jooksul ja kari talaaris ja mundris tegelasi saab selle otsuse õig(s/l)ust vaagida pikki kuid.

Hädaseisund on see, kui sa mingi vastu posti sõitnud tossava Bentley tagaakna hiliftiga sisse lööd ja sealt ntx lapse välja sikutad. Hädaseisundi indulgents on vajalik selleks, et juhtumisi mängult tropp olev bentley omanik ei saaks sult hiljem hakata tagaakna maksumust välja nõudma.
Hädaseisundi alla käib näiteks ka oma autoga teise, ilma juhita mäest alla veereva ja lasterühmale otse peale suunduva auto teelt välja rammimine jne.

Ja kui seal mäest alla veerevas autos ON juht ja sa ta välja rammid teelt enne lasterühma, siis ei söö seda suppi enam keegi ära. Mina sinu nahas olla ei tahaks siis, ei sündmuse ajal ega hiljem.

Kood: Vali kõik

§ 136. Vabaduse võtmine seadusliku aluseta 

(1) Teiselt inimeselt seadusliku aluseta vabaduse võtmise eest - karistatakse rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistusega. 

(2) Sama teo eest, kui see on toime pandud noorema kui kaheksateistaastase isiku suhtes, - karistatakse ühe- kuni viieaastase vangistusega. 
KarS ei defineeri, mis selle alla käib. Ehk mõni teine akt/määrus/seadus reguleerib. Hetkel kiirelt otsides ei leidnud. Milliste vahenditega tohib maki järele roninud vanti kinni pidada ja kas selle käigus välja väänatud käsi on liialdamine või ei ja kas patrulli oodates maoli lumehanges veedetud pooltunnist saadud kopsupõletik pööratakse sinu vastu või ei - ma ei tea. Ootaks spetsialistide kommentaare isegi huviga.

On ikka veel mõnel hipil isu suusamüts üle kõrvade vedada ja tänavale asju klaarima minna?
tegime pulli, aitab
Discovery
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas Discovery »

tanel kirjutas:KarS ei defineeri, mis selle alla käib. Ehk mõni teine akt/määrus/seadus reguleerib. Hetkel kiirelt otsides ei leidnud. Milliste vahenditega tohib maki järele roninud vanti kinni pidada ja kas selle käigus välja väänatud käsi on liialdamine või ei ja kas patrulli oodates maoli lumehanges veedetud pooltunnist saadud kopsupõletik pööratakse sinu vastu või ei - ma ei tea. Ootaks spetsialistide kommentaare isegi huviga.
Spetsialist vastab: füüsilist jõudu võib kasutada vaid nii palju, et see on vastavuses nt varga enda tegevusega. Kui rabeleb vastu, väänad maha, kui hakkab lööma, lööd vastu, sest teisiti ei oska (kõik ei saagi vallata väänamisi, kuid see ei tähenda, et laseme vargal ära joosta, sest lüüa ka nagu ei julge, äkki on ebaproportsionaalne tegevus) või enam ei saa. Kokkuvõttes on kohtunik see, kes tõlgendab, täpsemaid olukorrakirjeldusi on võimatu seadusesse panna.

Tanel, nii lõhki ei saa juuksekarva ajada. Mina juristina ei hoia end küll tagasi, et varganäo olemine enne politsei saabumist võimalikult ebamugavaks teha. Alati oleneb konkreetsest juhtumist. Kui on õnnetu poisike, kes hakkab värisema - mis ma temast piinan. Aga kui ülbe kaak, siis minu käsi paigale ei jää.
HrHunt
Mudder

Postitus Postitas HrHunt »

Lihtsalt infoks, üks edukalt toiminud head vs pahad skeem: Oli teada piirkond kus pätid regulaarselt autoga laekuvad ja tegutsevad. Piirasime ala sisse, varitsesime. Pätid tulid, tegid teo ära, üritasid ära sõita. Suunasime nad sujuvalt kusagile pereulkasse kus neil p püksi tuli ja auto jätsid ja üritasid kusagile barrikadeeruda. Selle peale kutsusime kohale politsai kes nad kenasti koos asitõenditega sisse pakksid. Siuke normaalne puhas töö, parima tahtmise korral pole pätil kedagi milleski süüdistada.
60kW/110Nm/AWD+RWD/LR & 191kW/380Nm/FWD/LSD
Kasutaja avatar
Aidakas
Fitting 38"

Postitus Postitas Aidakas »

:( jahhh, vana §13 oli arusaadavam, praegused jätavad pätti kaitsvatele juristidele vabamad käed.
Kes juhtub varga kinni puudma, jätku meelde lause; KURITEOS KAHTLUSTATAVA KINNIPIDAMINE, POLITSEILE ÜLE ANDMISEKS!

Ei anna nõu mitte mingil moel, ei soovita mingisugust tegevust teatud käitumislaadiga isikute suhtes, samuti ei suuna kedagi hilisematele tegevustele. :roll:
Igasugune omakohus on karistatav, ometi, kui palju võib pätil olla sõpru kes teavad kuhu too hiilis ja metsad on meil piisavalt suured, eksivad inimesed ju sinna päris tihti ja mõni pätt "kahjuks" ehk ei tulegi tagasi.
No ja kui juhtubki et keegi kuhugile sisse trügis, välja tulles kaenlaalused nodi täis, siis;
kurivaim tuli kruvikaga kallale (otsene rünne) ja kuna juhtus käes olema roolilukk (et oma autole ärandamise vastu paigaldada) sai sellega 1 (!!!) korra tõrjuv liigutus tehtud, koheselt asusin ka esmaabi osutama, kahjuks tulemusteta.
Hakkaks aga kõigepealt iseendist pihta ja kahtlase päritoluga kaupa ei ostaks.
Kes juhtumisi tahab pilte kasutada, palun, ei keela, viisakas (mitte kohustuslik) oleks sellest ka privas teada anda.
Kasutaja avatar
Inz
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas Inz »

Aidakas kirjutas::( jahhh, vana §13 oli arusaadavam, praegused jätavad pätti kaitsvatele juristidele vabamad käed.
Kes juhtub varga kinni puudma, jätku meelde lause; KURITEOS KAHTLUSTATAVA KINNIPIDAMINE, POLITSEILE ÜLE ANDMISEKS!

Ei anna nõu mitte mingil moel, ei soovita mingisugust tegevust teatud käitumislaadiga isikute suhtes, samuti ei suuna kedagi hilisematele tegevustele. :roll:
Igasugune omakohus on karistatav, ometi, kui palju võib pätil olla sõpru kes teavad kuhu too hiilis ja metsad on meil piisavalt suured, eksivad inimesed ju sinna päris tihti ja mõni pätt "kahjuks" ehk ei tulegi tagasi.
No ja kui juhtubki et keegi kuhugile sisse trügis, välja tulles kaenlaalused nodi täis, siis;
kurivaim tuli kruvikaga kallale (otsene rünne) ja kuna juhtus käes olema roolilukk (et oma autole ärandamise vastu paigaldada) sai sellega 1 (!!!) korra tõrjuv liigutus tehtud, koheselt asusin ka esmaabi osutama, kahjuks tulemusteta.
Hakkaks aga kõigepealt iseendist pihta ja kahtlase päritoluga kaupa ei ostaks.
toetan varastatud kraami mitteostmist
ja ka mikidele trahvide mittemaxmist 8)
Rocky minu esimese 4x4 masin
kõnetraat 56912385
rahvus: setu
007
Fitting 38"

Postitus Postitas 007 »

Põhja Iirimaal Belfastis oli/on üks kolmetäheline organisatsioon, kes hoidis ilmselt hoiab ka praegu, pisikuritegevuse kuskil 0% juures. Vahend väga lihtne, kes kätte saadi, lasti põlv ilma pikema jututa läbi. Seal on suht palju tänavapildis lonkavaid inimesi. Kuritegevust otsi tikutulega taga, järelikult toimib.
RR Sport
LR Disco II.
Disco III
LR Disco I
RR TDV8
... and counting
Kasutaja avatar
Inz
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas Inz »

sõber töökaaslane elab Lasnamäe tänaval
kaotas võtmed ja aitasin siis teda, et ta ikka koju saax

oli lausa kirmuäratav kui keegi naabritest ei vaevunud isegi
koridori peale kaema tulema mis lärmi tehaxe
naabrid ei avanud isegi uksi rääkisid meiega läbi ukse
kui tahtsime mingit abi saada ( pikendusega veitsa voolukest)

kuramus :twisted:
sellise suhtumisega inimesed soosivadki kuritegevust
selline voonakeste vaikimne

elan omas boxsis ja senix kuni mind ei näpita
on kõik bro

tulekul on valimised ja boxslased valivad seda kes
on nendele kõige arusaadavam, kõige müstilisem
see mida on kerge uskuda
kuulmatta samal ajal naabri karjeid kui teda tapetxe 8)
Rocky minu esimese 4x4 masin
kõnetraat 56912385
rahvus: setu
Kalamees
Fitting 44"

mul teine näide

Postitus Postitas Kalamees »

Kaotas õde oma masina Lanceri võtmed koos puldiga ära. Seisis auto nädala, tagavara võtmeid ei leitud, siis töökohas töökoja poisid tulid oma pirukaga ja hakkasid masinasse sisse murdma. Tegevus päise päeva ajal Rakvere kesklinnas. Siis tahtsid ka käima saada et võtaks signa maha aga ei midagi. Üldiselt paar tundi nad seal lammutasid ja ei mingit reaktsiooni ümbritseva poolt, Mõlemal pool teed 2 viiekordset korteritega paneelmaja. :shock: :twisted:
Vasta

Mine “Varastatud/Kaotatud/Leitud”