4runneri tõsmine
Moderaatorid: jr, Moderators
4runneri tõsmine
Ei taha kohe suuri muutusi tegema hakata, aga natukene tõstaks oma 4runnerit küll (äkki see ongi suur muutus) Igatahes. Kas keegi oskab aidata sellistes küsimustes. Kui tahaksin tõsta mingi 2-5'', siis kui palju sild paigast nihkub. Kas on mingeid valemeid selle arvutamiseks. Äkki oleks kohe soovitusi, millised vedrud, amordid, pikendused varrastele jne. Teine teema esisild. Kas annab originaali kuidagi tõsta, või peaks kohe lehtedel silla paigaldama. Jälle oleksid soovitused teretulnud.
Aitähh vastajatele.
Aitähh vastajatele.
Kui probleemi on võimalik sõnastada, on seda võimalik ka lahendada.
Mis ma oma Runneriga teinud olen näed siit http://www.hot.ee/ahtokivi/Runner.html Tõstetud on eest ja tagant ca 50 mm ning selleks oli vaja ette spets 'vaheseibe' ja taha OME uusi vedrusid ja amorte. Need kokku maksid alla 10 tuh krooni. 50 mm tõste tegemiseks peale nimetatud asjade pole vaja vahetada ja juhitavus kehvemaks sellest tõstest ei läinud. Taha ma valiksin nüüd pehmemad vedrud, kuna mul telliseid pole vedada vaja ja jäikade vedrudega jäävad mõned rattad künklikes oludes väga lihtsalt õhku. Aga kui midagi tegema hakkad, siis selgub tavaliselt, et veel 100 asja on kulunud ja vaja ära vahetada. Vähemalt mul on nii juhtunud.
Andestage mu lolli küsimust aga ainult 5 senti tõstet sellise raha eest pluss veel töö - milleks see?jr kirjutas:8/89-96 4Runner Trail Master +50mm ette ja +60mm taha juurde andev tõstesari, mis sisaldab endas kõike vajaliku, seda saaksin sulle pakkuda hinnaga 16800.- koos KM. Komplekt omab Saksa TÜV kinnitust. Vajadusel ka paigaldame selle sinu autole külge.
Oleneb mida see tõstesari sisaldab aga iseenesest pole mingi meeletu hind.sirr kirjutas:Andestage mu lolli küsimust aga ainult 5 senti tõstet sellise raha eest pluss veel töö - milleks see?jr kirjutas:8/89-96 4Runner Trail Master +50mm ette ja +60mm taha juurde andev tõstesari, mis sisaldab endas kõike vajaliku, seda saaksin sulle pakkuda hinnaga 16800.- koos KM. Komplekt omab Saksa TÜV kinnitust. Vajadusel ka paigaldame selle sinu autole külge.
- Panda
- Fitting 38"
- Kontakt:
rommi kirjutas :
sirr kirjutas:
jr kirjutas:
8/89-96 4Runner Trail Master +50mm ette ja +60mm taha juurde andev tõstesari, mis sisaldab endas kõike vajaliku, seda saaksin sulle pakkuda hinnaga 16800.- koos KM. Komplekt omab Saksa TÜV kinnitust. Vajadusel ka paigaldame selle sinu autole külge.
Andestage mu lolli küsimust aga ainult 5 senti tõstet sellise raha eest pluss veel töö - milleks see?
Oleneb mida see tõstesari sisaldab aga iseenesest pole mingi meeletu hind.
Meeletu hind
????? no ma ei tea...
Ise tõstetud omal ca 25 cm ( hetkest kui auto Saksast tõin )kokku umbes 1000 eeku
sirr kirjutas:
jr kirjutas:
8/89-96 4Runner Trail Master +50mm ette ja +60mm taha juurde andev tõstesari, mis sisaldab endas kõike vajaliku, seda saaksin sulle pakkuda hinnaga 16800.- koos KM. Komplekt omab Saksa TÜV kinnitust. Vajadusel ka paigaldame selle sinu autole külge.
Andestage mu lolli küsimust aga ainult 5 senti tõstet sellise raha eest pluss veel töö - milleks see?
Meeletu hind
Ise tõstetud omal ca 25 cm ( hetkest kui auto Saksast tõin )kokku umbes 1000 eeku
4-Runner,UAZ 3303
Mudasõltlane alates 1999 sügissõidust.
Pandakaru 4x4
Pandakaru 4x4
- TiitR
- I live off from the mud
Puhtalt huvi pärast palun, kas oleks võimalik sellise tõstega masinast ka pilti näidata....tõepoolest huvitab!Panda kirjutas:rommi kirjutas :
sirr kirjutas:
jr kirjutas:
Meeletu hind????? no ma ei tea...
minu point polnud selles, et kuidas saaks odavamalt... vaid et 16K tõstesari pole liiga kirves. Tõstesarjad on nendele, kes ei viitsi ise kombineerida ja leiutada ning tahavad kiiret ning mugavat lahendust.
Kirjutasin suzukide teemas ka, kuidas 4" tõste saab teha kodus 6000 krooniga, ilma et peaks ostma samaväärset 25 tuh. kroonist tõstesarja. Samaväärne igas mõttes, mitte ainult auto kõrguses. On olemas ka selliseid tõstesarju, mis maksavad 40K krooni ja ka neile on ostjaid. Kõik on ju suhteline
1000.- krooni ja 25cm tõstet? Ma eeldan, et seal on originaalsed amordid ja vedrud. Tõstesari sisaldab tavaliselt ka pikemad vedrusid ja amorte, mis parandavad oluliselt maastikusuutlikkust.
Kirjutasin suzukide teemas ka, kuidas 4" tõste saab teha kodus 6000 krooniga, ilma et peaks ostma samaväärset 25 tuh. kroonist tõstesarja. Samaväärne igas mõttes, mitte ainult auto kõrguses. On olemas ka selliseid tõstesarju, mis maksavad 40K krooni ja ka neile on ostjaid. Kõik on ju suhteline
1000.- krooni ja 25cm tõstet? Ma eeldan, et seal on originaalsed amordid ja vedrud. Tõstesari sisaldab tavaliselt ka pikemad vedrusid ja amorte, mis parandavad oluliselt maastikusuutlikkust.
Isetegevus on alati teretulnud ja pooldan seda väga, eriti hästi tehtud asju. 1000eek eest hakkama saada, siis sa ilmselt ei hankinud pikemaid amorte ega ka pikemaid vedrusid, vaid a'la lõikasid ja keevitasid mingid vahetükid vahele ja asi vask.Panda kirjutas: Meeletu hind????? no ma ei tea...
Kui see aasta Eesti ARK võtab vastu otsuse, et N1 ja N1G kategooria sõidukile paigaldatav lisavarustus peab omama CE või EC sertifikaate, siis pole nende isetehtud tõstetega midagi teha. Siis ongi ainuke lahendus tootja sarjad, mis on homologiseeritud ja omavad TÜV sertifikaati. Alati jääb võimalus petta või mis iganes, aga ma räägin põhimõttest. Ning alati on võimalus see omatehtud 1000eek kuluga tõstesari läbi komisjoni lasta ja ümberehitus ametlikult fikseerida.
Ametliku sarja ostavadki inimesed, kes ei taha ise teemaga tegeleda, sest ajaga on muudki peale hakata või ei ole teadmised tehnikast piisavad ning see 16000eek'i VS ajakulu ei oma märkimist. Lisaks on autol küljes kohe õiged tükid ja üksjagu Trial-Error tegevust jääb ära ning võib üldjuhul olla kindel, et allapandu sai hea.
+372 5028488
- Panda
- Fitting 38"
- Kontakt:
jr : Isetegevus on alati teretulnud ja pooldan seda väga, eriti hästi tehtud asju. 1000eek eest hakkama saada, siis sa ilmselt ei hankinud pikemaid amorte ega ka pikemaid vedrusid, vaid a'la lõikasid ja keevitasid mingid vahetükid vahele ja asi vask.
ei lõikanud ja ei keevitanud. Sai tagavedrudele treitud pikendus.
Sai kere ja raami vahele jälle treitud vahepuksid. Põhimõtteliselt sama asi ka 16k kmpl. sees(pean silmas kere ja raami vahelisi pukse). Amordid on jah originaalid. Töötavad.
Auto ise on selline :
http://fotoalbum.ee/photos/Pandakaru/23395835
ei lõikanud ja ei keevitanud. Sai tagavedrudele treitud pikendus.
Sai kere ja raami vahele jälle treitud vahepuksid. Põhimõtteliselt sama asi ka 16k kmpl. sees(pean silmas kere ja raami vahelisi pukse). Amordid on jah originaalid. Töötavad.
Auto ise on selline :
http://fotoalbum.ee/photos/Pandakaru/23395835
4-Runner,UAZ 3303
Pandakaru 4x4
Pandakaru 4x4
Ise ka päris 1000kr hakkama ei saand aga arvan et mingi 2-3k küll! Sai Würthist tellitud kõik uued poldid (suts tugevamad) ja tüüdatud tuttavat "metallihunti". Teostus pärineb USA miskiste jooniste järgi. Nüüd on liigeldud aasta jagu ja täiustamist vajab ka paar sõlme aga muidu väga ok. Amordid sai enne tellitud ja läks maksma mingi 4k. Alla sai surutud 36x15,5x15 rehvid!!! 
Isehakanud loodusesõber!!! Mees kes ei karda väljakutseid!!!
Margus +37256633834
Margus +37256633834
- erik
- Aktiivne Pikendus
Tegelikult need numbrid, mida te siin nimetate on vabandage väga, täielik BS ja kõvatamine. Kui te kellegile peaksite neid asju paigaldatuna müüma siis tuleks number u. 10 korda suurem. Ma võin ka kirjutada, et Hõbekolli viimane ümberehitus läheb maksma 20 tuhat.... vajalikud tükid leian kuurist, lasen sõbral tema tööjuurest pihta panna ja tuttav treial treib viina eest kogu kama valmis.
Lihtsalt selle asemel, et kirjutada kui kõva projektijuht ja orgunnija keegi on, võiks keskenduda tehnilistele üksikasjadele ja sõlmede lahendustele.
Et iseehitajatel elu vähe lihtsam oleks ja väga hullu borri kodus ei toodetaks.
Lihtsalt selle asemel, et kirjutada kui kõva projektijuht ja orgunnija keegi on, võiks keskenduda tehnilistele üksikasjadele ja sõlmede lahendustele.
Et iseehitajatel elu vähe lihtsam oleks ja väga hullu borri kodus ei toodetaks.
Asju ehitatakse korralikult ja teemasse lähenetakse süviti!
Erik Metsis, Mudanägu aastast 1999.
Erik Metsis, Mudanägu aastast 1999.