dana30 sillalukk paigaldatud. Mis õli vaja?

Oled huviline ja alles avastad enda jaoks 4x4 maailma või oled juba tõsine remondimees ning soovid jagada oma teadmisi siis siin saab küsida abi ja ka vastata tehnilist laadi küsimustele.

Moderaatorid: jr, Maasturid, margus4x4ee, boob, Stupiduser, Veiko, hulkur, kala, ennukas, Daniel, erik, Moderators

Kasutaja avatar
erik
Aktiivne Pikendus

Postitus Postitas erik »

Ai kurja, sul õigus, to Xo kõlbaks oma soodsama hinnaga väga hästi. Ma polnud XO`st varem kuulnudki. :oops:
Asju ehitatakse korralikult ja teemasse lähenetakse süviti!

Erik Metsis, Mudanägu aastast 1999.
Kasutaja avatar
tarmo
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas tarmo »

Aga siit veel veidi edasi (või tagasi) minnes - mis õli oleks optimaalne kasutada 100% metsaauto sildades/kastides? Need vedelikud saavad ju suht tihti vahetust, aga samas odavuse mõttes päris TAD'i ka sinna valada ei soovi.
Mingi poolsünt? Või koguni mineraal?
Tarmo Toom, off-the-road alates 2003
Vaba/TR1 2005-2009
TR3 2009-2015 (Mainor Team)
Suzuki KQ700 30"MT
LC200/V8 32"AT
tarmo@4x4.ee, 526 5874
Kasutaja avatar
jr
Motorsi Jaak

Postitus Postitas jr »

Sünteetiline. Lukke remontides olen näinud päris palju difri satika ja seibi vahel näiteks sellist ära hammustatud pealispinda metallil. Seda just tavalise õli puhul. Tõsi, pole veel näinud sünteetilise õliga sõitnud difreid peale hooaega. Seda juhtub siis, kui temperatuur üleval, koormus peal ja õlitamine puudulikuks jääb. Sünteetiline püsib seal ehk paremini vahel ja kannatab rohkem kuuma. Õli ei ole kallis, lukk ja ülekanne on kallim.

K.kasti ja vahekasti võid sünteetilist ATF õli panna. On küll kallis, aga selle eest eriti kõrge temperatuuritaluvusega ja hästi nakkuv pindadele.
+372 5028488
Kasutaja avatar
erik
Aktiivne Pikendus

Postitus Postitas erik »

Parimat mida rahakott kannatab. Ausalt. Tad kõlbab ka aga ta on sellepärast eriti kehv, et juba kerge emulsioonina kaotab ta oma vähesed määrimisomadused ja moodustab paraja pasteedi sinna silla sisse. Sündid lähevad küll emulsiooniks aga seistes vajub vesi alla ja saab kergesti kasvõi ettapide vahel ainult vee alt välja lasta. Ja võistluste vahel vahetad õli. Parim mis mina olen sillas kasutanud on see sama SAF XJ. See oli küll tänu sponsorile tasuta käes aga omadused olid väga head. Isegi kangekaelne moogi kast töötas sellega väga hästi. Aga ma soovitan käia õli hulgimüüjate juures, kes müüvad Castrolit, Mobilit, Shelli, Motulit ja teha nendega kaupa 20 l tünni ostmiseks. See kulub sul nii, kui nii ära ja hind tuleks oluliselt parem, kui jaekaubandusest osta. Mina vaataks mingit, sünti - poolsünti millel oleks suur koormustaluvus, vastavus vähemalt GL-5, viskoosus, midagi 80/130, ja palju ägedaid lisandeid. Ka väikeveoauto sillaõli oleks hea, nende hinnad pole kõrged ka. Hea õli aitab kindlasti ülekandel ja difril paremini ebanormaalse koormusega hakkama saada.
Asju ehitatakse korralikult ja teemasse lähenetakse süviti!

Erik Metsis, Mudanägu aastast 1999.
Kasutaja avatar
daf921
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas daf921 »

Tänud veelkord.
Eks ma siis lippan Castrol-it ostma 8)
metskuldiga metsas jalutamas .....
Kasutaja avatar
tarmo
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas tarmo »

Sai nüüd päris palju pakkumisi küsitud ja uuritud siit-sealt.
Tundub, et jääme oma metsaauto puhul vist järgmise combo juurde:
mootor: Comma Eurolite 10W-40 (poolsünt) + X-1R lisand
kastid/sillad/PTO/vints: Comma GL5 80W-90 (poolsünt) + X-1R lisand.
Kas tundub mõistlik?

Castrolile ja teistele kallimatele kahjuks hammas hästi peale ei hakka, plaanis on osta ca 150 l kokku neid vedelikke.

Kuskilt välismaa foorumist jäi silma selline asi, et tungivalt ei soovitatud kasutada GL5 õli, kui tootja on ette näinud GL4. Kas see võis tuleneda tegelikult sellest, et sünteetiline õli "peseb" rohkem mineraalõlist tekkinud jääke kasti seest lahti ja muutub (esimesel korral) kahtlast värvi lihtsalt? Ja et tegelikult võib ikka küll ja on paremgi?

PS. Jaak, Erik - see Castroli XO on vastupidi kallim, kui XJ (kui osta rohkem kui 1l korraga).
Tarmo Toom, off-the-road alates 2003
Vaba/TR1 2005-2009
TR3 2009-2015 (Mainor Team)
Suzuki KQ700 30"MT
LC200/V8 32"AT
tarmo@4x4.ee, 526 5874
Vasta

Mine “Hooldus ja Remont”