millist autot valida 4x4 toorikuks?

Liiga tihti on meil see küsimus. Palun, Paneme siia oma uiteküsimused ja fleimime siin, et millist maasturit ma tahan või vajan

Moderaator: Moderators

egonr
Rookie

millist autot valida 4x4 toorikuks?

Postitus Postitas egonr »

Tervist,

olen seda foorumit kamminud ja kamminud ning kõik on kindlasti alati rahas kinni. Aga ma olen algaja ja sooviks hakata tegelema off roadiga rohkemal määral kui seda on mu kodutee mida ma sõidan LC120 '08. Insipiratsiooni sain lumetormist, avastasin teisi aidates, et see pakub päris mõnusat adrekat. Kuna kiirenduse vajaduse rahuldan suvel bikega ära siis see võiks just olla minu jaoks hobiks.

Parandage mind kui ma eksin, aga modfitseerimine keskmisse võistlusvormi maksab autodel enam vähem samasse auku. Seega siit küsimus, milline auto on mõtekas võtta toorikuks. Kas on nii, et kui toorik on 100k siis on vaja ikka enam vähem sama palju juurde kulutada kui näiteks 30k toorikule?

Kriteeriumis peaksid minu jaoks olema järgmised:
1) kindlasti ei saa sellest treileri autot, ehk siis peab saama tavaliikluses sõita
2) off-road jupide saadavus ja hind võiks olla väga hea, ehk siis peaks igalt poolt saada olema.
3) lihtsus ja töökindlus - minimaalselt tehnikat, puhur võiks olla ja kojamehed, jne
4) selge see, et manual

Ma ei oma mingit eelistust ühegi margi ees. Vahet pole kas pick up, 2 kohaline või nelja ja enama kohanile. Samuti pole oluline et peab olema diisel. Siin kohal küsikski et kumb siis ikkagi on sobivam, jätame kütusekulu kõrvale nii või naa kõik mis sisse paned kulub ära :twisted: Kas tasub kaaluda vene pärituolu autosid?

Palun põhjendage natukenegi oma soovitust!
Kasutaja avatar
K.Kotkas
Tema Ise

Postitus Postitas K.Kotkas »

Sinu kriteeriumid annavad alust vaid 1 -le asjale : G Wagon

Pilt

See on g230 aastast -89 Toorik tuli saksamaalt ning maksis sellised 100K koos toomiskuludega. Sinna juurde on kulunud nüüd mõned ringid rehve ja velgi ca 30K ning siis ca 15K jagu rauakola, alu ja keevitust (sh inimtunnid)
Vedrutõste (15K) uued amordid (2K tk)

veel lisaks uued tuled, mõned lisatuled, mõned oma tunnid garaazis ja warn 8000 nina peale, hinnaklassis 13K.

Sellega on saadud igati konkurentsivõimeline vaba klassi võistlusauto.

Sinna oleks mõistlik veel lisada sisepuur ning nipet näpet. Summa summaarum siis:

100 + 30 + 15 + 15 + 8 + 13 e ca 181 K eek. Seda siis niimodi perioodiliselt kulutades e mitte kohe pappi välja visates.

Vene auto sinna kõrvale ? Aga palun

Uaz:

Soetusväärtus - 17K

sinna kulunud 2 mehe aeg 4 nädalat jutti + hunnik varustust, veljed laiemaks, 35 rehvid, turvapuur jne

Pilt

Peale kõiki neid kulusid, mis me sinna Jr iga sisse toppisime (ca 90K) siis müüsime lõpuks selle auto vist 30K -ga. Sõdumõnu olematu, juhitavus olematu. Okei, mootor oli meil enda tuunitud, see oli nii enam vähem jne.

aga ta jäi uaz iks. läbivuse osas ei anna mersuga võrreldagi - Lukud olid need vene lukud, mis lülitusid siis, kui nad soovisid ja tavaliselt liiga hilja jne. Tore kooliraha oli, kui sõidumõnu tast ei saanud. Seda ei saa küll mersu kohta öelda.
Katsu inimene olla siis olen ka mina.
egonr
Rookie

Tänud vastuse eest!

Ootan ka teisi kogemusi. 100k alustuseks tooriku jaoks tundub veits palju hetkel.
Kasutaja avatar
MahviaDeTyrk
I live off from the mud
Kontakt:

Re: millist autot valida 4x4 toorikuks?

Postitus Postitas MahviaDeTyrk »

egonr kirjutas:Parandage mind kui ma eksin, aga modfitseerimine keskmisse võistlusvormi maksab autodel enam vähem samasse auku. Seega siit küsimus, milline auto on mõtekas võtta toorikuks. Kas on nii, et kui toorik on 100k siis on vaja ikka enam vähem sama palju juurde kulutada kui näiteks 30k toorikule?
Millisesse võistlusklassi ??
tartuoffroad.ee
5581340
Jünger
unistus piimanäärmetest

Postitus Postitas Jünger »

Mina soovitaks sulle Toyotat. Saksast saab päris normaalse hinnaga.
Pean silmas siis LC 70. Kui tahad kiiret metsaautot siis võta Jeep Cherokee või Grand Cherokee.

Jünger
Mudane aastast 2005.
Mercedes G; Samurai; Defender 90, Defender 110, CJ-8
"IF IT CARN'T BE FIXED WITH A HAMMER, IT MUST BE AN ELECTRICAL FAULT"
Kasutaja avatar
uputaja
I live off from the mud

Postitus Postitas uputaja »

Ise soovitaks toorikuks Toyota landcruiser LJ 70 või KZJ 70 . Mootorivalikus on 2,4 td 66 kw ja 3,0td 92 kw .

2,4 mootoriga tooriku hinne võib jääda 50 ja 80 vahele . 3,0 td on kallim , hinne kuskil 90-100 vahel .

+ pool siis toyodel see , et kergem kui G vagun , saab panna mehaanilise vintsu , üsna lai valik diffrilukke , stockis läheb ilusti alla 33 rehv , tõstet teha väga lihtne , talub laamendamist väga hästi .

Enda kogemused väga positiivsed selle autoga .

Andres
Asjas sees 2005. Sügissõidust.
egonr
Rookie

Re: millist autot valida 4x4 toorikuks?

MahviaDeTyrk kirjutas:
egonr kirjutas:Parandage mind kui ma eksin, aga modfitseerimine keskmisse võistlusvormi maksab autodel enam vähem samasse auku. Seega siit küsimus, milline auto on mõtekas võtta toorikuks. Kas on nii, et kui toorik on 100k siis on vaja ikka enam vähem sama palju juurde kulutada kui näiteks 30k toorikule?
Millisesse võistlusklassi ??
Kus see ei oleks liiga sport vaid rohkem lõbus ajaveetmise viis.

äkki midagi sellist?
Viimati muutis egonr, P Nov 30, 2008 4:24 pm, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
uputaja
I live off from the mud

Vaba on vast kõige mõnnam. Ise plaanin kah Suvesõiduks vabaklassi rajale saada.

Andres
Kasutaja avatar
erik
Aktiivne Pikendus

Postitus Postitas erik »

See sinu lingitud "selline" ei paku sõitmisel mõnu, esmane valik oleks keerdvedrudel töötav vedrustus, Ülejäänu on halb (va jeepid, kus tagasild on lehel aga asi suht mugav). Teine valik oleks suur mootor, et ikka lõbus oleks, alla 85 kw diisli ja alla 110kw bensiini puhul ma ei vaataks. Kolmas oleks lühike teljevahe. üle 2550 mm oleks juba liiast. Neljas, et ikka tugev oleks, Toyota on tugevuse etalon, samuti Nissan, vanemad G mersud on ka väga tugevad, Roverid on tugevad aga tahavad rohkem putitamist, kui eelnimetatud, Jeepid ei ole tugevad (üksikud eriandid väljaarvatud. näit. eriseeria Rubicon), rääkigu omanikud mida tahes :). Aga jeepidel on oma suured eelisd, mida teistel pole pmst absoluutselt, nad on odavad ja neil on Mootor ning on väga mugavad...

Mina ostaks kellegi suure potensiaaliga pooliku või valmis projekti, mugandaks seda oma nägemise järgi ja oleks mäel, stock toorikust ehitamine läheb väga kalliks. Ja mis peamine, kui sa selle foorumi läbi loed, markide alajaotuse esimesena ette võttes, kujuneb sul see teadmine mida võtta ka iseenesest.
Asju ehitatakse korralikult ja teemasse lähenetakse süviti!

Erik Metsis, Mudanägu aastast 1999.
Kasutaja avatar
Raitz
Fitting 38"

Postitus Postitas Raitz »

Ega väga häid valikuid ilmselt peale LC 70 (KZJ 70) ja G pole
G silla pulikad vist pisut tugevamad ja tulevikus võimalik valida päris suure hulga väga heade suurte bensukate vahel. Toyota kasuks räägib kindlasti väiksem kaal ja kui pilgu aastaarvestuse tabelile peale viskad, ei tohiks kahtlusi samuti olla (TR1, TR2). Toyota 3.0 on muidugi ökonoomsus ise.
1 Hobujõud
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

Kuna iga lits nüüd oma auku kiidab, ei saa ka mitte vakka olla.

Hakkaks vastamisega tagant poolt peale.
Vene tehnika- EI!
Kui just rahakoti ja enda pele vihane pole.
LADA NIVA
http://www.lahe.net/landy/niva/
e. kolm aasat kannatusi
Toorik: 14KEEK
Varuosad ja ümberehitused 70KEEK
Auto järeturu müügihind oli (välise offroadvarustuseta ) 16KEEK
Mõnus võimalus raha põletada :twisted:

Seega, kui soovid lihtsat ja soodsate hindadega maasturi toorikut, siis Land Rover (Defender) 90 on sinu valik.
Saadval nii Diisel (2,5L neli erinevat mootorit), kui bendiinimootoriga (3,5- 4,0L V8.)
Ehitatav tänavasõiduautost
http://www.landrover.pri.ee/lr90/index.htm
kuni TR3 kollini.
http://www.luige-team.ee/

Aastal 2005 võtsid Land Rover-itel meeskonand EAL karikasrjas kõikides kalssides hooaja arvestuses esikoha:
http://www.lahe.net/landy/niva/galerii/ ... mage61.htm

Stock vedrustuega autole lähevad 33" rattad ilma tõstmata alla. Loomulikult spiraalvedrud. Ees radius-arm ja taga A-link silla kinnitused annavad hea flex-i.
Lisa vaid mõned kaitsmed ming veidi tugevdusi ja metsa. Kui väheks jääb, ostad tugevdatud pooltelejed-püsikiirusliigendid ja (näiteks ARB) lukud sisse ning müttad edasi.

Lihtne ja loogiline konstsuktsioon (Suure mehe Lego). Kere on kergest ja õhukest alumiiniumplekist. Saad hea ja kerhe tooriku. Varuosi saab nii uusi, kui pruugituid (nende nimekiri on üllatatvalt lühike) ja tuuningosi nõrkemiseni.

Toorikud saadval läänest vahemikus 4- 10K EUR.

Enda masin (3500 EUR ront)
http://www.landrover.pri.ee/offroad/index.htm
sai TR1 võistlusvalmis ca 40KEEK lisades

Mida paremas seisus toorik, seada vähem läheb metsavalmiduse saavutamiseks.

Kui on küsimusi, helsista!
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Kasutaja avatar
uputaja
I live off from the mud

Häh. Toyotale ega G le ei pea hakkama ostma tugevdatud püsikaid , sest nad on tehasepoolt juba piisavalt tugevad .

Max vast toyo sillale 37 Bogger .

G vagun hiilgab silla tugevuse poolest ehk kõige enam . HMM-il oli vist 39,5 Bogger all.

Andres
Kasutaja avatar
MahviaDeTyrk
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas MahviaDeTyrk »

Landy kirjutas:Kuna iga lits nüüd oma auku kiidab, ei saa ka mitte vakka olla.
Igaüks ei kiida oma auku :roll: - Vähemlt mitte igale mehele

St. Minu meelest peaks võistlusautos olema parasjagu piiri peal see tugevusvaru mis antud klassi jaoks vajalik - üleliigne tugevusvaru on liigne ballast
Tr1 ja Vaba lubatud rehvimõõt on Patroli jaoks puhas ressursi raiskamine (vaevalt, et sa hakkad nt pooltelgi peenemaks treima) :twisted:
tartuoffroad.ee
5581340
egonr
Rookie

See tundub küll huvitav ja seni väga hästi argumenteeritud hindadega. Milline see defender olema peaks aasta, mootor, keretüüp veel midagi mida peaks teadma otsimisel?

E
LC120 '08 150kW/500NM
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

egonr kirjutas:Milline see defender olema peaks aasta, mootor, keretüüp veel midagi mida peaks teadma otsimisel?
Kõige ideaalsem oleks 1994-1998 toodetud 300Tdi (2,5L)turbodiisel.
Kui eelistad bensukat, siis pritsungiga 3,9 V8 (Buick-i V8 koopia)
Kuid kuna auto on viimased 25 aastat olnud suures osas muutumatu, siis võid sinna tooriku kapoti alla kruvida millise Land Rover-i mootori tahes.

Käigukastidest soovitan R380 manuaali või ZF-i automaati.

Palju keredetaile on viimase 50 aasta jooksul muutumatuks jäänud ja on omavahel tagasiühilduvad.

Keretüüp on valitav vastavalt oma soovile. Ca 40 min jooksul võid endale teha kas hardtopi või cabrio või kastika:
http://www.landrover.pri.ee/lr90/galeri ... /index.htm
Vaja vaid mutrivõtit liigutada.

Ostmsiel tuleb jälgida seda, et ainsad raust elemndid - mootori vahesein ja raam liiga rootes poleks.

Lisaküsimustel vatan telefonitsi pikemalt.
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Vasta

Mine “Tahan osta aga ?”