Õnnetus hüüab tulles

Postid, mis kuhugi mujale ei sobi.

Moderaator: Moderators

Vasta
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Õnnetus hüüab tulles

Postitus Postitas Landy »

Sõitsin õhtul poole üheksa paiku Nõmmemäest üles, seal poole tõusu peal seisis pimedas üks ära koolnud Opel, närbuvad ohutuled õnnetult vilkumas.
Pidasin kinni ja pakkusin, et pukseerin sellest ohtlikust kohast üles parklasse.
Sees istuv eesti keel kõnelev venelastet (abielu)paar keeldus üsna resoluutselt ja väitis, et abi tuleb. Lahkusin.

Tunnike hiljem nägin esmalt mäest laskudes vilkuvid siniseid tulesid, siis politsiautot, sama Opleit ja sellele tagant selga tulnud tsiklit... :roll:
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Kasutaja avatar
Cruizsub
Fitting 44"

Postitus Postitas Cruizsub »

Subaru OB 2,0D (2012); Duster 1,5d (2010); Toyota LC 4,0D (1983); Jeep Cherokee 4,0i (1991); Toyota LC 4,0D (1986)
Subaru OB 2,5 NorthernLights 2019/05; BMW 745D V8; VW Arteon ShootingBrake 2,0tdi 2023/08
Kasutaja avatar
atdoom
True Off Roader!

Re: Õnnetus hüüab tulles

Postitus Postitas atdoom »

Landy kirjutas: Sees istuv eesti keel kõnelev venelastet (abielu)paar keeldus üsna resoluutselt ja väitis, et abi tuleb. Lahkusin.
veidi kummaline on see küll... talvel vahest ikka läinud appi - tagasi teele tõmbama... mõlemad muukeelsed autod keeldusid abist...
Kes on päeva otsa virk nagu mesilane ja tugev kui härg, lõhub tööd nagu hobune ja õhtuks on väsinud kui koer,
see peaks loomaarsti juurde minema - võib-olla on ta eesel

Chang Ying-Yue
tanel
Rock Crawler

Postitus Postitas tanel »

Ja mis on loo moraal?
Rikke iseloomust oli midagi teada? Äkki pada koos ja kast tuksis-rattad blokkis vms, et köieveost keelduti?
Kas aku oli koolnud matsu ajaks ja ohutuled ei põlenud ja ohukolmnurka polnud välja pandud?
Selle info pealt siin ei saa midagi öelda. Isegi seda mitte, kas tsiklivend sõitis liiga kiiresti või ei.
tegime pulli, aitab
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

1)Ohukolmnurka ei olnud
2)Ohutuled oli alla keskmise nähtavad
2)Auto oli halvasti nähtavas kohas ja väljas oli pime
3)Autost oli halb mööduda kuna asus esimese sõidurea vasakpoolses servas

Mina autojuhina oleks esimesel võimalusel tahtnud sealt ära saada.
Viimati muutis Landy, N Sept 25, 2008 4:13 pm, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Tony
Rock Crawler

Postitus Postitas Tony »

Landy kirjutas:Mina autojuhina oleks esimesel võimalusle tahtnud sealt ära saada.
nu neid autojuhte kes oma "surnud suksu" sinna jätavd kus ta suremise hetkel oli, on rohkem kui küll.
Alles hiljuti oli mingi vend hommikul trt mnt - järvevana ristis keset ristmiku ja vilgutas oma tulesid, ei paistnud avarii olevat. Teinuks ta midagi, et oma kosu sealt minema saada, aga ei, istus autos ja "kubetas" seal.

ja neid juhuseid kus autot lykata ei saa ( rattad blokeerunud) on tegelikult ikka väga vähe.
Ja kui ise ei saa/ jõua lükata, siis pane 2 käik sisse ja anna starterit :cs :twisted:

Tony@ise peaaegu ühele sellisele peest sisse lennanud.
Something between the mud and deep mud
Patrol 2,8 Y61 x2
UAZ 469
GSM: +372 5(yks)(three)(üks)(tri)(пят)3
Kasutaja avatar
boob
Moderator

Postitus Postitas boob »

Landy kirjutas: 3)Autost oli halb mööduda kuna asus esimese sõidurea vasakpoolses servas
Ma küll ei tea antud kohta, aga kas see tähendab, et auto oli keset teed?
Läks Stirlitz mööda tänavat ja nägi, kuidas valges ürbis mees plangul roppusi üle värvib.
-Moderaator, mõtles Stirlitz.
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

boob kirjutas:
Landy kirjutas: 3)Autost oli halb mööduda kuna asus esimese sõidurea vasakpoolses servas
Suurtes piirides jah. Seal läheb 2 rida üles ja üks tuleb mäest alla. Ta oli mäest üles mineva teeosa mõttelise telgjoone lähedal poolviltu.
Kasutaja avatar
ricardo
Rock Crawler

Postitus Postitas ricardo »

Landy kirjutas:
boob kirjutas:
Suurtes piirides jah. Seal läheb 2 rida üles ja üks tuleb mäest alla. Ta oli mäest üles mineva teeosa mõttelise telgjoone lähedal poolviltu.
Nu pakuks välja et tsiklimehe poolt kiire ja hooletu sõit. Ja kui pensionäärid ei lase endale "ära teha", siis lootus saada autoremont või isegi uus auto, nii et kasud missugused.

OT vist, aga millagil lugesin kusagilt auto24-st vist, et liiklusmärgid kehvasti paigutatud Eestis ja üks näide oli, et pärnust tallinna poole sõites enne märjamaa tanklat kiirust piirav 70-ne märk põõsaste taga ja ei näe kohe ja et ei saa hoogu maha ja politseil hea trahvi teha. Proovisin paaril korral - kui üle saja km tunnis peale lennata, no siis ei saa kuidagi õigel hetkel pidama jah, aga kui sõita 90-ga nagu kästud - ülla-ülla mingeid probleeme pole ja jõuab ilusti maha pidurdada. Seetõttu arvagi, et kui juba oli ka kaks sõidurida mäkke - no peaks ikka nägeme küll isegi ilma tuledeta masinat. Aga eks ta ohtlik ole küll ja isegi avariil korral käseb liikluseeskiri minu teada masina teelt koristada eemale kui takistab liiklust ja tekitab avariiohtliku olukorra - meil muidugi ohukad peale ja tunnike politseid oodata kombeks.
tanel
Rock Crawler

Nojah, sõnaga, tsiklimehe kiirus ei vastanud nähtavusele ja teeoludele... ilmselt ka mitte asulasisesele piirangule.

Mitte et ma propageeriks auto teeserva jätmist sedasi, aga süüdi polnud see autojuht minu arusaamist mööda küll milleski ja keegi ei "konstrueerinud" tsiklimehele seda matsu.
tegime pulli, aitab
Kasutaja avatar
Tony
Rock Crawler

Postitus Postitas Tony »

natuke küll OT, aga natuke nagu haakub teemasse

http://news.bbc.co.uk/1/hi/uk/7636577.stm

Tony
Something between the mud and deep mud
Patrol 2,8 Y61 x2
UAZ 469
GSM: +372 5(yks)(three)(üks)(tri)(пят)3
Kasutaja avatar
totu
I live off from the mud

Postitus Postitas totu »

Tsiteerides klassikuid: Maailmas on kaks asja lõputud- lollus ja univerium, viimase suhtes on küll veel kahtlusi.
Abist keeldumise (surnud Opeli kohta) taga tihti vast hirm edasise rahaküsimise ees, sellised tegelased lihtsalt ei suhtle liikluses ja ei tea et selliste asjade eest ei võeta raha. Reeglina sellised inimesed ei peatu ka ise KUNAGI kellegi aitamiseks ja täiesti süüdimatult kulgevad maanteel 70 ga, vedades enda järel kilomeetrite pikkust kolonni ja uskudes oma sõidustiili ohutusse. Ja kui keegi neist siiski mööda saab, ptitsivad tatti "kihutajate" aadressil.
Ja kui tsiklimees sõitiski veidi kiiremini? Suur (lubatust suurem) kiirus ise ei tapa kedagi, lollus seevastu sadade kaupa, kas siis enda või teiste poolt. Lolluse hulka käib ka oludele ja kogemustele mittevastav kiirus. Teel vedelevale, valgustamata saanile (sellisel juhul on abist keeldumine sulaselge sigadus) võib ka legaalse kiirusega väga edukalt selga kelgutada, tõsi tavaliselt kergemate tagajärgedega. Kahjuks on meie liikluses veel jube palju hoolimatust, loodetakse et teised parandavad eksija vigu. Küll peateel sõitja pidurdab, küll vastusõitja võtab kõrvale, ega ta mulle otsa ikka sõida, küll ta näeb mind jne.
Tehtud, mõeldud.
tanel
Rock Crawler

Maitia, riskides kõlada mingi natsi ja paragrahvipedena...
Põmst, minu rumalat arusaama mööda ei õnnestu LE-d mööda sõites kellelegi tagant selga tulla?
Ma ei viitsi, õllese ja unisena ERT-st punkte ja paragrahve praegu enne und otsida, aga midagi sätestas seal ka nähtavust ja teeolusid mööda oma kiiruse sättimises, mitte ainult märkide järgi.
Ei mäleta, kas kunagi sai kribatud, aga aastaid tagasi oli juhus suveöösel Märjamaal mööda äsja asfalteeritud ja joonimata-postistamata teed sõita. Paks udu oli maas. 70ga sõitmine tundus ikka täiesti enesetapjaliku vajutamisena, sest mitte midagi ei olnud näha, ka udukatega.
Et kui oleks mingile tegelasele seal selga tõmmanud 90ga, oleks tema süü olnud? Ohutuled tal ka peal siis näiteks?

St. ärge saage valesti aru. Ma olen ise ka kindlustusdokumendid süüdlasena ära täitnud (vaielda oleks olnud, aga tunnistajateta raske ja krdi kiire oli ka). Keegi pole ingel ja eksimatuid pole olemas. Küsimus on selles, et kas mõtleks natuke ise järele või süüdistaks kogu maailma enda jamades...

Ja üldse, ma sõidan seda Nõmme mäge ise päris tihti. Minu mäletamist mööda on seal tänavavalgustus (re: ohutuled olid tuhmid?) ja üldiselt annab seal päris ohutult 60 ja ilmselt vahel ka 70-ga sõita (viimast ise küll ei viljele ja üleval harjale jõudes on "pimedam" koht, seal on mõistlik hoog heaga alla lasta). Suht hea nähtavus on seal ikka, mingi pimeduse üle nuriseda on kohatu.
Oleks seal mingi kõnniteed mööda veloga laskumisel käntsa käinud ja vedelenud (mitte vahetult ette kukkunud) põngerjas olnud, mis siis? Raisal polnud helkurit jopel, no mis mõttes eksole?
Ei ole ju nii?
Mõistlik on silmas pidada, et 70ga sõites on sul seal, kus 50ga sõites seisma jääks, omakorda 50 sees.
Tuletame koolifüüsikast kineetilise energia valemit ja kiiruse ruutsõltuvust meelde...

Once again, miski ei veena mind praegu, et see vend seal isegi 60ga sõitis. Võimatu. Või et siis sõitis ka, aga pea oli pehmelt öeldes laiali otsas, kevadine armastus kiivri all vms. Kui see rape vedeles esimeses reas ja telgjoone lähedal, siis oleks olnud ilmselt võimalust nii paremalt kui vasakult mööda kallata - pidi ikka suht paaniline ja mittejuhitav pidurdamine olema, a la esirattal vms. Ma olen näinud, kuidas supermotol kõvataja sarnases situatsioonis ilusa kaarega ja täiesti juhitamatuna inimeste jalge ette lendab bussipeatuses... ;)

Ja ärge isiklikult võtke. :) Loomulikult oleks kohane ohukolmnurk siis mingi 50 metra tahapoole püsti visata, isegi kui jonnist või millest iganes pukseerimisest keelduda. Lihtsalt, on "võiks" ja on "peab". Märkidest võiks kinni pidada nii üldiselt, ohutuse aga peab tagama, ka joonte-märkide määranguid rikkudes.
tegime pulli, aitab
Kasutaja avatar
mrt
Fitting 38"

Postitus Postitas mrt »

Landy kirjutas:1)Ohukolmnurka ei olnud
2)Ohutuled oli alla keskmise nähtavad
2)Auto oli halvasti nähtavas kohas ja väljas oli pime
3)Autost oli halb mööduda kuna asus esimese sõidurea vasakpoolses servas

Mina autojuhina oleks esimesel võimalusel tahtnud sealt ära saada.
veidi allamäge ja tee serva tõugata. nõks paremasse kohta kurvis poleks olnud vast keeruline.
Nüüd jälle keegi surnud nende lontude pärast.
Mida vingem maastur seda kaugemale tuleb järgi minna.
[Pilt Kull või kiri[/size]] [Pilt kaubaotsing[/size]] [Pilt4x4]
uaz469
Fitting 44"

Postitus Postitas uaz469 »

Tony kirjutas:natuke küll OT, aga natuke nagu haakub teemasse

http://news.bbc.co.uk/1/hi/uk/7636577.stm

Tony
Lisan siia teise lingi, kuna kirjutas, et vaatamiseks vaja BBC Playerit.
http://www.youtube.com/watch?v=oTxV4_NxEh8
"Vaba mees nii mitte vabal maal..."
Vasta

Mine “Ajaviide ja muidu huvitav jutt”