Mazda B2500 veoskeem
Moderaatorid: jr, Maasturid, margus4x4ee, boob, Stupiduser, Veiko, hulkur, kala, ennukas, Daniel, erik, Moderators
-
isenokitseja
- Mudder
Mazda B2500 veoskeem
Tere.
On mul arusaamatu natuke mazda b2500 vahekasti töö. Kuidas toimib kiire neli vedu, kas on olemas miski keskdifer.( n: Niva). Mis ülesanne on armatuuris lülitil, mis peaks „vahekasti lukustama“ ? Proovisin üht masinat, sellel armatuuris vastav tuluke põles koguaeg, olenemata lüliti olekust. Oskab keegi seletada !
Ette tänades
On mul arusaamatu natuke mazda b2500 vahekasti töö. Kuidas toimib kiire neli vedu, kas on olemas miski keskdifer.( n: Niva). Mis ülesanne on armatuuris lülitil, mis peaks „vahekasti lukustama“ ? Proovisin üht masinat, sellel armatuuris vastav tuluke põles koguaeg, olenemata lüliti olekust. Oskab keegi seletada !
Ette tänades
-
isenokitseja
- Mudder
-
Andrus Michelis
- Rock Crawler
Armatuuris nupp? Märgutuli ikka? Nii palju, kui mina neid Mazdasid/Forde näinud olen, on nad kõik lülitatava neilveoga. Ehk siis 2H-tagavedu, 4H-nelivedu, jäigalt otse, ilma keskdifrita, 4L-aeglustiga 4WD, ehk siis sama, mis 4H ainult läbi aeglusti. Osadel on armatuurlaua vasakus ääres nupp, mis vabastab 4H-lt 2H-le üleminekul esimesed hubid ilma tagurdamatta. Vanematel mudelitel peab hubide vabastamiseks tagurdama.
Ehk siis "tavalisel" sõidul pane 2H, vajutad nuppu ja see tuluke peaks suht kohe ära kustuma. 4H le lülitades peaks huubid ise järgi võtma. Kui see nii ei toimi, siis on arvatavasti selles automaatlülituses midagi peetis ja tuleks kaaluda manuaalsete huubide soetamist.
Ehk siis "tavalisel" sõidul pane 2H, vajutad nuppu ja see tuluke peaks suht kohe ära kustuma. 4H le lülitades peaks huubid ise järgi võtma. Kui see nii ei toimi, siis on arvatavasti selles automaatlülituses midagi peetis ja tuleks kaaluda manuaalsete huubide soetamist.
Andrus Michelis kõrvalistuja, roolikeeraja. Võistelda ei viitsi. Jahti ja porirallit saab niigi igal nädalavahetusel.
-
isenokitseja
- Mudder