ksenoonid on wussydele :P

Oled huviline ja alles avastad enda jaoks 4x4 maailma või oled juba tõsine remondimees ning soovid jagada oma teadmisi siis siin saab küsida abi ja ka vastata tehnilist laadi küsimustele.

Moderaatorid: jr, Maasturid, margus4x4ee, boob, Stupiduser, Veiko, hulkur, kala, ennukas, Daniel, erik, Moderators

Kasutaja avatar
MahviaDeTyrk
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas MahviaDeTyrk »

Muidugi - 4 tk lihtsal vaja neid :twisted:
tartuoffroad.ee
5581340
vtl
asjade olemus - see on imelihtne

Postitus Postitas vtl »

MahviaDeTyrk kirjutas:Muidugi - 4 tk lihtsal vaja neid :twisted:
Üks ringikujuline rõngas nagu majakas või poi auto katusele.
vtl

Postitus Postitas vtl »

Võib vist teema lukku panna...?

Kahju, et huvi piirdubki väljamaiste klantspiltide kommenteerimisega.
Kas rahvas põlgab juba ette kalliks, ei usalda LED-i, arvab, et hiinas kokkumonteeritud skeem on usaldusväärsem või sattus lihtsalt vale alamfoorum teemast rääkimiseks?

vtl@ühte.riba.ei.ole.ka.mõtet.tegema.hakata
Kasutaja avatar
hulkur
been there, done that
Kontakt:

Postitus Postitas hulkur »

Eks siin ole jah seda imperialistide läikivate klantspiltide peale ilastamist üksjagu. Paar põhjendust miks ma oma metsa autole ei pane sellist ilusat läikivat LED-bar-i:

1. metsaautodel lähevad asjad katki, päriselt ka. Ja on jube suur vahe kas läheb katki paar töötulesid kus sees on hiina HID-d, mille KOMPLEKT (=2tk) maksab töötuled vastavalt maitsele + 900 eek HID komplekt, kokku siis mitte rohkem kui umbes 1500 eek.

2. mmmm, tegelikult, loe esimest põhjendust...

Seega kui keegi toob mulle sellise ilusa läikuva LED-bar-i sama hinnaga, ma võtan selle kõigile oma autodele, enne mitte MOTT
Kasutaja avatar
reimo
Rock Crawler

Postitus Postitas reimo »

Minul on autol 2 korda olnud antenn safarile minnes. Ja 2 korda on see seal ära murdunud. Nüüd on traadijupp kleebitud esiklaasi külge. Ja ma olen osalenud ainult suht leebetel safaritel, tõsisemate ürituste jaoks on minu autole vaja teha tähtsamaid investeeringuid kui valgus :(. Kui antenn murdub tiivalt ära, siis ma kardan, et ka suur LED paneel läheb katki. Pigem võiks neid LEDe väikeste gruppidena näiteks klaaside sisepinnale kleepida töötulede asendamiseks.
Oli Grand Cherokee '93 metsasõitudeks - müüdud
Nüüd Grand Cherokee '12 teedel liikumiseks ja veduriks
Kasutaja avatar
erik
Aktiivne Pikendus

Postitus Postitas erik »

Ja lukku seda teemat ka ei pane, lihtsal äkki ikkagi keegi tahab, või tunneb huvi.
Asju ehitatakse korralikult ja teemasse lähenetakse süviti!

Erik Metsis, Mudanägu aastast 1999.
vtl

Postitus Postitas vtl »

hulkur kirjutas:1. metsaautodel lähevad asjad katki, päriselt ka. Ja on jube suur vahe kas läheb katki paar töötulesid kus sees on hiina HID-d, mille KOMPLEKT (=2tk) maksab töötuled vastavalt maitsele + 900 eek HID komplekt, kokku siis mitte rohkem kui umbes 1500 eek.
Kalli(ma) asja katkimineku võimalus on muidugi argument, aga ma kujutan ette, et LED-bari paigutamiseks on kõige sobivam koht katuse serv ning kui see juba sellise paugu saab, et LED-bari profiil järele annab, siis on tõenäoliselt ka muud damaget piisavalt palju, et LED-bar on tagumine asi, mille pärast muretseda.
Soovi korral võib ju selle riba kasvõi karpraua sisse installeerida ja paksust polükarbonaadist kaitseklaasi ette panna. Vihjeks - viimasest tehakse löögikindlaid vaateaknaid, hokiväljaku kaitseklaase jms.
erik kirjutas:Ja lukku seda teemat ka ei pane, lihtsal äkki ikkagi keegi tahab, või tunneb huvi
Üldiselt tundub, et kogus, millest tasub tegema hakata, algab umbes tosinast. Enamustel elektroonikadetailidel kukub hind sõltuvalt kogusest 25+, järgmisena 100+ ja siis 1000+ tüki pealt, viimasel juhul võib hind erineda ca 2 korda.
tanel
Rock Crawler

Postitus Postitas tanel »

Vtl, aga tee ära üks. Prototüüp ntx mõne TR3 ninale ja siis kasvõi ladogale peksa saama korralikult, kui ellu jääb, ma usun, et tuleb tellimusi ka?
Jutu "põhimõtteliselt saab küll" ja "maja pole mõtet ehitada, ikka terve linn korraga" peale pole mõtet imestada, et inimesed sellist "vapourware'i" eriti tõsiselt võtta/osta ei taha.

Mõnikord on poest odavam asju osta kui ise teha. :) Kuidas hetkel lood on, ei tea ja ei spekuleeri.

Tanel, puhkuselt tagasi ja vaatab nüüd, mis kribatud on foorumis ka :)

P.S: pisikesed mõneled'iste tulede puntrad ümber auto töötuledeks oleks ka edev muidugi jah. Ja samas ei jää midagi muud üle kui hulkuri seisukohaga kahel käel nõustuda - price/performance on hetkel täiesti p*...
tegime pulli, aitab
Kasutaja avatar
erik
Aktiivne Pikendus

Postitus Postitas erik »

Muuseas teavad paljud siit foorumist mis asi on polükarbonaat ja näit. hõbekollile sobiks sihuke LED bar ülihästi klaasi ülaserva. Pealegi, kui ma peaksin jälle katuse panema siis miski muu nagu ei lähekski eriti katki peale selle bar`i. :lol:
Me lähme augustis Vebskile (venemaale) võistlema ja selleks ajaks võiks ju selle valmis nikerdada, seal oleks seda väga hea demoda...

Kasutaja avatar
trc
Truth, only truth
Kontakt:

Postitus Postitas trc »

erik kirjutas:Muuseas teavad paljud siit foorumist mis asi on polükarbonaat ja näit. hõbekollile sobiks sihuke LED bar ülihästi klaasi ülaserva. Pealegi, kui ma peaksin jälle katuse panema siis miski muu nagu ei lähekski eriti katki peale selle bar`i. :lol:
Me lähme augustis Vebskile (venemaale) võistlema ja selleks ajaks võiks ju selle valmis nikerdada, seal oleks seda väga hea demoda...
noh. ajan krediitkaardi kurjaks ja ostan 40-60tk 3W luxeoneid+läätsed ära vä? vtl teeb toite osa?
allkiri, 255 sümbolit
Giosk
tel.56661070
Kasutaja avatar
hmm
Home Made Monster

Postitus Postitas hmm »

Pakuks välja ka käsilambi mõtte.
Üldiselt on nii, et auto ümber saab valgst ka olemasolevate vahenditega tekitada ja tavaliselt seda puudu ei jää. Hoopis teine jutt on kui tuleb jala punkti või läbipääsu otsima minna.
Need 55W käsiprozektorid on jubedad kolakad ja käivd max 15 -20 min.
Jube popp oleks kui saaks LED-ide peal korraliku valgusega kompaktse käsiproze. Äkki on keegi sellise ka tootmisse võtnud aga ise pole ka netis midagi säärast silmanud.
Alati saab paremini! TR3 piloot, nii mõnedki võidukad sõidud. tel: 5269391
Kasutaja avatar
erik
Aktiivne Pikendus

Postitus Postitas erik »

Nüüd tuleb trc tähelend...

Kasutaja avatar
trc
Truth, only truth
Kontakt:

Postitus Postitas trc »

hmm kirjutas:Pakuks välja ka käsilambi mõtte.
Üldiselt on nii, et auto ümber saab valgst ka olemasolevate vahenditega tekitada ja tavaliselt seda puudu ei jää. Hoopis teine jutt on kui tuleb jala punkti või läbipääsu otsima minna.
Jube popp oleks kui saaks LED-ide peal korraliku valgusega kompaktse käsiproze. Äkki on keegi sellise ka tootmisse võtnud aga ise pole ka netis midagi säärast silmanud.
aga miks mitte korralik pealamp? nagu eespool mainitud, on Lupine'l säherdine olemas. Muidugi on ka hind vägagi meeldiv :)
Pilt
Pilt
valgusnäide: http://tinyurl.com/38gyd6

Lisaks suudab ka Erik sulle näidata ühe 3W Luxeoniga pealampi.
Pilt

Kestvus on kindlasti rohkem kui 20 minutit. lisaks tuleb kaasa ka patareisalv.
allkiri, 255 sümbolit
Giosk
tel.56661070
vtl

Postitus Postitas vtl »

tanel kirjutas:Vtl, aga tee ära üks. Prototüüp ntx mõne TR3 ninale ja siis kasvõi ladogale peksa saama korralikult, kui ellu jääb, ma usun, et tuleb tellimusi ka?
Jutu "põhimõtteliselt saab küll" ja "maja pole mõtet ehitada, ikka terve linn korraga" peale pole mõtet imestada, et inimesed sellist "vapourware'i" eriti tõsiselt võtta/osta ei taha.
Tanel: ma olen elektroonika väljatöötlust, s.h. erinevaid prototüüpe üsna palju teinud, seega tean ka tööprotsessi. Prototüübi võib ju laual käima panna, aga metsa sellega ei lähe. Näiteks 42" ehk meetripikkust trükkplaati põlve otsas ei söövita ning metalliseeritud auke kodus ei tee. Metalliseeritud augud on aga just need, mis annavad radadele ja ühenduskohtadele vibratsioonikindluse ja mehhaanilise tugevuse, et komponendid radu plaadi küljest lahti ei raputa.
Ühe plaadi tellimine Kamitrast või Brandnerist maksab sisuliselt 20-ne hinna.
tanel kirjutas:Mõnikord on poest odavam asju osta kui ise teha. :) Kuidas hetkel lood on, ei tea ja ei spekuleeri.
Sul on õigus. Ühe vähegi vastupidavalt tehtud prototüübi valmistamine maksab umbes samapalju, kui Sinu viidatud LED-bar.
trc kirjutas:noh. ajan krediitkaardi kurjaks ja ostan 40-60tk 3W luxeoneid+läätsed ära vä? vtl teeb toite osa?
LED-ide ostmine on hetkel kõige väiksem probleem :) Aga kui plaadi mõõtmed ei ületa A4, siis saab ka koduste vahenditega hakkama.
hmm kirjutas:Pakuks välja ka käsilambi mõtte.
Ega LED oluliselt vähemkolakam ei tule, sest enamuse ruumist ja kaalust võtavad ikkagi akud. Ainus pluss oleks see, et tööaega saaks juurde.
Lisaks on käsilambi korpust oluliselt keerulisem disainida, kui statsionaarset. Pigem ehitada siis asi juba mõne olemasoleva käsilambi sisse.
Kasutaja avatar
trc
Truth, only truth
Kontakt:

Postitus Postitas trc »

LED-ide ostmine on hetkel kõige väiksem probleem :) Aga kui plaadi mõõtmed ei ületa A4, siis saab ka koduste vahenditega hakkama.
vootele, ma tõesti ei saa aru, miks sa tahad hakata neile tegema veel eraldi trükkplaati. minu nägemuses tuleks need leedid kruvidega tõmmata sellise meetrise radika külge kinni kruvidega ning asi tahe. ning siis tekitada <ledide hulk> X 750-1000mA constant currentit neile, mis ometi ei pea ju olema ledi kõrval trükkplaadil.

Pilt

kui sinna veel eraldi casing kah ehitada siis ei tohiks isegi erik suuta katusele keerates sellele midagi halba teha.
allkiri, 255 sümbolit
Giosk
tel.56661070
Vasta

Mine “Hooldus ja Remont”