Elektr. või meh. juhitav difrilukk

Oled huviline ja alles avastad enda jaoks 4x4 maailma või oled juba tõsine remondimees ning soovid jagada oma teadmisi siis siin saab küsida abi ja ka vastata tehnilist laadi küsimustele.

Moderaatorid: jr, Maasturid, margus4x4ee, boob, Stupiduser, Veiko, hulkur, kala, ennukas, Daniel, erik, Moderators

Vasta
vtl
asjade olemus - see on imelihtne

Elektr. või meh. juhitav difrilukk

Postitus Postitas vtl »

Tänased vitsad õpetasid, et kui auto ikka kõõlub diagonaalselt kaks ratast õhus, siis ei ole LSD-st tagasillas mingit abi.
Kas eestimaa pinnal keegi tegeleb ka selliste lukkude tarnimise-paigaldusega, mis ei vaja lülitamiseks kompressorit, nagu nt. ARB. Autos niigi ruumi vähe ja miskit lärisevat asjapuud ei taha juurde.

PS. Auto, kus ruumi niigi vähe on muidugi Wrangler.

PPS. Tänud appitulnud metsik, v6rrimees, sennaH ja ülejäänud kogudus (kelle nimed-näod pimedas meelde ei jäänud)
Kasutaja avatar
yanekk
I live off from the mud

Postitus Postitas yanekk »

Ma vist hetkel ainuke el.luku kasutaja jeebil.
Kui huvi on võid ühendus võtta.
Natuke eeltööd saad teha:
http://forum.4x4.ee/viewtopic.php?t=9384

http://forum.4x4.ee/viewtopic.php?t=6572

http://forum.4x4.ee/viewtopic.php?t=9125
Kasutaja avatar
Urvo
ega nii ei saa ju rallit sõita, krt

Postitus Postitas Urvo »

Urvo Männama, offroad since 2001.
19' Wrangler Rubicon JL; 82' CJ-8 Scrambler; TR3;
Kasutaja avatar
atdoom
True Off Roader!

Re: Elektr. või meh. juhitav difrilukk

Postitus Postitas atdoom »

vtl kirjutas: mis ei vaja lülitamiseks kompressorit, nagu nt. ARB. Autos niigi ruumi vähe ja miskit lärisevat asjapuud ei taha juurde.
*oled sa seda kompressorit elus suuruses näinud?
*ega sa ometi salongi ei plaani seda kopressorit panna ju?

Mina ei julge väita, et ARB on parim, aga sinu põhjused ARB mitte panna on ... veits noh... naljakad :wink:
Kes on päeva otsa virk nagu mesilane ja tugev kui härg, lõhub tööd nagu hobune ja õhtuks on väsinud kui koer,
see peaks loomaarsti juurde minema - võib-olla on ta eesel

Chang Ying-Yue
Kasutaja avatar
tarmo
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas tarmo »

vtl kirjutas:Tänased vitsad õpetasid, et kui auto ikka kõõlub diagonaalselt kaks ratast õhus, siis ei ole LSD-st tagasillas mingit abi.
Kas sul vints juba on ninnu peal? Kui ei ole, siis soovitaks küll alustada sellest ja siis edasi mõelda kas sul neid lukke ikka vaja on. Lukk on hea küll, aga vintsi efektiivsus on tunduvalt suurem.
Lisaks aitab tavaliselt luku asemel ka arukas mõtlemine.

Kuna oli juttu LSD-st, siis eeldasin, et tegemist ei ole vist võistlusautoga? Vastasel juhul võib mu jutu unustada :oops:
Tarmo Toom, off-the-road alates 2003
Vaba/TR1 2005-2009
TR3 2009-2015 (Mainor Team)
Suzuki KQ700 30"MT
LC200/V8 32"AT
tarmo@4x4.ee, 526 5874
tanel
Rock Crawler

Postitus Postitas tanel »

Te olete heast elust lolliks läinud, inimesed.

1) wras on vähe ruumi? supakate ja kõllide jaoks leitakse sinna kohad, aga arb komprekas ei mahu? :lol:

2) komprekas salongi, uih-uih... kuhu siis veel? 4,0 kapotialune on suht täis. Läriseb? Teile valmistab tõsiselt muret, et kui te tegelete offroadimisega või olete kinni ja vaja lukke lülitada, siis te peate paar sekundit lärinat kuulama ja sel ajal on musa nautimine raskendatud??? WRANGLERIS??? :lol:

1000-kroonine t-maxi latt-tung ja paarisaja krooni eest linte oleks sul ilmselt võimaldanud autonoomselt ja iseseisvalt sõitu jätkata.
Fancy tehnika on hea küll, aga first things first...

P.S: mittelärisevad ja täismehaanilised lukud on ntx OX-lockerid... Niipalju kui ma aru saanud olen ainult, on trossi paika timmimine tüütu ja seda tulevat iga kord peale sildade õlivahetust teha :?:
tegime pulli, aitab
vtl
asjade olemus - see on imelihtne

Postitus Postitas vtl »

atdoom kirjutas:
vtl kirjutas: mis ei vaja lülitamiseks kompressorit, nagu nt. ARB. Autos niigi ruumi vähe ja miskit lärisevat asjapuud ei taha juurde.
*oled sa seda kompressorit elus suuruses näinud?
*ega sa ometi salongi ei plaani seda kopressorit panna ju?
1) Olen näinud ja kasutanud.
2) Kuhu siis. Wra kapoti all pole lihtsalt ruumi.
tarmo kirjutas:Kas sul vints juba on ninnu peal? Kui ei ole, siis soovitaks küll alustada sellest ja siis edasi mõelda kas sul neid lukke ikka vaja on. Lukk on hea küll, aga vintsi efektiivsus on tunduvalt suurem.
Lisaks aitab tavaliselt luku asemel ka arukas mõtlemine.
Vintsi pole veel jõudnud peale keerata, aga sellest poleks kasu olnud.
Vahel (nagu nt. eile) ei ole mitte ühtegi kohta, kuhu vintsitrossi kinnitada. Ainus võimalus oleks olnud hakata varukummi vms. maa sisse kaevama.
tanel kirjutas:Te olete heast elust lolliks läinud, inimesed.
1) wras on vähe ruumi? supakate ja kõllide jaoks leitakse sinna kohad, aga arb komprekas ei mahu? :lol:
Kompressor peakohale soundbari keskele monteerida oleks hea mõte :)
Kasutaja avatar
tarmo
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas tarmo »

vtl kirjutas:Vintsi pole veel jõudnud peale keerata, aga sellest poleks kasu olnud.
Vahel (nagu nt. eile) ei ole mitte ühtegi kohta, kuhu vintsitrossi kinnitada. Ainus võimalus oleks olnud hakata varukummi vms. maa sisse kaevama.
Osaliselt mõistan, sest eks olen isegi Gaz 66-ga keset põldu sees istunud ja ei aidanud muu kui linttraktor. Aga pigem on selline olukord erand kui reegel. Ehk siis sellised seesistumised on mul olnud üldiselt ainult oma rumalusest (roninud kohta kuhu pole üksi vaja ronida).
Ei taha tingimata ümber kummutada lukkude mõttekust su autole, aga lihtsalt tasub eelnevalt mõelda kas palju bängi alati kaalub üles õiged otsused. Tavaliselt ei kaalu 8)
Tarmo Toom, off-the-road alates 2003
Vaba/TR1 2005-2009
TR3 2009-2015 (Mainor Team)
Suzuki KQ700 30"MT
LC200/V8 32"AT
tarmo@4x4.ee, 526 5874
Kasutaja avatar
Stupiduser
Vintsmännide AÜ

Postitus Postitas Stupiduser »

Eelmisel hooajal istusime täpselt 1x kinni, kus vintsitrossi polnud kuhugi kinnitada (tnx Tom).
Elu on lill! Võilill...

Ermo "Pikk" Soobik, Märjad Härjad tüürimees/vintsimees, 2008 TR1 5. koht, offroader since 2002
fagott
True Off Roader!

Postitus Postitas fagott »

Tegelikult on ikkagi lülitatav diffrilukk üks väga tore asi ja vähemalt tagasillas võiks midagi olla(LSD-st ei arva midagi).

fagott antud küsimuses vtl poolt
Kasutaja avatar
Madis
True Off Roader!
Kontakt:

Postitus Postitas Madis »

Stupiduser kirjutas:Eelmisel hooajal istusime täpselt 1x kinni, kus vintsitrossi polnud kuhugi kinnitada (tnx Tom).
Sama siin. Tnx Hõbekoll!
TR3 BHC
Madis 5115033
Kasutaja avatar
Stupiduser
Vintsmännide AÜ

Postitus Postitas Stupiduser »

Lisaks veel niipalju, et loomulikult oli tegu oma lollusega (öösel pimedas olime kusjuures samast kõrvalt läbi tulnud probleemideta) ja lukus tagadiffriga :-)

Madis?
Elu on lill! Võilill...

Ermo "Pikk" Soobik, Märjad Härjad tüürimees/vintsimees, 2008 TR1 5. koht, offroader since 2002
Kasutaja avatar
Madis
True Off Roader!
Kontakt:

Postitus Postitas Madis »

Liigne mass kaasreisijate (kaardilugeja ja vintsman) näol Sirgala turbaväljal ning minu liiga optimistlik ja "kaval" sõit ümber mingi hunniku :D
Sry. Keerame siin teemat teiseks...
Teemast ise - mina paneks (panin, olen pannud ja panen veel) esimesena siiski vintsi ja siis raha ülejäägi korral alles luku(d) silda.
Krt loen oma teksti ja välja loeb nagu ma mingit vintsi või lukku põrutaks :roll: :69 , aga mõte jääb samaks.
TR3 BHC
Madis 5115033
Vasta

Mine “Hooldus ja Remont”