ARB mis ja kuidas - algajad küsivad, asjatundjad vastavad

Oled huviline ja alles avastad enda jaoks 4x4 maailma või oled juba tõsine remondimees ning soovid jagada oma teadmisi siis siin saab küsida abi ja ka vastata tehnilist laadi küsimustele.

Moderaatorid: jr, Maasturid, margus4x4ee, boob, Stupiduser, Veiko, hulkur, kala, ennukas, Daniel, erik, Moderators

Kasutaja avatar
atdoom
True Off Roader!

asi

Postitus Postitas atdoom »

rommi kirjutas:*uus auk
*ventilatsiooniava on ka ikka vaja ju
ülaltoodud lingil on päris hea paigaldusõpetus muide...

pean sinuga nõustuma Rommi :) , tänud kuningas :thumb:
Kes on päeva otsa virk nagu mesilane ja tugev kui härg, lõhub tööd nagu hobune ja õhtuks on väsinud kui koer,
see peaks loomaarsti juurde minema - võib-olla on ta eesel

Chang Ying-Yue
Kasutaja avatar
rommi
afroäi

Re: asi

Postitus Postitas rommi »

atdoom kirjutas: tänud kuningas :thumb:
väga hea, nüüdsest ma enam makse maksma ei pea siis :D
Rommi / near Rubicon with Cherokee XJ '00 Long Arm
kuningas
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas kuningas »

Maksud jäävad ikka samaks.

Ise sain selle järgi ARB paikka. mul küll sama auto.
Kasutaja avatar
rommi
afroäi

Postitus Postitas rommi »

pidid ikka minu väikese idülli ära rikkuma! :P
Rommi / near Rubicon with Cherokee XJ '00 Long Arm
k6uts84
Off Roader Wannabe

a

Postitus Postitas k6uts84 »

Kas sama ARB-d on võimalik installeerida UAZ-i sillale?....kas kellelgi on selle kohta infi?...või on UAZ-ile midagi muud mõtekas installeerida?
Kasutaja avatar
MahviaDeTyrk
I live off from the mud
Kontakt:

Re: a

Postitus Postitas MahviaDeTyrk »

k6uts84 kirjutas:Kas sama ARB-d on võimalik installeerida UAZ-i sillale?....kas kellelgi on selle kohta infi?...või on UAZ-ile midagi muud mõtekas installeerida?
Mida sa mõtled selle all, et "sama" ??
Kui sul on Uaz'ile sobiv ARB siis muidugi on võimalik
tartuoffroad.ee
5581340
k6uts84
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas k6uts84 »

MahviaDeTyrk kirjutas:
k6uts84 kirjutas:Kas sama ARB-d on võimalik installeerida UAZ-i sillale?....kas kellelgi on selle kohta infi?...või on UAZ-ile midagi muud mõtekas installeerida?
Mida sa mõtled selle all, et "sama" ??
Kui sul on Uaz'ile sobiv ARB siis muidugi on võimalik
Ma mõtlesingi selle all, et kas ARB-l on sellist toodet, mis sobib ka UAZ-ile, või on mõni muu lahendus mõtekam?
Kasutaja avatar
jr
Motorsi Jaak

Postitus Postitas jr »

UAZ'le ARB'i poolt lukke pole. Selleks on venelastel omad tooted, mida pakutakse lahkelt pea igas UAZ varuosadega kauplevas poes.
+372 5028488
aeroman
Rookie

Postitus Postitas aeroman »

aga kas UAZ-ile on olemas ja vöimalik paigalada mölema silla lülitatavid lukke.
Luaz Rulez.
Kasutaja avatar
sambla-aadu
Rock Crawler

Postitus Postitas sambla-aadu »

kas sa oled kirjaoskamatu? foorumis on küll ja veel olnud juttu UAZidest ja nende sildadest ning sildadesse paigaldatavatest lukkudest. vastus sinu küsimusele- jah UAZile on olemas tema enda silla jaoks tehtud lukud,mis rakenduvad ise vajaduse korral ja ei ole eemalt ehk siis kabiinist lukustatavad. neid lukke leiad sa UAZi juppe müüvatest poodidest kusagil 5k eegu eest tükk. seega 2 lukku on 10k eeku eesti raha. :evil:
51963080
Kasutaja avatar
MahviaDeTyrk
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas MahviaDeTyrk »

jr kirjutas:UAZ'le ARB'i poolt lukke pole. Selleks on venelastel omad tooted, mida pakutakse lahkelt pea igas UAZ varuosadega kauplevas poes.
ARB.com annab küll võimaluse Uaz'i jaoks valida vähemalt - seega ma eeldaks, et midagi nad ikka toodavad
tartuoffroad.ee
5581340
Kasutaja avatar
inseneer
Legod Varuosadest

Postitus Postitas inseneer »

Minu teada peaks Venest saama ka kohalikku toodet lylitatava silla luku kujul UAZle. Kindlasti on olemas militaar sillale manuaalselt lylitatavat diffrit, kas ka kolhosnikule, ei oska hetkel kosta. Mingis suvalises GAZi varuosadega kauplevas urkas olid lylitatavad portaalsillalukud letis olemas. Ei meenu millises linnakeses see seal Laadoga kaldal kyll oli....
I. Nikker, rikutud alates 2001 +372534O8157
http://imedepold.ee/
Kasutaja avatar
atdoom
True Off Roader!

Re: ülekanded

kui nüüd pikk jutt (ametliku esindaja mehaaniku) suust kokku võtta, siis "sina maksa, küll me siis vaatame kumb esisilla lukkudest sulle sobib"...
Kas keegi aitaks rumalal aru saada?!
*"Ratio Supoorted" peaks olema ülekande arv, onju.
*Dana 30 (esisillale)pakub 2 varianti RD100 (Ratio supported 3.73:1 and up) ja RD1001(Ratio supported 3.54:1 and down).
minu mudelil peaks olema see ülekande arv 4.1, seega sobib siis RD100, onju.

minu jaoks jääb segaseks asjaolu:
et kui esisilale pakutavad lukud on kahele ülekande kiirusele, miks on kirjutatud tagasilla lukule speci Ratio supported ALL?!?
esisilla ja tagasilla kiirused peavad ju kooskõlas olema (nad pole täpselt samad, aga neil on kindel suhe, on ju)

et kas on mingi koormustaluvuse ja jõu loogika erinevus, mida siis lukk tagasillad talub , aga esilillas mitte?!

Kas ülekande kiirust reguleerib see suur hammasratas, mis luku külge kinnitub? Ja kas ülekande kiiruse muutmiseks vahetatakse vaid see hammasratas näiteks suuremaks või vahetatakse n.ö. ülekande paar (et siis mõõtmed jäävad samaks, aga hammaste tihedus on teine)?

Oleks väga tänulik, kui keegi viitsiks mind selles osas harida!

Ette tänades!!!
Kes on päeva otsa virk nagu mesilane ja tugev kui härg, lõhub tööd nagu hobune ja õhtuks on väsinud kui koer,

Chang Ying-Yue
fagott
True Off Roader!

Postitus Postitas fagott »

Ma siis harin.Ülekandearv sõltub just nimelt nn.teost ja taldrikust(see suur hammasratas).Erineva ülekandearvu tigu ja taldrikut omavahel kokku sobitada ei saa,hambumine läheb valeks.Seega mistahes luku paigaldusel ei saa sildade ülekanded muutuda,kuna kõik diferentsiaalilukud müüakse ilma nende hammakateta.
Kasutaja avatar
atdoom
True Off Roader!

fagott kirjutas:Ma siis harin.Ülekandearv sõltub just nimelt nn.teost ja taldrikust(see suur hammasratas).Erineva ülekandearvu tigu ja taldrikut omavahel kokku sobitada ei saa,hambumine läheb valeks.Seega mistahes luku paigaldusel ei saa sildade ülekanded muutuda,kuna kõik diferentsiaalilukud müüakse ilma nende hammakateta.
selline "tunne" jõudis ka lõpuks minu olluseni..., AGA miks ikkagi esisilda kaks varianti ja tagasilda üks, mis sobib kõigeks?

Chang Ying-Yue
Vasta

Mine “Hooldus ja Remont”