Oled huviline ja alles avastad enda jaoks 4x4 maailma või oled juba tõsine remondimees ning soovid jagada oma teadmisi siis siin saab küsida abi ja ka vastata tehnilist laadi küsimustele.
Ei osanud kuhugi seda teemat panna nii et, kui ta vales kohas on siis andke andeks
Mõtlesin siin, et võiksite jagada tarkuseteri vintsimise kohta.
Kuidas tohib ja kuidas mitte, kuidas on mõtekam teatud kohtades jne...
veel, mis on näiteks valesti läinud ja sellepärast vints otsad andnud?
1)Nagu mul oli, kui ma esimesi kordasi vintsisin. üks esiratas vajus savisesse pinnasesse poolenisti ära. Siis ma vintsisin ja proovisin sõita kui järsku käis raks ja huub puruks läks. Arvatavasti andis otsad seepärast, et vintsides tõmbas ratta nii jäigalt savisisse kinni, et mitte rattas ei hakkanud ringi käima vaid huub andis otsad.
Kondimurdja kirjutas:
1)Nagu mul oli, kui ma esimesi kordasi vintsisin. üks esiratas vajus savisesse pinnasesse poolenisti ära. Siis ma vintsisin ja proovisin sõita kui järsku käis raks ja huub puruks läks. Arvatavasti andis otsad seepärast, et vintsides tõmbas ratta nii jäigalt savisisse kinni, et mitte rattas ei hakkanud ringi käima vaid huub andis otsad.
Sul ju ees lukku pole? Sel juhul seda varianti ei usu. Pigem man.hubi puhul keeras savis olles hubi poolenesti välja ja jõu rakendudes lõhkus ära.
Läks Stirlitz mööda tänavat ja nägi, kuidas valges ürbis mees plangul roppusi üle värvib.
-Moderaator, mõtles Stirlitz.
Kahjuks vintsimise teooria on suht lühike.Palju paremini saab selle selgeks siis kui teha teistega koos seda.Alati on väljasõidul keegi kes on seda korduvalt teinud ja pole kitsi ka oma teadmiste ning kogemuste jagamisel.
Veiko
Siin, nagu enamus situatsioonides, aitab loogiline mõtlemine. Mida väiksemad jõud mõjuvad vastassuunas, seda parem. Kui ratta ees olev takistus on ratta teljest kõrgemal ja ratas ei vea annab midagi järgi. Aga tõesti, safareid ju on.
No kõige peamine viga mida paljud teevad ja mis tavaliselt väga kurvalt ka lõpeb on see, et vintsitakse pehmel pinnasel(soo, raba vms) nii, et rattad käivad täiega ringi ja vints muudkui tirib. See on täiesti vale võte, mille tulemusena auto läheb aina sügavamale ja ei tule nii pea sealt maa alt välja. Tuleb vints pingesse tõmmata ja väga vaikselt ratastega maa peale "sõita". Oli vist eelmise aasta Mudakoon, kus ma nägin, kuidas paar meeskonda seal liini all eirasid vist kõiki vintsimise reegleid. Loomulikult on ka erandeid. Oma silm on kriimsilm!
Urvo kirjutas:No kõige peamine viga mida paljud teevad ja mis tavaliselt väga kurvalt ka lõpeb on see, et vintsitakse pehmel pinnasel(soo, raba vms) nii, et rattad käivad täiega ringi ja vints muudkui tirib. See on täiesti vale võte, mille tulemusena auto läheb aina sügavamale ja ei tule nii pea sealt maa alt välja. Tuleb vints pingesse tõmmata ja väga vaikselt ratastega maa peale "sõita". Oli vist eelmise aasta Mudakoon, kus ma nägin, kuidas paar meeskonda seal liini all eirasid vist kõiki vintsimise reegleid. Loomulikult on ka erandeid. Oma silm on kriimsilm!
Aitäh Urvo
Vot sellist juttu ma tahtsingi tegelt kuulda Et, kuidas on õigem sellistel hetkedel.
Aga kahjuks safaritele pole ma kunagi sattunud ja ei satu ka eriti sest kõik on viljandimaalt päris kaugel ja siis nii lähebki, et hulgun üksinda kuskil
Suur viga, mida tehakse on ka see, kui auto hakkab juba liikuma ja vintsi tross vabaneb pingest. Paari meetri sõiduga masin taas kinni - juht mõtleb korra tagasi ja küll siis läheb (vints lukus ja puu küljes kinni). Nii see vints katki ja kõveraks läheb.
Üle tervavate kivide ei ole hea vintsida tross kipub poolduma.
Tross tõmbamise suunaga max otseks ja hea tulemus kõrgemale puu otsa (tõstab auto maa alt välja).
Aga kahjuks safaritele pole ma kunagi sattunud ja ei satu ka eriti sest kõik on viljandimaalt päris kaugel ja siis nii lähebki, et hulgun üksinda kuskil [/quote]
No aga mulgid käivad ka vahel metsas.Sa pole vist lihtsalt meiega kokku puutund...
Urvo kirjutas:No kõige peamine viga mida paljud teevad ja mis tavaliselt väga kurvalt ka lõpeb on see, et vintsitakse pehmel pinnasel(soo, raba vms) nii, et rattad käivad täiega ringi ja vints muudkui tirib. See on täiesti vale võte, mille tulemusena auto läheb aina sügavamale ja ei tule nii pea sealt maa alt välja. Tuleb vints pingesse tõmmata ja väga vaikselt ratastega maa peale "sõita". Oli vist eelmise aasta Mudakoon, kus ma nägin, kuidas paar meeskonda seal liini all eirasid vist kõiki vintsimise reegleid. Loomulikult on ka erandeid. Oma silm on kriimsilm!
Kui on tõesti soo või raba - siis on õigus, aga kui mingigi põhi all siis on nii ja naa. Nimelt kui on liiga kiire ülekandega sillad ja üritad pikemat aega vintsides vaikselt "mätta peale aidata" siis saad siduri kärssama, samas kui saaks panna ratta "vaikselt tiksuma" - las käib ringi ja las kõrvaltvaataja seletab et nii lähed ju sügavamale. Tegelikult täiesti p**setunde küsimus... vahest lähed sügavamale - vahest ei lähe ka. Võistlustel on ju tihtipeale nii et sidur haiseb ja vool on otsas, ja kui siis hakkad õrnalt nõksutama saad varsti siduri põlema, samas kui rattaga ei aita siis ei jagu voolu et vintsida - suletud ring. Siis ongi ju ainuke võimalus ratas ringi lasta - täpselt nii vähe kui võimalik, aga samas et välja ei sureks. Kui tegu on aga sooga ja tekib selline olukord, et ei jaksa tõmmata (vool otsas) siis vast õige kasutada vintsimisel plokki...(?)kuid... jällegi... ega ta soost ilma vaikselt "mätta peale aitamiseta" ikka välja tule
Palju vasturääkivusi? Just. Tahtsingi sellega jõuda sinna et kas proovi ise või säti ennast kellegiga kaasa - vimsmannil alati hea meel kui on jooksupoiss kes trossi ära viib ja tagasi toob
Lihtsalt minu tagasihoidlik arvamus
Metsas, vahelduva eduga, alates 2002a. Suvesõidust
Pakun laadur - ekskavaatorite-, kallurite- ja hüdrokraanadega madelautode teenuseid.
56614969
fagott kirjutas:Aga kahjuks safaritele pole ma kunagi sattunud ja ei satu ka eriti sest kõik on viljandimaalt päris kaugel ja siis nii lähebki, et hulgun üksinda kuskil
No aga mulgid käivad ka vahel metsas.Sa pole vist lihtsalt meiega kokku puutund
Ei ole jah kokku teiega puutunud Aga, kui kunagi kuhugi kavatsete minna siis ma tuleks ka hea meelega.
virx2 kirjutas:Soovitav oleks igal juhul pöördeid kõrgemal hoida, kui seda tühikäik on.. siis ei ole vaja ka nn kaevata, et voolu jätkuks..
Nägin selleks kuskil suht lihtsat skeemi (üks lüliti ja 3-4 releed), mis lasi kasutades püsikiirushoidja vaakumservot pöördeid vintsimise ajaks kõrgemale kruttida. Kusjuures kiirushoidja funktsionaalsus säilis ka kiiruse hoidmiseks
Oli Grand Cherokee '93 metsasõitudeks - müüdud
Nüüd Grand Cherokee '12 teedel liikumiseks ja veduriks