TR Pjätt kirjutas:
Teiseks ma tahaks teada kas kõik esiotsa meeskonnad saavad ausalt öelda, et nad ei ületanud kiirust trassil ega joonorienteerumisel.
Ma olen veendunud, et need meeskonnad kes joonorienteerumisel aega sõitsid, ületasid kiirust. Kolmandaks said aja kirja meeskonnad kes joonorienteerumist ei läbinud.
Turba lõigul oli viimastena starinutel võimatu aega jõuda. Ise Startisin suht lõpus pärast vaba ja TR2-te. Habe vist startis veel hiljem.
Mis võrdsusest me siin räägime.
Rada oli tore, mina nautisin tervet sõitu aga aasta arvesttusse see sõit teil küll minna ei saa, sest mille alusel me nüüd neid punkte ikkagi jagame.
Punkte võib jagada ainult orienteerumise arvelt.
Aga siin ka oli kõigil võistkondadel antud erinev max aeg metsas punkte korjata!
Priit
QKULGUR
Kas seda kiiruse ületamisse puudutavat saavad öelda tagaotsa võistkonnad? Kas seda saab üldse keegi öelda? Mina "Kullamäe" piloodina julgen (kui mind peetakse esiotsa meeskonnaks) öelda, et silm punnis spidokat ei jälginud, aga sihilikku kiiruseületamist ma küll ei tekitanud. Seda nii trassil kui ka joonorienteerumisel. Ja minu arusaamist pidi ei pidanud joonorienteerumisel sugugi "lendama".
Turba sõiduga olen ma sinuga nõus, sest olin mina vist viimane, kes aega sõitis kuigi sellega ei tulnud toime ka osad juba minust eespool startinud võistkonnad k.a. Habe.
Orienteerumise arvelt punkte samuti jagada ei saa, sest osasid ju ei lastud ki sinna "vallavanema" metsa (ka meie)
Kokkuvõtteks - meeskond Kullamäe ei võitnud ühtegi etappi ja ometi piisas, et "kogemata" see asi võita. Olime stabiilselt viletsalt head.
Antud juhul ma ütleks, et eelistatud seisundis olid ainult eesotsas startijad, ehk siis eelmise aasta arvestuses lõpupool olijad. Samas parematele kohtadele tulid ikkagi need võistkonnad, kes ka eelmisel aastal eesotsas olid ja seekord tagantpoolt startisid.
Olen nõus Priiduga sest vähemalt TR-1s kehtis ümberpööratud järjekorras startimine vist küll ainult esimesel päeval .Teise päeva stardiprotokolle LK5-le ja LK6-le muudeti juba orienteerumise(LK4) stardi ajal jooksvalt 3-4 korda ja nagu ma enne juba olen kirjutanud said osad tiimid(nt Tango ja Kullamäe) LK6e rajale ca 1,5h(st 18 autot) varem kui see protokolli järgi ette oli nähtud.OK see selleks kuid ka see pole peamine põhjus miks ma täna Alakomiteele protesti sisse andsin.Mehed-kurat-kui te näeksite LK5(raba)tulemusi(täna päeval õnnestus need siis lõpuks korraldajatelt kätte saada) oleksite ilmselt sama üllatunud kui mina autasustamisel III koha väljakuulutamisel Golubevile.
Sellel katsel jõudis aega ja läbis kõik KP-d vaid 5 meeskonda(täiesti nõus) aga tulemuse ja kohapunktid on kirja saanud 13 tiimi --5 kes pole läbinud kõiki KPsid(lõiganud rada)+3 kes pole läbinud rada ja POLE JÕUDNUD KONTROLLAEGA!!!(1,5h)
Ja seda vaadates ainult TR-1 tulemusi -VABAS on samasugune vusserdamine
Millest me räägime!!!
Viimati muutis Vahur, N Jaan 31, 2008 9:44 am, muudetud 1 kord kokku.
Antud juhul ma ütleks, et eelistatud seisundis olid ainult eesotsas startijad, ehk siis eelmise aasta arvestuses lõpupool olijad. Samas parematele kohtadele tulid ikkagi need võistkonnad, kes ka eelmisel aastal eesotsas olid ja seekord tagantpoolt startisid.
Olen nõus Priiduga sest vähemalt TR-1s kehtis ümberpööratud järjekorras startimine vist küll ainult esimesel päeval .Teise päeva stardiprotokolle LK5-le ja LK6-le muudeti juba orienteerumise(LK4) stardi ajal jooksvalt 3-4 korda ja nagu ma enne juba olen kirjutanud said osad tiimid(nt Tango ja Kullamäe) LK6e rajale ca 1,5h(st 18 autot) varem kui see protokolli järgi ette oli nähtud.OK see selleks kuid ka see pole peamine põhjus miks ma täna Alakomiteele protesti sisse andsin.Mehed-kurat-kui te näeksite LK5(raba)tulemusi(täna päeval õnnestus need siis lõpuks korraldajatelt kätte saada) oleksite ilmselt sama üllatunud kui mina autasustamisel III koha väljakuulutamisel Golubevile.
Sellel katsel jõudis aega ja läbis kõik KP-d vaid 5 meeskonda(täiesti nõus) aga tulemuse ja kohapunktid on kirja saanud 13 tiimi --5 kes pole läbinud kõiki KPsid(lõiganud rada)+3 kes pole läbinud rada ja POLE JÕUDNUD KONTROLLAEGA!!!(1,5h)
Ja seda vaadates ainult TR-1 tulemusi -VABAS on samasugune vusserdamine-- kõik KP-d võetud ja aega jõudnud on Shrek(tõesti oli kena tema sõitu-hõljumist korduvalt LKdel näha) aga tulemused on kirja saanud veel 6 tiimi
Millest me räägime!!!
Viimati muutis Vahur, N Jaan 31, 2008 9:45 am, muudetud 1 kord kokku.
Kindlasti olid Kullamäe ja Tango sel võistlusel parimad. Selle üle ma ei vaidle ja QKULGUR võistles lihtsalt oma lõbu pärast ja ei sõida aasta arvestust. Kuid olles ise seekord asjas sees olnud (TR1 võistkonnana) ja sõitnud oma elus nii mõnegi sõidu, siis oli mul kahju meeskondadest, kes sõidavad aasta arvestuses, ja sõidavad tõsiselt. Sest see mis Saaremaal toimus, siis selle põjal ei saa adekvaatseid tulemusi kokku.
Priit
p.s. Lomp anna siis teada kas saab sulle appi tulla, teid korrastama. Või Saarerahvale lihtsalt abi pakkuda.
LK5 kiipide oma on mul olemas nagu ka LK4,LK5,LK6 stardijärjekord mis kella 11-12 ajal laupäeval oli stardis ülesse riputatud
LK6 kohta kahjuks puudub täielik ülevaade isegi korraldajatel-selge on vaid see kes ajaga lõhki läks,kuid kiipide ja mehitatud punktidega on väike kaos ja need tulemused on stardi-finiši aegade järgi lihtsalt loogikat kasutades paika pandud
Vahur kirjutas:LK6 kohta kahjuks puudub täielik ülevaade isegi korraldajatel-selge on vaid see kes ajaga lõhki läks,kuid kiipide ja mehitatud punktidega on väike kaos ja need tulemused on stardi-finiši aegade järgi lihtsalt loogikat kasutades paika pandud
Lihtsalt infoks: LK6 olime vististi koos Tango ja Würthiga kolm esimest autot. Tükk aega kulus mõnede kontrollpunktide otsimisele, sest kõigi nende juurde ei läinud rööpaid. Legendi ja koordinaatide järgi said need tuvastatud ja tõdetud, et kohtunike ega piiksukarpe pole. Tegime veel mõned pildid enda kohalolu tõestamiseks. Peagi nägime paari tegelast metsavahel helkurvestidega liikumas ja järeldasime, et need on kohtunikud teel nendesse punktidesse.
Andi :: 209 Kullamäe kaardilugeja :: 2007a TR1 I koht :: 2008a TR1 I koht :: 2010 -> TR2
tuff kirjutas:...Peagi nägime paari tegelast metsavahel helkurvestidega liikumas ja järeldasime, et need on kohtunikud teel nendesse punktidesse...
See võis ka olla meie pealtvaatajate punt . Mul oli helkuritega vihmavarustus seljas... ja me leidsime metsast piuksuga punkti numbriga 46... tundus aga, et need paar-kolm masinat mida nägime, ei osanud selle tee peale sisse keerata sest kõik sõitsid sellest teeotsast siis mööda. Peale meie ei olnud seal metsas aga mitteühtegi hingelist näha - ei kohtunikku ega pealtvaatajat.
LK 6 ühe mehitatud punkti kohtunik ütles mulle selge sõnaga, et enne tema sinna jõudmist jõudsid mõned autod sealt niisama läbi sõita. Ta ei tednud kes need olid ja kui palju neid oli.
Oleks ka väga huvitatud LK-5 (turba) üksikasjalikest tulemustest, mis oleks lahti kirjutatud. Nimelt peale meie starti öeldi, et 3-KP ei ole vaja otsida, sest seda lihtsalt ei ole. P....e, me sõitsime pool raba läbi, kaotasime aega, aga ei leidnud kusagilt seda punkti. Paljud piiksutasid stardikiipi ja siis kõvakattega teepealt finisi kiipi, nende jaoks oli see kogu lisakatse. Kas läks ka tulemus kirja???
Arvasin, et ei hakka seekord sõna võtma kuna pea kõik head ja vead mis puudutab korraldust on juba välja öeldud.
Mis puudutab aga tulemusi siis Visa hulkuri kaisteks ütleks:
1. Kuna kasutame Oz´it siis paljud koordinaadid ei ühtinud tegelikkusega (ei usu, et gps eksib 20-50m, samas enamus punktide puhul oli viga 0-5m);
2. Enne lisakatseid kaalusime (kuna me satrdijärjekorras olime LK5 ja LK6 puhul viimaste seas) kas üldse minna katsele. Sai üle küsitud ja vastuseks saime, et igal juhul tasub minna ja võtta niipalju kontrollpunkte kui võimalik, vastasel juhul ei lähe katse arvesse;
3. LK4 puhul jäime kah kohaliku võimuesinadaja poolt paigaldatud lindi taha seisma (oli see pandud sisenemispunkti ette). Selleks hetkeks olid meil võetud ära pea kõik ülejänud punktid (va 1 mida me lihtsalt ei leidnud, ilmselt koordinaatide vea tõttu) ja aega viimase lisakatseni 2,5 tundi. See aeg oleks olnud piisav, et võtta ära need 5 punkti (6-nda võtsime jalgsi). Paraku keegi ei osanud olukorda kommenteerida, Urmase telefon oli välja lülitatud ja ükski teine saadaolev telefoninumber ei oesanud lintide kohta miskit kosta;
4. Kuna LK6 stardiaeg oli meil kell 21.00 ja stardis olime juba umbes kell 19.00 siis ootasimegi lihtsalt 2 tundi oma stardiaega ja lõpuks lasi Urmas meida rajale kell 20.55. Või eksida aga peale meid tuli veel 1 auto. Ja arvake ära kas metsa vahel oli võimalik liikuda ilma vintsita...;
Nii, et ei olnud kellelgi lihtne.
Mis puudutab tulemuste kehtivust siis jäägu see alakomitee otsustada kas arvestada karikasarjas või mitte.
MOB kirjutas:Arvasin, et ei hakka seekord sõna võtma kuna pea kõik head ja vead mis puudutab korraldust on juba välja öeldud.
Mis puudutab aga tulemusi siis Visa hulkuri kaisteks ütleks:
1. Kuna kasutame Oz´it siis paljud koordinaadid ei ühtinud tegelikkusega (ei usu, et gps eksib 20-50m, samas enamus punktide puhul oli viga 0-5m);
Ma nüüd pole küll eriline Ozi spets, aga fakt on see, et TR1 esimese päeva Ozi punktid olid vigased.
Mis neis täpselt viga oli ma ei tea ja võibolla OZI ise ei teinud ka sellest numbrit, aga GPSU ei suutnud neid importida.
TR2 oli OK ja teisepäeva TR2 oli ka OK.
Kui piiluda esimese päeva TR1 *.txt faili, siis sealt on näha, et idapikkusel on puudu komakohad. kas see kudagi OZI punkte mõjutas, ma ei tea.
Kõigepealt tänud Kristjanile-tema fotoseeriast leidsin hulga mind huvitavaid tulemuste protokolle,ka LK6 omad.Visa Hulkur ei pea vabandama ilmselt eksisin ise ja parandasin oma eelneva postituse.Olin arvatavasti auto tankimisega LK6 lõpus nii hõivatud et ei märganud millal te vahepeal finiši läbisite(meil aeg 00.18,teil 00.23).
Mis puutub Ritsu tiimi siis neilt on ülekohtuselt ära võetud III koht(eeldusel et turbas võtsite kõik KPd).Paljud jätsid vahele KP mis asus ebaloogilidelt raja vasakus tagumises nurgas ja sinna ja tagasi tuli mõõda sama jälge sõita(nt Tango kes startis kohe peale mind ja sõites ei möödunud kuid nendes KPdes mis asusid kõrvuti(vahemaa ca 20m) oli juba minu ees.
Piltidelt suutsin leida ka kaks erinevat kokkuvõtet millel nt Carservice on 7 ja siis 11 real ja kodulehel olen 13.
Turba tulemusi muudeti vahetult enne autasustamist väidetavalt nii et need kes jõudsid aega ja läbisid vähemalt kolm KPd said tulemuse kirja mis muidugi ei seleta seda kuidas said tulemuse need kolm tiimi kellel oli aeg lõhki.Kõige rohkem võitis sellest Golubev kes tõusis seitsmendalt kohalt kolmandaks(ikkagi kaugelt tulnud ja tahtis ka nänni saada).
See LK5(turba)protokoll mis Landy piltidel on vist enam-vähem õige(5 ltulemust)kuid hilisemas kokkuvõttes on kasutatud teisi tulemusi