Saarekoll 2008 järelkajad
Moderaatorid: hulkur, Arto, MM, Oliver, Moderators
- Valge Hiir
- MudDrag MaaleTooja
- Kontakt:
Ju Urmasel oli meie hommikusest telefonikonverentsist juba villand ning väike aimdus et kõik päris ei klapi ja nii ta andiski teile "teise võimaluse", mida meile ei pakutud.
Õnneks või kahjuks ei hakanud meie kogu trassi teistkordselt läbi sõitma, sest läbisime kogu trassi kolme autoga grupis ja no ei olnud võimalik et keegi ei oleks näinud seda puslede hunnikut kuskil rippumas. Samuti oli meil kaasas tubli sekretariaat kes pani kõigi leitud pusletükkide leiukohad piinliku täpsusega kirja.
Kuigi jah väike kahtluseuss hakkas enesekindlust närima kui nägime tabelis ühel seltskonnal kõiki pusle tükke.
Informatiivne telefonikõne hajutas kiirelt selle kahtluseussi meie hingedes.
Õnneks või kahjuks ei hakanud meie kogu trassi teistkordselt läbi sõitma, sest läbisime kogu trassi kolme autoga grupis ja no ei olnud võimalik et keegi ei oleks näinud seda puslede hunnikut kuskil rippumas. Samuti oli meil kaasas tubli sekretariaat kes pani kõigi leitud pusletükkide leiukohad piinliku täpsusega kirja.
Kuigi jah väike kahtluseuss hakkas enesekindlust närima kui nägime tabelis ühel seltskonnal kõiki pusle tükke.
Informatiivne telefonikõne hajutas kiirelt selle kahtluseussi meie hingedes.
Mud Yourself!
In mud since 1999.
In mud since 1999.
Ja üldsegi: ma arvan et võiks selle halamise juba jätta ja mõned agaramad kisakoorist peaksid Urmasele järgmiseks aastaks oma abi pakkuma. Aga soovitan siis kohe pihta hakata ja vääägagi hoolikalt vamistuda sest et vastasel korral kujutage ette mida kirjutatakse TEIST selles foorumis järgmine aasta alapealkirja all "Saarekoll 2009 järelkajad" (lugege oma nutulaul läbi)
Lihtsalt minu tagasihoidlik arvamus.
Rommi
Rommi
Metsas, vahelduva eduga, alates 2002a. Suvesõidust
Pakun laadur - ekskavaatorite-, kallurite- ja hüdrokraanadega madelautode teenuseid.
56614969
Pakun laadur - ekskavaatorite-, kallurite- ja hüdrokraanadega madelautode teenuseid.
56614969
- Kiviraidur
- Off Roader Wannabe
ka meie võitskond, sealhulgas ka Valge Hiir, võtsime ära kõik puntkid(va need mis urmas oli oma paberile jätnud) ja VW caravelle bussiga kusjuures. ja kui me saime puzzle pealt kordinaadid ja saime aru et need on valed arvatavasti siis me üritasime urmase käest neid 3 tundi välja pinnida aga tema väitis vastu et ei usu et me nagu ise saame valesti aru...ta ei taht oma eksimust vist lihtsalt tunnistada...ja ma ei saa aru kus siin kas siin saab enam rääkida järjekindlusest?FB kirjutas:See "peksti" sõna otsese mõttes korraldajalt välja.
No nii need külajutud tulevad...
kui me kell 10 hommikul mõtlesime et peaks ka siis magama minema, et äkki selgub vahepeal midagi, hakkasime finiši totsikut otsima kuhu kiip panna ning seda ei leidnud siis küsis artolt et kus finiš on? ja ta ütles sellepeale et te pidite ju öösel tulema vastasin et seda pold ju kuskil kirjas ja see sai üle küsitud siis selle peale vaatas meil autosse ja ütles ah teiega igal pool mingisugused probleemid!!! ma panen teid kirja ning see järel saime ikkagi vahefiniši aja kirja panna...
ja ma ei leia siin ka varem loobujates probleemi...kust krt ma pean punkti otsima kui mul pole aimugi et peaks olema veel mingid punktid kuskil, kui algselt antud punktide nimekirjas pole nagu rohkem kui võetud on...
ja kui nyyd ei eksi(Urmo paranda mind kui eksin)siis Urmole öeldi just sellised sõnad kui Urmo kellegiga telefoni teel vestles ja minu teada oli see ütleja see sama mees kes need kordinaadid Urmase käest sai... nii äkki deffineerime siis mõiste kuulujutt ka veel ära äkki...
Alansi Offroad Klubi
No vot siis... ja tahad väita, et Te pole ühed käredamad turistid või?Kiviraidur kirjutas:kui me kell 10 hommikul mõtlesime et peaks ka siis magama minema, et äkki selgub vahepeal midagi, hakkasime finiši totsikut otsima kuhu kiip panna ning seda ei leidnud siis küsis artolt et kus finiš on? ja ta ütles sellepeale et te pidite ju öösel tulema vastasin et seda pold ju kuskil kirjas ja see sai üle küsitud siis selle peale vaatas meil autosse ja ütles ah teiega igal pool mingisugused probleemid!!! ma panen teid kirja ning see järel saime ikkagi vahefiniši aja kirja panna...
Ainuke mis mulle arusaamatuks jääb on see, miks peab minu arvates lõbutsema tulev turistide seltskond, otsima taga tulemust!?!?
Arto Künnapas, Ratturid meeskonna roolikeeraja , maasturisõltlane alates 2004.
MB230GE, Nissan Navara, Volvo TGB1314
offroad.ee
offroad.ee
- Urvo
- ega nii ei saa ju rallit sõita, krt
Mina olen üritusega väga rahul. Ei saa aru, kas asi on selles, et olen Lombiga pikka aega koos veetnud ja mõistan teda liiga hästi või mis, aga mul ei esinenud ühtegi ülal nimetatud probleemi, mis teised on maininud. Tõesti stardiajad venisid ja tekkis segadus, aga kui oodata rahulikult siis said kõik ikkagi rajale. See , et mõni rada liiga raskeks osutus oli tõesti kehv lugu, kui paraku tehti seal ainult üks viga, et ei pikendatud kontrollaega, mis oleks näidanud reaalset sõiduaega.
Mõte, mis tekkis mul juba võistluse käigus oli see, et rajameister on teinud suurepärast tööd. Tõesti, on keegi TR1's nii mitmekülgset rada näinud?? Peale selle, et ei olnud üle pingutatud raja raskusega(orienteerumisel), ja minul ei jätnud ka see turba katse eriti ületamatut muljet, võib-olla oli asi ka selles, et startisin eespool. Isiklikult leian, et see oli spetsiaalselt tehtud Cherokee katse, kus avaldusid kõik auto võlud ja seepärast õnnestuski nii hästi.(Lomp ütles, et rada pannes oli ta just minu peale mõelnud sel katsel
)
Kokkuvõttes, oli Rada 5+ , korraldus 3, seltskond 5+, emotsioonid 5+, cherokee varuosaladu 5+
Jeebu jääb rahule ja loodetavasti oleme ka Mudakoonul rajal, juba palju paremini ettevalmistatud cheroga, et püüda kinni liiga edukalt sõitma hakanud meeskond Kullamäe.(meestele ainult kiidusõnad!)
PS. Väga meeldiv oli ka näha, et ma ei olnudki enam kõige noorem sõitja!
... hea kui noori juurde tuleb. Igatahes Rasmus ja Mihkel, teile soovin vaid edu ja jätkake samas vaimus!
Urvo Põhjagaas
Mõte, mis tekkis mul juba võistluse käigus oli see, et rajameister on teinud suurepärast tööd. Tõesti, on keegi TR1's nii mitmekülgset rada näinud?? Peale selle, et ei olnud üle pingutatud raja raskusega(orienteerumisel), ja minul ei jätnud ka see turba katse eriti ületamatut muljet, võib-olla oli asi ka selles, et startisin eespool. Isiklikult leian, et see oli spetsiaalselt tehtud Cherokee katse, kus avaldusid kõik auto võlud ja seepärast õnnestuski nii hästi.(Lomp ütles, et rada pannes oli ta just minu peale mõelnud sel katsel

Kokkuvõttes, oli Rada 5+ , korraldus 3, seltskond 5+, emotsioonid 5+, cherokee varuosaladu 5+

Jeebu jääb rahule ja loodetavasti oleme ka Mudakoonul rajal, juba palju paremini ettevalmistatud cheroga, et püüda kinni liiga edukalt sõitma hakanud meeskond Kullamäe.(meestele ainult kiidusõnad!)

PS. Väga meeldiv oli ka näha, et ma ei olnudki enam kõige noorem sõitja!

Urvo Põhjagaas
Urvo Männama, offroad since 2001.
19' Wrangler Rubicon JL; 82' CJ-8 Scrambler; TR3;
19' Wrangler Rubicon JL; 82' CJ-8 Scrambler; TR3;
-
- Fitting 44"
- Kontakt:
FB kirjutas:Ja üldsegi: ma arvan et võiks selle halamise juba jätta ja mõned agaramad kisakoorist peaksid Urmasele järgmiseks aastaks oma abi pakkuma. Aga soovitan siis kohe pihta hakata ja vääägagi hoolikalt vamistuda sest et vastasel korral kujutage ette mida kirjutatakse TEIST selles foorumis järgmine aasta alapealkirja all "Saarekoll 2009 järelkajad" (lugege oma nutulaul läbi)
Rommi
Ühinen Rommi ja Arto arvamustega. Noored veel aga vanad võistlejad ei peaks turisti kohtada pärast riidlema.Arto kirjutas:Ainuke mis mulle arusaamatuks jääb on see, miks peab minu arvates lõbutsema tulev turistide seltskond, otsima taga tulemust!?!?

Saime ju funni

Müts maha korraldajate ees, et nad võtsid vaevaks meile lustimiseks punktid üles panna, legomängu ette valmistada ja kasvõi needki tulemused kokku lüüa.

Viimati muutis aadu, K Jaan 30, 2008 7:42 am, muudetud 1 kord kokku.
Ei takista vallid, ei takista kraav...
Kaarel Puk; Turist; võistkond Lendorav;
; Sõitis Uunoga Ümber Eesti 1999
Kaarel Puk; Turist; võistkond Lendorav;

- R.Laansalu
- Fitting 38"
Edu läheb meil tõesti vaja. Eks need kogemused ainult läbi oma perse tulevadki.
Kõige rohkem jäi mind närima see, et kui öösel pöördusime küsimustega mandaati, ei saanud me sealt mitte ühtegi lahendust oma küsimustele. Tuli ainult üks suur naer ja mõnitamine. Siinkohal edastan ma oma suure lugupidamise hr. Anto Raudväli`le, kes suhtus probleemidesse täie tõsidusega ja ei läinud iga asja peale närvi (nagu mõned teised korraldajate ringi kuulvad seda tegid).
PS! Kuna sõitsime esimest korda, oli väga meeldiv, et vanad sõitjad meid me küsimustes aitasid, suured tänud teile. Alguses on kohati isegi väga elementaarsetest asjadest raske sotti saada.
Jõudu sullegi Urvo.
Terv,
Rasmus

Kõige rohkem jäi mind närima see, et kui öösel pöördusime küsimustega mandaati, ei saanud me sealt mitte ühtegi lahendust oma küsimustele. Tuli ainult üks suur naer ja mõnitamine. Siinkohal edastan ma oma suure lugupidamise hr. Anto Raudväli`le, kes suhtus probleemidesse täie tõsidusega ja ei läinud iga asja peale närvi (nagu mõned teised korraldajate ringi kuulvad seda tegid).
PS! Kuna sõitsime esimest korda, oli väga meeldiv, et vanad sõitjad meid me küsimustes aitasid, suured tänud teile. Alguses on kohati isegi väga elementaarsetest asjadest raske sotti saada.
Jõudu sullegi Urvo.
Terv,
Rasmus
Viimati muutis R.Laansalu, T Jaan 29, 2008 11:41 pm, muudetud 1 kord kokku.
- Valge Hiir
- MudDrag MaaleTooja
- Kontakt:
Arto me ei otsinud taga tulemust. Kui oleksime tulemust taga otsinud ei oleks meArto kirjutas:Ainuke mis mulle arusaamatuks jääb on see, miks peab minu arvates lõbutsema tulev turistide seltskond, otsima taga tulemust!?!?
1) sõitnud 3 auto koos
2) ei oleks me tulnud VW Caravellega
Arto me otsisime
1) ühte puuduvat pusle tükki
2) olematut punkti mille koordinaadid olid puslel
3) olematut punkti haaval "Päikese-sekti-kiriku" kõrval
Kurb kui paar pealtnäha tühist seika jätab üritusest paraja korralageduse mulje. 99% on tehtud - rajad märgitud, pusled ja KP'de tahvlid laiali viidud jne ning 1% jääb kuhugi maa ja taeva vahele hõljuma. Ja seda mitte esimest korda.
Kõrvaltvaatajana julgen teha paar ettepanekut järgmiseks korraks.
1) Igal klassil või siis katsel olgu oma vastutav kohtunik.
2) Ülesannete delegeerimine suuremale hulgale - üks inimene ei suuda puht füüsiliselt sellises mahus üritust organiseerida - ehk siis suurendada korraldajate tiimi.
3) Informeerida kõiki võistkondi kui tuleb ilmsiks mõni eksimus/viga ( ikka juhtub, ei maksa häbenada ) koordinaatides, KP'des, ajagraafikus jne. Pärast on vimma ja trotsi tunduvalt rohkem kui asi väärt.
Nagu ka eespool on mainitud olid rajad kui sellised ju head.
Tänusõnad korraldajale jäävad minu poolt seekord ütlemata. Teise katse jaoks oli liiga palju näpukaid.
Korraldajale jaksu, tahtmist, enesekindlust ja vastupidamist järgmiseks aastaks.
Viimati muutis Valge Hiir, K Jaan 30, 2008 12:06 am, muudetud 1 kord kokku.
Mud Yourself!
In mud since 1999.
In mud since 1999.
ka meie võitskond, sealhulgas ka Valge Hiir, võtsime ära kõik puntkid(va need mis urmas oli oma paberile jätnud) ja VW caravelle bussiga kusjuures. ja kui me saime puzzle pealt kordinaadid ja saime aru et need on valed arvatavasti siis me üritasime urmase käest neid 3 tundi välja pinnida aga tema väitis vastu et ei usu et me nagu ise saame valesti aru...ta ei taht oma eksimust vist lihtsalt tunnistada...ja ma ei saa aru kus siin kas siin saab enam rääkida järjekindlusest?
Tegelikult oli meil Urmsega samalaadne vestlus hommikul mandaadis, enne kui me teisele ringile läksime - ta väitis et viga on meiepoolne ja punkt peab olema. Veel üks või kaks korda helistasime talle päeval ja alles siis kui me jonni ei jätnud ja õhtupimeduses uuesti telefoneerisime siis oli see mustandi loovutamise episood. Olles ise paberite tagastaja siis arvan Urmase näoilme järgi et ta sellest punkti puudumisest enne ei teadnud, seega arvan et väide "ta ei taht oma eksimust vist lihtsalt tunnistada" ei ole tõene. Paberite toomiseks sõitsime maha u. 40km ja tagastamiseks sama palju. Aga tegelikult olen ma oma arvamuse käesolevast diskussioonist juba välja öelnud ja ühinen Vahuriga: palun teha mulle ebaausate võtetega võistlemise eest disklaff.
P.S. Kas VW buss on siis nii halb et sa sellega punktide äravõtmist niimoodi rõhutama pead?
Tegelikult oli meil Urmsega samalaadne vestlus hommikul mandaadis, enne kui me teisele ringile läksime - ta väitis et viga on meiepoolne ja punkt peab olema. Veel üks või kaks korda helistasime talle päeval ja alles siis kui me jonni ei jätnud ja õhtupimeduses uuesti telefoneerisime siis oli see mustandi loovutamise episood. Olles ise paberite tagastaja siis arvan Urmase näoilme järgi et ta sellest punkti puudumisest enne ei teadnud, seega arvan et väide "ta ei taht oma eksimust vist lihtsalt tunnistada" ei ole tõene. Paberite toomiseks sõitsime maha u. 40km ja tagastamiseks sama palju. Aga tegelikult olen ma oma arvamuse käesolevast diskussioonist juba välja öelnud ja ühinen Vahuriga: palun teha mulle ebaausate võtetega võistlemise eest disklaff.
P.S. Kas VW buss on siis nii halb et sa sellega punktide äravõtmist niimoodi rõhutama pead?

56614969
56614969
- Kiviraidur
- Off Roader Wannabe
ma ei olegi mingeid tulemusi taga ajanud...Arto kirjutas:No vot siis... ja tahad väita, et Te pole ühed käredamad turistid või?Kiviraidur kirjutas:kui me kell 10 hommikul mõtlesime et peaks ka siis magama minema, et äkki selgub vahepeal midagi, hakkasime finiši totsikut otsima kuhu kiip panna ning seda ei leidnud siis küsis artolt et kus finiš on? ja ta ütles sellepeale et te pidite ju öösel tulema vastasin et seda pold ju kuskil kirjas ja see sai üle küsitud siis selle peale vaatas meil autosse ja ütles ah teiega igal pool mingisugused probleemid!!! ma panen teid kirja ning see järel saime ikkagi vahefiniši aja kirja panna...
Ainuke mis mulle arusaamatuks jääb on see, miks peab minu arvates lõbutsema tulev turistide seltskond, otsima taga tulemust!?!?
asi on suhtumises...
ja kui ma tahaks tulemusi siis ma caravellega turisti ei sõidaks ju!!!
Alansi Offroad Klubi
Movistar ütles:
Juba päris palju on erinevat jama välja kaevund,kuid korraldaja on nagu maa alla vajunud ja ei kaitse ennast ja üritust kuidagi.
Oletan et rehitseb naabrimehe õunaaeda, lükkab siledaks kilomeetrite kaupa persekeeratud kruusateid, peseb asfalti, klaarib arveid vihaste maaomanikega, annab seletusi politseis, lömitab keskkonnateenistuse ees ja mötleb et miks ma seda üldse teen...?
Juba päris palju on erinevat jama välja kaevund,kuid korraldaja on nagu maa alla vajunud ja ei kaitse ennast ja üritust kuidagi.
Oletan et rehitseb naabrimehe õunaaeda, lükkab siledaks kilomeetrite kaupa persekeeratud kruusateid, peseb asfalti, klaarib arveid vihaste maaomanikega, annab seletusi politseis, lömitab keskkonnateenistuse ees ja mötleb et miks ma seda üldse teen...?
56614969
56614969
No mis siis sellel Caravellel nii viga on, me sõtsime Vepski Les-il Volvoga Grand Turismi, ei ütleks, et halvem oli kui Zootrammi MB-ga!Kiviraidur kirjutas:ma ei olegi mingeid tulemusi taga ajanud...
asi on suhtumises...
ja kui ma tahaks tulemusi siis ma caravellega turisti ei sõidaks ju!!!
Keegi aega ei võtnud, keegi tulemust ei teinud, rada oli tehtud, ülesanne väljamõeldud, meie lahendasime, sigalahe oli! See küll tõesti Venemaal, eks me proovi paremini, tulemuse tegime.
Tean sel aastal vähemalt ühte võistlust veel kus turistile rada tehakse, eks seal näeme!
Arto Künnapas, Ratturid meeskonna roolikeeraja , maasturisõltlane alates 2004.
offroad.ee
offroad.ee
- tai
- unistus TR nullist
Joptvajumat Hr Urmas P Lomp on saanud päris mitu head lehekülge kiidusõnu ja sopaga loopimist. Nüüs siis paar rida ka meie poolt. Meie olime kahjuks vähesed õnnetud hinged, kes sõitsid turisti ozi'ga. Nimelt ozi punktides oli u 10 tk sellised, mis konvertimisel oli yhe koordinaadi ära nullinud - s.t. meil neid punkte oli vähe. Vaatamata sellele käisime siiski ära pildile joonistatud punktis - märg oli. Samas me olime siiski turist kellele oli see lihtsalt fun see, et poole trassil käia kuressares pizzal oli täiesti norm. Igatahes oli see minumeelest pea aegu helesinine unistus TR0. Kui sa leiad end metsasihilt kus ringikeeramiseks pead kraavile ehitama silla (tean veel aparaaate kes seda silda kasutasid), et ilma vintsita seda teha.
Samas sorri kiiking aga äkki paneks kahtluse alla terve autospordi liidu ja laseks selle kõik lahti ja teeks raffa hääletuse/referendumi ja yhesõnaga laseks selle toimiva systeemi õhku ja vaataks mis siis saab. Igatahes oli see minu silmis... olla las. Igatahse kui sa tahad yrituse korraldamisega tegeleda siis on mul olemas koht ja idee aga puudu on raha ja aeg - aga sa võid ise proovida täpsemalt pm.
Hr Lombile soe soovitus ära pelga küsida abi. Kui me saime selle aiaehituse tarvis abi oleksime saanud ka meie foorumi 2000 kasutaja seast miske 5-10 inimest koos masinatega appi rada panema/korda valvama vms. Igatahes oli mis oli aga oluline on neid tehtud vigu mitte korrata ja mõni teine homme paremini teha. Igatahes müts maha tehtud töö ees ja nende hiilgavate ideede eest. (puzzle pull)
team toorik (3,9) kaardivaataja
Samas sorri kiiking aga äkki paneks kahtluse alla terve autospordi liidu ja laseks selle kõik lahti ja teeks raffa hääletuse/referendumi ja yhesõnaga laseks selle toimiva systeemi õhku ja vaataks mis siis saab. Igatahes oli see minu silmis... olla las. Igatahse kui sa tahad yrituse korraldamisega tegeleda siis on mul olemas koht ja idee aga puudu on raha ja aeg - aga sa võid ise proovida täpsemalt pm.
Hr Lombile soe soovitus ära pelga küsida abi. Kui me saime selle aiaehituse tarvis abi oleksime saanud ka meie foorumi 2000 kasutaja seast miske 5-10 inimest koos masinatega appi rada panema/korda valvama vms. Igatahes oli mis oli aga oluline on neid tehtud vigu mitte korrata ja mõni teine homme paremini teha. Igatahes müts maha tehtud töö ees ja nende hiilgavate ideede eest. (puzzle pull)
team toorik (3,9) kaardivaataja
Asjadele tuleb lennukalt läheneda
58021221
58021221
-
- Zootramm
Minu mõte on sama.tai kirjutas: Hr Lombile soe soovitus ära pelga küsida abi.
Väga vähe jäi puudu Turistiklassi perfektsusest. See oli üks inimene, kes oleks raja osavõtja kombel läbi sõitnud, reglemendi osavõtja kombel läbi lugenud (kuidas/millal puhkust võtta jne.) ja kellelt oleks kõik küsimused vastuse saanud. Kui ikka mingi apsakas sisse oleks jäänud või muutus tekkinud, siis kõigi osalejate teavitamine telefoni teel. Ja olekski perfecto.
Oleks vast inimese leidnud küll, kui oleks küsitud. Vähemalt Turisti puhul on foorumis ammu abi pakutud.
Ma võtaks antud ürituse kokku umbes nii, et isand Lomp üritas rekordit. Riputas kangile natuke palju kettaid ja ei jaksanud olemasoleva tiimiga päris üles tõsta. Jõudu talle ürituste tagajärgede klaarimisel ja oma koduõue taastamisel.
Igal juhul Zootramm on järgmisel aastal rivis, kui miskit fataalset aset ei leia ja korraldajatel villand pole saanud. Siis loodetavasti TR1, kui kondid vanadusest liiga hapraks pole tõmmanud.