Kolina moodi heli tagant ning plõgin eest

Moderaatorid: jr, vtl, Moderators

Kasutaja avatar
speedbird1229
Got ARB and Nitrous?

Kolina moodi heli tagant ning plõgin eest

Postitus Postitas speedbird1229 »

Hei jälle...

Kurdan oma muresid veidi, loodetavasti oskab keegi head nõu anda nagu alati :) Reimo käest sain juba esmast nõu ning tegin ka pildid juurde. Nimelt siis tänane probleem... Hakkasin lihtsalt sõitma ning avastasin varsti, et mingi imelik kolin või plõgin või podin tuleb kusagilt tagant, justkui paremalt rohkem isegi. Mida kiiremini sõita, seda kiiremaks ka selle kolina tempo läks. See pole mingi eriti võimas heli, aga siiski on kuulda salongi. Sõitsin pea 600 km täna maha selle kolinaga mööda maanteed ning midagi ei muutunud, ikka täpselt samamoodi. Tegin Reimo juhiste järgi ja kontrollisin kõigepealt rattepolte - OK; siis uurisin, et ega miski ratta vastu ei käi nagu näiteks porikaitse vms. Vastu ei käi, kuid eriti just vasakult poolt on see kaitse justkui suhteliselt õrnalt kinni ning käega saab teda suht igatepidi väänata, pehme plastik ka teine. Nagu allpool pilt illustreerib, siis suutsin ta vabalt eemale tõmmata sealt käega ning tema taha oli ka parajalt pori kogunenud juba (mis äkki ei peaks sinna taha sattuma??). Minu meelest oli seal taga pori isegi rohkem kui ta enda peal. Imelik, et mingit kinnitust ma selle jaoks aga ei suutnud leida, ülemine osa lihtsalt oli miskipärast selline suht lahtine. Mõtlen, et kui ma teda käega juba suudan kenasti logistada ja väänata, siis ta on ehk suuteline mingit heli tekitama küll, iseasi et kuidas.

Pilt

Teine rohkem nagu ennetav küsimus: järgmisel pildil olevast jubinast tuleb kerget klõbinat, mis on kenasti kuulda, kui kapott lahti teha. Mis asi see seal on ning võib see mingeid probleeme tekitada?

Pilt

Aitäh!!
Georg

'96 Grand Cherokee Limited 5.2 V8
Kasutaja avatar
rommi
afroäi

Postitus Postitas rommi »

1. See plastik nüüd vaevalt sul koliseb seal... kontrolli väljalaskesüsteem üle, äkki on katil sisu lahti tulnud või pütil sõelad.

2. Näeb välja nagu mingi magnet-vaakumklapp, need klõbisevadki.
Rommi / near Rubicon with Cherokee XJ '00 Long Arm
maffia666
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas maffia666 »

Omal ka sama poole logar sedasi kinni ja tagant muda/pori täis, tundub et neid pole viitsitud eriti tugevasti kinni panna, aga mull see küll mingit heli ei tee. Ja teisel pildil peaks jah mingi vaakum pump või klapp olema, ja kui ta kerget klõbinat teeb siis ta lihtsalt töötab ja täidam oma ülesandeid :)
Kasutaja avatar
jr
Motorsi Jaak

Re: Kolina moodi heli tagant ning plõgin eest

Postitus Postitas jr »

speedbird1229 kirjutas:Mida kiiremini sõita, seda kiiremaks ka selle kolina tempo läks.
See nüüd just vigasele katile ei viita. Sõites tempo tõuseb, seega peab ta olema seotud veermikuga.

Kui "koliseb" ja sa pidurit vajutad sõidu ajal, kas siis jääb vait? Kui jah, siis ehk on piduritega midagi. A'la klotsid kolisevad koos supordiga.

Kas auto alla ronides sillast välja tulevad flantsid loksuvad? Seda proovi nii, et k.kast on neutraali peal, muidu kui kardaanil pinge peal, ei pruugi sa loksu tunda.

Kui ratta maast lahti tõstad, siis kas ratas loksub kuidagi moodi? A'la üles-alla, paremale-vasakule?
+372 5028488
Kasutaja avatar
Olle
Fondihaldur
Kontakt:

Postitus Postitas Olle »

omaltpoolt võibolla veel asja hõlbustavaid küsimusi: Kas kolin on sünkroonis kiiruse kasvuga , st mida kiiremini sõidad, seda kiiremini koliseb ? ja kas kolin on metalne, ehk terava heliga vai tumedama mütsuna ?
"In MUD we lust" Ž
Ž By Valge Hiir
Uunorallitasin juba 99'dal aga vahepeal olin pikalt haige - 2 ratast ei vedanud....
Kasutaja avatar
Veiko
I know how to fix stuff

Postitus Postitas Veiko »

See klapp peaks olema akiivsöe nõu klapp.Üks toru peaks minema otaspidi sisselaske kollektorisse.See peabgi klõbisema kui mootor töötab.

Veiko
+372 5232468

Life is short drive hard.

Ronin off-road-i meeskond
Kasutaja avatar
speedbird1229
Got ARB and Nitrous?

Aitäh k6igile vastuste eest! Tolle kapoti all oleva kl6binaga siis korras vist, hea seegi :)

Aga see kolin... p6him6tteliselt ei ole ta nagu metalne, pigem tühm. Kiiruse suurenedes tema sagedus t6esti kasvab ning 60ga s6ites on selle kolina sagedus midagi 2 "kolli" sekundis. Käisin eile auto all ka taskulambiga ja no mitte midagi ei suuda leida, mis v6iks jamada. Käin ja katsun külma väljalasketorustiku täna korralikult üle, ÄKKI on t6esti miskit seal. Ma üritan nt. telefoniga mingit pidi seda kolinat lindistada, äkki saan paremat aimu anda seeläbi.
Georg

Andrus Michelis
Rock Crawler

Postitus Postitas Andrus Michelis »

Seda "kolli" võib teha ka miskisugune täitsa imelik asi. Näide elust: Naise autol kah linnakiirusest suurematel kiirustel selline kõlks sees. Hiljem tuli välja, et sumbuti "peegelplekki" kinnituskruvi oli läbi roostetanud ja suuremal kiirusel plekk paindus ja hakkas vastu tagavararatta kinnitust koputama. Kui auto seisis ja tuulekoormust ei olnud, siis oli seesinane plekitükk oma kohal ja paistis väga süütu välja. Miski ei reetnud, et kruvi on läbi roostetanud. Kruvipea ja seib kah seisid rooste ja harjumuse jõul oma kohal. Või teine näide: Vasaku esiratta juurest kostab aeg ajalt migi kriiks või krooks. Mitu korda sai vaadatu, oksa või traati otsitud, velgi ja suporteid porist puhastatud jne. Lõpuks tuli välja, et logari üks tüübel oli puruks ja sõidutuul painutas kogarit nii palju, et ratta pööramisel või august läbi sõites ja pidurdades tekkiski see kriiks või krooks, kui logar kergelt vastu ratast käis.
Mina soovitan selle kogemuse varal kusagile kanalise või tõstukile ennast sokutada ja viimane kui vidin põhja all üle loksutada ja kui see tulemusi ei anna, siis alles auto "tööosasid" lammutama hakkata, või mõne pädeva mehaaaniku poole pöörduda.
Andrus Michelis kõrvalistuja, roolikeeraja. Võistelda ei viitsi. Jahti ja porirallit saab niigi igal nädalavahetusel.
Kasutaja avatar
jr
Motorsi Jaak

Postitus Postitas jr »

Üks lihtne asi on veel aeg ajalt erinevate autodega esinenud. Kivi poeb ketta ja suppordi vahele ja hakkab sõidu ajal häält tegema.
+372 5028488
Kasutaja avatar
Olle
Fondihaldur
Kontakt:

Postitus Postitas Olle »

kas kolin on ka kiirusel 5 ja 10 km/h ? Kas mingit nöörijuppi ümber gardaani või silla küljes ei tilpne.... sellise pöörlemiskiirusega teeba ka heinapaki nöör juba mürglit kui ta vastu põrandat tilpneb. muidugi antud asi on üsna välistatud, kui sagedus on 2 korda sekundis, peaks olem kiirem klõbin. ag atsekkida tasuks... alati sellised asjad on need mida kõige vähem kahtlustada oskad :wink:
"In MUD we lust" Ž
Ž By Valge Hiir
Uunorallitasin juba 99'dal aga vahepeal olin pikalt haige - 2 ratast ei vedanud....
Kasutaja avatar
speedbird1229
Got ARB and Nitrous?

Proovisin täna nüüd jälle ja võrreldes eilse täiesti märja ilmaga oli kuivaga justkui see kolin väiksemaks jäänud, kuid miski harjumatu sahin või undamine sealt tagant justkui kostub ning kergelt on kuulda sellist rütmilist heli muutumist minu meelest. Siin sõbrad muidugi julgelt väidavad, et see lihtsalt lamellrehv, kuid no mina ei ole tõesti taolist asja varem kuulnud oma autol enda teada ning taga istudes on justkui paremal pool rohkem seda häält. Ei õnnestunud praegu lindistada, kuid üritan siiski lähiajal.

Väiksel kiirusel neid hääli ei esine ja tekivad just suurema hooga, alates 60 kmh umbes. Loksutasin ja koputasin väljalasketorustikku, ei ole nagu pealtnäha midagi paigast ära. Eks loodan ka, et mingi tobe põhjus selle jaoks ning ehk ongi Jaagu pakutud variant, et miskit piduri vahel. Pean jälle täpsemalt süübima seal... Paraku mu probleem ongi selles, et paiknen siin Lääne-Euroopas ajutiselt ja iga asjaga töökotta pöörduda ei tahaks kallite hindade tõttu. Seega meeleldi jätaksin kõik parandused Märtsi lõppu, samas loodetavasti ei lähe miskit seal hullemaks kui mitusada kilomeetrit vahel ringi ka tuiskan.

Kas puksist ei või tulla see heli?
Georg

Kasutaja avatar
yanekk
I live off from the mud

Postitus Postitas yanekk »

Hirmutada ei taha,aga kuna su masin käis hiljuti remondis,siis mõni kehvemini kinni keeratud polt,mutter,kinnitus on põhja alt ehk järgi andnud.
Kasutaja avatar
speedbird1229
Got ARB and Nitrous?

Väärt arvamus. Vaatan järgi!
Georg

Vahur
misasi see pidur on?

Postitus Postitas Vahur »

Kas leidsid põhjuse ülesse.Kui ei ja saad äkki mulle helistada ja seda heli lasta.Enne sõitu sai vist minu juures kõik üle vaadatud ja õlid vahetatud.Loodan et kivi minu kapsaaeda ei kuku.
Cooperi lamellrehv seda häält kindlasti ei tee(üks vaiksemaid rehve üldse ja seda isegi naelutatuna)
Tel endiselt +37256219500
Vahur Romet,Carservice tiim,piloot
Kasutaja avatar
speedbird1229
Got ARB and Nitrous?

Tere Vahur!

Aitäh, et postitasid siia vastuse mulle!

Kahjuks ei ole lahendust veel leidnud. Sõitsin veidike ringi ja teen seda ka homme, oluliselt paranenud miski pole. Praegu on valdav nagu selline undav heli, mille taustal on kosta justkui tühmi klopsimist või siis ütleme "kolinat", mis sarnaneb tühja rehviga sõitmisega.

Võtan homme millalgi päeva aeg ühendust ja katsun seda heli lasta telefoni kaudu. Peaks kuidagi läbi tulema küll.
Georg

Vasta

Mine “Chrysler / Jeep / Wrangler”