GPS moodul ja arvuti ei tee koostööd!

Mured, mõtteavaldused ja ideed seoses erinevate elektroonilise navigeerimise vahenditega - GPS, PC (ok Mac ka), PDA, erinevad tarkvaralahendused jms. Samuti võib siia postitada ka teemasid mis puudutavad erinevaid metsaskasutatavaid sidevahendeid (VHF, UHF, PMR, CB jm.). Oodatud EI OLE teemad oma kraami kiitmiseks ärilisel eesmärgil!

Moderaatorid: hulkur, Moderators

casca
Fitting 44"

GPS moodul ja arvuti ei tee koostööd!

Postitus Postitas casca »

Olemas siis GPS moodul "Hollux GR-213u", aga üritades seda tööle saada koos arvutiga, ei tulnud kohe kuidagi välja. GPS'iga oli kaasas ka loomulikult CD plaat koos driveritega. kopisin seal vastava mudeli driveri arvutisse, installisin ära, installisin ka GPSvieweri ära testimiseks. ühendan GPS'i arvutiga ja proovin testida aga programm ei tunnista või ei leia GPS seadet üles. proovisin sama skeemi ka teise arvutiga aga tulemust ikka pole.

Oskab keegi head nõu anda või öelda, mis ma valesti tegin?

Kaarel
Offroadiga tegelnud alates 2006.
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

1)millise op. systeemi all seda proovid?
2)kas seade tekib "Control panel"->system->device manager" alla?
3)kas samssse kohat tekin uus COM port?
4)kas (test) programmis on määratud sama poet ja side kiirus?
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
casca
Fitting 44"

Landy kirjutas:1)millise op. systeemi all seda proovid?
2)kas seade tekib "Control panel"->system->device manager" alla?
3)kas samssse kohat tekin uus COM port?
4)kas (test) programmis on määratud sama poet ja side kiirus?
1. XP Pro ja Home(läpakas)
2. Pro'ga tekkis küll aga ma tõmbasin netist mingeit muid drivereid ka aga. Home'ga ei tekkinud
3. jah
4. seal saab valida ainult com porti ja baudrate'i(kiirus?). aga jah need on samad
casca
Fitting 44"

no ma ei või. näppisin läpakas veits ja sain seade sinna Device Manageri alla ja oh imet. nüüd leidis testprogramm ka selle üles ning regio kaart ka. aga kas see on normaalne, ma istun hetkel toas ja gps on paigal, ning programm näitab mulle kiirust ja ka kõrgus muutub pidevalt ehk ühesõnaga liigun, alguses oli pungt päris reaalse koha peal, aga nüüd on juba naabri majast ka möödunud. kas selline viga on ok?
Kasutaja avatar
boob
Moderator

Postitus Postitas boob »

casca kirjutas:no ma ei või. näppisin läpakas veits ja sain seade sinna Device Manageri alla ja oh imet. nüüd leidis testprogramm ka selle üles ning regio kaart ka. aga kas see on normaalne, ma istun hetkel toas ja gps on paigal, ning programm näitab mulle kiirust ja ka kõrgus muutub pidevalt ehk ühesõnaga liigun, alguses oli pungt päris reaalse koha peal, aga nüüd on juba naabri majast ka möödunud. kas selline viga on ok?
Sa oled ju toas :wink: Loomulikult ei ole vastuvõtjal head nähtavust ja signaal saadakse arvatavasti kahelt-kolmelt satilt. Sellest ka see paigal olles liikumise näitamine. Kui õue lähed ja lageda taeva all oled, siis ei tohiks viga üle kümnekonna meetri olla
Läks Stirlitz mööda tänavat ja nägi, kuidas valges ürbis mees plangul roppusi üle värvib.
-Moderaator, mõtles Stirlitz.
margus61
Zootramm

Postitus Postitas margus61 »

Kass läks hiirega naabri puu otsa?

Aga asjast. Mul on vahel (võib-olla alati) nii, et kui arvuti ülestulemise ajal pole GPS satelliite üles leidnud ja ei pritsi koordinaate välja (toas, garaažis, külm), siis arvuti või mõni kaardiprogedest ei leia teda ka pärast üles. WIN on 2000.
casca
Fitting 44"

käisin testisin õues ka, levi väga hea ja asukohta näitas päris täpselt.
igastahes suured tänud vastajatele.

Kaarel
Paheero
Fitting 38"

Postitus Postitas Paheero »

SE P1i-ga tuli kaasa selline Bluetooth GPS moodul nagu Royaltek RBT 2100LP. Läppar leiab ta küll ülesse ja paaritab ära ka....ja ongi kõik. Ei Regio , Autoroute 2007 ega Royalteki oma testprogramm ei näe seda devaissi. Läppar ei anna mingeid serviceid sellele vidinale, P1i teatab jadapordi teenusest.... mingeid draivereid ei paista olevat antud asjandusele ka kusagil.... :roll: help needed!

Edit: XP proffesionaal opsüsteemiks
Kasutaja avatar
tai
unistus TR nullist

Postitus Postitas tai »

Olemas siis GPS moodul "Hollux GR-213u",
Värvi see kiiresti roheliseks ja viska ragn sellsi prygikasti, et jummala eest keegi seda yles ei leia. Isiklik kogemus pärast edukat lõppu ASMV, kus kasutasin sama isendit, käisin hiljem poes testimas neil laoseisus olevaid isendeid. Sa ei taha teada tulemust. Igatahes soe soovitus ära sellega metsa mine kui siis tiir ymber koduõue aga see on ka kõik.
Asjadele tuleb lennukalt läheneda
58021221
al
True Off Roader!

Postitus Postitas al »

Paheero kirjutas:SE P1i-ga tuli kaasa selline Bluetooth GPS moodul nagu Royaltek RBT 2100LP. Läppar leiab ta küll ülesse ja paaritab ära ka....ja ongi kõik. Ei Regio , Autoroute 2007 ega Royalteki oma testprogramm ei näe seda devaissi. Läppar ei anna mingeid serviceid sellele vidinale, P1i teatab jadapordi teenusest.... mingeid draivereid ei paista olevat antud asjandusele ka kusagil.... :roll: help needed!

Edit: XP proffesionaal opsüsteemiks
http://www.royaltek.com/index.php/compo ... Itemid,82/

Seal ju täitsa draiverid olemas 21xx seeriale, proovisid?
Ma jagelesin alles hiljaaegu BT GPS-ga kuna arvuti "unustas" ära BT draiverid, peale mida ka GPS tundus võõras.
edu.
a.
Paheero
Fitting 38"

Postitus Postitas Paheero »

ei ole draiverit 21xx asjale, on utiliitdid, millega pole halligi peale hakata, enne kui gps ja arvuti üksteise omaks tunnistavad... :(
al
True Off Roader!

Postitus Postitas al »

ok, aga lähene siis asjale teiselt poolt. Minu arusaamise järele kasutavad paljud GPS tootjad sama kiipi (või mis ta iganes on) antud juhul siis vist miski Sirf star III seeria, millele peaks äkki mingi teise tootja draiver sobima?
Ise kasutasin Altina GPS mingi teise tootja softi, toimis. (sest tegelikult oli softi vaja ainult USB pordi tekitamiseks.)

Otsisin kapist välja enda BT GPS i, G-Sat (GlobalSat) BT359W ja sellel näiteks sama chip kõhus.
kristjan881
Rookie

Postitus Postitas kristjan881 »

mis softi,sa kasutad ALTINA GPS-il
kristjan
Kasutaja avatar
boob
Moderator

Postitus Postitas boob »

kristjan881 kirjutas:mis softi,sa kasutad ALTINA GPS-il
kristjan
Mis softi mõtled, drivereid, kaarte?
Mis aparaadile üldse?

http://altina.com.tw/
Läks Stirlitz mööda tänavat ja nägi, kuidas valges ürbis mees plangul roppusi üle värvib.
-Moderaator, mõtles Stirlitz.
kristjan881
Rookie

Postitus Postitas kristjan881 »

mul on ALTINA GBT-709 BLUETOOTH GPS RECEIVER ja tahaks ta läpakaga tööle saada
kristjan
Vasta

Mine “Elektrooniline navigeerimine, IT ja side”