Ässameeste seiklused

4x4 kõverpeegel. Koht kus käia häbenemas enda või teiste poolt maastikul korda saadetud sigadusi ja lollusi..

Moderaator: Moderators

Tairokoiv
Off Roader Wannabe

Re: Ässameeste seiklused

Postitus Postitas Tairokoiv »

Heipa
Kirjutan siia teema alla viimast korda ja rohkem ma seda teemat ei puuduta, sest siin pole midagi asjalikku kirjutatud.
Hiiumaa tegelane, kellega ma pole ~4 aastat suhelnud, levitab valesid, mis ajavad lausa naerma. On raske aru saada, kas see on tema pugemine kellegi ees või üritus end kuhugi kuuluvaks teha, aga kui tal oleks midagi arukat öelda, oleks ta mulle helistanud ja küsinud otse, mis teema on. Mida ta väidab, et mina olevat teda vargaks tembeldanud küla peal, pole juhtunud ja veel vähem olen ma temaga midagi arutanud sellel teemal. Veel kord mees oleks võinud helistada ja küsida otse , kas mingi jutt ka tõele vastab. On igasuguseid inimesi, kes toodavad lugusid, et saaks kellegi veel rohkem ülesse kütta.
Samuti meie “põhipostitaja” – see rohelise auto omanik, kes levitab siin igasuguseid lugusid. Vahel tekib küsimus, kas tal on ikka kõik korras, või peaks ta kontrolli minema. Ta räägib minu auto ehitamisest – kas ta oli minu juures, kui me 3D-joonist tegime, auto kokku keevitasime ja muid töid tegime? Kas mul tõesti läks mõni õlu rohkem ja ma ei märganud teda🤔.Ühesõnaga, ta ei tea minu autost midagi, aga loobib lihtsalt sõnu õhku, rääkides isegi mingist topelt avariist jne.
Veelgi absurdsem on, et ta helistab minu toetajatele ja poodidele, küsides, miks nad mind toetavad. Kui lapsik saab keegi veel olla? Kui ta arvab, et mulle sellest ei räägita, eksib – su e-mailid lähevad toetajatel otse prügikasti. Palun ole hea ja ära käitu nii. Kas ma peaksin kirjutama sinna, kus sa töötad? Kahtlen, et su ülemustele meeldiks, et sa avalikult teisi laimad. Aga õnneks ma ei lasku sellisele lapsiku tasemele. Kohtume rajal ja loodan, et su auto peab seal vastu😀.
Auto ehituse poole pealt nii palju, et sai viidud ehitaja garagesse valmis toruraam, mis oli juba eelnevalt keevitaja poolt kokku keevitatud ja millele ehitaja hakkas kinnitama plekke ja detaile komplekteerima 3D joonise alusel. Enne valmistoruraami kohale toomist sai ehitaja garages kokkulepitud auto kompleti hind jooniste ja piltide alusel. Mehele oli antud pildid ja vajaminevad mõõdud. Keerukamad osad sai lastud minu poolt CNC teha ning vajadusel valmis keevitatud. Olen saanud kokku ehitajaga ning pikka arutelu tulemusel selgus, et komplekti hinnast oli saanud kuidagi tunnitööde alusel tehtud töödnimekiri. Aga ehitaja oli selle otsuse võtnud vastu omal algatusel, arvates küll mees maksab. Kuid mina ei nõustunud, et järsku lajatatakse selga tunni tööd ja jäin enesele kindlaks algselt kokku lepitud kokkuleppele. Kokku saamise tulemusel ilmnes lisatööd, mis ei kuulunud auto komplekti hinda ja sai ehitajale ära makstud. Edasine lugu, mis on nüüd igal pool liikvel erinevate on juttude ja kõlakate kokku panemine, mille tulemusena on mind nüüd tembeldatud, kui vanema härra ära kasutajaks. Nii öelda musta pesu võibki siin foorumis jääda pesema aga on ka selle auto ehitajaga olnud teisi negatiivseid kokku puuteid teistelgi. Kes on toonud oma projektid ära, kuna teada tuntud ehitaja pole pidanud kinni oma kokkulepetest.(Lisaks oli veel seal üks volvo projekt, mis roostetas õnnetult ukse taga …)
Mis puudutab OFF-lehte, siis neile, kes hirmsasti nuhivad ja sellele ligi pääseda tahavad: kas olete mõelnud, miks te seda enam ei näe? Vastus on lihtne – te lähete kaasa igasuguse jamaga ega küsi midagi otse. Minu isiklik mesenger on kõigile avatud .
Ma tegin selle lehe, et jagada infot toodetest, mida kasutan, ja kust neid saab. See leht polegi kõigile. Õnneks paljudele teistele on see oluline ja huvitav. Näiteks üks video mis oli 3 tundi üleval sai üle 2000 vaatamise, ja mõned videod isegi üle 140 000 vaatamise. See näitab, et me teeme õiget asja ja inimestele läheb korda.
Lõpetuseks kiitus OFFimeestel, kes helistasid või kirjutasid otse ja soovisid minu arvamust ning seletust, sest nad teavad, et igal lool on alati kaks poolt. Austan neid, sest nad mõtlevad oma peaga, ega lase end mõjutada mingist jamast, mis on peldiku seinale kirjutatud või külapeal käima lükatud.
Soovin kõigile edukat offiaastat ja häid kordaminekuid sellel aastal. Et kõik mehed jõuaksid rajale ja autod edukalt lõpuni.
Kasutaja avatar
MetsaVikat
Rock Crawler

Postitus Postitas MetsaVikat »

Tairokoiv kirjutas: N Jaan 16, 2025 10:47 am Heipa
Kirjutan siia teema alla viimast korda ja rohkem ma seda teemat ei puuduta, sest siin pole midagi asjalikku kirjutatud.
Hiiumaa tegelane, kellega ma pole ~4 aastat suhelnud, levitab valesid, mis ajavad lausa naerma. On raske aru saada, kas see on tema pugemine kellegi ees või üritus end kuhugi kuuluvaks teha, aga kui tal oleks midagi arukat öelda, oleks ta mulle helistanud ja küsinud otse, mis teema on. Mida ta väidab, et mina olevat teda vargaks tembeldanud küla peal, pole juhtunud ja veel vähem olen ma temaga midagi arutanud sellel teemal.
No küla jutud küla juttudeks, vabandan sügavalt kui pole juttu olnud kadunud kardaanist(mida sa ka alguses ajasid minu kaela, et ma selle endale jätnud, nagu mul oleks ilgelt seda volvo kardaani vaja olnud). Ma ei helista mitte vajalikele inimestele... Veel vähem võtan vastu.

Ükski ehitaja pole sellisel projektil nõus tükitööga, sest sellise töö puhul pole võimalik mitte kuidagi eeldada palju tunde läheb. Teine lugu on siis kui see on 10 raam/auto, vead kaotatud ja ehitaja on seda ennem teinud. Prototüüpimise puhul see võimatu(aga sina seda sõna ei mõista aja, ressurssi ja mõtlemise suhtes). See 3d jutt ja cnc-s kõik asjad ideaalsed tulevad(mm pealt), on lihtsalt pask. Isegi piltide peal näha, et mingid otsad on kuskil õhus ja koormarihmadega on asjad kokku tõmmatud. Ja isegi kui tulevad, siis keevitused teevad oma töö, asjad liiguvad, selle vastu kohati on väga raske võidelda. Kusjuures see docol toru pole isegi ümmargune(on veidi kolmnurkne, kui nüüd hakata seda mm juttu ajama)

Sinu pooleks saetud tundide kirju teavad kõik(sa ise kirjutanud need ju). Ala, ma pole nõus 8h, sest reaallselt läheb 3h. Sina kui auto ehituse kauge inimene, ei saagi aru sellest ja me kõik saame sellest aru, et sa ei saa aru.

Ole mees ja klaari asjad normaalselt ära ehitajaga ja kaovad igasugused külajutud, kuulujutud jms asjad ära. Nii kaua kui sa pole ehitajaga normaalset lahendust leidnud, nii kaua jäävad ka igasugused jutud ja arutelud üles. Milline sa oled, teavad paljud.
Villu
Tel: 53-36-59-98
https://www.facebook.com/1uazfe/
Kasutaja avatar
Põka
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas Põka »

Tairo – Sinu õnnetuseks on rohelise auto omanikul väga hästi arenenud õiglustunne ning seetõttu ei kao see teema enne ära, kui sa oma asjad ära klaarid. Jätkan info jagamist antud teema kohta sinna kuhu vajalikuks pean. Minu poolest kurda sellest kellele soovid. Äkki teeme koos telesaate mõne toreda saatejuhiga? Või soovid hoopis kohtus asja arutada?

Ühe avarii pilte oled ju ise netis jaganud. Teise piltide jagamise osas ma nii kindel pole. Aga eks sa ise tead paremini, kus ja mis. Autol olid isegi viimasel näitusel sellest kahjustused näha. Samuti olen Sinu autot kogu ehituse ajal vaatamas käinud ning tean päris hästi ka hilisemat seisu. Samas pole ma auto ehitamise teemal sõna võtnud. Selle sama teema alguses (esimesel lehel) on toodud Karli postitused, kus kõik kenasti kirjas on. Sa võiksid ise ka need veel läbi lugeda ning äkki saad aru, et Sinu 3D jooniste jutt ei kannata mingit kriitikat. Huvitav – kas ka joonisel on raami üks külg teisest küljest ca 2cm pikem?

Kirjutan veidi pikemalt kaua oodatud kohtumisest (õnnestus ka osaleda).
Augusti teises pooles toimus Tairo ja Karli kohtumine. Arutati tehtud tööde ja makstud rahade teemal. Autot kohtumisel ei näidatud. Huvitav miks? Mida kardeti?

Esmalt selgitasime välja ja panime kirja osapoolte seisukohad:

Auto maksumus Karli arvestuse alusel 8664 EUR
Tairo „ kokkuleppe alusel“ 5000 EUR

Karli arvestuse järgi on ta tööraha saanud 1718 EUR
Tairo arvestuse järgi on ta tööraha toonud 4433 EUR

Kui nüüd neid numbreid vaadata siis on selge, et Tairo tunnistas ka ise, et ta pole isegi enda nn „5000 EUR kokkulepet“ täitnud (maksmata oli veel Tairo enda arvestuste järgi 567 EUR)

Edasi püüdsime mõnda aega kompromissi leida. Ning lõpuks pakkusime koos Karliga Tairole välja järgmise kompromissi: Võtame aluseks niinimetatud Tairo „5000 kokkuleppe“ ning lisame sinna juurde lisatööd (ehk kasutame arusaadavat ehitusel levinud praktikat). Seejärel panime kirja lisatööd. Neid sai summas 1974 EUR. Lisatööd arutasime kohtumisel läbi.
Kompromiss:
Auto maksumus: „Kokkulepe 5000“ + listööd 1974 -> kokku 6974 EUR
Seda arvestades on Karlil saada tööraha 5256 EUR. (6974-1718=5256)
Karl oli valmis selle veel 5000 peale ümardama.
Ehk Tairo tasub Karlile 5000 EUR ja teema loetakse sellega lõpetatuks.

Tairo tasus 1395 EUR (567 Tairo arvestuse järgi maksmata osa ja 828 EUR lisatööde eest).
Tasumata on veel 3605 EUR.
Tasumata summast on 1146 lisatööde eest ning ülejäänud tuleb väidetavalt makstud ja saadud rahade erisusest.
Tairo püüdis tõendada tööraha maksmist ATM’st välja võetud summadega – et tõi kõik ca aasta jooksul välja võetud summad otse Karlile. On väheusutav, et perioodil 22. juuni 2022 kuni 1. juuli 2023 Tairol muid sularaha väljaminekuid polnud (Tairo väitis kohtumisel, et tõi kõik sularaha ATM’st otse Karlile). Paraku peab ka kohtupraktika alusel sularaha maksmist tõendama raha maksja, sest raha saaja ei saa kuidagi tõendada seda mida pole olnud.
TR3 Roheline
Kasutaja avatar
Põka
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas Põka »

Lisan siia veel stiilinäite lisatöödest.
Legend: Lisatöö, Tairo kommentaar, Karli kommentaar sellele. Lisatöö maksumus Karli poolt.
1. Mootori ja vahekastide kinnituste eest olen nõus tasuma 12 tundi, ehk 144 eurot. Karl: Pole nõus: detailide välja mõtlemine ja valmistamine minu materjalidest. Lisaks paigaldasin 2 lisatoru (40*1,5) raamile vahekasti kõrvade paigaldamiseks (vajadusel saan auto juures näidata). Summa 408 eurot
2. Vintsi paigalduse eest olen nõus maksma 16 tundi, ehk 192 eurot. Karl: OK
3. Pumpstopide paigalduse eest 12 tundi, ehk 144 eurot. Karl: Pole nõus: kogu paigaldus ja kohtade määratlemine oli minu poolt. Summa 200 eurot
4. Pedaalide paigaldamine kitsasse ruumi – ehitaja eiras pleki paigalduse asukohta. Oli palutud see väljapoole paigaldada, kuid tegi vastupidi ning selle tulemusena ei mahtunud pedaalid ära. Antud tööosas on Karla ise tekitanud lisatööd. Ei ole nõus tasuma. Karl: tehtud paigaldus töö teostamise ajal sobis. Vajadusel võime auto juures koos veelkord üle vaadata. Summa 50 eurot
5. Käsipiduri kangi paigaldus – omavoliliselt muudeti konstruktsiooni ja rikuti valmis detail. Ei tasu, ja oli teada, et see läheb autole. Karl: toodud detaili polnud võimalik nii paigaldada, et kõik kangid saaksid vajalikus ulatuses liikuda. Lisaks ei tohi käsipidurit paigaldada pleki külge, vaid peab kinnitama raami külge. Summa 100 eurot
6. Istmed ja rihmad – istmed on olnud auto juures kogu aeg ja isegi autos. Selle kohta on kolm inseneri, kes käisid autot mõõtmas, tunnistajateks. Ei tasu. Karl: auto projekteeriti teiste istmete järgi, kuid need sa jätsid ostmata, kuna polnud raha. Ja pärast tõid teistsugused istmed. Mul on selle kohta tunnistaja (Ivar Praks). Lisaks tuli kaassõitja istme paigaldamisel üks toru ära lõigata (sa palusid seda teha). Summa 100 eurot
7. Mootori veepumba toru – selle muutmisest olin teadlik, ei tasu. Karl: polnud ette teada. Minu poolt pakutud lahendus. Summa 36 eurot
8. Rooli õliradikas – põhjendamatu lühendamine, radiaatori pikkus oli sobilik. Nüüd on paigaldatud veel suurem radikas samasse kohta. Ei tasu. Karl: sa olid ise juures, kui me sinu poolt toodud radikaale kohta otsisime. Sa ei pakkunud ühtegi lahendust. Pidin ise paika panema. Sinu poolt toodud radikas oli liiga pikk ja ei mahtunud. Uus radikas mille sinna hiljem paigaldasid on oluliselt lühem. Summa 48 eurot
9. Radiaatori kitsamaks tegemine – nõustun, 60 eurot. Karl: OK
10. Roolisilindri paigaldus – viisin valmis detaili, kuid tehti uus mind teavitamata. Ostetud detailid on endiselt teie käes. Ei tasu. Karl: Sa tõid kaks 4mm painutatud pleki tükki. Ebaselge oli kuidas nendega saab silindrit silla külge kinnitada. Ilmselt jätsid osad detailid toomata. Pidin ise lahenduse välja mõtlema. Summa 100 eurot
11. Portaali tihendi pesa treimine – nõustun, 24 eurot. Karl: OK
12. Pidurisupporti kinnitused – nõustun, 84 eurot. Karl: OK
13. Silladifferentsiaali lukustus – nõustun, 60 eurot. Karl: OK
Karl: selle töö oled vahele jätnud: kardaani vahepuki ümber tegemine (poldi valemi muutmine volvo kardaani peale, laagri vahetamine) ja paigaldamine raamile – summa 72 eurot
14. Amortisaatori remont – nõustun, 48 eurot. Karl: OK
15. Vedrude vahepukside treimine – nõustun, 72 eurot. Karl: OK
16. Esimeste nookurite paigaldusega ei ole nõus. See kuulus auto ehituse juurde. Karl: Toodud nookurite külge ei sobinud amort ja tõukuri varras. Pidin toodud detaile töötlema. Lisaks tegin ka amordi balloonide kinnitused. Summa 84 eurot
17. Tõukurivarraste valmistamine – see kuulus auto ehituse hinna sisse ja oli ette teada, et neid tuleb keevitada. Karl: toodud varraste otsad olid liiga peenikesed (jäid toru sees loksuma). Ma keevitasin kõikidele otsadele peale ning treisin õigesse mõõtu. Summa 48 eurot
18. Tagumised nookurid – olin andnud detaili, mida ei kasutatud. Selle asemel tehti omavoliline muudatus mind teavitamata. Hiljem väideti, et uued arvutused olid paremad kui meie omad. Selle tulemusena muudeti silla käiku lühemaks, kui see oleks olnud valmis detailidega. Karl: toodud nookurid ei võimaldanud amordil täielikult kokku minna (koib läks raami kinni). Alla lastes jäid nookurid sillaga ühele sirgele, mistõttu oleks need sõitmisel koheselt purunenud. Ehk ma tegin toimiva lahenduse. Summa 180 eurot.
TR3 Roheline
Kasutaja avatar
uputaja
I live off from the mud

Postitus Postitas uputaja »

3D - Eestis vaevalt keegi suudab kogu pilli nii üles joonistada, et kõik detailid oleksid omavahel koos toimivad ja labimõeldud.
Selline joonestaja peab olema vähemalt 3-5 toimivat autot oma kätega 0 valmis teinud, et üldse saaks aru asja olemusest ja detailide mahtumisest.
Asjas sees 2005. Sügissõidust.
MustVälk
Fitting 38"
Kontakt:

Postitus Postitas MustVälk »

uputaja kirjutas: L Jaan 18, 2025 4:30 pm 3D - Eestis vaevalt keegi suudab kogu pilli nii üles joonistada, et kõik detailid oleksid omavahel koos toimivad ja labimõeldud.
Selline joonestaja peab olema vähemalt 3-5 toimivat autot oma kätega 0 valmis teinud, et üldse saaks aru asja olemusest ja detailide mahtumisest.
Oleneb kui hästi on õpitud koolis ja masinate ehituse käigus ja kui hästi on läbi mõeldud mis jupid üldse sellele masinale lähevad.
Pigem 10+ masinat peab ehitama ja siis tuleb ka vigu sisse. :)

Loen ja "söön popcorni". Kui ikka klient toob jupid mis ei ole "mudelis" või ehituse jaoks mõeldud, siis muidugi ei saa midagi head sellest tulla.
Muidugi kui ehitaja leiab ehituse käigus probleeme, siis mõistlik oleks klienti kõigepealt teavitada. :)
5816nelineli58 Rangelt soovituslik helistada kui üldse, siis peale 15!
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

Tairokoiv kirjutas: N Jaan 16, 2025 10:47 am Heipa
Hiiumaa tegelane, kellega ma pole ~4 aastat suhelnud, levitab valesid, mis ajavad lausa naerma. On raske aru saada, kas see on tema pugemine kellegi ees või üritus end kuhugi kuuluvaks teha, aga kui tal oleks midagi arukat öelda, oleks ta mulle helistanud ja küsinud otse, mis teema on. Mida ta väidab, et mina olevat teda vargaks tembeldanud küla peal, pole juhtunud ja veel vähem olen ma temaga midagi arutanud sellel teemal. Veel kord mees oleks võinud helistada ja küsida otse , kas mingi jutt ka tõele vastab. On igasuguseid inimesi, kes toodavad lugusid, et saaks kellegi veel rohkem ülesse kütta.
Samuti meie “põhipostitaja” – see rohelise auto omanik, kes levitab siin igasuguseid lugusid. Vahel tekib küsimus, kas tal on ikka kõik korras, või peaks ta kontrolli minema. Ta räägib minu auto ehitamisest – kas ta oli minu juures, kui me 3D-joonist tegime, auto kokku keevitasime ja muid töid tegime? Kas mul tõesti läks mõni õlu rohkem ja ma ei märganud teda🤔.Ühesõnaga, ta ei tea minu autost midagi, aga loobib lihtsalt sõnu õhku, rääkides isegi mingist topelt avariist jne.
Veelgi absurdsem on, et ta helistab minu toetajatele ja poodidele, küsides, miks nad mind toetavad. Kui lapsik saab keegi veel olla? Kui ta arvab, et mulle sellest ei räägita, eksib – su e-mailid lähevad toetajatel otse prügikasti. Palun ole hea ja ära käitu nii. Kas ma peaksin kirjutama sinna, kus sa töötad? Kahtlen, et su ülemustele meeldiks, et sa avalikult teisi laimad. Aga õnneks ma ei lasku sellisele lapsiku tasemele. Kohtume rajal ja loodan, et su auto peab seal vastu😀.
Auto ehituse poole pealt nii palju, et sai viidud ehitaja garagesse valmis toruraam, mis oli juba eelnevalt keevitaja poolt kokku keevitatud ja millele ehitaja hakkas kinnitama plekke ja detaile komplekteerima 3D joonise alusel. Enne valmistoruraami kohale toomist sai ehitaja garages kokkulepitud auto kompleti hind jooniste ja piltide alusel. Mehele oli antud pildid ja vajaminevad mõõdud. Keerukamad osad sai lastud minu poolt CNC teha ning vajadusel valmis keevitatud. Olen saanud kokku ehitajaga ning pikka arutelu tulemusel selgus, et komplekti hinnast oli saanud kuidagi tunnitööde alusel tehtud töödnimekiri. Aga ehitaja oli selle otsuse võtnud vastu omal algatusel, arvates küll mees maksab. Kuid mina ei nõustunud, et järsku lajatatakse selga tunni tööd ja jäin enesele kindlaks algselt kokku lepitud kokkuleppele. Kokku saamise tulemusel ilmnes lisatööd, mis ei kuulunud auto komplekti hinda ja sai ehitajale ära makstud. Edasine lugu, mis on nüüd igal pool liikvel erinevate on juttude ja kõlakate kokku panemine, mille tulemusena on mind nüüd tembeldatud, kui vanema härra ära kasutajaks. Nii öelda musta pesu võibki siin foorumis jääda pesema aga on ka selle auto ehitajaga olnud teisi negatiivseid kokku puuteid teistelgi. Kes on toonud oma projektid ära, kuna teada tuntud ehitaja pole pidanud kinni oma kokkulepetest.(Lisaks oli veel seal üks volvo projekt, mis roostetas õnnetult ukse taga …)
Mis puudutab OFF-lehte, siis neile, kes hirmsasti nuhivad ja sellele ligi pääseda tahavad: kas olete mõelnud, miks te seda enam ei näe? Vastus on lihtne – te lähete kaasa igasuguse jamaga ega küsi midagi otse. Minu isiklik mesenger on kõigile avatud .
Ma tegin selle lehe, et jagada infot toodetest, mida kasutan, ja kust neid saab. See leht polegi kõigile. Õnneks paljudele teistele on see oluline ja huvitav. Näiteks üks video mis oli 3 tundi üleval sai üle 2000 vaatamise, ja mõned videod isegi üle 140 000 vaatamise. See näitab, et me teeme õiget asja ja inimestele läheb korda.
Lõpetuseks kiitus OFFimeestel, kes helistasid või kirjutasid otse ja soovisid minu arvamust ning seletust, sest nad teavad, et igal lool on alati kaks poolt. Austan neid, sest nad mõtlevad oma peaga, ega lase end mõjutada mingist jamast, mis on peldiku seinale kirjutatud või külapeal käima lükatud.
Soovin kõigile edukat offiaastat ja häid kordaminekuid sellel aastal. Et kõik mehed jõuaksid rajale ja autod edukalt lõpuni.
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Kasutaja avatar
uputaja
I live off from the mud

Aga ikkagi ühest asjast pole ma nigut selget sotti saanud- Kas nö tükitööna kokkulepitud summa on´s ära klaaritud?
Kasutaja avatar
Movistar
Teel kaaluta olekusse

Postitus Postitas Movistar »

uputaja kirjutas: E Jaan 20, 2025 8:49 am Aga ikkagi ühest asjast pole ma nigut selget sotti saanud- Kas nö tükitööna kokkulepitud summa on´s ära klaaritud?
Auto maksumus: „Kokkulepe 5000“ + listööd 1974 -> kokku 6974 EUR
Seda arvestades on Karlil saada tööraha 5256 EUR. (6974-1718=5256)
Karl oli valmis selle veel 5000 peale ümardama.
Ehk Tairo tasub Karlile 5000 EUR ja teema loetakse sellega lõpetatuks.
Tairo tasus 1395 EUR (567 Tairo arvestuse järgi maksmata osa ja 828 EUR lisatööde eest).
Tasumata on veel 3605 EUR.
HM Racing Team
Kasutaja avatar
uputaja
I live off from the mud

Ehk tänaseks on mure 3,6k euri pärast. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Kasutaja avatar
MetsaVikat
Rock Crawler

Kui seda 3.6k oled 12€/h teeninud siis on see suht suur summa ikka(kui sa seda niipidi mõtlesid, teispidi, 3.6k pärast oma maine nulli ajada ja keegi vabariigi peal sind tõsiselt ei võta, siis see ka point). Aga pigem asi ikka rohkem juba põhimõttes. Auto järgi tuldi, unustati rahakott koju ja lubati pärast läbi tulla. Sellest siis juba oma jagu aega möödas.

Ehituse ajal tellija oli igati nõus ja kiitis ehitajat, kiitmisest oli ka mingi asi kuskil. Nüüd aasta hiljem teha videosid, et ehitaja tegi seda ja teist valesti ja üldse kõik katki, on ka imelik, rääkimata, et masin on vähemalt ühe paugu pannud(ilmselt ka ühe veel pannud, ise pole näinud, ei tea). Kivihunniku crash oli piisavalt julm, et igasuguseid asju liigutada ja peale seda hakata ehitajat süüdistama, et miks see ja teine asi ei liigu enam nii, nagu ära viimise päeval, on paras pulli kaka.

Aga ootame rajale, siis näeme päriselt mis see pill teeb ja suudab.
Villu
Kasutaja avatar
uputaja
I live off from the mud

Aga samas veider on see, et ehitaja andis auto kätte ilma arvet tasumatta.
Kasutaja avatar
MetsaVikat
Rock Crawler

Eks neid tagantjärgi tarkusi ole kõigil.

Kui saad inimesega läbi ja midagi halba ei aima, siis ikka mõtled, et vahet pole, tuleb maksab homme ära. Tänasel päeval teavad paljud milline tellija on ja oskavad sellega arvestada. See puhtalt mu enda arvamus, ei räägi kellegi eest.
Villu
Kasutaja avatar
Põka
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas Põka »

Eelnevalt ehitatud Ässa venna autoga läks raha teema ladusalt.
Eks see ka ilmselt uinutas.
Lisaks lubas vend, et küll see saab klaaritud.
TR3 Roheline
Suletud

Mine “Häbinurk”