XADO jeebu mootorisse

Postid, mis kuhugi mujale ei sobi.

Moderaator: Moderators

Kasutaja avatar
urmas
unistus kahest 4-pakist kapoti all

XADO jeebu mootorisse

Postitus Postitas urmas »

Pärast 8 tunnist v6rrimehe õlirõhumõõturi kontrollimist tulime järeldusele, et viga hoopis mootoris :shock: . Survet on, aga vähe. Arvata, et saaled.
Kap remondi materjalide raha sama, mis teise mootori maksumus.
Siit mõte pikendada mootori tööiga xadoga (minu isiklik idee, kogu viha siis palun minu peale selle sõna eest :term ), kuni korralikku asendusmootorit otsitakse
On kellegil isiklikku kogemust asjaga. Kas XADO üldse konkreetselt saaleprobleemi lahendab?
Snegurochka ex.
Authorities require that a person be gone 48 hours before they`re consodired missing (longer, if they drive a Jeep)
Uued tuuled....IF IT DOES NOT BREAK, IT'S TRIALJIMNY.
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

Ühe asjatundliku inimese artikkel:http://www.ladaklubi.ee/foorum/viewthre ... #pid102269
Meie kasutaja aadu on ka sellega mänginud.
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
aadu
Fitting 44"
Kontakt:

Postitus Postitas aadu »

Mängisin jah, aga ega ma ei oskagi öelda, kas aitas või mitte. Korra sai küll võistluselt meeletult vesise sillaõliga koju tuldud nii, et mingeid silmaganähtavaid kahjusi ei tekkinud.
Motamees tegi kunagi loomkatse kui peale Xadoga töötlemist sõitis mitukümmend kilti ilma õlita ja mootor jäi terveks. Sina saad nüüd Xado taastavaid omadusi katsetada. :)
Väga hea juhus ju- saad korralikult tulemusi mõõta.
Remonti ta muidugi ei asenda.
Ei takista vallid, ei takista kraav...
Kaarel Puk; Turist; võistkond Lendorav; :driving ; Sõitis Uunoga Ümber Eesti 1999
Kasutaja avatar
jr
Motorsi Jaak

Postitus Postitas jr »

Ma prooviks 20w50 õliga. Paksema õliga ehk tõmmab survet natuke rohkem üles.
+372 5028488
Kasutaja avatar
urmas

jr kirjutas:Ma prooviks 20w50 õliga. Paksema õliga ehk tõmmab survet natuke rohkem üles.
Mul neid vanu saan(b)e olnud, pole tegelikult paksemast õlist, ja õlipaksendajat abi olnud kunagi. Alati küll üldine suur kulumine olnud, kuni liiter sajale.
Samas, kui plaan hado sisse panna, vajab see, et oleks kulumine sees, ja mitte just parim õli mootoris, muidu ei anna tulemust. Seepärast jätan hetkel vana õli, kuni mõtted selged.
Tegelikult ajab see va igavene uudishimu tagant. Hadokatse tegemine siis :)
Snegurochka ex.
Authorities require that a person be gone 48 hours before they`re consodired missing (longer, if they drive a Jeep)
Tsaar112
Rookie
Kontakt:

Postitus Postitas Tsaar112 »

Terve,olen Xado relva määrdeid ja muud keemjat,usinasti kasutanud.
Korra sai oopeli käigukasti kaa pandud mingit lisa ja undamine kadus mõne km pärast ja käikude lülituse nõksud olid kah konkreetsemad.
Mina soovitaks küll proovida,endal ainult head kogemused!
Kasutaja avatar
jr
Motorsi Jaak

Postitus Postitas jr »

Oma kogemustest lähtuvalt on ALATI viskoossemast ja paksemast õlist abi olnud. 20w50, sae30 ja sae50 õlid teevad vana mootoriga imet. Surve on laes ja igasugune klobin on vait jäänud.
+372 5028488
Kasutaja avatar
urmas

vbl küll. Kruvin mehaanilise manomeetri peale, ja prooviks algatuseks paksema õliga. Olen mootoriosas võhik. Arvasid, et tõmbas ploki kõveraks. Oletame, et see juhtuski. Kas õlirõhu langemine jätkub, või on see nüüd ära toimunud ja kui paksema õliga rõhu õles võtab, võiks mootori rahule jätta.
Snegurochka ex.
Kasutaja avatar
jr
Motorsi Jaak

Postitus Postitas jr »

Ei päästa siis ka paksem õli. Juhul kui tõmbas tõesti vändakäigu kõveraks, siis saalede kulumine jätkub, mis omakorda tähendab õlirõhu langust kuna õli pistab saale ja väntvõlli vahelt plehku.
+372 5028488
Kasutaja avatar
alaska
Mudder
Kontakt:

Postitus Postitas alaska »

Palju jeebi manomeeter(originaal) näitas.
Minul külmalt 3.5 ja soojalt vast 2 kas peaks muret tundma.
Mootor 4.0 aastast 91
Kasutaja avatar
Kriisa
Mudder

Postitus Postitas Kriisa »

Xado eesmärk pole mitte viimaseid hingetõmbeid tegevaid mootoreid elus hoida (kuigi ka siis on temast abi), vaid pikendada korraliku, kas remonditud või uue mootori eluiga. Xado kasutamisel sõidab mootor enne remondi vajadust tunduvalt rohkem kilomeetreid kui ilma Xadota.
Kasutaja avatar
säinas
Fitting 38"

Postitus Postitas säinas »

proovisin xadot seati käigukastis. viies käik hakkas undama pärast õlivahetust, sisse sai vist 75w90 täissünt, kui mu mälu mind nüüd alt ei vea. lisasin xado. mitte midagi ei muutunud 300 km jooksul. mõtlesin, et proovin paksemat õli, mingi tap 15 sai sisse + xado. algul ei muutunud midagi. kuskil 10 km pärast jäi nagu vaiksemaks ja sealt edasi 50 km jooksul jäi üha vaiksemaks. rohkem ei viitsinud täna sõita. aga paistab, et heade õlidega pole mõtet xadot raisata.

teistpidi küsimus, et mis võib kulunud olla, kui ainult 5 käik ulub koormuse all. hääl on selline suht kõrge, ulumise moodi. ja mis õli võis sees olla, et enne õlivahetust ei ulunud?
Kasutaja avatar
Kriisa
Mudder

Postitus Postitas Kriisa »

Minu hiljutine kogemus on Opel Omega V6 mootoriga. Mootor lõgises ja tiksus, eriti veel külmalt. Otsustasin siis Xado sisse panna. Mootoris on alati olnud kasutusel päris head õlid. Näiteks Xado ajal oli sees Mobil 1 5W40 õli, mis oli täissünteetiline.
Külmkäivituse järgsed hääled jäid endiseks, ikka oli kuulda ebamääraseid tiksulaadseid hääli.
Küll aga näis, et sooja mootoriga oli mootor tühikäigul vaiksem kui varem. Seegi on vaid minu subjektiivne arvamus.
Siiski võib öelda, et mingeid erilisi muutusi mootori töös ei olnud märgata. Mingit ime ei juhtunud, kuigi ma seda väga lootsin :D

Samas ei julge ma väita, et ma Xado toimesse üldse ei usuks. Saaremaa mehe katse, kus ta Ladaga 50 km ilma õlita sõitis, näitab, et midagi selles Xado's siiski on. Lada mootor ei sõida niisama lihtsalt 50 km ilma õlita. Seda enam, et see mootor ei saanud ka mingeid kahjustusi.
Võimalik, et see Mobil 1 õli oli ka liiga hea Xado toime avaldumiseks või oli mootor juba lihtsalt liiga palju kahjustada saanud.

Tulevikus planeerin ma Xado panna veel Suzuki Jimny käigukasti. Praegu selle käigud käivad natuke raskelt. Esimene ei taha üldse minna kui masin liigub. Eks näis kas see aine aitab.
Kasutaja avatar
säinas
Fitting 38"

Postitus Postitas säinas »

kuna juba poes käisin, võtsin samale seatile ka mootori jaoks 3 tuubi. põhimõtteliselt sama asi, et külm mootor tiksub ikka. aga mul on mootoris samuti täissünt sees. ka kütusekulu kohta ei oska kahjuks midagi öelda. pean muidu küll täpset rehtungit bensiini kulu kohta jooksavalt, aga kuna talv sai läbi, väheneb kütusekulu nagunii.
eks selle käigukastiga saab toimet näha, kas kaob vilin päris ära. üks tuub on veel alles. kui 300 km pärast vilistab, pressin selle samuti sisse.
Kasutaja avatar
sportlane50
Fitting 44"

Postitus Postitas sportlane50 »

mul xadoga üks kokku puude käigukasti panekul seal aitas küll ja urin jäi vait ja auto sõidab juba üle aasta aga me oleme mootorisse pannud x1r lisandit ja see on küll kütuse kogu vähendand ja mootori häält mahedamaks teind
Vasta

Mine “Ajaviide ja muidu huvitav jutt”