kummrain kirjutas:nii palju siis veel et plaan et kuum suits laheb seinte vahele ja kulm otse suitsu kambrisse. kui eksin siis voite alati parandada. olen bbg ahjuga palju kokku puutund aga suits on hoopis teine asi. grillfestil 3 aastat osalenud ja parim koht oli 5 koht 2005 a fantaasja voorus. grillida voib koike.
Mina olen saanud aru nii:
Külm suits oli ikka vast see, et teed tuld ja pika maa peale jõuab õhk maha jahtuda ning nii see liha siis seal saabki oma külma suitsu kuniks päev on õhtal ja 3l viskit läinud. Üks lõõr ja kogu moos.
Kuum suits on siis kuumusele ja suitsule lähemal, justkui ahi, mille põhjas on saepuru või laast, mis siis suitsema hakkab.
Hea suits on siis kui kogu kompott on samas "torus" - nii tuli, kuum ja suits. Sellises saab ka väga edukalt grillida, jätad lihtsalt selle paksu suitsu tegemata. Kerge mõnus suitsune mekk tuleb ikkagi. All luuk tule tegemiseks ja üleval luuk, kuhu erinevatele kõrgustele siis oma rääbist riputada.
Kerisekivide plaan kõlab ka päris huvitavalt. Võibolla kompunnin oma ahjule need sisse ja proovin ära. Talvel tehes rohkem kasutegurit
Siin minu pooleliolev koduehitus, millel siis korsten vanaonu poolt ehitatud mitme lõõriga, millest siis suitsuahju jaoks sihuke ca 400x500 püstak ja ligipääs õuest. Mõõtkavaks siis kergploki kõrgus 250mm. Korsten punasest tellisest, välja laon narva ploki.
Ehituskvaliteedi üle mitte palun iriseda. Igaüks teeb nii nagu oskab, raha jagub ja torust tuleb. Ametlik projekt võttis suurema osa rahast ära juba.