O:Kärukonks UAZile

Vajad mingit varuosa või varustust maastikuautole, pole probleemi, pane kuulutus ja jää ootele

Moderaatorid: jr, boob, Moderators

Vasta
Kasutaja avatar
kytz
Got ARB and Nitrous?

O:Kärukonks UAZile

Postitus Postitas kytz »

UAZ 469le vaja siis tänapäevase haagise konksu. Vajalik selline, et saab säilitada ka originaalkonksu. Ei tea kas selline lahendus on võimalik, aga olen vist kuskil midagi sellist näinud küll. 5220718 Raul
Seal, kus lõppeb asfalt...sinna lööme Zillisauna püsti!
Kasutaja avatar
tuningman
I live off from the mud

Re: O:Kärukonks UAZile

Postitus Postitas tuningman »

kytz kirjutas:UAZ 469le vaja siis tänapäevase haagise konksu. Vajalik selline, et saab säilitada ka originaalkonksu. Ei tea kas selline lahendus on võimalik, aga olen vist kuskil midagi sellist näinud küll. 5220718 Raul
Lihtne. tee selline nagu mul willil algul oli. adapter plaat on 10mm paks. kinnitub orig. konksu poltide alla ja saad ka orig konksu kah säilitada.
Viimati muutis tuningman, L Mai 09, 2015 10:27 pm, muudetud 1 kord kokku.
Ingmar 56328868
Tooperi kasutatud varuosad.
Mad Toy 2016
Kasutaja avatar
kytz
Got ARB and Nitrous?

To tuningman

Postitus Postitas kytz »

Tänud info eest, kas ja mis koormus selline konstruktsoon välja kannatas?
Seal, kus lõppeb asfalt...sinna lööme Zillisauna püsti!
Kasutaja avatar
tuningman
I live off from the mud

Re: To tuningman

kytz kirjutas:Tänud info eest, kas ja mis koormus selline konstruktsoon välja kannatas?
Otseselt midagi mega rasket tassinud ei ole. kuhjaga liiva täis subrjonok vist raskeim koorem siiani. paari auto vrakki ikma sildadetta ka lohistanud, aga saad ju adapterplaadile külgedesse või taha ka risti tugevdused raamile toetatuna keevitada. :hihi: Ma ei tea mis sul passis seisab, aga mu willyl on pidurtitega lubatud haagise suurim mass üllatavalt väike, vaid 850kg.
Ingmar 56328868
Mad Toy 2016
Kasutaja avatar
tuningman
I live off from the mud

kytz kirjutas:UAZ 469le vaja siis tänapäevase haagise konksu. Vajalik selline, et saab säilitada ka originaalkonksu. Ei tea kas selline lahendus on võimalik, aga olen vist kuskil midagi sellist näinud küll. 5220718 Raul
Oled sa konksu saanud teinud? Võin oma pea, käed ja materjali käiku lasta kui veel huvi on?
Ingmar 56328868
Mad Toy 2016
Kasutaja avatar
Panda
Fitting 38"
Kontakt:

Postitus Postitas Panda »

Tegin kevadel omale täpselt samasuguse asja. Plaat mingi 7mm 3 latist kõrvuti kokku keevitatud orig veokonksu alla(tahtsin seda säilitada). Katsetus oli nii. Tõmbain konksust 1,5t miniekskavaatorit mudaselt pinnalt välja. Küll jõnksutades aga kopp sai liikuma jälle ja konks ei liikunud mitte kuhugi :)
4-Runner,UAZ 3303
Mudasõltlane alates 1999 sügissõidust.
Pandakaru 4x4
Kasutaja avatar
atdoom
True Off Roader!

Postitus Postitas atdoom »

Saab jätta muidu mõlemad külge... eurokäru ja uazi käru kinnituskõrgused on väga erinevad!
Viimati muutis atdoom, E Mai 11, 2015 8:59 am, muudetud 1 kord kokku.
Kes on päeva otsa virk nagu mesilane ja tugev kui härg, lõhub tööd nagu hobune ja õhtuks on väsinud kui koer,
see peaks loomaarsti juurde minema - võib-olla on ta eesel

Chang Ying-Yue
TheShadow49
Rookie

Postitus Postitas TheShadow49 »

Tere. Teema küll vana ja vabandan, et selle uuesti üles töstan aga tekkis omalgi vajadus kärukonksu järgi.
Kas kellelgi on pildil oleva plaadi kohta mingeid mööte vöi joonist, et selline asi valmis teha?
Kasutaja avatar
Kalill
Rock Crawler

Postitus Postitas Kalill »

Selline vinge konks pakkuda. Ehk kannatab aretada. Jääb viisakam kah.

MÕÕDUD

Pilt
v6sa
I live off from the mud

Postitus Postitas v6sa »

Kalilli pakutav viib lahkumisnurga olematuks, kuna veokuul pole kõige alumine asi. Materjalina on see muidugi hää kaup 8)

UAZ raami tagumine tala ei ole kuigi väändekindel. Oma Krooksule sai tehtud 10millisest plaat, selle külge keevitatud 250 mm pikk 60x5 nelikanttorust hülss, mille sisse läheb L-kujuliselt 4-kanttorudest tehtud konksujalg. Passati küljest lõigatud veokuuli kõrgus on tavapäraselt 300 mm. Konksu alumine serv on sama kõrgel, kui tagadifri karter ja paikneb selle joonel. Mis tähendab, et säärane ankur kraavist läbi ronides künnab isuga... Ehk Õige Maasturi konks peab olema eemaldatav! :!:

Pilt
Pildil paistvat kooslust russiga mudast välja tirides andis järele tagatala, mis väändus. Koleda väljanägemisega keevitused ja 4+4 mm toru seinapaksust konksujalale oli piisav 8)

Minu lahenduseks on tõmmitsad konksuhülsi alaservast silla kohale pikitala külge. Seal on paslikud avad olemas, pole vaja raamile midagi juurde keevitada. Laiskusest tegemata... :lol:

Kui on tahtmine säilitada originaallõuad, peab konksujala hülss olema viidud sedapalju allapoole.

Variant on viia konksu raami sobiva lati/toruga varuratta alt eelviimase raamitalani - ka see ei lase konksu tõmbel tagatala väänata. Miskine 50 mm kõrgust peaks täiesti piisav olema. Eriti, kui väike nurk tugevduseks sisse keevitada.

Plaadi tegemisel tuleb siis tähele panna raami tagatala tugevduselementide needipäid, mis kenasti ette jäävad ja tähelepanu nõuavad. Kaval oleks need asendada konksu kinnitusplaati kinni hoidvate poltidega;)
Potsu, Krooks, GLK, Frontud ja hübriidruss veavad enamasti kõigi ratastega. Üldiselt olen rahul...
Vasta

Mine “Ost”