Tere!
Foorum on koht, kust abi saada, seega kuulaks asjakohast infot.
Kuna 1. generatsiooni Pajero osteti väevõimuga käest, siis nüüd maja ette liigutatud juba mõnda aega 2.gen lühike pajero.
3.0 V6 bensiin, AT, '93, ülekanne 4.875, SuperSelect.
Hetkel veereb rõõmsalt 33x12.5 R15 mudakatel praktiliselt originaalseades.
Plaanis aga midagi uut enda jaoks proovida, nädalate jagu ammutatud infot lääne foorumitest ja ka UK teemasse piilutud ning mõlgutan mõtteid, et Pajero alla istutada 35x12.5 R16. Kuna nad nii kurvalt mul lihtsalt ootavad, et saaks juba millegi all veereda.
Taustaks võib öelda, et masin on umbes 90% kasutusega metsas hobisõitudel. Igapäeva liikur koos oma 1.4L bensiini mootoriga olemas.
Rida küsimusi, millele mõnedest mul oma seisukoht olemas ning ootaks ka lisa:
1. Istub see Pajero AT kasti otsas ja ülekanne 4.875. SuperSelect variant, ehk taga ja keskel lukud olemas. Kuidas kommenteeriksite (hea, kui kellegi enda kogemusest) jõudluse kadu, kui istutan alla eelnimetatud rehvid? Olen 50/50 lugenud, et mõni ütleb, et mõttetu, sest jõu kadu on liialt suur, teised, kes ka seda teinud samas ei tähelda suurt kadu. Lihtsalt ei jõua 3.0 ja AT seda ratastesse suunata.
2. Millistele veermiku osadele langeb kõige suurem koormus selliste rehvide kasutusel ehk mida võiksin ennetavalt uute vastu vahetada/purunemisele juba etteruttavalt vaadata?
3. On tarvis tõsta nii vedrustust kui ka kere. Esmalt siis vedrustuse juurde. Kas taga osas piisaks sellest, kui jätan originaal amordid aga kasutan Y60 vedrusid, mis info põhjal peaks pisut juurde andma (nii 5cm ehk?)? Või jääb originaal amordi käik sellise tõste juures vajaka? Kas esisillas piisab torsioonide põhja keeramisest või on tarvis samuti ümberehitust/teiste osade paigaldamist? Tean, et torsiooniga mängides võin lõpetada sellega, et sõidan nagu vankriga ja ebatasase maastiku puhul on mõni ratas mul koguaeg õhus.
4. Kere tõste - mitu tolli oleks mõistlik teha keretõstet? 3"/4"? Tõstepuksi läbimõõt peaks olema 60mm ja puuritav auk 10mm ning poldid m10 150mm või 170mm?
5. Millega peaksin ja võiksin veel arvestada (peale potensiaalselt lühikeseks jäävate piduritorude) eelnimetatud tõste korral?
6. Kuidas ja mil määral mõjutab antud rehvide kasutusele võtt dif. lukkude eluiga/käitumist?
7. Kas AT kast üldse suudab toime tulla selliste rehvidega? Samas jäi kusagilt väljamaa foorumist silma, et 3.0 puhul just AT olekski ainukene mõistlik setting, millega 35" proovida? (kindlama peale minek oleks 3.5 mootorite puhul aga see selleks).
8. Palun ärge soovitage Pajero müüki ja paremini tõstetava maasruti ostu. Sooviks, loogilise tulemi ootuses/võimaluses, just antud Pajero ära katsetada sellises koosluses.
9. Kas oskate viidata ehk mõnele kodumaa mehel (miks mitte ka naisele), kes selle tee läbi teinud ning piisavalt sõbralik, et leida aega sel teemal telefoni teel pisut arutada?
Tänud
Rene