Mul sealkandis Käreveres sõber talunik,kellel on Kirovets ja sama suur Fendt-i traktor ja ise kah väga tore inimene ja tunneb sealkandis kõiki talunikke kah,nii et kui hakkama ei saa,võib mulle helistada ja ma uurin seda asja...
Sellega seoses tuli just meelde lugu,kuidas kunagi ise Saksas talupraktikandina pühapäeval teleka ees istusin,kui perenaine sisse astus ja ütles,et küla lõpus meie põllu peal on üks veoauto ringi keerama hakanud ja kinni jäänud ja et kas ma ei saaks teda aidata.Kuna olin just eelmisel päeval kraavis üht 40-tonnist veoautot näinud,siis äratas see sõna minus sellist aukartust,et istusin meie kõige suuremasse Case-i(180hj on kah päris jurakas) ja sõitsin sinna.Veoauto oli 10-tonnine
Hetk hiljem kraamis siis õnnelik rekkajuht oma rahapunga välja,et mind tänada.Samunegi asjandus sisaldas 10DM ja mingeid kaarte.Kuna nii vaest inimest ei kõlvanud minuarust talusulaselgi koorida,saatsin ta viisakalt teele ja läksin koju.Kui perenaisele loo ära rääkisin,ütles ta,et oleks pidand raha ikkagi ära võtma,neil niimoodi kombeks.Mina vastu,et meil niimoodi kombeks pole ja telekat vahtima tagasi.
Pets 5105295