Taas teemaks- kuidas vintsida plokiga

Postid, mis kuhugi mujale ei sobi.

Moderaator: Moderators

Kasutaja avatar
Movistar
Teel kaaluta olekusse

Re: Appikutse GAASITRASSIL.

Postitus Postitas Movistar »

Eks see chero puu külge aheldamine ja patroli vintsimine oleks võinud chero pikemaks teha küll .
Alati tuleb hinnata " kui kinni" ikka tõmmatav on ja siis otsustada keda puu külge siduda :)
HM Racing Team
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

Krt, omal ajal sai Niva ja seal peal olnud Ramsey 8000LBS vintsi abil rabast Pikk Patrol js Suur Pajero ära päästetud. Kaks plokki, tugev puu enda ankurdamiseks ja ca 40 m. liini trossile pikenduseks ning päästetavate üllatuseks sain oma putka ja kesise vintsiga mõlemad kolad kõva maa peale tagasi. Masin jäi ka esialgse pikkuse juurde.
Chero ei tohiks ometi nõrgem olla.
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Kasutaja avatar
nymmik
Rock Crawler
Kontakt:

Postitus Postitas nymmik »

Ma tõmbasin aastaid tagasi läbi kahe ploki 4.2Patrolit linkideni mudast oma D21 Nissaniga. Siis tegi küll raam ja kere sama hääli kui kuunar purjede all merel :D
aga pikkust juurde ei tulnud.
Grandpa's Garage https://www.facebook.com/GrandpasGarage
VW Amarok
Mazda RX8 2003
ZAZ965
Olnud traktorid Jeep WK 2007 3.0CRD / ZJ-5,2V8 / WJ-2,8CRD / NissanKingCab-3.0V6
smurhv
Rock Crawler

Postitus Postitas smurhv »

Olge nüüd. Patrol oli kreenis vb 15 kraadi ja lihtsalt künkaotsas kinni. Ratastega kraapisin endalt pinnase alt ja alles oli vesi. Vintsiga tõmmates hakkas patrol kohe liikuma sealt, seega usun et chero jäi täiesti terveks. Teadaolevalt, on trassiümbrus suhteliselt puudest tühi ja mina isiklikult ei näinud muud võimalust. Võib teema lukustada minu arust.
Y61
#540 Mudmen
Kasutaja avatar
LauriJ
True Off Roader!

Postitus Postitas LauriJ »

Ma siis teen veel ühe joonise täpsustamiseks. Kui vints otse ei jõua välja tõmmata, siis vintsid läbi ploki aga auto hakkab ikka kinni oleva (hetkel siis Patroli) poole liikuma. Otsustad millegipärast kinnitada auto puu külge nii:
Pilt

Siis minu loogika ütleb, et võimalus raam pikemaks tõmmata on 2 korda suurem, kui eelmisel variandil. Auto raamile mõjub viimase variandi puhul 2 kordne vintsi tõmbejõud.
Esimese variandi puhul jaguneb tõmme puu ja auto vahel võrdselt.

Ma ei tea, kas ma seletan siis valesti aga mõtlen täpselt nagu sellel pildil 3 esimest varianti näidatud:
Pilt

See peaks asja puust ja punaseks tegema.
heeringas
Rock Crawler

Postitus Postitas heeringas »

LauriJ kirjutas:Ma siis teen veel ühe joonise täpsustamiseks. Kui vints otse ei jõua välja tõmmata, siis vintsid läbi ploki aga auto hakkab ikka kinni oleva (hetkel siis Patroli) poole liikuma. Otsustad millegipärast kinnitada auto puu külge nii:
Pilt

Siis minu loogika ütleb, et võimalus raam pikemaks tõmmata on 2 korda suurem, kui eelmisel variandil. Auto raamile mõjub viimase variandi puhul 2 kordne vintsi tõmbejõud.
Esimese variandi puhul jaguneb tõmme puu ja auto vahel võrdselt.

Ma ei tea, kas ma seletan siis valesti aga mõtlen täpselt nagu sellel pildil 3 esimest varianti näidatud:
Pilt

See peaks asja puust ja punaseks tegema.
No ma ei tea :shock:
Näiteks olin vesiliiva sisse kraapinud ,kraavi põhja (toyota bj42) ja ennast umbes tunni abitult edasi püüdnud vintsida (puude puudusel ebaõnnestunult)
Veel tund ootamist ja saabus abi .
Algul tross pooleks(12mm) siisplokk vahele ja teine auto sappa ankruks (puude puudus jälle) ja toyo käes.
Küsimus:
Millisel autol oleks pidanud härraste arvates raam pikemaks venima?
Vastus:
Kõik jäid sama pikaks!

Ja kui kartate et raamid pikaks lähevad , siis ärge teepealt kõrvale minge.Pika raamiga on puude vahel vilets manööverdada :D
Venelastel hea ütelus:
Na turnuju kolovu mozno i hui slamat
(tõlkima ei hakka lapsed ka loevad)
HEIKER OÜ
5057572 Heiki
heeringa@hot.ee
Kasutaja avatar
Praks1
I live off from the mud

Postitus Postitas Praks1 »

LauriJ kirjutas:
Ma siis teen veel ühe joonise täpsustamiseks. Kui vints otse ei jõua välja tõmmata, siis vintsid läbi ploki aga auto hakkab ikka kinni oleva (hetkel siis Patroli) poole liikuma. Otsustad millegipärast kinnitada auto puu külge nii:
Pilt
Point ei olnud ju selles,et vints ei jõudnud tõmmata,vints tõmbas ka otse tõmbega,seega pole ploki vaja,kardeti oma auto pärast,soovitasid ploki kasutada,sinu pakutud versjoon ei vähenda eriti jõudu mis tekkis ka otsetõmbes.
Juba olen kirjutanud mida selleks vaja on,2 plokki aitab,siis ja ilmselt pole vaja ennast enam üldse ankurdada.
Sama teema,on võimalik ka atv vintsiga auto välja tõmmata,kui on rohkem plokke ja tross troppe.
Proto
53951597
rommel
Fitting 38"

Postitus Postitas rommel »

Praks, kui vints ka otsetõmbega jaksas (välja) tõmmata siis ühe liikuva ploki lisamine (tõmmatava auto ette) ja puu lisaankruna kasutamine võimalikult vintsi lähedal (õigemini suunas siis) jagab koormuse ankrute vahel . Ehk siis 0,5 vintsijale ja 0,5 puule.
Aga juhul kui välja tõmbamiseks on vaja rakendada kogu vintsi jõudu sõltumata plokkide arvust (või juhul kui ka korraks välja tõmbamisele rakendub kogu vintsi jõud sõltumata plokkide arvust) on Praksil õigus aga sel juhul pole ka lisaks liikuvale plokile liikumatu ploki lisamine valemisse tulus. Liikumatu ploki ankurdad küll puu külge aga vintsijale mõjub nagunii kogu vintsi jõud, lihtsalt vintsitavale mõjub see jõud kahekordselt (või siis nelja või kaheksakordselt sõltuvalt liikuvate plokkide arvust).
Kasutaja avatar
Lomp
Rock Crawler
Kontakt:

Postitus Postitas Lomp »

ja kui kardate nii väga raamipikenemist siis parkige auto puu taha (juhul kui rauad vastupeavad)
kasutaja 999 bagiga on saand seda nippi kasutada pärius palju kui ei viitsi köitega jamada:D
ja piduridades kipub see masin lic järgi lohisema kuna ikkagi alla tonni masin :D
A.Lomp
5116876
Kuusalu 4x4
Errare humanum est
smurhv
Rock Crawler

Teema ka minu jaoks väga hariv, ning palju uut teada saanud. Autol vintsie tellitud uus tross, mis ootab paikamist. Ei hakka teise kohta teemat tegema ja küsin juba "plokkimis meestelt" et kustkohast saab neid plokke osta? CERTEXis olid mingisugused tõsteplokid pakkuda ainult. Ehk teinekord saaksin end ise välja, või kasvõi appi minna abivajajale ja neid Landy õpetuspilte vaadates, omal käel, plokkimist proovida.
Y61
#540 Mudmen
Kasutaja avatar
CaveMan
True Off Roader!
Kontakt:

Postitus Postitas CaveMan »

smurhv kirjutas:kustkohast saab neid plokke osta?
Siin üks mees just otsis ja pakkumised on seal teemas olemas: http://forum.4x4.ee/viewtopic.php?f=7&t=49081
Land Cruiser 100 2005, 4,2TD Aut - 33'' Cooper Discoverer STT PRO - Come Up DV-9
tyyp07
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas tyyp07 »

Väljaminekud kasvavad, et järele jõuda sissetulekutele....
http://www.rgb.ee
53449661 Kert
Team Linnamehed
smurhv
Rock Crawler

Ai olen jobu ja vabandan et otsingut ei kasutanud. Tänud info eest :-)
Y61
#540 Mudmen
heeringas
Rock Crawler

Postitus Postitas heeringas »

http://forum.4x4.ee/viewtopic.php?f=7&t=44329
smurhv kirjutas:Teema ka minu jaoks väga hariv, ning palju uut teada saanud. Autol vintsie tellitud uus tross, mis ootab paikamist. Ei hakka teise kohta teemat tegema ja küsin juba "plokkimis meestelt" et kustkohast saab neid plokke osta? CERTEXis olid mingisugused tõsteplokid pakkuda ainult. Ehk teinekord saaksin end ise välja, või kasvõi appi minna abivajajale ja neid Landy õpetuspilte vaadates, omal käel, plokkimist proovida.
HEIKER OÜ
5057572 Heiki
heeringa@hot.ee
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Re: Taas teemaks- kuidas vintsida plokiga

Postitus Postitas Landy »

Ühes teises teemas viidetud asjalik video:
https://www.youtube.com/watch?v=_4tI3Ht ... e=youtu.be
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Vasta

Mine “Ajaviide ja muidu huvitav jutt”