Soov soetada maastur !

Liiga tihti on meil see küsimus. Palun, Paneme siia oma uiteküsimused ja fleimime siin, et millist maasturit ma tahan või vajan

Moderaator: Moderators

Kasutaja avatar
yakuzza2
Fitting 38"

Re: Soov soetada maastur !

Postitus Postitas yakuzza2 »

Kreizi kirjutas:Tere!

Ei hakka uut teemat tegema, kuna mul sama soov. Soetada omale miski maastur hobimasinaks. Kriteeriumid oleks siis laias laastus:

1) Tegemist pere kolmanda autoga, seega igapäevasõiduk ei saa olema. Talvel naine võib-olla vahel sõidab sellega tööle kui on näha, et hull lumesadu on ja oma pisikese MINIga ei tasu välja minna.
2) Aastane läbisõit saaks ehk olema suurusjärgus 10 000km
3) Esialgne eesmärk - kasutada teda maastikusõiduks ja mitte ära uputada. Kuna tegeleme geopeitusega, siis on päris palju kohti, kuhu sõiduautoga ei trügi, kasvõi sellepärast, et tegemist metsateega ja kunagi tea, mis seal tee lõpus on, millised sügavad augud võivad olla, kas saab ringi keerata, kui kitsaks tee läheb, oksad kraabivad auto ära jne. Seepärast selline maastur oleks sobilik, ei pelgaks oksapesu teha.
4) Samas võiks olla ressurssi. St. võite öelda ,et siis kärab iga neliveoline. Põhimõtteliselt jah, võiks osta odava neliveolise Suzuki Baleno või Audi quattro, ent jah, ma arvan, et peale mõnigast sõitu muutuvad ka väljakutsed mu jaoks tõsisemaks ning maastikud raskemaks. Siis tahaks juba lähtuvalt vajadusest (või edevusest), tõsta ta kõrgemaks, lisada vints, alla kruvida kõrgem rehv jne... pole välistatud, et võiks kui asi väärt ja jätkuv huvi, siis käiks terve masina üle ja teeks korda, nagu Andrus siin oma Jeep Cherokee tegi.
5) Väljaminek võiks jääda esialgu kuni 3000€ piiresse. Kui tuunima hakata, siis muidugi see summa hakkab muutuma kiirelt. Samas, peab endale aru andma, kui palju ma olen nõus sellele hobile kulutama.
6) Üldiselt olen terve elu sõitnud diislitega, seega oleks see eelistatum. Vanakoolidiislid veel lihtsad ja kergelt remonditavad, elektroonikat minimaalselt. Seega näiteks Toyota LC, 4runner oleks hea valik, aga selle raha eest ilmselt ei saa siiski.
7) Kuna läbisõidud ei saa olema meeletud, siis selle raha eest leiaks ilmselt paremas seisus bensiinijooja. Omal silm peale jäänud Jeepi mudelitele.
Nii palju kui olen aru saanud, siis üsna kergelt remonditavad, varuosad mõistliku hinnaga.

Võimalikud on erinevad variandid. Kas paremas korras ja kallim või nokitsemist vajav ja odavam. Omal keevitus jms tööriistu leidub, käed liiguvad, võiks omalt poolt üht-koma-teist ära teha.

Seega, olen avatud headele ideedele või ka pakkumistele. :roll:
No sellise summa eest võiks nagu saada küll midagi huvitavat ! peab silmad lahti hoidma ja valvas olema ,et leida midagi head... Mul läks ka üle poole aasta ennem kui leitsin endale sobiva !
Kasutaja avatar
Alari
Fitting 38"

Postitus Postitas Alari »

Kreizi kirjutas:...
Minu soovitus : Jeep Grand Cherokee 5,2 või 5,9 mootoriga, 5,2 puhul soovitaks 1996-1998, ehk mudeliuuendusjärgset mudelit, 5,9 toodeti ainult 1998. Levinud autod, varuosadest ega remontijatest puudu ei tule ning sõidurõõmu jagub ka, mõnusad õõtsuvad ja lõrisevad kaarikud, eks proovisõidul saate aru, kas selline masin istub või mitte.
ZFR
Mudder

Postitus Postitas ZFR »

Tere,

välismaa inimesed ehitasid maastikul sõitmiseks auto. Nimeks panid Toyota Land Cruiser. Pead on vaja vaevata vaid sellega, et valida oma rahakoti võimaluste piires neist parim.
Kasutaja avatar
Roostekoll
Fitting 38"

Postitus Postitas Roostekoll »

Tjah. Mina olen oma pilliga üpriski rahul. Põõsasse kinni ei jää ja vahtralehega bemme saab ka häbistada.
Käigukast on vahest nagu taoks karul p*hku aga taha mahuvad ära kaks turvatooli ja vanaema, kongi mahuvad ära puudelõhkumismasin, hunnik tööriistu ja poekraam. Hind pole ka just mõrv.
Igale ühele oma.
Trolle pole olemas
Kasutaja avatar
helar
I live off from the mud

Postitus Postitas helar »

Teema "teisele" algatajale:
Sihuke lükikese pätaka kuulutus jäi silma. Kuulutusega ma seotud ei ole. Mine vaata üle ja proovi sõita. Roostet leiad raudselt.
Raami (mitte kere) seisukorda hinda kruvikeerajaga.
Hea rauast maastur mis kannatab muuhulgas ka suurt rehvi ja metsalangetamist. Vanakooli tehnika.
http://forum.4x4.ee/viewtopic.php?f=55&t=47001
Y61 Pätcruiser , LC80 .
Kuni autopesuni on offroad lahe...
Autoremont Tallinnas. http://www.heinworks.ee
Kreizi
Got ARB and Nitrous?
Kontakt:

Postitus Postitas Kreizi »

See Patrol ei tekita paraku mingeid emotsioone, selle jätaks kõrvale. Samas on nüüd siin müügis mõned Toyota LC-d. Vanuse poolest küll päris soliidses eas, kuid ilmselt kestavad veel hästi, oma vanusest hoolimata. Küsiks seda, et miks ei ole hinnatud need vabalthingavad mootorid? Ülekuumenemiseprobleemid? Teine, üldisem küsimus: miks ei ole lehtvedru metsas hea? Vedru käik liiga lühike? Kolmas küsimus siis ka juba, et kust leiab infot erinevate keretähiste kohta, nagu lj, bj, kj, kzj jms?
Mõistus ütleb, et toyota on õigem valik, süda aga karjub vastu, et V8 Chero tuleb ikka võtta :)
Kas on olemas faceliftitud ZJ Grand Cherokeed (96-98), mis oleks 5.2 mootoriga ja 242 vahekastiga. Teoorias peaks olema, et neid on tehtud, aga tegelikkuses liiguvad ikkagi vaid 249 kastiga isendid. 247 tuli vist jälle hiljem, WJ kerele? Parandage mind kui ma eksin ja juhatage õigele teele. Kuskil jäi silma, et praegu on müügis täpselt 3k€ eest 99a WJ GC 4.0 mootoriga ja just 247 kastiga. Võibolla oleks see just mõttekam valik? See mootor peaks oma ehituselt ka ju lihtsam olema kui V8, või seal vahet ei ole, näiteks remondikuludes, kui midagi peaks peeti minema?

Sõnaga - küsimusi on rohkem kui vastuseid, suhtuge siis mõistvalt :roll:
'94 XJ Chero 4.0, 31"MT, vints, CB
Kasutaja avatar
Alari
Fitting 38"

Tehasest tuli Jeep ZJ 242-vahetkastiga välja ainult 4,0 mootoriga, kõik ZJ/V8/242 kooslused on kellegi käsitöö.
Jeep WJ tuli tehasest ka V8/242 kooslusega, kuid seda ainult Laredo varustusega ning väga vähestes kogustes, Eestist ilmselt võimatu leida.
Minu meelest pole mingit mõtet R6/242 kooslust eelistada, ei ole ju suurt vahet, kas kütusekulu on 20 või 22 sajale, ainuke "eelis" oleks võimalus sõita tagaveoga, seega mina soovitan endiselt V8 poole vaadata, sest varem või hiljem tekib selle järele isu.
Mul on pidanud nii R6 kui V8 mootoritega Jeepe, eri põlvkondade Grande, seega kogemused olemas.
Kreizi
Got ARB and Nitrous?
Kontakt:

Ring tõmbub koomale. Jään hetkel Jeep'i toodangu juurde. Valik siis kas Cherokee XJ 4.0, 136kw HO või Grand Cherokee ZJ V8 aastad 96-98.
Kas keegi teab kedagi, kes teab kedagi, kellel oleks midagi sellist pakkuda.

Olen vaadanud ka Saksas pakutavaid, ent sellise pilli puhul, sõita sealt 2000km siia, oletame, et saab hakkama maanteel 13-14l/100km, teeb ise juba ca 300 liitrit bensiini, mis teeb 400€ hinnalisa. Lisaks arvelevõtud, esmased mahladevahetused jne jne. Pealegi ei saa milleski kindel olla, võib väga kergelt raipe otsa sattuda. Ja ega korralikke isendeid seal ka niisama eest ära ei anta. Korralik masin maksab ka seal.
On kellelgi kogemusi, on keegi sealt ise toonud?
Kasutaja avatar
helar
I live off from the mud

Postitus Postitas helar »

Aga palun, pakutakse valmis autot :

http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php ... rhash=22ff
Y61 Pätcruiser , LC80 .
Kuni autopesuni on offroad lahe...
Autoremont Tallinnas. http://www.heinworks.ee
Kasutaja avatar
beginner
True Softroader

Postitus Postitas beginner »

See teema tundub olevat sobiv ka minu rumalate küsimuste esitamiseks, kuna väiksed autovahetamise mõtted liiguvad.
1) Kuidas on remondikulud 90'ndate Jaapani vs USA autod? Pajero, Patrol, Terrano/II vs XJ,ZJ,WJ? Kas B-varuosasid on kõigile kergelt saada?
2) Jaapanlaste (Pajero) V6 bensumootorid. Võrreldes diislitega on nad janused, aga kuidas on lood vastupidavusega?
2) Jeepide vahekastid. 242, 249, 247 veel midagi? Palun jagage head linki, kus oleks erinevused lahti seletatud, millise mootoriga neid saada on ja millist neist peaks eelistama.
3) Jeep R6 vs V8. Kuidas on remondikuludega? Kas tegelikult R6 piisab, kui on max 31" rehv ja V8 teeb lihtsalt mõnusat häält või pole need asjad seotud?
4) Kas 2-ukselist XJ R6 mootoriga ka leidub/kas R6 mootor sobitub sinna vahele kergelt?
5) Kas mõned tänavakõlbulikud maasturid ka tehasest kõigi kolme lukuga tulevad või pole mõtet sellist otsida?
Kasutaja avatar
Alari
Fitting 38"

beginner kirjutas:See teema tundub olevat sobiv ka minu rumalate küsimuste esitamiseks, kuna väiksed autovahetamise mõtted liiguvad.
1) Kuidas on remondikulud 90'ndate Jaapani vs USA autod? Pajero, Patrol, Terrano/II vs XJ,ZJ,WJ? Kas B-varuosasid on kõigile kergelt saada?
2) Jaapanlaste (Pajero) V6 bensumootorid. Võrreldes diislitega on nad janused, aga kuidas on lood vastupidavusega?
2) Jeepide vahekastid. 242, 249, 247 veel midagi? Palun jagage head linki, kus oleks erinevused lahti seletatud, millise mootoriga neid saada on ja millist neist peaks eelistama.
3) Jeep R6 vs V8. Kuidas on remondikuludega? Kas tegelikult R6 piisab, kui on max 31" rehv ja V8 teeb lihtsalt mõnusat häält või pole need asjad seotud?
4) Kas 2-ukselist XJ R6 mootoriga ka leidub/kas R6 mootor sobitub sinna vahele kergelt?
5) Kas mõned tänavakõlbulikud maasturid ka tehasest kõigi kolme lukuga tulevad või pole mõtet sellist otsida?
Cherokee'de remont on suhteliselt odav, varuosade saadavus on väga hea.
XJ peal on tavaliselt 231 või 242 vahekast, ehk mõlemal juhul lülitatav nelikvedu, 242 evib keskdiferentsiaali ehk Full-time 4WD võimalust, maakeeli tähendab see siis seda, et võib ka asfalti peal nelikuga sõita ilma poomiseta.
ZJ peal on tavaliselt 249, 4,0 mootoriga võib ka harvemal juhul 242 leida, kõik 231/242+V8 kooslused on kellegi käsitöö.
Mootori remondikuludega on nii, et tihtipeale on lihtsam hoopis uus kasutatud mootorMin ostaMina, kuid eks oleneb muidugi veast.
Mina soovitan kohe V8 osta, varem või hiljem tekib selle järele isu, XJ peale V8-t kahjuks tehases ei pandud, seega parim variant on High Output mudel ehk 135/136kw.
2-ukselisi Cherokee'si liigub meie maal üsna vähe, veel vähem kastikat, ehk Comanche't.
Vastus küsimusele number 5 on Mercedes-Benz G-klass.
Kasutaja avatar
bjorn
Rock Crawler

Postitus Postitas bjorn »

XJ on väike, kerge kuid mitte väga mugav linnavahel. 4.0 toidab ära.
ZJ tasub ainult V8 vaadata, 4.0 jääb väheseks, eriti kui 31" või suurem all on.

Chero varuosadega hetkel üldiselt muret ei ole. Suur enamik juppe B osadena saadaval ja müüvad mitmed kohalikud punktid.
Kasutaja avatar
beginner
True Softroader

Postitus Postitas beginner »

Alari kirjutas:
beginner kirjutas:5) Kas mõned tänavakõlbulikud maasturid ka tehasest kõigi kolme lukuga tulevad või pole mõtet sellist otsida?
Vastus küsimusele number 5 on Mercedes-Benz G-klass.
Aga kas Patroleid ka lukkudega tuli? Üksõhtu mingi tüüp, keda ma ei tunne, väitis, et tema on ainult lukkudega GR-e näinud... :roll:
Kasutaja avatar
sambla-aadu
Rock Crawler

Postitus Postitas sambla-aadu »

osadel Y60/Y61 mudelitel on tagasillas vaakumiga lülitatav dif lukk. Teistel osadel,millel pole diff lukku tagasillas on tehasest paigaldatud sinna piiratud libisemisega differ. Esisilda pole tehasest kunagi ühtegi dif lukku pandud. Küll saab sinna väikese viguriga paigaldada nii piiratud libisemisega diffrit kui ka meh lülituvat dif lukku. Järelturul pakutakse lisaks ARB toodangust dif lukke...
51963080
Kreizi
Got ARB and Nitrous?
Kontakt:

helar kirjutas:Aga palun, pakutakse valmis autot :

http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php ... rhash=22ff
Valmis auto nüüd mu õuel olemas. Läksin siis seda teed, et võtsin sellise, millega saab kohe lõbutsema hakata. Eks ise ehitada jòuab hiljem, kui juba tean, et mis ja mida ja kuidas teha tahan.

See massin hakkab siis Kiili kandis ringi liikuma, Tõdva ja Pahkla on lähedal, Männiku ka ei ole kaugel...
Peab millalgi minema proovima. Kaaslased on seltsiks oodatud :wink:
Vasta

Mine “Tahan osta aga ?”