Tere!
Ei hakka uut teemat tegema, kuna mul sama soov. Soetada omale miski maastur hobimasinaks. Kriteeriumid oleks siis laias laastus:
1) Tegemist pere kolmanda autoga, seega igapäevasõiduk ei saa olema. Talvel naine võib-olla vahel sõidab sellega tööle kui on näha, et hull lumesadu on ja oma pisikese MINIga ei tasu välja minna.
2) Aastane läbisõit saaks ehk olema suurusjärgus 10 000km
3) Esialgne eesmärk - kasutada teda maastikusõiduks ja mitte ära uputada. Kuna tegeleme geopeitusega, siis on päris palju kohti, kuhu sõiduautoga ei trügi, kasvõi sellepärast, et tegemist metsateega ja kunagi tea, mis seal tee lõpus on, millised sügavad augud võivad olla, kas saab ringi keerata, kui kitsaks tee läheb, oksad kraabivad auto ära jne. Seepärast selline maastur oleks sobilik, ei pelgaks oksapesu teha.
4) Samas võiks olla ressurssi. St. võite öelda ,et siis kärab iga neliveoline. Põhimõtteliselt jah, võiks osta odava neliveolise Suzuki Baleno või Audi quattro, ent jah, ma arvan, et peale mõnigast sõitu muutuvad ka väljakutsed mu jaoks tõsisemaks ning maastikud raskemaks. Siis tahaks juba lähtuvalt vajadusest (või edevusest), tõsta ta kõrgemaks, lisada vints, alla kruvida kõrgem rehv jne... pole välistatud, et võiks kui asi väärt ja jätkuv huvi, siis käiks terve masina üle ja teeks korda, nagu Andrus siin oma Jeep Cherokee tegi.
5) Väljaminek võiks jääda esialgu kuni 3000€ piiresse. Kui tuunima hakata, siis muidugi see summa hakkab muutuma kiirelt. Samas, peab endale aru andma, kui palju ma olen nõus sellele hobile kulutama.
6) Üldiselt olen terve elu sõitnud diislitega, seega oleks see eelistatum. Vanakoolidiislid veel lihtsad ja kergelt remonditavad, elektroonikat minimaalselt. Seega näiteks Toyota LC, 4runner oleks hea valik, aga selle raha eest ilmselt ei saa siiski.
7) Kuna läbisõidud ei saa olema meeletud, siis selle raha eest leiaks ilmselt paremas seisus bensiinijooja. Omal silm peale jäänud Jeepi mudelitele.
Nii palju kui olen aru saanud, siis üsna kergelt remonditavad, varuosad mõistliku hinnaga.
Võimalikud on erinevad variandid. Kas paremas korras ja kallim või nokitsemist vajav ja odavam. Omal keevitus jms tööriistu leidub, käed liiguvad, võiks omalt poolt üht-koma-teist ära teha.
Seega, olen avatud headele ideedele või ka pakkumistele.