Soov soetada maastur !

Liiga tihti on meil see küsimus. Palun, Paneme siia oma uiteküsimused ja fleimime siin, et millist maasturit ma tahan või vajan

Moderaator: Moderators

Kasutaja avatar
yakuzza2
Fitting 38"

Soov soetada maastur !

Postitus Postitas yakuzza2 »

Tere !
Olen siin foorumis suhteliselt uus tegelane ja offroadis samuti ! Nüüd on käes see hetk kuna oleks tarvis endale masinat millega metsas ja raskesti läbitavates kohtades liigelda ! Olen väheke sõitnud ja asi hakkas väga meeldima. :) proovitud on siis (luaz 969 -1.6 golf diisel mootoriga) ja (jeep cherokee 4.0) aga lugu on selles ,et need masinad jäävad nüüd kuidagi lahjaks . Huvi kasvab üha enam ja oleks vaja nüüd masinat mille läbivus oleks märksa parem...
Olen ise mõelnud ,et äkki nissan patol 81.a. alates võiks olla või siis toyota land cruiser .Aasta võiks olla ka midagi vanemat . Tean et ländud maksavad palju !
Minu soov siis teile oleks selline ,et annaksite mulle vähe nõu . Kas patrolil on mõtet ? Kui siis mida peaks jälgima ostul ?

Äkki on teil kellelgi midagi sellist pakkuda . Võib ka midagi muud pakkuda ! Auto võib olla ümber ehitatud kuid dokumendid peak olemas olema ! Masina maksumus võiks jääda kuskil 1800 -2700 euri.
Jään ootama pakkumisi siia teemasse . :bg
Kasutaja avatar
tphnd
True Off Roader!

Re: Soov soetada maastur !

Postitus Postitas tphnd »

vana länkkari võib isegi saada selle raha eest aga ilmselgelt pead olema mutrivõtmetega sinasõber, kui ise remontida ei oska siis muutub kiirelt kuldseks
#redneckengineeringestonia
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

2400.- eest saad Land Rover Discovery I, millel värskelt remonditud 300tdi mootor vahel. Lisaks vahetatud turbo ja peagi ka uus starter peal. Seeg käivitub võtmest. Uksed käivad kinni ja aknad lahti.
Masinal on tagaotsa põhi ka juba keeviataud. All on BFG AT rehvid (255/75 R16) ja valuvelejed. Taga haakekonks ning sees normaalne stereo. Pidevanelikvedu ja kakesdifrilukk loomulikult. Masinat on sihtotstabelislet kasutatud ja väljast seega mingi ilueedi ei ole.

Sisuliselt on tegu teise kuudiga legendaarse Defenderiga (tehnika ja sillad sama). Seega on selle saadaval kõikvõimaliku lisa-ja offroad varustust.

Tule ja proovi!
Pargib hetekel Imedepõllul
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
KeegiVeel
Fitting 38"

Postitus Postitas KeegiVeel »

Patroli saad selle raha eest küll. Sellel keerad vedrupakid silla peale ja tõste tehtud, võid ka pakkide vahele panna spiraalid (ilmselt kasutaja Isake saab sind aidata). Kindlasti jälgi masinatel (olenemata margist) raami (et ei oleks läbi ussitanud)! Pisikesi suzukeid leidub ka hea hinnaga, eks neist saab ka hea "kolli" teha.
Minu soovitus on see, et osta endale odavam, kuid korralik masin ning investeeri sinna allesjäänud raha. Eks saad veel teist ajapikku täiendada.
Jünger
unistus piimanäärmetest

Postitus Postitas Jünger »

Landy kirjutas:2400.- eest saad Land Rover Discovery I, millel värskelt remonditud 300tdi mootor vahel. Lisaks vahetatud turbo ja peagi ka uus starter peal. Seeg käivitub võtmest. Uksed käivad kinni ja aknad lahti.
Masinal on tagaotsa põhi ka juba keeviataud. All on BFG AT rehvid (255/75 R16) ja valuvelejed. Taga haakekonks ning sees normaalne stereo. Pidevanelikvedu ja kakesdifrilukk loomulikult. Masinat on sihtotstabelislet kasutatud ja väljast seega mingi ilueedi ei ole.

Sisuliselt on tegu teise kuudiga legendaarse Defenderiga (tehnika ja sillad sama). Seega on selle saadaval kõikvõimaliku lisa-ja offroad varustust.

Tule ja proovi!
Kristjan, ära saa nüüd valesti aru, aga ütle mulle üks argument miks on antud juhul disco parem kui chero?
Täpselt samasugune madal ja pikk kolakas, kärukonksu asemel on põllutöövahend ja remontida saab tihedamini.

Teemasse ka. Kui tahad head, odavat ja lihtsat masinat siis mina pakuks samuraid. Ütlen kohe alguses ära, et eriline luksusmasin see just ei ole. See siis eeldusel et suudad sõita puuklots hammaste vahel ja padi perse all.
Soovitaks siiski ilmselt Toyota LC70. Miks? Sellest on siin foorumis juba küllaga juttu.

Kaspar
Mudane aastast 2005.
Mercedes G; Samurai; Defender 90, Defender 110, CJ-8
"IF IT CARN'T BE FIXED WITH A HAMMER, IT MUST BE AN ELECTRICAL FAULT"
Kasutaja avatar
yakuzza2
Fitting 38"

Jünger kirjutas:
Landy kirjutas:2400.- eest saad Land Rover Discovery I, millel värskelt remonditud 300tdi mootor vahel. Lisaks vahetatud turbo ja peagi ka uus starter peal. Seeg käivitub võtmest. Uksed käivad kinni ja aknad lahti.

Tule ja proovi!
Kristjan, ära saa nüüd valesti aru, aga ütle mulle üks argument miks on antud juhul disco parem kui chero?
Täpselt samasugune madal ja pikk kolakas, kärukonksu asemel on põllutöövahend ja remontida saab tihedamini.

Teemasse ka. Kui tahad head, odavat ja lihtsat masinat siis mina pakuks samuraid. Ütlen kohe alguses ära, et eriline luksusmasin see just ei ole. See siis eeldusel et suudad sõita puuklots hammaste vahel ja padi perse all.
Soovitaks siiski ilmselt Toyota LC70. Miks? Sellest on siin foorumis juba küllaga juttu.

Kaspar
Olen uurinud discosid ja naabrimehel ka kodus seisab säärane isend ! Suur on ta tõesti ja väga kiidusõnu ma pole kuulnud tema käest masina kohta ! Ma jääksin ikka väiksema masina juurde ! Kas samurail on juba midagi tehtud ka ? Tõstetud või midagi ?!Toyota lc 70 väga vist ei ole saada sellise hinna eest aind !
Kasutaja avatar
yakuzza2
Fitting 38"

http://forum.4x4.ee/viewtopic.php?t=41003
Siin on keegi kunagi midagi huvitavat müünud !
Jääme ootama veel huvitavaid pakkumisi ! :wink:
igiliikur
Rock Crawler

Postitus Postitas igiliikur »

Nende aastate jooksul, mis ma siin foorumis igapäevaselt käinud ja lugenud olen, on tarkade meeste soovitus ikkagi võimalikult kerge masin. Ja nii on. Mina oma kerge isuzuga pidin pidevalt patrolit välja kangutama maa seest...muidugi ikka ja jälle on hea rehv ülimalt oluline faktor :roll:
Exid:Frontera´95, Blazer´97,Ranger´03,Pajero´93,Galloper´98,Ranger´08, XC90´03
Hetkel Isuzu Trooper ja RX400h
Kasutaja avatar
rt23
True Off Roader!

Postitus Postitas rt23 »

Mis kestab, see kipub maase vajuma. Mis maapealne jääb see lihtsalt laguneb. Kuldne kesktee kindlasti LC70, kuid ülal väljatoodud hinnaga midagi head raske leida.
Asukoht viljandimaa Suslepa. Tel 53365288 - Toomas
Kasutaja avatar
yakuzza2
Fitting 38"

igiliikur kirjutas:Nende aastate jooksul, mis ma siin foorumis igapäevaselt käinud ja lugenud olen, on tarkade meeste soovitus ikkagi võimalikult kerge masin. Ja nii on. Mina oma kerge isuzuga pidin pidevalt patrolit välja kangutama maa seest...muidugi ikka ja jälle on hea rehv ülimalt oluline faktor :roll:
Jaa ei vaidle ültse vastu .... Miga kergem seda parem !! Rehv peab olema kindlasi hea... Ilma selleta ei tee midagi mülkas .
Aga kas siis toyota lc70 ja nissan patroli kaaluvahe on ka märgatavalt suur ?
Selline küsimus ka ,et mis peaks olema ültse see patroli mark mida peaksin otsima sest neid on ju erinevaid ... mõned lukkudega ja mõned mitte !!
Kasutaja avatar
yakuzza2
Fitting 38"

rt23 kirjutas:Mis kestab, see kipub maase vajuma. Mis maapealne jääb see lihtsalt laguneb. Kuldne kesktee kindlasti LC70, kuid ülal väljatoodud hinnaga midagi head raske leida.
Njaa... tõesti on see arvatavasti üks väga headest masinatest kuid kurb tõdeda sinna enam hammas peale ei hakka !! :)
Hinnad päris krõbedad neil ja varustust ju ka vaja ! :?

http://forum.4x4.ee/viewtopic.php?f=55&t=44181 Selline oleks tore küll !!! annab unistada .... :oops:
Kasutaja avatar
totu
I live off from the mud

Postitus Postitas totu »

Jünger kirjutas:

Tule ja proovi!

Kaspar
Vastraks ise:
1. Discoga kannatab ka metsast koju sõita, e. oluliselt inimsõbralikum vedrustus/ juhitavus.
2. Disco toob ka katkisena, üldjuhul, koju, Chero jääb väiksemagi rikkega metsa.
3. Põllutöövahend on elementaarselt ümbertehtav
4. Remontimisest..... nomaeitea, LR peab vahel remontima jah, Cherot vahel ei pea.
5. Kütusekulu 300Tdi ga ka veidi (peaegu 2 korda) väiksem.
Ärge siis, cheromehed, pikka viha pidage.
Kui ainult läbivus tähtis siis Samurai või Niva.
LC on hea valik ja kannatab ka asfaldile keerata.
Tehtud, mõeldud.
Kasutaja avatar
yakuzza2
Fitting 38"

totu kirjutas:
Jünger kirjutas:

Tule ja proovi!

Teemasse ka. Kui tahad head, odavat ja lihtsat masinat siis mina pakuks samuraid. Ütlen kohe alguses ära, et eriline luksusmasin see
just ei ole. See siis eeldusel et suudad sõita puuklots hammaste vahel ja padi perse all.

Kaspar
Vastraks ise:
1. Discoga kannatab ka metsast koju sõita, e. oluliselt inimsõbralikum vedrustus/ juhitavus.
2. Disco toob ka katkisena, üldjuhul, koju, Chero jääb väiksemagi rikkega metsa.
3. Põllutöövahend on elementaarselt ümbertehtav
4. Remontimisest..... nomaeitea, LR peab vahel remontima jah, Cherot vahel ei pea.
5. Kütusekulu 300Tdi ga ka veidi (peaegu 2 korda) väiksem.
Ärge siis, cheromehed, pikka viha pidage.
Kui ainult läbivus tähtis siis Samurai või Niva.
LC on hea valik ja kannatab ka asfaldile keerata.
Jaa länkari plaan on päris hea . :roll: .. Tuleb oodata väheke aega äkki tuleb midagi head müüki .... Kui midagi huvitavat näete siis võite siia postitada... :bg
Kasutaja avatar
yakuzza2
Fitting 38"

Paneme teema lukku ! Masin on olemas ! ikkagi länkar ! :-D
Kreizi
Got ARB and Nitrous?
Kontakt:

Postitus Postitas Kreizi »

Tere!

Ei hakka uut teemat tegema, kuna mul sama soov. Soetada omale miski maastur hobimasinaks. Kriteeriumid oleks siis laias laastus:

1) Tegemist pere kolmanda autoga, seega igapäevasõiduk ei saa olema. Talvel naine võib-olla vahel sõidab sellega tööle kui on näha, et hull lumesadu on ja oma pisikese MINIga ei tasu välja minna.
2) Aastane läbisõit saaks ehk olema suurusjärgus 10 000km
3) Esialgne eesmärk - kasutada teda maastikusõiduks ja mitte ära uputada. Kuna tegeleme geopeitusega, siis on päris palju kohti, kuhu sõiduautoga ei trügi, kasvõi sellepärast, et tegemist metsateega ja kunagi tea, mis seal tee lõpus on, millised sügavad augud võivad olla, kas saab ringi keerata, kui kitsaks tee läheb, oksad kraabivad auto ära jne. Seepärast selline maastur oleks sobilik, ei pelgaks oksapesu teha.
4) Samas võiks olla ressurssi. St. võite öelda ,et siis kärab iga neliveoline. Põhimõtteliselt jah, võiks osta odava neliveolise Suzuki Baleno või Audi quattro, ent jah, ma arvan, et peale mõnigast sõitu muutuvad ka väljakutsed mu jaoks tõsisemaks ning maastikud raskemaks. Siis tahaks juba lähtuvalt vajadusest (või edevusest), tõsta ta kõrgemaks, lisada vints, alla kruvida kõrgem rehv jne... pole välistatud, et võiks kui asi väärt ja jätkuv huvi, siis käiks terve masina üle ja teeks korda, nagu Andrus siin oma Jeep Cherokee tegi.
5) Väljaminek võiks jääda esialgu kuni 3000€ piiresse. Kui tuunima hakata, siis muidugi see summa hakkab muutuma kiirelt. Samas, peab endale aru andma, kui palju ma olen nõus sellele hobile kulutama.
6) Üldiselt olen terve elu sõitnud diislitega, seega oleks see eelistatum. Vanakoolidiislid veel lihtsad ja kergelt remonditavad, elektroonikat minimaalselt. Seega näiteks Toyota LC, 4runner oleks hea valik, aga selle raha eest ilmselt ei saa siiski.
7) Kuna läbisõidud ei saa olema meeletud, siis selle raha eest leiaks ilmselt paremas seisus bensiinijooja. Omal silm peale jäänud Jeepi mudelitele.
Nii palju kui olen aru saanud, siis üsna kergelt remonditavad, varuosad mõistliku hinnaga.

Võimalikud on erinevad variandid. Kas paremas korras ja kallim või nokitsemist vajav ja odavam. Omal keevitus jms tööriistu leidub, käed liiguvad, võiks omalt poolt üht-koma-teist ära teha.

Seega, olen avatud headele ideedele või ka pakkumistele. :roll:
'94 XJ Chero 4.0, 31"MT, vints, CB
Vasta

Mine “Tahan osta aga ?”