Automaatkasti anomaalia

Moderaatorid: Maasturid, Moderators

Vasta
qweri
Off Roader Wannabe

Automaatkasti anomaalia

Postitus Postitas qweri »

Tere

Mure siis järgmine: 2.8 diisel 99' Pajerol kõiguvad pöörded maanteekiirusel üles/alla paarisaja pöörde ulatuses. 90- ga sõites pöörded umbes 2500 kuni 2300.
Algselt oli kastis õli natuke üle poole normist, siis olid pöörded stabiilselt 2500. Panin normini, siis vahetas veel nagu mingi käigu ja pöörded hoidis 2300-ni ja enamuse ajast seal ka püsis. Keegi oskab kosta, mis anomaalia see on, või on see normaalne?

Ka viskab mootoriga pidurdades, st gaasipedaali lahti lastes mõnikord vilkuma aut kasti hoiatustule armatuuris, õli normini kallamisel see vähenes kuid aegajalt esineb siiski.

Kas mõlema probleemi lahendust võiks otsima hakata kasti õli ja filtri vahetusest või teab mõni teadjam mees midagi, mis veel teha vaja?
qweri
Off Roader Wannabe

Re: Automaatkasti anomaalia

Servus

Sain koodiks 11, http://www.pjchris.myqth.com/Pajero/23.pdf selle lehe järgi siis "gaasipedaali andur"?

Koodi sain: juhe esimesse OBDII pessa ja maandusesse, süüde sisse ja kasti tuli hakkas mõne aja pärast vilkuma: tavaliselt, siis eredamalt pikemalt , paus ja siis eredamalt lühemalt.

Läks väga puusse?
qweri
Off Roader Wannabe

jaan mmc kirjutas:
qweri kirjutas:Servus

Sain koodiks 11, http://www.pjchris.myqth.com/Pajero/23.pdf selle lehe järgi siis "gaasipedaali andur"?

Koodi sain: juhe esimesse OBDII pessa ja maandusesse, süüde sisse ja kasti tuli hakkas mõne aja pärast vilkuma: tavaliselt, siis eredamalt pikemalt , paus ja siis eredamalt lühemalt.

Läks väga puusse?
See manual paistab olevat V 60 Pajero oma st. 2000 ja edasi. Sinu masinal minuteada gaasipedaali asendi andurit pole.
Oskad äkki pakkuda, mida selline kood või sellises rütmis kk tule vilkumine tähendada võiks?
qweri
Off Roader Wannabe

OK, ma pole ka siin kandis (Rapla) hetkel veel suutnud tuvastada, et kes loeks mulle õige koodi, tuli ainult soovitus nii koode mitte lugeda, nagu ma tegin.

Äkki satun Traktoriga mingi aeg Pärnu kanti, siis tulen läbi?

Lisaks ka uus asi, õhtul tööle minnes viskas gaasipedaali alt käivitamisel sädemeid. Uurimisel selgus, et ongi mingi asi lühises ning minikeevitus käivitamisel toas nii, et ajapikku on põhjapleki ära söönud. Tundub, et starter on sealkandis, kui keeruline selle asja eemaldamine on või on kellelgi sarnase asjaga kogemust ja oskab juba enne lammutamist hüva nõu anda.
qweri
Off Roader Wannabe

qweri kirjutas:OK, ma pole ka siin kandis (Rapla) hetkel veel suutnud tuvastada, et kes loeks mulle õige koodi, tuli ainult soovitus nii koode mitte lugeda, nagu ma tegin.

Äkki satun Traktoriga mingi aeg Pärnu kanti, siis tulen läbi?

Lisaks ka uus asi, õhtul tööle minnes viskas gaasipedaali alt käivitamisel sädemeid. Uurimisel selgus, et ongi mingi asi lühises ning minikeevitus käivitamisel toas nii, et ajapikku on põhjapleki ära söönud. Tundub, et starter on sealkandis, kui keeruline selle asja eemaldamine on või on kellelgi sarnase asjaga kogemust ja oskab juba enne lammutamist hüva nõu anda.
Nii, võib hakata veakoodide manuali ise kirjutama: minu poolt saadud viisil tulnud kood 11 tähendab siis arvatavasti kehva massi kastile.

Sädemeid tekitanud asi oli käigukasti põhjapannist mineva toru küljes olev metalltükk, kus oli kena ümmargune auk sees. See sama ka sädemeid tekitas gaasipedaali juures kick-down'i nupu kõrval.
Poltisin nimetatud plekitüki kere külge läbi selle augu, mis ta ise tekitanud oli ning voilaaa: kadus ära nii sädamevihk, kui ka hoiatustuli enam ei vilgu mootoriga pidurdamisel ning 90'ga sõites ei ole pöörded enam tiba üle 2500'i vaid 2000 pöörde kandis.

See siis esialgne raport peale kinni poltimist ja külavahel ringi sõitmist. Loodetavasti asi õige :D :bg
qweri
Off Roader Wannabe

jaan mmc kirjutas:Sädemeid tekitanud asi oli käigukasti põhjapannist mineva toru küljes olev metalltükk,

Ega see ometi õlimõõtevarda toru, kinnituskõrv olnud, mille kere külge poltisid. See peaks kas kasti või mootori külge kinnituma ja kuna see sädelust tekitas, otsi üles mootori mass kaabel ja paranda. Tõenäoliselt on veel ka kastil eraldi masskaabel. Ilmselt on sul mõlemad katki.
Võis juhtuda, et läks kinnituskõrv küll jah, kuigi tundus, et mingil määral saab liikuda. Kuskile mujale ta füüsiliselt nagu poleks sobinud, või on juba varasemalt sellise nurga alla deformeernud, et ma enam aru ei saanud, kuhu ta minema peaks, hetkel oli füüsiliselt sellises suunas, kuhu ta ka jäi ja läks, ilma oluliselt väntsutamata.

Eks ajan Traktori täna palgihunniku otsa ja üritan selle massikaabli(d) ka üles leida.
belmondoke
Fitting 38"

Postitus Postitas belmondoke »

pajer 2,8 veakoodid.PNG
pajer 2,8 veakoodid.PNG (38.79 KiB) Vaadatud 5469 korda
belmondoke
Fitting 38"

lugemine.PNG
lugemine.PNG (68.69 KiB) Vaadatud 5468 korda
belmondoke
Fitting 38"

natu suured said,aga väiksemalt ei oska.Ehk teistelgi kasu.
belmondoke
Fitting 38"

autodata väitel on.
qweri
Off Roader Wannabe

Roomasin nüüd auto all, kapoti all ja ei suuda tuvastada, kus on mõni ülearune juhtmejupp, mis massi peaks andma. Ka ei suuda ma tuvastada mootori massi juhet- sellega saab vast keegi aidata.

Uurisin ka seda vidinat mis kere külge poltisin, no ei leia füüsiliselt, geograafiliselt ega geomeetriliselt kuidagi paremat kohta, kuhu see ulatada või sobida võiks.

Saab keegi tega sellest liistakast seal toru küljes pildi, et ma saaks aimu, mispidi ta valesti on? Ja siis hea oleks nii kkasti massi, kui ka mootori massi juhtmete asukohtade kinnitused.
jyrgen
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas jyrgen »

No uurisin vähe oma I-gen Pajerol seda massindust ja minu traktoril lääb ühelt akult mass keresse ja teiselt akult mass starteri kinnituspoldi alla ja samast kingast sealt teine jupp juhet keresse. See vòib olla ka eelmiste omanike leiutis, ei oska kommenteerida. Ja käimari òlimòòtevarda toru ülemine ots kinnitub kuhugi plokikaane ja salongi seina vahele, igasugu kuuma kaitse plekid ees, ei näinud korralikult, aga kere külge see kindlasti ei kinnitunud. Auto alla ei roomanud, et kaeda kas kasti ja kere vahel ka massijuhe on.
Enne oli mul aega ja raha,
nüüd on mul ainult
Pajero 2,5tdi, 1990 a. ja ka Ford Maverick 2,7td 1996 a.
Vasta

Mine “Mitsubishi”