O: elektri saunakeris

Teeme biznist? Plekk sulle kurgid mulle ja kurgivesi kolmandele. Igasugune muu biznez jutt, mis ei sobi ei Müügi ega Ostu alla või on muud pidi hämara taustaga.

Moderaatorid: jr, boob, Moderators

Kasutaja avatar
laqkaraza
Fitting 38"
Kontakt:

Re: O: elektri saunakeris

Postitus Postitas laqkaraza »

See, mis nimipingel keris tootab soltub puhtalt kerise sees olevate kyttekehade nimipingest. Kas kyttekeha nimipinge on 400v voi 230v.

Yldiselt oletan (kuigi 100% kindel ei ole) et enamus kerised on 400V kyttekehadega - kuna seda systeemi peaks olema odavam ja tookindlam ehitada.

Aru saab sellest siis, kui vaadata kerise tennide yhendusskeemi - kas kyttekehad on yhendatud kahe erineva faasi vahele voi nulli (neutraali) ja faasi vahele.

Yle 3kW keriseid 230v toitega ma ei usu, et leiab, kuna neile keristele. Vahemalt eestis.

Nt 6kw 230v pingesysteemis on rusikareegli jargi 30A ning vajab toiteks soltuvlt kaablipikkusele 3G6 kaablit. Ehk siis peakaitse peab olema veel tublisti suurem. 1x40A peakaitsmeid olen ma nainud elektripliitidega kortermajades. Neid majapidamisi kuhu sellist kerist eestis myya saaks peaaaegu ei olegi.

Samas 6kw 400v pingesysteemis on rusikareegliga 12A, toiteks piisab vabalt 5G2,5, saab isegi 5G1,5 hakkama nign enamus peakaitsmeid majapidamises on 3x16A ning jaab veel isegi varu muude asjade toiteks.

Saunamaailma kodulehel on isegi eraldi alagrupp 220v keristele

http://www.saunainter.com/et/sauna_elek ... rikerised/
Pilt
Kasutaja avatar
Movistar
Teel kaaluta olekusse

Postitus Postitas Movistar »

Uskumatu mis teemasid tehaks.
Saatke mulle vana keris Iirimaale ,tahaks sauna minna :bang:
Rätik ikka on olemas või tuleb uus teema kohe ?
HM Racing Team
Kasutaja avatar
matikala
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas matikala »

Aituma Laqkaraza,
See on vaga hea link. Valikut jagub ja enamusel keristel on FREE delivery .
Seal on isegi uks kapp (90 euro) millega saab 400v keriseid 230v vorku peale seadistada aga seda siis vaja ei lahe kui ma sealt 220 voldiste sektsioonist kerise valin.
Lahen vist Harvia torukujulise elektrikerise peale, naeb vahva valja ja kive mahub palju sisse.

P.S. tanud koigile kes privasse viitsisid vastata. Kahju ainult et koik pakkumised 400 voldiste peale olid ja businessiks kellegagi ei lainud.

Teema on minu jaoks loppenud aga sisaldab ysna asjalikku infot, seeparast mina jataks ta muidugist alles.
Ainult et lukku tuleks teine kindlasti panna - igasugu harra Mere suguste eest kes niisama lompsima siin ei hakkaks,et oma postide arvu niisama ajaviiteks taiendada :D
-------------------------------------------------------
2003 Shogun Warrior LWB 3.2 Di-D auto full UK spec's
Maakeeli valge mehe naftamootoril Pajeero,pika kerega
Suletud

Mine “Bizniz”