pooltelg loksub edasi tagasi

Moderaatorid: jr, vtl, Moderators

Krusty
Mudder

Re: pooltelg loksub edasi tagasi

Postitus Postitas Krusty »

No aga võta difril kaan maha ja vaata, kust kohast see loks tekib. Keegi liigutab ratast ja ise vaatad. Enne peab muidugi rattad maast üle tõstma. Jeebi all mahub ju ka siledal maal toimetama.
nokia555
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas nokia555 »

Krusty kirjutas:No aga võta difril kaan maha ja vaata, kust kohast see loks tekib. Keegi liigutab ratast ja ise vaatad. Enne peab muidugi rattad maast üle tõstma. Jeebi all mahub ju ka siledal maal toimetama.
Need asjad liiguvad edasi tagasi, mis ma pildil välja tõin, kolksuvad vastu driffri kesk osa vms, kui ratast tõmmata välja poole ja lükata tagasi. Need pidid vist olema pooltelg?
Pilt
http://www.jldev.eu -
Jeep Cherokee 4.0
Krusty
Mudder

Postitus Postitas Krusty »

Need seal on jah võllide otsad. Liikumine sisse-välja võib 3mm umbes olla. Kui on rohkem, siis on ära kulunud C-clip või siis pesa (eespool oli kena pilt ka sellest kooslusest). C-clipi kontrollimiseks pead kahe võlli otsa vahel oleva pulga (pildilt ei saa aru, et see võiks kulunud olla ja liigset loksu põhjustada) ära võtma, mis on muidu lihtne, aga on vaja suht tobetad tolli mõõdus silmusvõtit. Viljandis ei teagi, kust seda leida võiks.
Kas sa Aitelautost oled uurinud, ma nagu olen nende hoovis näinud Wranglerit seismas. Võibolla on neile dana sillad tuttavad.
Kasutaja avatar
LR90
I live off from the mud

Postitus Postitas LR90 »

Ega pooltelje laagreid pole vahetatud, äkki on pandud kitsamad laagrid.
Võimalus on lasta treida laagri välimise saale mõõdus seibid (loksu paksused)
ja panna nad laagripesasse sillasuka sisse.
kui suureks saan, hakkan DEFENDERIKS
nokia555
Got ARB and Nitrous?

Käisin seal hundiorus vms viljandi lähedal olevas töökojas, kus räägiti, et kas siis laagrid mingisugused ratta juures otsad andnud või keskel diffri juures hammasratta probleem, et igatpidi tuleb pooltelg välja võtta ja siis vaadata, millest probleem tekib. Ise pole laagreid vahetanud, flantsid on ka autol algusest saadik, kui ostsin, et rehv siis väljapool oleks vms. Palju need laagrid maksta võivad?

Laagrid õnneks läbi ei tohiks olla, häält nad ei tee ja tundub nagu sellega ok, pigem siis ikka mingi muu teema, kas siis tõesti liiga väikesed pandud või siis nagu ennem öeldi, et peaks mingi asjaga paika sobitama vms? Räägiti ka mingist vedrust vms, mis ratast peaks paigal hoidma/vastu suruma?

Tundub, et enamus on ok, aga mingid väikesed hammasratad veits kulunud ja sellest liikumine suuremaks läinud.
Jeep Cherokee 4.0
nokia555
Got ARB and Nitrous?

Nii parandusest anti selline paber, oskab keegi kommenteerida? Mis asjad need täpsemalt on ja kas neid saab vahetada ka? või tuleb terve sild uus toppida taha?

Pilt

Väike pilt pooltelje ratta poolsest, kas seal on siis miskit puudu või miks seal see vahe sees on?

Pilt

Tegemist siis sama asjaga:

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 3AIl-KEHTs
Jeep Cherokee 4.0
Kasutaja avatar
runn
Rock Crawler
Kontakt:

Postitus Postitas runn »

Milleks kohe uut silda vaja :shock:

Ma olen kindel et LSD vedrud pooleks. Arvatavasti ka ära treinud difri korpuse.... Nagu ka viimaselt pildilt võib näha on vahetatavad detailid ringiga märgitud.
Igaks juhuks, teadsid et sul LSD differ ja kasutasid taga sillas LSD õli?
Ehk sul on vaja uut diferentsiaali või selle sisu(kui vedas et korpus elus) aga seda saab teada kui karu kõhu avad.
Saad kasutada ka vaba difrit kui ei leia LSD-d. Difri laagreid pead nagunii regullima.

Ratta laagrid ja tihendid( 8, 34) soovitan sama töökäigus vahetada sest laagril puudub sisevõru, milleks on pooltelg ja kui laager hakkab jupsima kulutab ta pooltelje ära. Sellise lõtku puhul on õlisse tekkinud üsna palju metalli puru mis on kindlasti ka laagritest läbi käinud. Kuna ratta laagri välisvõru on nagu kauss ja seda õlitab difri õli, siis jahvatatakse seda metalli kuiniks teda on.Kui difer väljas siis on lihtsam laagreid välja lüüa, muidu vaja puksi tõmmitsat ja suuremat pihkurit.

Pooltelje risti lõtku reguleeritakse C-clipiga neid saab erinevas paksuses tellida. Aga saab ka lihtsamalt 8)

Edu ei viitsi rohkem
Labidas ja Leatherman = Vepski finis. WILD RIDE OÜ. Mongoolias käidud. Kord aastas peab kirikus ka käima...
Veel elus Visa Hing. Start 2004a nr. 174.
4x4 karikasarja 1. koht TR-1 2012. 4x4 karikasarja 2.koht TR-1 2013
Autoga saab Tallinnast Kambodzasse. Tel 5114973
nokia555
Got ARB and Nitrous?

ühesõnaga drifri sisu on vaja ära vahetada ja peaks mure lahendatud olema? Ehk siis uut LSD diffrit vaja? Mina panin alles nüüd ise õli, enne seda oli mingi halli värvi paksemat sorti möga seal, ma ei tea mis õli see oli (öeldi, et kallis õli on). Metallipuru ma ei näinud. Keegi viljandimaal sellist tööd ette ka võtaks? Väga tallinasse tiksuda ei viitsiks .(
Jeep Cherokee 4.0
Kasutaja avatar
zyon
Fitting 38"

Postitus Postitas zyon »

nokia555 kirjutas: Mina panin alles nüüd ise õli, enne seda oli mingi halli värvi paksemat sorti möga seal, ma ei tea mis õli see oli (öeldi, et kallis õli on).
See halli värvi paksemat sorti möga on õli ja vee segu. Tundub, et õli pole juba tükk aega vahetatud.
Jeep Grand Cherokee Overland 2014
ex Hyundai Santa Fe '06 & Hyundai IX55 '09
ex Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD '02, 2" tõste & all 245x75R16 ehk 31"
ex Jeep Cherokee Country Club 4.0 '90 4" tõste + 31" Nexen Roadian MT
biggo
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas biggo »

Vana teema, kuid minu jaoks uus probleem.
Kuna mõlemad rattad loksuvad hoolega, rattalaagrid koos simmerite ja c-clippidega vahetatud. Ilmselt on vaja paksemaid c-clippe. Kus neid saab või veel parem, mis on see lihtsam moodus loksu vähendamiseks?
nustu826
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas nustu826 »

Kui ma nüüd õieti mäletan, siis sai korra nii tehtud, et paigaldatud laagri välimise n.ö. saale taha vastava paksusega seib. See oli siis "lihtsam moodus"

Võin ka seibi asukohaga pisut eksida muidugi, kuna pea 2 aatat möödas sellest, aga auto sõidab siiani...
Vasta

Mine “Chrysler / Jeep / Wrangler”