Talverehvid lumme ja jääle

Liiga tihti on meil see küsimus. Palun, Paneme siia oma uiteküsimused ja fleimime siin, et millist maasturit ma tahan või vajan

Moderaator: Moderators

Vasta
honkomees
True Off Roader!

Re: Talverehvid lumme ja jääle

Postitus Postitas honkomees »

TiitR kirjutas:...
Eks teste ole ka erinevaid. ...
Pilt
vs.
Pilt
....
seda rehvitest.com lehte uskuda ei saa. Vaatasin kord ühe rehvi andmeid põhjalikumalt, st et kõikide testijate arvamusi. Ja mis selgus: kokku oli 27 testi tulemused aga neist 25 täpselt ühesugused, ühe inimese kirjutet :( ja ei läinud need kokku kahe teise kirjutaja omadega, aga keskmine tulemus, mida kuvatakse on ikka selle ühe mehe nägu :wink:
Huvitav, et jalakäijatega libedaga toimunud õnnetustes on praktiliselt alati süüdi libedad kõnniteed ja hooletud kinnistuomanikud, aga autojuhtide teelt väljasõitude puhul on tegu "ilmastiku ja teeoludele mittevastava kiirusega"
Kasutaja avatar
Pomo
Rock Crawler

Postitus Postitas Pomo »

ma pean selleaastast eutolehe oma silmas.
Algul vaatasin ka Michelini poole, aga siis loobusin :oops:
teex yhe zuicu
v6sa
I live off from the mud

Postitus Postitas v6sa »

honkomees kirjutas: jää peal kindlasti hää (naelad ja tihe lamell), aga kuidas sügavas lumes edasi lükkab? Kas kitsas klotsivahe ei jää lund täis?
...
Peugeoti "pardikuut" igatahes eelmisel talvel aitamist ei vajanud. Sõitis nii lumes kui jääl ja peamiselt üsna kaugel tsivilisatsioonist.

Tõsi, Conti tahab natuke kiirust saada, et mustri tühjaks viskaks. Ehk sügavas lumes peab rehvi kaapima laskma. Kui ESP seda ei võimalda, siis võib küll pahasti minna.

Mulle ei meeldi nende müra asfaldil - kuidagi kime. Tõsi, eks pardikuut ole paras trumm kah. :lol:
Potsu, Krooks, GLK, Frontud ja hübriidruss veavad enamasti kõigi ratastega. Üldiselt olen rahul...
honkomees
True Off Roader!

v6sa kirjutas:... Peugeoti "pardikuut" igatahes eelmisel talvel aitamist ei vajanud. Sõitis nii lumes kui jääl ja peamiselt üsna kaugel tsivilisatsioonist.

Tõsi, Conti tahab natuke kiirust saada, et mustri tühjaks viskaks. Ehk sügavas lumes peab rehvi kaapima laskma ....
sõiduautorehvidest on mul ainult üks tosina aasta tagune Hankook lumes hästi toimetanud, kõik järgmised, nii Nokianid, Goodyearid kui vähemnimekad on mustri lund täis kaapinud ja sellega on sõit läbi. Ka kastikal allolnud Nokia hakkad ei ole lumes midagi väärt.
P.S. Kui juba ratta lumes kaapima lased, siis pole edasi asja, kohe kõhuli kinni ... ikka tasa ja targu.
Huvitav, et jalakäijatega libedaga toimunud õnnetustes on praktiliselt alati süüdi libedad kõnniteed ja hooletud kinnistuomanikud, aga autojuhtide teelt väljasõitude puhul on tegu "ilmastiku ja teeoludele mittevastava kiirusega"
GC
Rock Crawler

Postitus Postitas GC »

honkomees kirjutas: P.S. Kui juba ratta lumes kaapima lased, siis pole edasi asja, kohe kõhuli kinni ... ikka tasa ja targu.
Mina kasutasin küll sellist viisi, et hooga nii kaugele kuni juba hakkas seisma jääma. Kraapima lasta ei tohi mingil juhul! Tagurpidi käigu pidi nii kiiresti sisse saama, et auto väike tagasivajumine ära kasutada. Oma jälgi pidi tagasi ja sama võte uuesti. Tõsi, kõva rammimine on, mõnikord saad ainult paar meetrid edasi või tuleb mitu korda jälgi triikida, et üldse mingit hoogu saaks. Labidat läks üllatavalt harva vaja. Jama oli rohkem siis kui vanad jälje põhjad juba kõrgeks said ja auto sealt ära vajus.
Lume pärast jäid viljaämbrid küll harva viimata... ja rehvideks juba mainitud Falkeni lamell.
gaz fs 1
honkomees
True Off Roader!

GC kirjutas:... Mina kasutasin küll sellist viisi, et hooga nii kaugele kuni juba hakkas seisma jääma. Kraapima lasta ei tohi mingil juhul! Tagurpidi käigu pidi nii kiiresti sisse saama, et auto väike tagasivajumine ära kasutada. Oma jälgi pidi tagasi ja sama võte uuesti. Tõsi, kõva rammimine on, mõnikord saad ainult paar meetrid edasi või tuleb mitu korda jälgi triikida, et üldse mingit hoogu saaks. ... Lume pärast jäid viljaämbrid küll harva viimata....
rammimisega ei tohi ära oodata seda hetke, kui auto juba enam edasi ei lähe, vaid natike enne tagurpidikäik sisse ja siis uuesti hooga, aga mitte metsiku hooga vaid sedapidi mõistlikult ... ja ikka viljakotid teemaks :lol:
sitikass
Fitting 38"

Postitus Postitas sitikass »

Hea et on valikut rehviturul. Üks kümps aastat tagasi oli asi suht kehva aga sai ka ronitud maal lumes peris korralikult et väratini saada. Ära pusisin ikka. Arvan et kui rehv mahub esi 10ne sisse ära siis on väga proo.
Veab ja peab piisavalt maasturi all küll.
Tengelpung ja vajadused panevad kesktee paika.

Lgp.
Kui elus ei vea, siis 4x4 iks veab!
+47 40726287
Kasutaja avatar
amevier
I live off from the mud

Postitus Postitas amevier »

Eespool kiideti Mastercraft Courser MSR rehvi.
Olid mul kastika all ja lumes sõitmiseks sobivad ülihästi, aga külje sain küll lihtsalt katki. Oksatüügastega pealegi, otsisin pärast tükk aega, aga mingit kõvemat ora seal polnud.
Land Cruiser KZJ73 - ledbar, turbokell ja punased sillad.
Kasutaja avatar
Pomo
Rock Crawler

Postitus Postitas Pomo »

Sai need rebitud. http://www.conti.ee/ContiIceContactBD.html
Kuidas õigustavad, eks aeg näita.

Pilt
teex yhe zuicu
honkomees
True Off Roader!

amevier kirjutas:Eespool kiideti Mastercraft Courser MSR rehvi.
Olid mul kastika all ja lumes sõitmiseks sobivad ülihästi, aga külje sain küll lihtsalt katki. Oksatüügastega pealegi, otsisin pärast tükk aega, aga mingit kõvemat ora seal polnud.
seda nõrga külje mure olen kuulnud ka teiste Cooperi grupi rehvide sh Discoverer M+S kohta. Kas selle võrra on ka rehv pehmem, vähemraputav sõidul?
sitikass
Fitting 38"

Postitus Postitas sitikass »

Pomo kirjutas:Sai need rebitud. http://www.conti.ee/ContiIceContactBD.html
Kuidas õigustavad, eks aeg näita.

Pilt
Sebisid endale testivõitjad . Sain ka sellised soodsalt.
Sedaanil olid mul samad aga lamellid . Väga proo rehv.
Kui elus ei vea, siis 4x4 iks veab!
+47 40726287
Kasutaja avatar
Wolts
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas Wolts »

honkomees kirjutas: seda nõrga külje mure olen kuulnud ka teiste Cooperi grupi rehvide sh Discoverer M+S kohta. Kas selle võrra on ka rehv pehmem, vähemraputav sõidul?
Kui ma mõni kuu tagasi omale Cooper STT´d alla kruttisin, siis töökojas räägiti, et nad olid just ühed säärased korralikud rehvid minema visanud, kuna rehvi küljed olid peale mõningast kasutamist lõhki pragunenud.
Saab siis näha kaua mul vastu peavad. Ma veidi kahtlen selles, et normaalsel kasutamisel need lõhki lähevad iseenesest.
Talveks panen nüüd kolmanda jooksu naelutatud Cooper M+S alla. Esimene jooks kulus ära, mingeid kõrvalekaldeid ei olnud. Teise jooksuga sain sõita ühe talve, kahjuks vastastati need ära hiljuti.
v6sa
I live off from the mud

Postitus Postitas v6sa »

honkomees kirjutas: ...
P.S. Kui juba ratta lumes kaapima lased, siis pole edasi asja, kohe kõhuli kinni ... ikka tasa ja targu.
Õige märkus, kuid ei pea sajaprotsendiliselt paika.

Lumest/porist keerab end aeglasel pöörlemisel tühjaks vaid V-kujuline harv muster. Mis aga jääl ei pea. Sestap ei suuda ükski hea maanteerehv end lumes veeredes puhtana hoida. Need omadused on teineteist taandavad.

Sisse kaapimine on niikuinii kasutaja lollus. Rehvi nühamisega vedamine on erinev asi. Neid kahte ei saa üheks pidada...
Potsu, Krooks, GLK, Frontud ja hübriidruss veavad enamasti kõigi ratastega. Üldiselt olen rahul...
üllar003
Mudder

Postitus Postitas üllar003 »

honkomees kirjutas:
amevier kirjutas:Eespool kiideti Mastercraft Courser MSR rehvi.
seda nõrga külje mure olen kuulnud ka teiste Cooperi grupi rehvide sh Discoverer M+S kohta. Kas selle võrra on ka rehv pehmem, vähemraputav sõidul?
Nõrgast rehviküljest polnud siiamaani aimugi, möödunud talvel sai ronitud ka mööda lanki kändude vahel harvesteri juurde. Praegu mudas liigutavad autut päris edukalt, kui just silla peale kinni ei jää. Ainuke häda on see, et pisut gaasi vajutades lendab pori suurte tükkidena mõlemalt poolt üle auto katusele :lol: ,seega ei tohiks tühjaks viskamisega probleeme olla.
Honkomees, lähme teeme mõni õhtu väikese tiiru kuskil metsas ja heinamaal ning vaatame, kes kaugemale jõuab :wink: Kas Sa oma mudakatega või mina MSR-iga :lol:
honkomees
True Off Roader!

üllar003 kirjutas:...Honkomees, lähme teeme mõni õhtu väikese tiiru kuskil metsas ja heinamaal ning vaatame, kes kaugemale jõuab :wink: Kas Sa oma mudakatega või mina MSR-iga :lol:
aja veel leiaks aga kes väljatõmbaja otsib??? meid mõlemat tuleb siis sikutada :lol:
Vasta

Mine “Tahan osta aga ?”