Autogaas

Liiga tihti on meil see küsimus. Palun, Paneme siia oma uiteküsimused ja fleimime siin, et millist maasturit ma tahan või vajan

Moderaator: Moderators

Kasutaja avatar
karu
True Off Roader!

Re: Autogaas

Postitus Postitas karu »

Küsiks ka, G460 -l on põhja all raami vahel palju tühja ruumi, kas keegi sinna pole üritanud gaasimahutit paigaldada?
Tel 56224693
martinkark
Got ARB and Nitrous?

Re:

Postitus Postitas martinkark »

hents99 kirjutas:DIY gaasiseadme paigaldus justkui pole keeruline. Seadistada on vaja tegelikult vaid kütusetabel, mis on üks kergemaid, võrreldes täisprogrammeeritava juhtajuga, kus tabeleid on 10+ .

Proovin lähiajal ise paigaldada ja seadistada. Hetkel on küsimus, kuidas suhtlevad omavahel programmeeritud aju ja gaasiseadme juhtplokk. Õigemini, kas ja kuidas gaasiseade saab aru lai-riba lambda signaalist.

Gaasiseadmetega autosid küll ja veel läbi käinud(just üleeile tuli üks paigaldusest), kes ütleb, et asi saast on, see ei tea gaasiseadmetest eriti palju või on omanud kehva seadeldist/seadet(sätteid).

Oled juba hakkama saanud?
Mina olen kahel käel poolt, endal oli 4.0 93 aasta Grand Chero, ja kõik töötas väga kenasti. Max gaasikuluks sain talvel 22/100le aga see oli ka nii et pool aega olin põldudel ja ronisin lumes, kuna masin oli mulle uus ja vaja kõike proovida. Samas maanteekulu kompu igaljuhul alla 13 ka ei näidanud. Aga üldjuhul siuke 15-18l sajale oli siuke keskmine, kui ikka ei ökota ja inimesemoodi sõita. Samas mul oli mingi 1 või 2 gen seade ka. Võrdluseks oli just kena võtta 2.8 pajero, 96 aasta, millel sama sõidustiiliga rahaline kulu tuli sama või isegi suts kõrgem kui jeebil, samas dünaamika ja mootori vastupidavus ja mugavus olid viimase kasuks. Aga enda masina ma tõin lätist ja sellel oli juba seade peal. Eestis väga ei julge paigaldada lasta, kuna häid paigaldajaid pidi vähe olema. Sel hetkel tundus nagu lihtsam enne ostu ära proovida kuidas gaasi pealt sõidab
Kasutaja avatar
tarmo
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas tarmo »

Oskab keegi soovitada kuidas fikseerida gaasipaagi maksimaalne täituvus ehk siis kuidas täpselt gaasikulu mõõta/arvutada saab? Seal ei ole see nii ühene nagu bensiini/diisliga, et lööb püstoli lukku, kui paak täis.
Auto ise näitab gaasikulu vähem kui bensiinikulu, seda eriti uskuda ei tahaks.
Tarmo Toom, off-the-road alates 2003
Vaba/TR1 2005-2009
TR3 2009-2015 (Mainor Team)
Suzuki KQ700 30"MT
LC200/V8 32"AT
tarmo@4x4.ee, 526 5874
Kasutaja avatar
Pomo
Rock Crawler

Postitus Postitas Pomo »

gaasikulu mõõdad nagu ikka kütusekulu mõõdetakse.
Vaatad, mitu liitrit paaki läks ja siis kui paak tühi, vaatad mitu km sõita said :bg
teex yhe zuicu
Kasutaja avatar
tarmo
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas tarmo »

Pomo kirjutas:gaasikulu mõõdad nagu ikka kütusekulu mõõdetakse.
Vaatad, mitu liitrit paaki läks ja siis kui paak tühi, vaatad mitu km sõita said :bg
Selles probleem ongi, et paagi täis saamine pole nii lihtne fikseerida. Võibolla lihtsalt algaja pseudoprobleem, aga praegu on küll nii, et see gaas võib seal vaikselt voolama jäädagi. Eriti veel kui autot loksutada - hakkab jälle kiiremini voolama jne.
Tarmo Toom, off-the-road alates 2003
Vaba/TR1 2005-2009
TR3 2009-2015 (Mainor Team)
Suzuki KQ700 30"MT
LC200/V8 32"AT
tarmo@4x4.ee, 526 5874
Kasutaja avatar
agent007
Rock Crawler

Postitus Postitas agent007 »

tarmo kirjutas:
Pomo kirjutas:gaasikulu mõõdad nagu ikka kütusekulu mõõdetakse.
Selles probleem ongi, et paagi täis saamine pole nii lihtne fikseerida. Võibolla lihtsalt algaja pseudoprobleem, aga praegu on küll nii, et see gaas võib seal vaikselt voolama jäädagi. Eriti veel kui autot loksutada - hakkab jälle kiiremini voolama jne.
Nojah aga miskine klapp lööb ennast kinni kui täis saab ning loksutamisega ta enam seda ju lahti ei tee?
Jeep GC 2.7CRD
58454535
maksipoiss
Rock Crawler

Postitus Postitas maksipoiss »

No mina fikseeringi niimoodi, et iga kord kui tankur plärisema hakkab panen aparaadi kinni, eemaldan püstoli ja kogu lugu.(maksma peab ka muidugi :lol: )
hents99
Got ARB and Nitrous?
Kontakt:

Postitus Postitas hents99 »

Ega jah, seal all pole just palju ruumi. Vaatasin ka alguses, et justkui võiks sinna paigaldada....

G-klassile paigaldasin eile gaasiseadme. W124 3.2 mootoriga paigaldasin ca 1.5a tagasi ja seadmega väga rahul.

Minu G puhul on siis tegemist igivana M117 5.0 V8 mootoriga, millele panin 4. põlvkonna seadme.

100l paagi paigutasin tagaistme taha risti (mul 2-ukseline). Kuna erilist vajadust selle autoga midagi vedada pole, siis lahendasin asja lihtsasti.

Käima pole veel pannud, ehk täna jõuab.

Mina seadistan lambda järgi, siiani mingi jõnksutamist või vahelejätmist pole tundnud.

Eks saab näha, kuidas tulemus on.
C126 ; W463 ; W201 ; W140
Elbe Engineering - Chip-tuning ja tarbesõidukite elektroonika
Amber Connect – nutikas turva- ja jälgimisteenus sõidukitele.
Kasutaja avatar
karu
True Off Roader!

Postitus Postitas karu »

hents99 kirjutas:Ega jah, seal all pole just palju ruumi. Vaatasin ka alguses, et justkui võiks sinna paigaldada....

G-klassile paigaldasin eile gaasiseadme. W124 3.2 mootoriga paigaldasin ca 1.5a tagasi ja seadmega väga rahul.

Minu G puhul on siis tegemist igivana M117 5.0 V8 mootoriga, millele panin 4. põlvkonna seadme.

100l paagi paigutasin tagaistme taha risti (mul 2-ukseline). Kuna erilist vajadust selle autoga midagi vedada pole, siis lahendasin asja lihtsasti.

Käima pole veel pannud, ehk täna jõuab.

Mina seadistan lambda järgi, siiani mingi jõnksutamist või vahelejätmist pole tundnud.

Eks saab näha, kuidas tulemus on.
Oskad sa öelda mis su gaasi küttekulu selle 3,2 mootoriga on linnas ja maanteel?
Tel 56224693
hents99
Got ARB and Nitrous?
Kontakt:

Ca 13-14 lirtsu sajale. Suures osas linnasõit Tartus.

Bensiini tarbib 12 tuuri.

Fine-tuning siiani tegemata, st asja saab mõnevõrra ökomaks. Küttesegu läheb kohati turbomootori kohaseks.

Kõikidel autodel on mul programmeeritav EFI.

Pole siiani viitsind/jõudnud teha gaasile oma seadet(ümberlülitamisel gaasile lülitab ka aju seade ringi), st süüte tabelit mõnevõrra varajasemaks, siis tuleks ka kokkuhoid.

Aga siiani olen rahul.
seto1
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas seto1 »

tervitused

kas kellelgi on kogemusi sellise firmga autogaasiservis.ee
endal plaanis seal 4 põlvkonna seade lasta panna
trim
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas trim »

Kogemused selle eelmainitud kohaga puuduvad, kuid julgen soovitada http://www.gaznet.ee/ väga asjalik koht
Kasutaja avatar
karu
True Off Roader!

Postitus Postitas karu »

hents99 kirjutas:Ca 13-14 lirtsu sajale. Suures osas linnasõit Tartus.

Bensiini tarbib 12 tuuri.

Fine-tuning siiani tegemata, st asja saab mõnevõrra ökomaks. Küttesegu läheb kohati turbomootori kohaseks.

Kõikidel autodel on mul programmeeritav EFI.

Pole siiani viitsind/jõudnud teha gaasile oma seadet(ümberlülitamisel gaasile lülitab ka aju seade ringi), st süüte tabelit mõnevõrra varajasemaks, siis tuleks ka kokkuhoid.

Aga siiani olen rahul.
Sul pikk või lühike G?
Tel 56224693
hents99
Got ARB and Nitrous?
Kontakt:

Lühike.
seto1
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas seto1 »

Tänud Trim tegin otsuse sinu soovitusel ja esmaspäev läheb auto tööse :D
Vasta

Mine “Tahan osta aga ?”