Siduri töösilindri voolik

Moderaatorid: jr, Moderators

Kasutaja avatar
Jeepu
Fitting 38"

Re: Siduri töösilindri voolik

Postitus Postitas Jeepu »

Hydroid kirjutas:Sevikeseks kutsud Sventlit?:D
Aga meie voolikute puhul on siis tegemist sisekeermes isase otsaga nagu ma aru saan? Kuna sealt vaatab mulle otsa mingi auguga punni moodi asi.
Voolikul peab jah isane vastus olema.
Kui ma ei eksi, siis on Kohtla-Järvel ka Sevike, Kalevi 30A.
Sventlist peaksid ka saama voolikuid.
Ei pea just Delphi voolik olema. Võib ju samasugune muu tootja oma ka olla.
Hydroid
Rock Crawler

Postitus Postitas Hydroid »

Aga kui on muu tootja kas siis on tootekood ka teine või võib samaks jääda, ehk kui ma poodi lähen võin kohe nendele tootekoodi anda ja et nad otsiksid selle järgi?
Kasutaja avatar
Jeepu
Fitting 38"

Hydroid kirjutas:Aga kui on muu tootja kas siis on tootekood ka teine või võib samaks jääda, ehk kui ma poodi lähen võin kohe nendele tootekoodi anda ja et nad otsiksid selle järgi?
Kui teine tootja, siis ka teised numbrid. Aga poodi võta kaasa see Delphi kood ja ka OE koodid, mis mul varem siin kirjas olid. Küll nad üles leiavad ka muud tootjad peale Delphi. Tänapäeval varuosapoes igasugused kataloogid neil arvutis ja leiavad kergelt analoogid üles.
Hydroid
Rock Crawler

Ma nüüd tellisin sama vooliku mida sina soovitasid, kohapeal oli pakkuda ka sellist http://www.auto-varuosad.ee/varuosad/ho ... m/1666163/ , mis oleks pidanud ka ehk sobima keerme ja banjo järgi, aga võtsin hoopis sinu poolt kontrollitud variandi.

Tegelikult kogu see jama algas mul mõlema silindri mansetide vahetusest, hakkasin süstlaga altpoolt ülesse õhutama, alguses nagu oleks saanud õhku välja aga pedaal käis ikkka jube lõdvalt alla ja mingit survet sinna ei tekkinud. Ja niimodi ma midagi piinlesin selle süstlaga kuni see voolik mul umbe läkski. Mansetid olid KW omad, nad ju peaksid ometi normaalsed olema, sest hetkel ilma surveta käib pedaal kuidagi kahtlaselt kergelt üles alla.
Kuidas muidu teised õhutavad? Kas see süstlaga on ikka hea variant?
Kasutaja avatar
raulex
Fitting 44"

Postitus Postitas raulex »

Tundub,et sul on siduri pump tuksis.Mina vahetasin sarnaste sümptomitega pumba välja,muu ei aidanud.
Korras sidurisüsteemist tuleb õhk ise välja-litsud mitu korda pedaali,siis ootad minutikese ja kordad protsessi,kiiremini saab muidugi õhutusniplist.
Kasutaja avatar
Jeepu
Fitting 38"

Mul läks ka nagu ise korduvalt pedaali pumbates õhk välja. Korraks keerati nippel ilma pedaali vajutamata lahti. Aga põhimõtteliselt läks ise korda. Ja kuna sisse läks vana sodi asemel värske vedelik siis mingil määral jäigi pedaal kergemalt käima kui enne.
Hydroid
Rock Crawler

raulex kirjutas:Tundub,et sul on siduri pump tuksis.Mina vahetasin sarnaste sümptomitega pumba välja,muu ei aidanud.
Korras sidurisüsteemist tuleb õhk ise välja-litsud mitu korda pedaali,siis ootad minutikese ja kordad protsessi,kiiremini saab muidugi õhutusniplist.
Mida sa täpsemalt mõtled siduripumba alt? Aga ometigi varem mul kogu süsteem nagu toimis, ainult, et vahel et esimese või tagumise käigu sisse panemisel tuli pedaali kaks või kolm korda alla vajutama ja siis mõtlesingi et alustan kõige kergemast, ehk vahetan mansetid ära.
Kasutaja avatar
raulex
Fitting 44"

Siduripump-õigem nimetus vast peasilinder.See vidin ,mis asub pedaalide juures ja kuhu õli juurde lisada saab.
Mansettide vahetus ei pruugi aidata,silindri tööpind võib ka rikutud olla.Vead avaldusid minu omal samamoodi,pedaali pidi mitu korda vajutama,et sidur toimiks.
Tegelikult ei toimi siis sidur ka teiste käikude puhul korralikult,ainult sünkronisaatorite tõttu pole sellest aru saada.Mina lahti ei võtnud,panin kohe teise silindri.
Hydroid
Rock Crawler

Siis ma sain sinust õigesti aru, et mõtlesid ikka peasilindrit. Aga mul tegelikult teised käigud ka ei lähe just kõige paremini sisse. On tunda et midagi nagu hästi natukene segaks, aga esimese ja tagumise käigu puhul on see rohkem märgatav. Aga samahästi võib olla ka töösilinder (kastijuures) olla rikutud? Või tõenäosem ikka see peasilinder?
Kasutaja avatar
raulex
Fitting 44"

Töösilndri vea korral peaks kaasnema õlileke.Töösilinder on primitiivne ühepoolse toimega detail,peasilinder on hulga keerulisem.
Ja minul oli täpselt samade sümptomitega peasilinder katki.
Kui täiesti kindel tahad olla,pane siduri torule "pime" ette,kui ikka pedaal läbi vajub,siis 100% peasilindri viga.
Hydroid
Rock Crawler

Aga peasilinder peaks ka nagu siis vedeliku mansetidest läbi laskma ja kogu vedelik peaks loogika järgi põlniku kaudu välja minema? Ja kui pimedaks teha kas siis ikka kooos vedelikuga pedaali vajutada?
Kasutaja avatar
raulex
Fitting 44"

Peasilinder on keerukam asi,see võtab vedeliku reservuaarist ja surub selle töösilindrisse.
Kui töösilinder ei saa ühe käiguga täis ,siis uue töökäiguga peab peasilinder õli reservuaarist juurde võtma.
Minu arvates ongi probleem seal,vigase tööpinna tõttu peasilinder ei täitu korralikult ja õli jääb töösilindri normaalseks tööks väheseks.
Proovimiseks ikka peasilinder õli täis ja õhk välja.
Hydroid
Rock Crawler

Okei, selge, eks kui uuus voolik peal siis proovin katsetan. Ma juba hakkan peasilindri hindu vaatama ja hetkel internet pakkub ainult ühte tüüpi peasilindrit ( http://laokaup.ee/varuosad/nissan/terra ... r/3083731/ ), aga see tundub kuidagi originaalist nõrgem olema. Ja hind on ka kuidagi Terrano jaoks kahtlaselt väike.
Hydroid
Rock Crawler

Panin uue vooliku peale, lasin alt süstlaga vedeliku sisse, ja lasin ta nii kaua kuni õhumulle enam ei tulnud ja ega neid palju ei tulnud ka. Sidur ikka ei tööta. Peab nüüd tõesti peasilindri ära vahetama, aga enne seda kindluse mõttes proovin veel vanad mansetid tagasi panna, sest nendega töötas enamvähem veel.

Aga veel, et kuidas see süsteem peasilindris töötab, et kui ma süstlaga õhutan siis ju loogika järgi peaks ikka pedaal olema ülemises asendis, siis on kõik "kanalid" avatud? Sest kui pedaal alla vajutada siis peaksid olema "kanalid" kinni.?
Hydroid
Rock Crawler

Peasilindri vahetus aitas, nüüd hakkas sidur tööle, aga ikkagi väike viga, et näiteks pedaal ei põrka lõpuni tagasi, küll natuekne põrkab, aga mitte täitsa lõppuni.
Vasta

Mine “Nissan / Renault”