Siduri töösilindri voolik
Moderaatorid: jr, Moderators
Siduri töösilindri voolik
On keegi ostnud Nissan Terranole seda lühikest voolikut, mis läheb siduri töösilindrisse? Mul on igatahes see voolik umbe läinud ja poes pakutakse ainult originaali. Ehk on B osana ka saadaval? Ja kuna täna laupäev siis Hydroscandi ka ei jõudnud, kas pmst on see reaalne selline voolik seal vanade otste vahele pressida? Aitäh
Re: Siduri töösilindri voolik
Origiginaal piduri- ja sidurivoolikud ei ole üldjuhul remonditavad,sest neil puudub voolikukuusk ja rõngassoon hülsi pressimiseks.
Tehase poolt on tavaliselt loodud odav ühes tükis hülss-otsik lahendus.Pressida küll saab,aga pidama see ühendus ei jää,voolik lendab survega otsast ära.
Tõenäoliselt saab Hydroscandis vana järgi teha uue vooliku uute otstega,Ida-virumaale tuleb selleks osad tellida,Tallinas on kohapeal olemas.
Tehase poolt on tavaliselt loodud odav ühes tükis hülss-otsik lahendus.Pressida küll saab,aga pidama see ühendus ei jää,voolik lendab survega otsast ära.
Tõenäoliselt saab Hydroscandis vana järgi teha uue vooliku uute otstega,Ida-virumaale tuleb selleks osad tellida,Tallinas on kohapeal olemas.
Kuna originaalosa oli väga kallis (vist üle 70.-eur), B-osa Eesti poodidest ei saa ja interneti kaudu ma välismaalt ka tellida ei viitsi, siis otsisin lihtsalt ühe sobivate otstega pidurivooliku sinna. Kui ma ei eksi, siis D21 Pickupi pidurivoolik sobis. Pikem oli ja ei näe päris originaali moodi, aga muidu ok. Kere külge tõmmati poldi asemel metallklambriga.
- isakene
- I know how to fix stuff
Ummistunud pidurivoolikuid olen traktori hüdro või suvalise hüdropumbajaama abil mitu tükki lahti saanud, tavaliselt piisab 30-50 bar survest, et sodi eest lendaks. Ja kui ka läheb lõhki, pole erilist kahju, siiani pole seda juhtunud ka. Kui ma õieti mäletan, siis siduri/piduri vooliku keere oli M10x1, sellised üleminekud suvalisele hüdrokeermele on täiesti olemas. Ühendad lihtsalt vooliku hüdro surveporti ja annad ettevaatlikult survet peale.
Patrol, Pajero, Trooper kasutatud jupid.
56 486769, isakene@gmail.com
56 486769, isakene@gmail.com
Meil idavirumaal on ainult üks asjalik pood kust saab selliseid voolikuid vaadata ja seal öeldi ka et saadaval originaalina ja hind on 100 eurot. Poes öeldi ka seda, et nad kahtlevad kas ikka seda voolikut mõne teise autoga asendada, et sellel originaal voolikul on sellel pool kus keerme on selline massiivne ristküliku kujuline metallist osa, selles on ka kinnituseks auk tehtud. Et äkki see kannab mingit tähtsat funktsiooni.
Isakene: ma käisin ühe treija juures, tal on see pink olemas millega pihusteid kontrollitakse ja ma mõtlesin et ehk tema saab mind aidata sellega pressida, kuid tema ütles et seda pole mõtet teha, kuna voolik on juba vana ja seest tulevad kihid lahti ja et preagu viskab selle sodi seest välja, aga hiljem on ta uuesti umbes. Soovitas panna uus voolik.
Aga mida te muidu arvate, kumb parem või odavam lahendus oleks, kas otsida analoogne voolik või minna pigem hydroscandi?
Isakene: ma käisin ühe treija juures, tal on see pink olemas millega pihusteid kontrollitakse ja ma mõtlesin et ehk tema saab mind aidata sellega pressida, kuid tema ütles et seda pole mõtet teha, kuna voolik on juba vana ja seest tulevad kihid lahti ja et preagu viskab selle sodi seest välja, aga hiljem on ta uuesti umbes. Soovitas panna uus voolik.
Aga mida te muidu arvate, kumb parem või odavam lahendus oleks, kas otsida analoogne voolik või minna pigem hydroscandi?
Käisin ka auto all vaatamas.Sealt neljakandilisest jublakast läheb veel üks toru välja,funktsioon minu jaoks teadmata,võibolla õhutus.
Seega kui jublakat säilitada tahad,siis jääbki ainult võimalus originaal osta.
Mina viskasin ühel Terranol selle jublaka vahelt välja ja asendasin pidurivoolikuga,töötab ideaalselt(vanematel kastiga Nissanitel on selline lahendus juba tehase poolt).
Pidurivoolik -odavam,aga paigaldamisel peab liigse pikkuse tõttu rõngasse keerama.Hydroscandis saab teha õige pikkusega,aga hind tuleb kallim.
P.S .Vana 80 aastate kastika Nissani sidurivoolik sobib võibolla veel kõige paremini,äkki seda müüakse B osana.Sellel peaks olema üks ots banjo ja teine ots M 10.
Seega kui jublakat säilitada tahad,siis jääbki ainult võimalus originaal osta.
Mina viskasin ühel Terranol selle jublaka vahelt välja ja asendasin pidurivoolikuga,töötab ideaalselt(vanematel kastiga Nissanitel on selline lahendus juba tehase poolt).
Pidurivoolik -odavam,aga paigaldamisel peab liigse pikkuse tõttu rõngasse keerama.Hydroscandis saab teha õige pikkusega,aga hind tuleb kallim.
P.S .Vana 80 aastate kastika Nissani sidurivoolik sobib võibolla veel kõige paremini,äkki seda müüakse B osana.Sellel peaks olema üks ots banjo ja teine ots M 10.
Mul sinna metallkobakasse tuli sisse vaid üks toru. See metalljubin vooliku otsas minuteada vaid selleks, et saaks kere külge kinnitada.
Kui huvi pakub, siis mina paigaldasin sinna sellise suvalise pidurivooliku:
Tootja Delphi, kood LH0154, pikkus 333mm, ühes otsas keere M10x1 Int DF, teises otsas Banjo-ühendus.
Vastab Nissani OE koodidele 46210-01F10, 46210-31G10, 46210-31G11.
Letihind hetkel 15,16eur.
Kui huvi pakub, siis mina paigaldasin sinna sellise suvalise pidurivooliku:
Tootja Delphi, kood LH0154, pikkus 333mm, ühes otsas keere M10x1 Int DF, teises otsas Banjo-ühendus.
Vastab Nissani OE koodidele 46210-01F10, 46210-31G10, 46210-31G11.
Letihind hetkel 15,16eur.
Mul läheb ka sinna metallkobakasse ainult üks toru. Pakub huvi küll, sest mina arvan ise ka et sinna sobiks tavaline pidurivoolik ka, peaasi et keerme sobiks ja siis see mis teisel pool ümmargune asi, kuhu auguga polt sisse läheb (täpset nimetust ei tea).
Hydroscandis (Jõhvis) ütlesid et nad ei saa mulle sellist teha, kuna nendel puudub sellise sisekeermega ots. Samas see keerme on minu arvates ilma järgi vaadates suht tüüpiline ja standartne, et analooge peaks olema küll.
Jeepu mind huvitub küll sinu voolik, aga ma ei oska midagi nende koodidega peale hakata nüüd:( Ütle parem kust osta saab?:D Ja nagu ma aru saan paigaldasid sa seda maverikule? Ega tal vist 1997 aastast terranoga eritilst vahet pole ka.
Hydroscandis (Jõhvis) ütlesid et nad ei saa mulle sellist teha, kuna nendel puudub sellise sisekeermega ots. Samas see keerme on minu arvates ilma järgi vaadates suht tüüpiline ja standartne, et analooge peaks olema küll.
Jeepu mind huvitub küll sinu voolik, aga ma ei oska midagi nende koodidega peale hakata nüüd:( Ütle parem kust osta saab?:D Ja nagu ma aru saan paigaldasid sa seda maverikule? Ega tal vist 1997 aastast terranoga eritilst vahet pole ka.
Ma midagi vist leidsin, kas sa mõtelsid seda?
http://laokaup.ee/zaptsasti/nissan/pick ... a/1665303/
Ja kas ta sul originaalis oli umbes selline?

Mul ka 1997 aasta ,aga see jublakas on kolmik,millest väljub veel üks toru,mis lõpeb õhutusnipliga.
Sama ka 2000 aasta pillil.
Sama ka 2000 aasta pillil.
Mul see õhutunippel töösilindri peal.
Täpselt selle ma oma Maverick'ule panin jah. Maverick on täpselt 1:1 Terrano, mingit vahet pole. Originaalis täpselt nagu su pildil.Hydroid kirjutas:Ma midagi vist leidsin, kas sa mõtelsid seda?
Tellid selle läbi neti või lähed Kohta-Järvel näiteks Sevike'sse. Jõhvis veel Agdeck, Autohall. Sillamäel Arbat MJM ja leti lagant nõuad sellist Delphi voolikut. Nad siis tellivad sulle päeva-kahega.
Päris iga M10x1 ots sinna ei sobi, sest seal on veel vahe kas sisse mineva toru ots on "isane" või "emane". Vooliku sisekeerme põhjas peab "emasele" toruotsale vastu vaatama "isane" vastus. Selliseid voolikuid on vähe. Enamik voolikuid on teistpidi.Hydroid kirjutas:Samas see keerme on minu arvates ilma järgi vaadates suht tüüpiline ja standartne, et analooge peaks olema küll.
Sevikeseks kutsud Sventlit?:D
Aga meie voolikute puhul on siis tegemist sisekeermes isase otsaga nagu ma aru saan? Kuna sealt vaatab mulle otsa mingi auguga punni moodi asi.
Aga meie voolikute puhul on siis tegemist sisekeermes isase otsaga nagu ma aru saan? Kuna sealt vaatab mulle otsa mingi auguga punni moodi asi.