Elektroodiga pleki keevitamine?
Moderaatorid: jr, Maasturid, margus4x4ee, boob, Stupiduser, Veiko, hulkur, kala, ennukas, Daniel, erik, Moderators
Re: Elektroodiga pleki keevitamine?
veits küll OT aga ka mina sain siin tänu kasutaja Bytewize elektroodi aparaadi omanikuks mingi aeg tagasi ja nüüd hakkab kätte jõudma aeg kus oleks varsti vaja uusi elektroode ostma minna , siit ka minu küsimus et kus tallinnast oleks kõige mõistlikum elektroode soetada . Kuna olen täitsa uus sellel alal(elektrood) siis nagu ei tahaks et espakist mingi müügimees mulle kõige kallima kraami kõige parema pähe maha parseldaks . Otsin asjalikku poodi kus oleks hinna ja kvaliteedi asi paigas (ei hakka ju profi töid tegema vaid vaja läheb harva kodus millegi kokku soperdamiseks ) aga siiski on ju parem teha tööd hea elektroodiga mitte et ta peaks olema mingi ulme tipp elektrood . sai küll pikk tekst aga loodan et saate aru ja keegi viitsib head nõu jagada .
X-Trail kirjutas:Olen ka algaja omast tarkusest "keevitaja"Vahest on hea, kui massin käepärast võtta ja midagi kokku siristada. Soovitaks Elga P45S elektroode. Kõikides asendites keevitatav ja kerge süttivusega. 2mm sega olen ka plekki lasknud. Ehk oskab keegi targem midagi muud soovitada. Lihtsalt huvi pärast mis marki massina omale said?
Ise pole ka mingi keevitaja aga niipalju kui olen pidanud kokku puutuma siis kõige paremini on keevisõmblus välja tulnud Elga elektroodidega. Julgen soovitada.
-
- Rock Crawler
Elga P 45 S seuksed lollikindlad universaalelektrodid. 2 või 2,5sed võid omale varuda. Sellele, kes keevitamisest miskit ei tea, kuid vahest kaks rauatükki kokku tahab panna.
Andrus Michelis kõrvalistuja, roolikeeraja. Võistelda ei viitsi. Jahti ja porirallit saab niigi igal nädalavahetusel.
Proovin siis neid aga küss veel selline et nagu kõik teavad siis poodidel päris suured hinna vahed , kust neid oleks kõige mõtekam osta tallinnas .Andrus Michelis kirjutas:Elga P 45 S seuksed lollikindlad universaalelektrodid. 2 või 2,5sed võid omale varuda. Sellele, kes keevitamisest miskit ei tea, kuid vahest kaks rauatükki kokku tahab panna.
Ise olen ostnud Sikupilli "Prisma" vahetus läheduses asuvast Anapolist.
- kalleo
- Rock Crawler
Soovitatakse siin Elga P45S-i. Kas kõik kinnitavad, et süttib hästi? Aga kuidas põlemise ja pritsimisega on? Kuda šlakk maha tuleb?X-Trail kirjutas:...Soovitaks Elga P45S elektroode. Kõikides asendites keevitatav ja kerge süttivusega...
Kuna "head" elektroodid (AV-61) said otsa ja üks peen väljalasketorustiku keevitus auto all on ees, siis oleks vaja poest uut head alalisvoolu keevituspulka koju tuua. 2,0 või ka 1,6. Nüüd tahaks sellist, mis hästi süttiks.
Siiani kasutanud Varis AV-61 (alalis +). Põleb hästi, ei pritsi üldse, šlakk kukub ise maha. Neil aint see suur viga, et uuesti süütamine sant. Traat põleb sügavale katte sisse ning peab palju ja kõvasti toksima et tuli uuesti üles saada. Väga raske on peent keevitust täpselt jätkata.
Kogemus ka Varis ANO-4 'ga (alalis, vahelduv), aga sant kogemus. Süttivad alati esimesest kontaktist, mis on muidugi super... Edasi on aga nii, et pritsib ropult, kaar kooserdab kuhu ise tahab, šlakk maha ei tule, raske šlakipesi vältida. Vbl on viga minus või inverteris, ei tea. (Vene ajal olid vene elektroodid sihuke kräpp, kui poola omad juhtusid otsa saama...)
Edit: Lisaks suvalise RV keeviks Varis AV1 308L (vahelduv, alalis +). Suppper! Hinnaline osta muidugi, aga keegi millalgi otsis "isekeevitajat", arvan et RV jaoks see ongi just see... Šlakk lahkub õmbluselt iseseisvalt, kiiresti ja terves koosseisus...
Et võiks siin keegi veel oma kogemustest elektroodidega pajatada...
Tänades,
2XJ - Parem midagi mitte teha, kui teha mitte midagi...
Tallinnas Spetselektroodi AS...mina kasutan ainult UTP või Böhler FOX elektdroode.
Plekki eriti ei keevita elektroodiga,aga natuke võin nõu anda.Laias laastus on terasele 2 tüüpi elektroodi.Igal firmal oma märgistus,aga kõigil on peal ka DIN standardi märgistus.
DIN 6013 (venelaste ANO-4 on sama) ei ole mina aru saanudki milleks nad välja mõeldud on,kui siis ainult koostamiseks.Süttivad hästi,aga õmbluse täitmine pea olematu.
DIN 7018 (venelaste UONI) süttib kehvemini,aga hea voolavusega st.täidab korralikult.Kasutatakse konstruktsioonide keevitamisel.
Ise kasutan ESABi,Hunday ja ELGA tooteid.
DIN 6013 (venelaste ANO-4 on sama) ei ole mina aru saanudki milleks nad välja mõeldud on,kui siis ainult koostamiseks.Süttivad hästi,aga õmbluse täitmine pea olematu.
DIN 7018 (venelaste UONI) süttib kehvemini,aga hea voolavusega st.täidab korralikult.Kasutatakse konstruktsioonide keevitamisel.
Ise kasutan ESABi,Hunday ja ELGA tooteid.
igasugused metallitööd
pesitsen Tallinnas
+372 5149764 Margus
http://www.3dmetall.ee
pesitsen Tallinnas
+372 5149764 Margus
http://www.3dmetall.ee
Kui kellegil sellisel imelikumal kellaajal elektroodid otsa saavad, mil spets keevituspoed kinni, siis Bauhausis müüdav Craftomati väikepakendis 2.0 elektrood on ka fantastiliselt hästi süttiv tegelane, ka roostest halvasti puhastatud pinnal saab kerge puutega tule üles.
Edit (02.09.2012): pean oma varasemat väidet korrigeerima. Igatahes sai sellest varasemast kogemusest innustust ja ostetud juba 3kg-ne pakk täpselt samast kohast täpselt sama markeeringuga elektroode. Need esimese mulje põhjal nagu ei olnud mõeldudki keevitamiseks. Süttisid väga vaevaliselt, õmblus tuli õudne. Mingi sisetunde ajel vahetasin + ja - omavahel ära, st ühendasin elektroodi - külge. Tööle hakkas! Kuigi taassüttimine pole üldse see mis esimese kogemuse põhjal oli. Aga õmblus tuleb ilus.
Edit (02.09.2012): pean oma varasemat väidet korrigeerima. Igatahes sai sellest varasemast kogemusest innustust ja ostetud juba 3kg-ne pakk täpselt samast kohast täpselt sama markeeringuga elektroode. Need esimese mulje põhjal nagu ei olnud mõeldudki keevitamiseks. Süttisid väga vaevaliselt, õmblus tuli õudne. Mingi sisetunde ajel vahetasin + ja - omavahel ära, st ühendasin elektroodi - külge. Tööle hakkas! Kuigi taassüttimine pole üldse see mis esimese kogemuse põhjal oli. Aga õmblus tuleb ilus.
Viimati muutis Kjen, P Sept 02, 2012 7:09 am, muudetud 1 kord kokku.