Kia Sorento.

Liiga tihti on meil see küsimus. Palun, Paneme siia oma uiteküsimused ja fleimime siin, et millist maasturit ma tahan või vajan

Moderaator: Moderators

Vasta
Albert.
Rookie

Kia Sorento.

Postitus Postitas Albert. »

Tervist abivalmid ( ;) ) nelikordaneli foorumi kasutajad. Kuna aeg on niikaugel, et olen sunnitud tegema endale juhiload ning soetama auto, otsustasin hakata järjest uurima vastupidavaid, säästlikke ning suhteliselt lollikindlaid autosid. Kõik viidad tõid mind järjepidavalt 4x4 foorumi kodulehele.

Mõnda aega olen seda foorumit juba sirvinud, kuid enne pole otsest vajadust registreerida olnud. Kuna nüüd on hädasti spetsialistide arvamust vaja, tegin kasutaja ning kirjutan selle teema.

Igatahes, autoks valisin 95% kindlusega välja Kia Sorento. Küsimus seisneb aga selles, millist võtta. Kuna ei ole väga rikas, ei saa võtta väga uut, samas ei taha ka väga vana ja kulunud masinat. Niipalju infot olen foorumitest saanud, et kui võtta, siis tasuks võtta 2.5 diisel ning soovitavalt 2006+ versioon, kus kilovatte on tõstetud juba 125 peale.
Selle kohta tuleb ka järgmine küsimus. Kui suur on 103kw diisli versiooni ning 125kw versiooni vahe? Pean silmas just hoolduste maksumuse, kerevigade, rooste ja muu suhtes? Kütusekulu on ka muidugi väga oluline faktor, üks olulisemaid isegi.

Olen kuulnud ka sellist asja, et kui 2006 a. 103kw versioon ära "Chipida", siis peaks tulemus enamvähem sama olema, just küttekulu poolest. Samas kui loogiliselt võtta... mootor jääb ju samaks ning küttekulu tõuseb, kuna võimsust rakendub rohkem?

Igatahes, küsimusi on mul mustmiljon, vastuseid neile aga eriti ei leia. Naaber oli ka Sorento omanik, tema kiitis ainult takka, probleemidest rääkida ei osanud, kuna temal ei esinenud ühtegi :lol:

Ootan just plusse ja miinuseid nii 103 kw mudeli, kui ka 125kw mudeli kohta. Veel parem oleks mõne spetsialisti võrdlus nende kahe kohta.

Ette tänades

Albert.
Albert.
Rookie

Re: Kia Sorento.

Nonoh.. polegi ühtegi teadjamat inimest siin?
Uko
Rock Crawler

Postitus Postitas Uko »

No venemaa avaruste foorumist võib nende kohta nii mõndagi lugeda.Nemad on seal hädas kütusest tulenevate hädadega.Väga palju pihustite probleeme,vahekasti hädad,elektri jamad.Uuematel on läinud mootori kette puruks,kepsud puruks.Kui ostad vaata esisillast väljatulevad poolteljed üle.Eriti parempoolne,võib lõpuks otsast ära tulla.
olge marurahulikud!
kalju
Mudder

Postitus Postitas kalju »

ma ei saa aru kuidas keegi saab kedagi sundida juhilube tegema?
kalju
Albert.
Rookie

Ma ei saa aru, miks sa postitad mingit jura siia?
pemmu
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas pemmu »

mul üks tuttav on looma arst ja temagi sõidab sorentoga. tema oskas kah ainult kiita, tema jutist sain aru et auto ikka rohkem mõeldud teepeal sõitmiseks aga saab ka raskemates oludes hakkama, päris metsa ei kõlba aga minna.
hooldus kulud pidid mõistlikud olema, silla detailid pidid hästi vastu pidama.
Kasutaja avatar
elmarm
Rock Crawler
Kontakt:

Postitus Postitas elmarm »

Olin ka 2007 a Sorento 2.5 (125 kW) omanik, mille müüsin maha eelmine aasta. Midagi halba ei oska öelda. Läbisõit oli ka ainult 45 000km. Ainuke miinus, et kütust võttis praegusest VW Passatist kaks korda rohkem.
Maastikuvõimekus
http://www.pritsumees.ee/
5 112 112
Kasutaja avatar
Cruizsub
Fitting 44"

Postitus Postitas Cruizsub »

Käperdasin natuke uut sorentot 2,2 diisel 6-k automaat. Igati positiivne mulje jäi. Ahvatlev 7 a. garantii või 150 000km, 20 000km/või aasta hooldusvälp ja mootor ketiga. Kiirust kogus maanteel päris krapsakalt. Pidurdas ka hästi. Käimakast sobis mootoriga kokku. Seest ruumi tublisti. Ainuke miinus on veoskeem. Tavaolus siiski ainult esiveoline ja 4wd saab nupust lülitada, aga ainult kuni 30 või oli see kuni 40km/h püsib sees. Aga kuna sa uut ei tahtnud, siis tegelt vanem Sorento ongi rohkem maastur mis isegi raami peal ja aeglustiga. Ses suhtes soovitan.
Kaks saia, üks piim
Subaru OB 2,0D (2012); Duster 1,5d (2010); Toyota LC 4,0D (1983); Jeep Cherokee 4,0i (1991); Toyota LC 4,0D (1986)
Subaru OB 2,5 NorthernLights 2019/05; BMW 745D V8; VW Arteon ShootingBrake 2,0tdi 2023/08
Vasta

Mine “Tahan osta aga ?”