Mõnda aega olen seda foorumit juba sirvinud, kuid enne pole otsest vajadust registreerida olnud. Kuna nüüd on hädasti spetsialistide arvamust vaja, tegin kasutaja ning kirjutan selle teema.
Igatahes, autoks valisin 95% kindlusega välja Kia Sorento. Küsimus seisneb aga selles, millist võtta. Kuna ei ole väga rikas, ei saa võtta väga uut, samas ei taha ka väga vana ja kulunud masinat. Niipalju infot olen foorumitest saanud, et kui võtta, siis tasuks võtta 2.5 diisel ning soovitavalt 2006+ versioon, kus kilovatte on tõstetud juba 125 peale.
Selle kohta tuleb ka järgmine küsimus. Kui suur on 103kw diisli versiooni ning 125kw versiooni vahe? Pean silmas just hoolduste maksumuse, kerevigade, rooste ja muu suhtes? Kütusekulu on ka muidugi väga oluline faktor, üks olulisemaid isegi.
Olen kuulnud ka sellist asja, et kui 2006 a. 103kw versioon ära "Chipida", siis peaks tulemus enamvähem sama olema, just küttekulu poolest. Samas kui loogiliselt võtta... mootor jääb ju samaks ning küttekulu tõuseb, kuna võimsust rakendub rohkem?
Igatahes, küsimusi on mul mustmiljon, vastuseid neile aga eriti ei leia. Naaber oli ka Sorento omanik, tema kiitis ainult takka, probleemidest rääkida ei osanud, kuna temal ei esinenud ühtegi

Ootan just plusse ja miinuseid nii 103 kw mudeli, kui ka 125kw mudeli kohta. Veel parem oleks mõne spetsialisti võrdlus nende kahe kohta.
Ette tänades
Albert.