Murutraktor

Liiga tihti on meil see küsimus. Palun, Paneme siia oma uiteküsimused ja fleimime siin, et millist maasturit ma tahan või vajan

Moderaator: Moderators

Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

honkomees kirjutas:Just oli postkasti potsatanud Husqvarna reklaamkataloog, LT126 kampaaniahind 19 999.-, oleks vaba raha võtaks kohe ära, vaja veel korra pind üle käia. Samasuguse vanema mudeliga piisavalt töötanud, asjalik riist.
Äkki annd vihje kes, kus ja mis hinnag pakub?

Samas tundub, et kuni 25 KEEK saab vaid manuaalkastiga isendeid, tootjast sõltumata.
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Kasutaja avatar
Praks1
I live off from the mud

Postitus Postitas Praks1 »

Käi poodides ja räägi inimestega,kuna on hooaja lõpp saad kindlasti hea hinnaga hüdro ajamiga masina,oleme ka hooaja alguses umbes 20000kr eest saand,
Kuigi mina pooldaks järelturu raiderit.
Proto
53951597
virgo
True Off Roader!

Postitus Postitas virgo »

Minu kogemused põhinevad raskel pinnasel niitmisega (maasikapõldude hooldamine ja maja taga on ka pool "heinamaad" kus tahaks suvel grillida) Seega põhiliseks argumendiks on hoolde/varuosa poe lähedus.
Kulutarvikuteks tänu kividele-mätastele terad ja niidupead (laagripukk millele tera kinnitub) MTB terad olid parema "kurviga" ja viskavad niidetud materjali mõnusamalt välja. Murutraktori puhul jah see et mida võimsam seda mõnusam. Maasikavagude vahel kõrget muru niites sai hea võrdluse-paar hp suutlikuma mootori ja variaatoriga pill tegi ca 1 km peale mitmesaaja meetriga ära.
Raiderid on ise-enesest toredad asjad, just multifunktsionaalsuse poolest, kuid põntsu paneb siiski asjaliku toote kõrge alghind. Samas kui vaja ikka snobloweriga ka ringi vehkida ja mida kõike veel teha siis tasub mõelda.
Haakekonksu saab igale isendile kas tehasevarjandina või ise aretada.

Edu

Virgo
Mudas alates 2003.
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

Pele ca nädaladt netis tuulamist tundub kõige mõistlikuma hinna-kvaliteedi-võimuse suhtega olema
Craftsman LT 2000 hydro 18,5 hp B&S mootoriga.

Leidsin ühe vähekasutatud isendi (müügikoha demo seade) millele isegi 1 a. garantiid lubati kaasa. Hind letikast ca 1/3 odavam.

Smam mudel, kuid teise mootoriga:
http://oregon.ee/index.php?page=details ... 4&group=15
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
honkomees
True Off Roader!

Postitus Postitas honkomees »

Landy kirjutas:
honkomees kirjutas:Just oli postkasti potsatanud Husqvarna reklaamkataloog, LT126 kampaaniahind 19 999.-, oleks vaba raha võtaks kohe ära, vaja veel korra pind üle käia. Samasuguse vanema mudeliga piisavalt töötanud, asjalik riist.
Äkki annd vihje kes, kus ja mis hinnag pakub?

Samas tundub, et kuni 25 KEEK saab vaid manuaalkastiga isendeid, tootjast sõltumata.
See oli Husqvarna ehk maaletooja kataloog, kõik edasimüüjad peaks selle hinnaga müüma, Aga jah, tegu tõesti manuaalkastiga masinaga, aga nagu öeldud mulle nii meeldibki iga traktori juures et paned käigu ja pöörded paika ja rohkem pole vaja pedaale puutuda (autost tunduvalt mõnusam sõita), ainult keera rooli ja hoia kinni. Minu pinnase juures ei püsi jalg pedaalil, ikka mätaste ja kallete peal jõnksutab kas vähe või palju gaasi (vahel lendan lausa istmelt) ja kui see veel automaatkast on, siis vist ei ole meeldiv
Kasutaja avatar
Madis
True Off Roader!
Kontakt:

Postitus Postitas Madis »

Nu ma ei julge küll arvata, et aut.kastiga raider inimesi pealt loobib. Honkomees - proovi selline ära ja sa ei taha oma kangiga jurakat enam kasutada. Minult lihtne näide - varem HSQ 16midagi traktor, manual, niidetav pind ca 1,5 ha ja niiduaeg 4-5 tundi. Nüüd (ehk 10 aastat) raider Jons.13MA ja sama pinna niitmiseks kulub minul 2 tundi, naisel 2,5 tundi. Tegu on lõuna eesti vildaka maakeraga. Kuigi kõikides manualides on suurelt kirjas, et kaldeid talub kuni 10 kraadi, siis mina eiran manuali õpetust ja kohati ka füüsikaseadusi ja ründan ka 45 kraadiseid kaldeid, tõuse ja langusi.
Tavaline kõhuall oleva lõikekorpusega traktor on lõbus alternatiiv tavalisele lükkatõmma pillile, kuid raider läheneb juba töömasinale. Pärisniiduk on näiteks Grasshopper või selle analoogid, aga see on teisest filmist...
TR3 BHC
Madis 5115033
honkomees
True Off Roader!

Madis kirjutas:...Tegu on lõuna eesti vildaka maakeraga. Kuigi kõikides manualides on suurelt kirjas, et kaldeid talub kuni 10 kraadi, siis mina eiran manuali õpetust ja kohati ka füüsikaseadusi ja ründan ka 45 kraadiseid kaldeid, tõuse ja langusi. ...
mnjaa, minu mägieestlase kalded tükivad tihti olema 60-70 kraadi ja olen nende peal nii masinatelt lennanud kui koos masinatega üle nina või saba lennanud ja ammugi külge maha pannud, mõnes kohas aitab vaid trimmer ja ka sellega ei suuda ka üles ronida vaid selg ees allamäge, ikka samm, niitmine, trimmeril pöörded maha, ettevaatlikult samm allamäge ja niitmine jne. Peamine pealtloopija on mitte kalded vaid ebatasane pinnas, kus ühe ratta üles viskab ja siis tagasi auku kukub, no pole see mitte muruplats
Kasutaja avatar
Veiko
I know how to fix stuff

Postitus Postitas Veiko »

Mul sellinne vana mudel millel on ainult käsigaas.Liikumis kiirust ja suunda reguleerin teisest kangist.
Kristjan ostsid selle LT 2000 ära?
Veiko
+372 5232468

Life is short drive hard.

Ronin off-road-i meeskond
Kasutaja avatar
marxkoll
Rock Crawler

Postitus Postitas marxkoll »

--------------------------------------------------------------------------------

Pele ca nädaladt netis tuulamist tundub kõige mõistlikuma hinna-kvaliteedi-võimuse suhtega olema
Craftsman LT 2000 hydro 18,5 hp B&S mootoriga.

Leidsin ühe vähekasutatud isendi (müügikoha demo seade) millele isegi 1 a. garantiid lubati kaasa. Hind letikast ca 1/3 odavam.

Smam mudel, kuid teise mootoriga:
http://oregon.ee/index.php?page=details ... 4&group=15
Kasutan teist hooaega selle vanemat mudelit, 17,5 hp mootori ja manuaal kastiga! suutsin lammutada käigukasti aga see parandati garantii käigus, muidu on masin super oma jõu ja töökindlusega, niidan sellega paari ha suurust maa ala pidevalt! Samuti käib sinna külge veel lumasahk ja ka haagis mis pisut suurem kui tavaliselt, toimib minuarust väga hästi!
Isehakanud loodusesõber!!! Mees kes ei karda väljakutseid!!!
Margus +37256633834
krunnn
Fitting 38"

Postitus Postitas krunnn »

Tere

Oman sellist isendit nagu Jonsered 19LT automatik juba 5 aastat.
19hj v2 mootor, automaatkast ideeliselt ja nn püsikiirusehoidja ka. lõikelaius 130cm ja kolme teraga. Sai ostetud kasutatuna ja oli tööd ikka teinud. ca 10 000 m2 siledat maad niita, aga puud ja põõsad on ikka vastik segav faktor. Masin võimas - sööb läbi paksust murust ja põlvepikkusest heinast, aga see hakkab kulutama rihmasid, aga kui muru jääb natuke kauem niitmata siis saab ilusti hakkama hoides väljaviset nati lahti, niidan 1 kord kuus. Mehanismid ääretult töökindlad, ainult ise oma lollusest olen metalli lõhkunud vastu posti või puud sõites, erinevatel põhjustel.
Kui vaja nikerdada puude ja eriti põõsaste all on rider ikka tunduvalt etem, aga hind kallim. Nn. automaat on tugevalt mugavam kui käigukangiga võimelda ja püsikiirusehoidja on ka hää ainult rooli ei pea kuskil midagi näppima peale gaasirutska kui vaja.
Mul vaja sügis-niitmine veel teha paksus rohus Raplamaal, nii et Landy võid tulla ja 4 tundi proovida;-).
5 6 6 6 6 6 1 3
Hetke kõva ei püsi kaua!
Kasutaja avatar
Madis
True Off Roader!
Kontakt:

Postitus Postitas Madis »

Jah, Landy mul on ka vaja niita veel:) Saad minu rideriga 3 tundi katsetada, koos kallete, puude-põõsastega:)
TR3 BHC
Madis 5115033
kiljotiin
Off Roader Wannabe

Re: Murutraktor

Postitus Postitas kiljotiin »

Tõstaks vana teema üles ja küsiks ka traktori kohta nõu.
Mingit odavat käkerdist ei plaani osta, kuna kuus peab traktor niitma umbes 20ha maad. Kohati on hein 30-120cm ja tuleb ette kõrget ning tihedat heina.
Raidereid ei soovi, kuna nendega ei mahu niitma postide vahele.
Endale on jäänud silma markidest husqvarna, John Deere, Jonsered.
Millist marki eelistaksite Teie?
Kindlasti on tere tulnud täpsed soovitused, millist traktorit valida igapäeva tööks.
Kasutaja avatar
Praks1
I live off from the mud

Postitus Postitas Praks1 »

Sellise töö jaoks on sul vaja juba hooldusniidukit traktori järgi :D
Ja mis postid need on,kuhu raider ei mahu ja traktor mahub???
Ise ei taha ühtegi traktorit näha,tallab mõtetult muru maha ja ei keera kuskilt välja:D
Proto
53951597
honkomees
True Off Roader!

Praks1 kirjutas:Sellise töö jaoks on sul vaja juba hooldusniidukit traktori järgi :D
Ja mis postid need on,kuhu raider ei mahu ja traktor mahub???
Ise ei taha ühtegi traktorit näha,tallab mõtetult muru maha ja ei keera kuskilt välja:D
üldiselt sama meelt :D Raideri manööverdusvõime ongi tema peamine pluss, saab seal töötada, kus traktoriga peab kümme korda nikerdama ja ka päris serva ei saa võetud. Aga kui traktor olemas, no mingi T-25 või suurem, siis osta traktori taha niiduk. Nüüd juba maitse (ja raha) küsimus kas hooldusniiduk elik purustaja või muruniiduk. Ise kasutan tagahaakes muruniidukit. Minu puhul sai määravaks mägede ületamise võime, nimelt murutraktor oma kerguse juures ei roni nõlvu pidi üles või libiseb loha alla (järele proovitud), traktoriga saab palju suurema pinna seega ära niidetud. Miks tagahaakes muruniiduk, mitte purustaja? Purustaja töö ei jää nii ilus ja kuna eraldi murutraktorit ostma ei hakanud, siis kaks ühes. Asja puuduseks on see, et normaalse töö jaoks tuleb ikka suht tihedalt niita, sellise purustaja kvaliteedi saab ka 2 korda suve peale niites, aga ise lasen nii 10-14 päevaste vahedega üle, siis on nagu muru. Kütusekulu ...
Huvitav, et jalakäijatega libedaga toimunud õnnetustes on praktiliselt alati süüdi libedad kõnniteed ja hooletud kinnistuomanikud, aga autojuhtide teelt väljasõitude puhul on tegu "ilmastiku ja teeoludele mittevastava kiirusega"
v6sa
I live off from the mud

Postitus Postitas v6sa »

kiljotiin kirjutas: ... kuna kuus peab traktor niitma umbes 20ha maad. Kohati on hein 30-120cm ja tuleb ette kõrget ning tihedat heina.
...
Sellise pinna juures tuleb profiriistu kaeda. Või olla valmis iga paari päeva järel remontima. :roll:

Hein 120 cm on puhtalt purustusniiduki (haamrite või lendteradega horisontaalvõliga) rida. Püstvõlliga "muruniitjad" jäävad siin hätta... Kuigi, eks läbi häda saab kõik tehtud.

Aga kui raider postide vahele ei mahu, siis ei mahu sinna ka muud profiriistad. Seega tasuks vast muuta ülesande püstitust...

T-25 manööverdusvõime on olematu. Pange oma murutraktorile ka veoratastele maastikusuutlikud rehvid ja vaadake, kuhu see siis ronida suudab :eek
Potsu, Krooks, GLK, Frontud ja hübriidruss veavad enamasti kõigi ratastega. Üldiselt olen rahul...
Vasta

Mine “Tahan osta aga ?”