Murutraktor

Liiga tihti on meil see küsimus. Palun, Paneme siia oma uiteküsimused ja fleimime siin, et millist maasturit ma tahan või vajan

Moderaator: Moderators

Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Murutraktor

Postitus Postitas Landy »

Plaan kevadel maale murutraktor hankida ja seega oleks hüva nõu vaja.
Millise mootorivõimsusega seade valida, millise tootja oma?
(Olen uurinud, et maailmas üldse 3-4 arvestatavat tegijat on ja peaks valima sundõlitusega mootori)
Millise käigukastiga valida?
Millised on sellise seadme püsihoolduskulud , kulumaterjalid ja hooldus välp?

Lähteandmed:
Niidetav ala ca 0,5+ ha. Pinnaseks kohati pehmevõitu "looduslik" muru mis mõneski kohas ebatasane ja kivine(Seni niidetud käsiniidukiga).
Hind kuni 24 KEEK
Kogu seadme laius max. 130cm (ukseava, kust peaks hoiuruumi mahatuma)
Haakekonks

P.S.
Kuna on palju puid, põõsaid ja kive, siis oleks ideaalne ilmselt raider, kuid see on minu võimlustega võrreldes ilmslet ca 3x kallim.
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Kasutaja avatar
totu
I live off from the mud

Postitus Postitas totu »

Aga 24K on juba raha, millega võid müüjaid shantaseerida. Võib juhtuda mingi näituse- või demoeksemplar. Parim aeg hinnasõjaks just praegu. Hüdrostaat kindlasti parim aga käivad need rihmadega asjad ka- 0,5 ha ei koorma masinat just liiga palju, enne roostetab kätte ära kui läbi kulub.
Tehtud, mõeldud.
Kasutaja avatar
Madis
True Off Roader!
Kontakt:

Postitus Postitas Madis »

http://cgi.ebay.de/Husqvarna-Rider-13C- ... 3361711039
Julgen soovitada. Minul selline kestnud 10 aastat iganädalase 3ha niitmise puhul. Remonditav tati ja traadiga (pühapäeva pealelõunal, kui kõik poed juba kinni). Varuosa hinnad mälu järgi - kolb+sõrm+keps=1000.- (letist), hammasrihm lõikekorpusele ca 700.- , uued terad 350.-/paar ja rohkem ei tule meelde. Lolli- ja lapsekindel. NB! Mootori lahtivõtmisel on vaja kõrvuti meetermõõdustiku võtmetega tollvõtmeid, kindlat meelt ja rohket roppu sõnavara, sest mm ja toll poldid/mutrid asuvad kõrvuti :shock: Minu masin jooksis kokku (sellest ka kolvi hinna info) peale 3 tunnist ilma õlita tööd. Õli väljalaske punn oli kadunud :?
TR3 BHC
Madis 5115033
Andrus Michelis
Rock Crawler

Postitus Postitas Andrus Michelis »

Kui väga "peent viimistlust" taga ei aja muruniitmisel, siis käib see kõikse odavam traktor kah (17900). Selge see, et "suurem on kallim ja parem".
Andrus Michelis kõrvalistuja, roolikeeraja. Võistelda ei viitsi. Jahti ja porirallit saab niigi igal nädalavahetusel.
honkomees
True Off Roader!

Postitus Postitas honkomees »

Põhjaosariikides vist kannatab igasugu aparaadiga niita, mul probleemiks "looduslik muru" sellistel nõlvadel, et vajaks sundõlitusega mootorit ja valatud talasildu ja ka siis jääb pool niitmata - mäkke ei roni ja allamäge libiseb loha, järgi proovitud. Nüüd korjan finantsi ja proovin soetada põka jõuvõtuvõllilt töötava haakesse muruniiduki http://www.agrotehnika.ee/index.php?pag ... roup_id=25 , pidi küll veidi karvasema pinna jätma, aga minu ca 2 ha käib kiiremini üle ja ronib sinna, kuhu murukaga asja pole
dexter
Fitting 44"

Postitus Postitas dexter »

Ise just läbisin selle tee eelmine aasta. Lõpuks valisin välja endale 26k eest craftsman`i traktori, tegemist siis 107 cm lõikelaiusega, 20 hp sundõlitusega mootoriga ning hüdro ülekandega. Lisasin ise konksu ja terve suvi olen sellega tööd teinud, enam ei viitsi T25 kah käima panna väiksemate asjade jaoks. Ahjaa, mu traktoril olid alla veel laiemad rehvid, kuna mul palju kallakuid. Niita on kusagil 0,7h maad, mida niitsin suvel nii 1,5 korda nädalas. Kogu hooaja peale kulus üks paar terasid(said kivi) ja üks tera pukk(läks garantii alla) Muidu vala kütust ja sõida. Minu traktoril on veel kere topelt valtsitud plekist, tundus selline täitsa kõva ja asjalik.

Ps: Craftsmani, Partneri ja Husqvarna on samad traktorid tegelikult, ainult ehk pisi disaini erinevused. Peaasi et oleks Briggsi mootor peal, need pidid ühed vastupidavamad olema ja kui isegi midagi juhtub, siis on nende varuosad talutavate hindadega.
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

Vaja jah põhjaosariiidesse, ning kalded minu murulail pea olematud.
Madis ärgitas telefonitsi mind küll pruugitud raiderit ostama, kuid kasutama hakkab tehnikavõõras inimene ja mina ei saa last juhtuda, et masin minu sinna jõudmisnel mõne kulumiset tingitud vea tõttu töönädala seisab ning suurem vea korral nädalavahetusel ära viies veel nädalaks-kaheks minuga koos linna kaob. Uuel vähemalt garantii ning lootus, et aasin kohe lagunema ei hakka.

Soovitati vaadata Jonsered/Partner/Husqarna või Yardmani ja MTD poole.

Muud tootjat epuhul kindlasti eelistada pommikindlaid Briggs & Stratton mootoreid.

Kui võtta näiteks see müüja, siis mida olemaolevates hinnpiirides eelistada?
http://www.oregon.ee/
Viimati muutis Landy, E Okt 11, 2010 4:56 pm, muudetud 1 kord kokku.
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Kasutaja avatar
samru
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas samru »

Kaasa oskan rääkida MTD, Yard-man ja Murray toodete kohta ning mootoritest Briggs&Stratton ning Kohler. Need kaks ka põhilised mootoritootjad murutraktoritele, Mootorid üldiselt pommikindlad ning kummalgi mingeid erilisi probleeme ei ole, kui õli vahetada ning normaalset bensiini anda. Ise julgeksin rohkem soovitada Briggs'i mootoreid, sest on mõned kurvad juhtumid olnud seoses Kohleriga. Õli võiks vahetada kord aastas, hooaja lõpus või alguses ning ka filtrit loomulikult. Küünal koos õhufiltriga peaks kestma aastaid. Filter kord aastas surõhuga puhtaks ja jälle hea. Õli sobib tavaline mineraal 10w-30 ning filter maksab esinduses umbes 250.-. Õhufilter sõltuvalt mootorist võib maksta 200-800.- Ja ega mootorist rohkem polegi midagi rääkida. Üldiselt kestavad kauem kui raam ja muud osad.

Muus osas on kuluosadeks kindlasti rihmad, enamus mudelitel on kolm rihma. Kaks, mis on veorihmad ning üks niiduseadme rihm. Enim kulub niiduseadme rihm. Tasub meelespidada, et enamus neist on siiski MURUNIIDUKID ja heina sisse ei tasu ronida. Ja ega ka kivid niidukile hästi ei maitse. Kivide tulemusel on tavaliselt terad kõverad ning terade komplekti hind umbes 400.- ringis. Niiduseadme rihm maksab samuti enamvähem sama.

Haakekonksu otsa suurt raskust ei soovita panna, küpsetab rihmad läbi ning tagasilla puksid saavad üsna ruttu otsa.

Kui pidada meeles, et tegemist on muruniidukiga ning asjasse suhtutakse heaperemehelikult, siis pole vahet mis tootja masinaga tegu on, kestavad kõik.
Kasutaja avatar
Veiko
I know how to fix stuff

Postitus Postitas Veiko »

Olles omanud nüüd Murray traktorit 8 aastat siis võin öelda,et käsitsi ei niida enam kunagi.Mul on niidetavad maad umbes 2,5 ha.Osa sellest on looduslik karjamaa millel kasvavad mul puude istikud.
Kindlasti tuleb võtta varjaator kast.Sellega on niitmine tunduvalt mugavam.
Edasi, niiduk peab niitma ka tagurpidi mitte välja surema.Osadel mudelitel on see paha asi küljes.
B&S mootor on vastupidav.Ise vahetan aastas korra kõik kuluv materjalid.Mida võimsama mootriga ostad seda kiiremini niita saad.Eriti tuleb see välja niiskema muruga kui ei kasuta külgmist väljaviset.
Terad on küll kulunud kuid veel niidavad.
Muruniiduk ei ole kivipurusti.
Mul kestis niiduki rihm 2 aastat ja veorihm 3 aastat.
Isiklikult piilun nüüd Honda traktorit millel on koguja ka küljes.Selle pluss on see,et ei jää peale niitmist vaale murule.Isegi multsides on pärast näha.
Edu
Veiko
+372 5232468

Life is short drive hard.

Ronin off-road-i meeskond
Kasutaja avatar
yanekk
I live off from the mud

Postitus Postitas yanekk »

Veiko kirjutas: niiduk peab niitma ka tagurpidi mitte välja surema.Osadel mudelitel on see paha asi küljes.
Selle probleemi lahendamiseks kulus MTD ( LF 125 )trakatsil ~1min.
Enda traktor lõpetas kolmanda hooaja,1-2korda kuus ~1,2ha, originaal terad olid minu omal suht saastad.
joe80
Fitting 38"

Postitus Postitas joe80 »

Siin on Partneri murutraktorid hea hinnaga. Samas pidi selle müüja jutu järgi ka Craftsman olema Partneriga sama sisuga. Eelistama peaks alates 15,5 hj mootorit kui niitja kaal ületab 100 kg.
Endal on 12,5 hj motoga partner, 3 suve niidetud 0,6-0,7 ha ja ainult paar korda terasid teritanud. Nagu eelpool mainitud, siis kindlasti ei tohi unustada, et tegu on murutraktoriga mitte heinaniidukiga, st muru kõrgus 10-15 cm.
Joel 5116353
Audi A4 quattro, Audi A6 quattro
honkomees
True Off Roader!

samru kirjutas:...mootoritest Briggs&Stratton ning Kohler. Need kaks ka põhilised mootoritootjad murutraktoritele, Mootorid üldiselt pommikindlad ning kummalgi mingeid erilisi probleeme ei ole, kui õli vahetada ning normaalset bensiini anda. Ise julgeksin rohkem soovitada Briggs'i mootoreid, sest on mõned kurvad juhtumid olnud seoses Kohleriga......
endale meeldib just Kohler, töötab nii nurrudes, et saab mesitarude vahel ilma putukaid vihale ajamata niita. Aga töökindluse kohta ei oska midagi paha öelda, tööjuures Husku masin selle mootoriga ca 5 ha ala peal tiirutab aastat 7.
honkomees
True Off Roader!

Veiko kirjutas:...Kindlasti tuleb võtta varjaator kast.Sellega on niitmine tunduvalt mugavam....
Aga kuidas künklikul pinnasel sellega töötada on, nii kui traktor hüppab on jalg pedaalilt maas või põhjas? Ise pole sellisega proovinud, meh. kastiga on asi lihtne, pöörded kangist peale ja kahe käega kõvasti roolist kinni, et istmelt ei lendaks ja siis tuld ...
honkomees
True Off Roader!

Just oli postkasti potsatanud Husqvarna reklaamkataloog, LT126 kampaaniahind 19 999.-, oleks vaba raha võtaks kohe ära, vaja veel korra pind üle käia. Samasuguse vanema mudeliga piisavalt töötanud, asjalik riist.
Kasutaja avatar
TiitR
I live off from the mud

Postitus Postitas TiitR »

joe80 kirjutas:Siin on Partneri murutraktorid hea hinnaga. Samas pidi selle müüja jutu järgi ka Craftsman olema Partneriga sama sisuga. Eelistama peaks alates 15,5 hj mootorit kui niitja kaal ületab 100 kg.
Endal on 12,5 hj motoga partner, 3 suve niidetud 0,6-0,7 ha ja ainult paar korda terasid teritanud. Nagu eelpool mainitud, siis kindlasti ei tohi unustada, et tegu on murutraktoriga mitte heinaniidukiga, st muru kõrgus 10-15 cm.
Ei tea küll kuidas murutraktoriga, kui Partner mootorsae kohta olen kuulnud öeldavat, et kui mees tuleb metsa Partner saega, siis....pole tal aimugi metsatööst ja pole proff :lol:
Vasta

Mine “Tahan osta aga ?”