Mugav maastur hinnaga kuni 15 000 eur

Liiga tihti on meil see küsimus. Palun, Paneme siia oma uiteküsimused ja fleimime siin, et millist maasturit ma tahan või vajan

Moderaator: Moderators

GertR
Got ARB and Nitrous?

Mugav maastur hinnaga kuni 15 000 eur

Postitus Postitas GertR »

Tere!

Sellised teemasid on siin küll ja veel, kuid siiski ei leidnud päris seda mida otsin ning seetõttu otsustasin teha ka nö. oma teema.

Plaanis sügisel osta kõrge nelivedune diisel liikur. Enamus minu sõite jääb küll teede peale kuid vahel on siiski vaja sõita kehvasti läbitavatel metsateedel (ka talvel) samuti vaja aeg-ajalt vedada suurt käru. Otsin eelkõige võimalikult sõiduautolike mugavustega autot ja võimalikult hea varustusega. Loomulikult olen huvitatud ka võimalikult väikesest kütusekulust. Soov soetada lõpuks üks korralik auto, millest oleks rohkem sõidurõõmu kui remondirõõmu e. siis võimalikult uus ja väikese läbisõiduga, muidugi ei ole läbisõidu number see kõigse tähtsam, kõik ikka oleneb autost - korralik peab olema. Mõned isendid mis on silma hakanud (lingid on pigem näited mitte konkreetselt huvi pakkuvad isendid)

BMW X5- vastaks nagu igati mu vajadustele ja ka välimus ning salong meeldivad mulle (suureks plussiks paljudel isenditel webasto olemasolu) aga ülalpidamine kallis ja ma ei ole päris kindel kas ma tahaksin Eestis X5`te omada.

Jeep Grand Cherokee - on minu praeguse hetke lemmik, ei ole selle kohta midagi halba kuulnud ja samuti meeldib mulle välimus ja salong, olen selle auto kohta siit foorumist lugenud ja jääb mulje nagu inimesed pigem kiidavad.

Kia Sorento- on sellest valikust odavaim, kuid kaldun pigem selle mitte ostmise poole, kuid kui keegi suudab mind veenda et see oleks hea mõte siis kaaluks ka selle ostu

Land Rover Discovery ja Range Rover - ilusad autod mõlemad kuid ei tea ma nede ülalpidamisest ja sõidumugavusest midagi

Nissan Pathfinder - Mõningate kiidusõnade järgi kaaluksin ka sellise ostu

Toyota Landcruiser- palju kiidetud auto, vastupidav, kuid ei mahu päris minu ilunormidesse (võibolla kui leiaks hea varustusega, raudadega jne kuid siis läheb jällegi hinnapiirist välja)

Olen tänulik neile kes viitsivad jagada oma kogemusi mõnega neist autodest või pakkuda mõne omapoolse variandi põhjendusega. Hinnapiir 15 000 on üsna lagi ja sellest üle ei tahaks minna, pigem ikka vähem :)

Parimat,
Gert
Nissan Pickup D22
Kasutaja avatar
Alari
Fitting 38"

Re: Mugav maastur hinnaga kuni 15 000 eur

Postitus Postitas Alari »

Olen nende kõikidega peale Kia lühemat või pikemat aega sõitnud, mina soovitan Jeep-i (head sõiduomadused, mõistlikud kulud, vähe probleeme).
kadjakas2000
Rock Crawler

Postitus Postitas kadjakas2000 »

Antud kriteeriume arvestades oleks ka minu valik Grand Cherokee. Kui tengelpung kannatab kopsakamaid remondiarveid- siis X5 (miks mitte ka need Roverid. Mina neid pisut pelgan, a see on subjektiivne arvamus ja minu probleem.)

EDIT: Buttfinger pole kohe kindlasti sõiduautolik kulgur. :mrgreen:
GertR
Got ARB and Nitrous?

Mind tõmbab ennast ka ikka Jeep´i poole, vaatasin, et mobilest saaks isegi suht mõistliku hinnaga selle kätte, kannataks siin veel webastogi peale panna. Ühe negatiivse kommentaari olen kuskilt kuulnud, et sellises tavamõõtmetes meesterahval ei pidavat eriti mugav olema tagaistmel pikemat maad sõita ?
Nissan Pickup D22
Kasutaja avatar
Alari
Fitting 38"

GertR kirjutas:Mind tõmbab ennast ka ikka Jeep´i poole, vaatasin, et mobilest saaks isegi suht mõistliku hinnaga selle kätte, kannataks siin veel webastogi peale panna. Ühe negatiivse kommentaari olen kuskilt kuulnud, et sellises tavamõõtmetes meesterahval ei pidavat eriti mugav olema tagaistmel pikemat maad sõita ?
Kurta võib taga istudes põlveruumi üle, muus osas "keskmiste" mõõtmetega meestel probleeme ei tohiks olla,
kuid ega ükski Jeep pole just ülearu ruumikas.
Kasutaja avatar
grand-cherokee
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas grand-cherokee »

ega esi istmetelgi pole ruumi ülearu.
Kasutaja avatar
totu
I live off from the mud

Postitus Postitas totu »

Kui tingimuseks sõiduautolikud sõiduomadused, peaks Jeepide mudelivalik küll välja jääma, või kui siis mõne uue põlvkonna linnakas. Pehme nahkiste ja edev salong ei anna veeel sõiduomadusi. Tasub kindlasti auto paariks päevaks proovida küsida, ehk meeldib. Samas soovitada ei oska ka nagu midagi, mainitutest peaks Discovery III ja X5 kõige sõiduautolikumalt käituma, talasildadega seda ei saavuta.
Tehtud, mõeldud.
Kasutaja avatar
inseneer
Legod Varuosadest

Postitus Postitas inseneer »

Siiski kiidan oma Range Roverit. Iga 150000km järel tuleb kasti remontida, muidu ok.
Väga mugav ja ruumikas, ka tagaistmel.
I. Nikker, rikutud alates 2001 +372534O8157
http://imedepold.ee/
Kasutaja avatar
Alari
Fitting 38"

totu kirjutas:Kui tingimuseks sõiduautolikud sõiduomadused, peaks Jeepide mudelivalik küll välja jääma, või kui siis mõne uue põlvkonna linnakas. Pehme nahkiste ja edev salong ei anna veeel sõiduomadusi. Tasub kindlasti auto paariks päevaks proovida küsida, ehk meeldib. Samas soovitada ei oska ka nagu midagi, mainitutest peaks Discovery III ja X5 kõige sõiduautolikumalt käituma, talasildadega seda ei saavuta.
Jeep WK enam ees talasilda ei kasuta ning juhitavus on minu meelest vähemalt WJ-ga võrreldes tuntav edasiminek.
BMW X5 on küll väga heade sõiduomadustega, kuid sellel autol on liiga palju hädasid, et soovitada saaks, endal kogemused mitme erineva esimese generatsiooni masinaga, nii XDrive neliveoga kui ilma.
GertR
Got ARB and Nitrous?

Suur tänu kõikidele vastanutele. Ainuke mis segab järgmiseks autoks Grand Cherokeed valimast on kütusekulu (võrreldes sõiduautodega) Hea oleks kuulda ka reaalseid numbreid, ehk kahtlused kaovad, kui 8 l/100km saaks maanteel hakkama oleks OK.

Nüüd oleks vaja veel mersu maha müüa ja siis võiks Jeepi ostma minna :)

Gert
Nissan Pickup D22
Kasutaja avatar
TiitR
I live off from the mud

Postitus Postitas TiitR »

GertR kirjutas:Suur tänu kõikidele vastanutele. Ainuke mis segab järgmiseks autoks Grand Cherokeed valimast on kütusekulu (võrreldes sõiduautodega) Hea oleks kuulda ka reaalseid numbreid, ehk kahtlused kaovad, kui 8 l/100km saaks maanteel hakkama oleks OK.

Gert
Panen pullipärast sulle 2-he erineva auto raalse kulu:
Töökaaslase X5 3,0d 2006a. keskmise kiiruse 37 km/h. juures kulu 10,7 (kompu), 10,9 (reaalne)
Minu LC 120 3,0d4d 2006a. keskmise kiiruse 35 km/h. juures kulu 11,1 (kompu), 11,6 (reaalne)
Numbrid värsked ja reaalsed, sest just eile olime tanklas koos ja võrdlesime :D
P.S X5 kindlalt palju sõiduautolikum võrreldes LC-ga, samas X-i võib uuema GC-ga sõiduautolikuse kohapealt võrrelda küll (enne kui omale Lc ostsin, proovisin GC-d terve päeva).
GertR
Got ARB and Nitrous?

TiitR kirjutas:
GertR kirjutas:Suur tänu kõikidele vastanutele. Ainuke mis segab järgmiseks autoks Grand Cherokeed valimast on kütusekulu (võrreldes sõiduautodega) Hea oleks kuulda ka reaalseid numbreid, ehk kahtlused kaovad, kui 8 l/100km saaks maanteel hakkama oleks OK.

Gert
Panen pullipärast sulle 2-he erineva auto raalse kulu:
Töökaaslase X5 3,0d 2006a. keskmise kiiruse 37 km/h. juures kulu 10,7 (kompu), 10,9 (reaalne)
Minu LC 120 3,0d4d 2006a. keskmise kiiruse 35 km/h. juures kulu 11,1 (kompu), 11,6 (reaalne)
Numbrid värsked ja reaalsed, sest just eile olime tanklas koos ja võrdlesime :D
P.S X5 kindlalt palju sõiduautolikum võrreldes LC-ga, samas X-i võib uuema GC-ga sõiduautolikuse kohapealt võrrelda küll (enne kui omale Lc ostsin, proovisin GC-d terve päeva).
Miks siis GC ost ära jäi ja hoopis LC sai ostetud? Kui hinda vaadata siis LC kallim. Aga tänud info eest. 37 km/h peaks olema ca linna/maantee pooleks, selline kulu oleks igati sobiv :)
Nissan Pickup D22
GertR
Got ARB and Nitrous?

Tekkis veel selline küsimus, et milline valida - Limited, Overland, Laredo (kusagilt nagu kõrvu jäänud, et Limited oleks hea valik) ?
Nissan Pickup D22
Kasutaja avatar
TiitR
I live off from the mud

Postitus Postitas TiitR »

Varustustasemed kehvemalt paremaks on:
Laredo -> Limited -> Overland
Eks otsusta ise miilise varutusega masin rohkem meeltmööda on 8)
pimeroolis
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas pimeroolis »

...ok segame suppi. Miks KIA valikust kõrvale jätsid, kas sellepärast, et on korealane. Ei oma ise sellist, aga leidub kindlasti rahulolevaid omanikke. Suht lihtsa vastupidava ehituse, piisavalt võimsa diisliga, noh bensuversioonis saab isegi V6 vahele kui vaja. Talvel saab käima ja maastikul ei jää hätta, kui korralikud rehvid. Kui ex sisustust soovid, täitsa olemas... Ruumikuse poolest jääb eelmainitud massinatega samasse klassi. Noh ainuke viga ehk et on KIA...
Ford Excursion 6,0 Limited
armatuuri süttib aegajalt "LOW RANGE"
Vasta

Mine “Tahan osta aga ?”