Minifrees?

Liiga tihti on meil see küsimus. Palun, Paneme siia oma uiteküsimused ja fleimime siin, et millist maasturit ma tahan või vajan

Moderaator: Moderators

vtl
asjade olemus - see on imelihtne

Re: Minifrees?

Postitus Postitas vtl »

Aleksei Sosnovski kirjutas:Näeb välja nagu liiga palju tööd Dremeli jaoks. Soovitan ikka soetada võimsam tööriist nagu need Makita omad.
Sama mõte siin. Dremeliga viilib sellist 20mm materjali pool päeva auk.
vtl

Postitus Postitas vtl »

FlammablE kirjutas:Ma mõtlesin, et freesi võib osta TM-st, mitte kompressori :mrgreen:
Jajah, see oli ka algsest postist arusaadav. :)
FlammablE kirjutas:Selline 1F kompressor ongi kummipumpamiseks ja väga kergeks hobivärvimiseks mõeldud. Vaatame suruõhuriistadel kirjas olevaid tarbimisnumbreid, arvestame kompressoritootja veidi optimistlikult lubatud tootlikkust(tihti on antud näiteks sisseimetava õhu kogus, aga tootlikkus 5-6bari juures on sellest ehk max 2/3) ja kasuliku töö aega(100% tööajast ei saa kompressor käia) ning saame, et normaalset igapäevast suruõhuga toimetamist võimaldab kompressor vähemalt 4-500l/min ja 50-100l paagiga.
Küsimus on selles, et mis on kellegi meelest "normaalne igapäevane suruõhuga toimetamine".

Mina olen seda kompressorit edukalt kasutanud ehitusel naelutamiseks ja klammerdamiseks, siis pneumaatilist mutrikeerajat mõne kangekaelsema poldi löögiga lahti meelitamiseks, värvimiseks, kummipumpamisest ja igasugustest puhastustöödest rääkimata... aga pneumaatilise freesiga päev otsa kõristamine ei kuulu tõepoolest minu igapäevaste tegemiste alla.

No ja pneumaatiline relakas ja -trell on minu jaoks ka üsna mõttetud tööriistad. Võib-olla on viga minus ja liiga viletsas kompressoris, et ma ei oska aru saada, mis on hea :)
FlammablE kirjutas:2kw 3f mootoriga kompressoril on ehk tootlikkust 250-300l/min@6bari, mis võimaldaks juba hobikorras suruõhuriistu(ka kõiki teisi va liivaprits) kasutada ja nende pakutavaid hüvesid nautida.
Mina ostsin toona 1F kompressorite kalleima, 2kW mudeli. Sama võimas 3F ja rihmülekandega kompressor oleks juba kolm korda rohkem maksnud. Kas antud investeering ennast ära tasub lihtsalt selleks, et pneumaatilist freesi jooksutada, on iseküsimus. Pigem oleks mõtet siis juba 6 v. 8mm padruniga Makita vms. osta.
Kui korraliku jõudlusega õhk juba majapidamises olemas, siis on muidugi teine lugu.
PARUN
Rock Crawler

Postitus Postitas PARUN »

ohoh, kas tõesti on asi nii sai. Mõte oli ennem augusaega auk sisse lasta, ja siis viimistlema hakata nii ükelt poolt kui teist poolt.
Suuremat sorti ümarviiliga peaks olema see mõne tunni töö
Kõnetraat 51922951
Kasutaja avatar
rt23
True Off Roader!

Postitus Postitas rt23 »

Mul tööriistamarketist suht odavate seast soetatud pneumaatiline. Ei ole midagi halba öelda täiesti toimib, kuid kompressorit peab taga olema, minu 560l/m lööv töötab päris usinasti :mrgreen:
Asukoht viljandimaa Suslepa. Tel 53365288 - Toomas
vtl

Postitus Postitas vtl »

PARUN kirjutas:ohoh, kas tõesti on asi nii sai. Mõte oli ennem augusaega auk sisse lasta, ja siis viimistlema hakata nii ükelt poolt kui teist poolt.
Mismõttes "sai"? Ümarviil töötab ju erineval põhimõttel. Kindlasti on ka vene kirves puulõhkumisel efektiivsem, kui minifrees.
Aga proovi sellesama ümarviiliga näiteks hambaauku puhastada ja saad aru tööpõhimõtte erinevusest. :)
PARUN
Rock Crawler

Postitus Postitas PARUN »

Saan aru jah, et taskunoaga 100a kuuske langetama ei lähe, aga hästi ei tahaks uskuda, et augu servade silumine üle jõu võiks käia
Kõnetraat 51922951
ylbik
Fitting 38"

Postitus Postitas ylbik »

osta korralik suruõhul töötav otsfrees ja on rõõmu aastateks.
dremelid ja muud tilulilud on ainult riiulis vaatamiseks, tööd nendega teha ei kannata.
vtl

Postitus Postitas vtl »

ylbik kirjutas:osta korralik suruõhul töötav otsfrees ja on rõõmu aastateks.
dremelid ja muud tilulilud on ainult riiulis vaatamiseks, tööd nendega teha ei kannata.
Defineeri "töö"!
Aleksei Sosnovski
Off Roader Wannabe
Kontakt:

Postitus Postitas Aleksei Sosnovski »

PARUN kirjutas:ohoh, kas tõesti on asi nii sai. Mõte oli ennem augusaega auk sisse lasta, ja siis viimistlema hakata nii ükelt poolt kui teist poolt.
Hea suur uus viil tõesti võib olla väga hea lahendus. Pehmet terast see tööriist sööb üllatavalt kiiresti. Üks kord töötlesin suure viiliga ühe asja ning kaalutasin seda enne ja pärast. Umbes poole tunniga see asi hakkas kaaluma 30 grammi vähem. Arvestades kaua võtab selle freesi ning otsikute otsimine ning töö ise... Tundub et viiliga läheb sama kiiresti kui mitte kiiremini. Aga kindlasi palju odavamalt.
snub
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas snub »

Kasutan Stokkerist ostetud ( IR )suruõhuriistasid (lihvijaid, freese jne) . Siiani rahul .Küll enne ostmist võrdlen teiste võrdsete riistadega - pöörded,õhutarbivus jm. vajalikke asju .Paljudel sarnastel toodetel õhuvajadused väga erinevad(väidetavalt labade arvus vahe) ja ostes freesiterasid siis ka nendel ju andmed olemas millised peavad tööks pöörded olema . Olen seekli jaoks auku 25mm
paksusesse rauda suuremaks teind 17mm pealt 25mm peale suht kiirelt -viiliga oleks end ikka haigeks lükkand . Ja ega head riistad
pole üheks korraks ja süüa nad ka riiulis ei küsi. :lol:
Vasta

Mine “Tahan osta aga ?”